Heräily ja Seroquelin käyttö.

Seroquelin_kirous777

Ottaa aivoon, syötyäni vuosia lääkettä nimeltä Seroquel, minulle kehittyi jatkuvaa heräilyä öisin. Normaalisti mennään välillä 10-30 kertaa yössä. Lisäksi unenlaatu vaihtelee huonosta erittäin huonoon. Kaikista heikoimpien öiden jälkeen tunnen hajotuksen kaltaisen olon koko päivän. Tämä tekee elämästä raskaan ja olen sitä mieltä, että tämän kaltaisen tilan voi saada aikaan vain syömällä vuosia lääkettä, joka on vaikuttanut tuhoavasti aivojen unipuoleen ja joka ei sitten kykene korjaaman normaalilla levolla ja toiminnoilla tilaa paremmaksi, uni on siis rajusti riittämätöntä. Olen lukenut eräästä toisestakin tapauksesta, joka sai samaisesta lääkkeestä jatkuvan heräilyn vaivan ja sen seurauksena hajottavan olo tilan.

Minulla oli siis alunperin masennusta ja ahdistusta, mutta ei mitään tälläistä, tämä syntyi Seroquelin syomisen jälkeen ja huomasin sen lopetettuani lääkkeen käytön. Olin yli kaksi vuotta syömättä lääkettä ja tila ei siitä korjaantunut. Lisäksi en pysty nykyään nukahtaamaan "normaaleihin" aikoihin ilman lääkkeitä.

Joo ja olen lisäksi työkyvytön näiden univaivojen takia. Minulla on diagnosoitu toistuva masennus, mutta en itse usko siihen, kun yö on vain hieman parempi, niin minulla ei ole mitään ja pystyisin jopa tekemään töitä semmoisina päivinä. Vointi siis menee ihan näiden nukuttujen öiden mukaan ja pahimpia ovat nämä hajottavat päivät. Ja päivä päivältä tuntuu enemmän, että masennuksen kaltaiset ajatuksetkin ovat vain seurausta tästä.

Välillä sitten menee hermot ihan totaalisesti. Stressi nousee huonosti nukutuista öistä ajatukset pyörii ja ajatuksiin nousee pakon omaisesti kaikkia tilanteita, joissa joku on joskus sanonut pahasti, yleensä muutaman päivän sisään. Keskittymiskyky nolla ja aivot lyö tyhjää. Kaikki asiat ja pienetkin tekemiset tuntuu ylitse pääsemättömän raskailta. Ylhäällä olo on raskasta ja makailusta tulee raskaampi olo ja mielessä on tunne nyt pitäise saada levättyä, mutta uni ei tule. Puhelimet menee rikki. Seinään hakataan nyrkillä, joskus itteäkin. Olen vain huono kestämään näiden univaikeuksien aiheuttamia tiloja. Missään ei silloin ole hyvä, mutta tiedän, että pienet päikkärit auttais paljo ja, että nämä jää kokonaan pois, kun olen hieman paremmin levännyt. Silloin tosiaan olen eri mies.

En usko paremaan huomiseen, vaan nään loppu elämäni tämän kautta ja tiedän, että vain uudemmat ja kokeilemattomat uni/unta antavat lääkkeet voi tästä pelastaa ja silloin, kun se tapahtuu, niin minusta tulee työkykyinen uudestaan.

13

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varokaa-

      tuo on hyvä varoitus tuosta lääkkeestä.

    • evildrugs

      Samanlainen kokemus, mutta eri psyykenlääkkeistä. Ne tuhosi uneni täysin ja teki riippuvaiseksi. Luonnollinen nukahtaminen on muisto vain, ja aivot sammuu vaan pillerillä. Erään lääkevieroituksen jälkeen uneni ei ole koskaan palannut ennalleen.Ennen uneni oli epäsäännöllistä, mutta en hajonnut oloon mikä tuli univajeesta koska en kokenut koskaan tällaista, koska kehoni osasi aina palautua enkä kokenut kituvani univajeen takia koska vaivuin aina uneen ollessani väsynyt, nyt en. Osaan nukahtaa enää lääkkeillä. En tuntenut hajoavani täysin huonoista unista. Nykyään kehoni on sekaisin näistä lääkkeistä. Minulle syötettiin syyttäsuotta liian voimakkaita lääkkeitä yhdessä vaiheessa paljon vähäpätöisempiin ongelmiin mitä nykyinen oloni on. Nykyään univaje ja katkonainen yö aiheuttaa krapulan kaltaisen tuskallisen olon. Lääkkeiden aiheuttamasta unihäiriöstä tuli työkyvyttömyys ja suurin ongelma elämässäni. Tämä ei ole masennusta, tämä on lääkkeiden tekemä unihäiriö. Lääkkeet on vaurioittaneet luonnollista univalverytmin säätelyä ja minulla on lääkkeiden aiheuttamia uniongelmia ja unessa pysymisen vaikeuksia mikä ennen ei ollut ongelma ennen näitä. Herään risahduksiin. Nukun koiranunta, ennen nukuin sikeästi missä vaan melkeen.

      Yhden lääkkeen ongelmaa lääkittiin toisella ja söin lopulta useita lääkkeitä uneen nukkuen n.4 tuntia. Menetin kykyni nukkua päivällä. Ongelma on hiukan parantunut kun lopetin kaikki muut lääkkeet ja käytän enää murua tätä. En tiedä pääsenkö koskaan tästä lääkkeestä eroon kun en nuku ilman.

      • 8282

        Olen samassa tilanteessa. Mikään ei enää tehoa, päässä ihan zombi-olo ja monia nukuttavia lääkkeitä en voi syödä haittavaikutusten/sivuoiretten takia.
        Luonnolliset unet on kadonneet kai ikuisiksi ajoiksi.
        Tilanne on kamala.
        Seroguelia en ole syönyt enkä aio, ei tule sopimaan minulle.
        Lueskelen näitä muitten kokemuksia jos vielä joku tehoava lääke kuitenkin löytyisi....


    • Ainaväsynyt

      Söin kaksi vuotta säännöllisesti Ketipinoria ahdistukseen ja univaikeuksiin. Halusin lääkkeestä eroon, koska lihoin 15 kg. Lääke syötätti iltaisin aivan hirevästi.
      Alkuun, kun jätin Ketipinorin illalla ottamatta, uni tahtonut tulla ja vähäinen uni oli pätkittäistä. Ajattelin, että tästä ei tuu sitten mitään. Tuntui, että unilahjat olivat kadonneet sen siliän tien. Mietin, mikä voisi olla ratkaisu. Sitten keksin ottaa illalla pienen annoksen Mirtazapinia, jota minulle oli aikaisemmin kirjoitettu. Kas kummaa sain sen avulla sain nukuttua paremmin kuin ilman Ketipinoria. Sitten vähitellen pystyin nukkumaan öitä pelkän melatoniinin avulla. Näin asia lyhyesti ja suoraviivaisesti kerrottuna. Minulla tulee olemaan varmaan aina ongelmia nukkumisen kanssa, otan nytkin joka yö melatoniinia, joskus mirtazapiinia ja joskus harvoin, kun on pakko saada nukuttua tosi syvää unta, otan Ketipinoria. En kuitenkaan enää ole sillä tavalla riippuvainen Ketipinorista,että sitä olisi pakko ottaa, että saisi nukuttua. Ketipinor oli kyllä minulle hyvä lääke sillä lailla, että vaikka kuinka ahdisti, sillä sai nukuttua.

    • heinää.korvassa

      Hyvä kun joku edes on saanut ratkaistua jollakin tavalla uniongelmansa !
      Lukaisin pari uusinta kirjaakin uniongelmista pääsemiseksi.
      Ei mitään apua. Samaa jargonia, itsesuggestiota suurinpiirtein.
      En pysty "hypnotisoimaan" itseäni uneen.

      • Hyvä.lääke

        No ei kai juopporatti, kuten sinä olet, pääse minkäänlaiseen uneen.
        Lopeta juopottelu ja ala elämään normi elämää!


      • hähmitäh

        Hyvä tietää,että täällä sama idiootti kirjoittelee jokaiseen viestiin,että lopeta juopottelu.Joo, miten muuten selität lääkärille,että syöt melatoniinia joskus mirtazapaamia ja joskus ketiapiiniä.Mitä se sitten sulle laittaa reseptiksi? paljonko mitäkin per kk??


      • Hyvä.lääke

        No siinä taas on yksi juopottelulla aivonsa pilannut???
        Ei mitään järkevää ja johdonmukaista ajatusta?!
        Ei mene jakeluun.


      • Potku.sinun.perseeseen
        Hyvä.lääke kirjoitti:

        No siinä taas on yksi juopottelulla aivonsa pilannut???
        Ei mitään järkevää ja johdonmukaista ajatusta?!
        Ei mene jakeluun.

        Etkö.tajua? Etkö.tosiaan? Eikö.mene.jakeluun? Voi sua alkoholi.poliisi.typerystä. Taidat.itse.olla,tuhannen.tuiitereissa.halpaa.kaljaa.Lidlistä??


    • kuinkauan

      Montako vuotta söit Seroquelia?

    • kenmdfihneinhi

      ei kukaan suomessa pakota syömään lääkkeitä!!
      haista´tat vitut sille lääkärilles!!

    • lisssbet

      Itselle tuli Ketipinorista hirveitä sydämentykytyksiä ja siihen vielä en muutaman kerran tuon Ketin ottamisen jälkeen meinannut saada henkeä. Siihen loppui Ketipinorin ottaminen. Nyt olen sitten Zyrtec ym. histamiineilla yrittänyt avittaa unta. Mutta kaiken paras on tietty Tenox sitä vaan nykyään lääkärit ovat huonoja kirj.resp. No valvotaan sitten.

      • Älyä.kehiin

        No ei kai kukaan lääkäri enää kirjoita bentsoja!?
        Eihän niistä pääse eroon ennenkuin kuolee!
        Lääkintähallitus on ohjeistanut lääkärit.
        Diapam oli surullisen kuuluisa koukuttavasta vaikutuksestaan.
        Rasvaliukoisena se ei poistunut elimistöstä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe