Voinko pitää peuranmetsästysoikeuden itsellä ?

Vuokrasopimukset

Voinko muuttaa sopimusta siten että vain hirvelle ? Kuulun hirviseuraan jossa seura saa tietyn määrän peuralupia vuodessa. Heräsi kysymys että voinko muuttaa sopimusta siten että mailtamme peuroja ampuu vain minä. Vituttaa nämä maattomat seuran jäsenet jotka asuvat kuin isännät kytäten toisten ruokinnoilta peuroja laittamatta ropoakaan ruokintaan.

15

1454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikatkera

      Joo, voit sanoa itsesi irti hirviporukasta, ja koko seurasta. Purkaa vuokrasopimus. Haet sitten itse, omille maillesi omat luvat.

    • E1onnistu

      Ei onnistu valitettavasti. Sopimuksessa ei voi erotella eri lajeja. Edellinen ehdotti eroamaan ja hankkimaan omat luvat. Tämäkään ei onnistu ellet satu omistamaan yhtenäistä, vähintään 1000ha aluetta. Seurassanne tulisi vain sopia noista asioista ja ainahan voit pistää kyttäyskoppisi lukkoon, mikä ei tosin estä kyttäämästä kopin vierestä.

      • EroaSeurasta

        Peura vaatii yhtenäistä 500ha. Joten jos tuollainen tilkku löytyy voit itse anoa luvat kunhan olet ensin eronnut mainesi seurasta. Valitettavasti seuratoiminta perustuu siihen tasavertaisuuslakiin että myös niillä tyhmemmillä tai köyhemmillä maattomillakin on oikeus koko alueen käyttöön saati osallistumiseen myös suurriistan pyyntiin jos seura vaan lupia saa. Puoluekirja tai pankkitilin saldo ei riitä perusteeksi miten ja missä seuran alueella kukakin saa liikkua.


    • Kauriinpyytäjä

      Meillä menee seuran tililtä kaikki riistaruokinta kulut ja ruokaa meneekin älytön määrä koska hirvet, peurat ja kauriit asuvat runsaina alueillamme. Kenenkään ei tarvitse elikoita omaan piikkiin ruokkia jos ei vartavasten halua. Viljaa saa maanviljelijöiltä käytännössä ilmaiseksi tuhansia kiloja, kaupat antaa vihanneksia ja juureksia peräkärry tolkulla yms. Nuolukivet jne kaikki yhteiseltä tililtä. Provohan tuo avaus oli mutta vastasin silti.

    • Metsästäjä_39

      Et sinä voi kieltää metsästämistä omilta mailtasi niin että vain sinä metsästäisit seuran yhteisiä lupia mailtasi. Se kieltää jo yhdenvertaisuuslaki. Jokainen seuran jäsen on yhdenvertainen. Mikäli te yhdessä päätätte ja kaikille sopii, että jokaiselle on ja jaetaan oma tonttinsa metsästystä varten mutta niin ei voi mennä että seurakaveri jäisi vaille yhden vertaista metsästysoikeutta ja aluetta niihin lupiin.

    • köyhätvittuun

      Onko se yhdenvertaista jos maattomat tuulihatut asuvat kuin isännät mellastaen ilman aikomustakaan ruokkia ? Minusta perseaukiset maattomat metsämiehet saisivat metsästää vain pienriistaa. Jos ei maat ole tuoda tullessaan seuraan niin sorsametsälle ja minkkejä pyytämään.

    • oi23tjoi2jo

      Sellainen onnistuu että jos kaverisi antaa vain sinun metsästää alueellaan niin silloin voit käyttää seuran lupia ja ampua peuroja rauhassa. Meillä on juurikin sellainen tapaus että vain yhdellä on suullinen lupa käydä vuokraamattomalla alueella joka rajoittuu seuran maihin. Muita tietenkin vituttaa kun alue on lähelle 120 h ja paljon peltoa ja vain tällä yhdellä kaverilla on siellä ruokinta ja luxus koppi.

      • Metsästäjä_39

        Tuo on periaatteessa laitonta. Mikäli kaikki hyväksyy seurassa, on ok tapa. Mutta kaikki järjestelyt, jotka asettavat seuran jonkin jäsenen epätasa-arvoiseen asemaan, ovat oikeudessa pätemättömiä.


    • Peurapeppua

      Tottakai! Olen just itsekkin lähisukulaisten kanssa tuota samaa suunnitellut... Jaetaan vaan hirvet, muttei vähiä kauriita ja Peuroja. ;)

      Metsästysvuokrasopimuksessa on kohdat mitä vuokrasopimus sisältää, mm. metsästettävien lajien/eläinten osalta. Siellä lukee hirvieläimiä tai pelkkää hirvenmetsästystä. Netistä löytyy kyseiset kaavakket!

      Sen 500ha tarttet vaan yhtenäistä maata, jolle perustat oman peuraseurueen tai seuran. Ihan kummin haluat. Ota kumminkin itse selvää noista lainsäädännön osalta - netistä sekin löytyy! Seurue on kumminkin omasta mielestäni löyhempi ja yleensä hiukka"rennompi" tässä tapauksessa.

      Äläkä välitä noista kateellisista punikeista tuolla kommenteissa! Ne yritti meinaan pissittää sua oikein urakalla. :)

    • monokkeliaperseeseen

      Omalta ruokinnalta ja omalta maaltani kävi seuran kaveri ampumassa peuran. Noh, muutin sopimuksen jossa lukee nykyisin että vain hirveä. Enää ei tuulihattu käy minun ruokinnalla lihanhakureissulla.

      Minusta ne jotka eivät peurakantaa hoida pitäisi potkia pihalle peuraporukoista !

      • 34taetgszazrgeazsrgsz

        Niin sinäkö omistat metsästykseen soveltuvan yhtenäisen alueen, jonka maapinta-ala on vähintään 500ha?

        Mikäli tuo yhtenäinen alue ja 500ha ei täyty, peuran metsästys maillasi ei ole sallittua sinullekaan.

        Seuralle myönnettyjä pyyntilupia ei voi käyttää alueella, jossa seuralla ei ole metsästysoikeutta.


    • invaer

      Hyvä. Näin minäkin tein joku vuosi sitten.

    • Näinsanoometsästyslaki

      26 § (18.2.2011/159)

      Hirvieläimen pyyntilupa

      Kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran, hirven, valkohäntäpeuran ja metsäpeuran metsästykseen on oltava pyyntilupa.

      Edellä 1 momentissa tarkoitetun pyyntiluvan myöntää Suomen riistakeskus. Myönnettäessä pyyntilupia on huolehdittava siitä, että hirvieläinkanta ei metsästyksen johdosta vaarannu ja että hirvieläinten aiheuttamat vahingot pysyvät kohtuullisella tasolla. Liikenne-, maatalous- ja metsävahinkojen huomioon ottamiseksi Suomen riistakeskuksen tulee vuosittain kuulla alueellisia sidosryhmiä. Edellä 8 §:ssä tarkoitetulle alueelle pyyntilupia myönnettäessä on lisäksi kiinnitettävä huomiota metsästysmahdollisuuksien tasapuoliseen jakaantumiseen ja metsästyksen tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen. (10.7.2017/504)

      Pyyntiluvan nojalla metsästetystä hirvieläimestä on tehtävä saalisilmoitus Suomen riistakeskukselle. (10.7.2017/504)

      27 § (10.7.2017/504)

      Hirvieläimen pyyntiluvan myöntämisen ja käyttämisen edellytykset

      Hirvieläimen pyyntiluvan myöntäminen edellyttää, että luvan hakijalla on käytettävissään metsästykseen sopiva yhtenäinen alue, jonka maapinta-alan on oltava hirvenmetsästyksessä vähintään 1 000 hehtaaria ja muiden pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästyksessä vähintään 500 hehtaaria.

      Hirvieläimen pyyntilupa myönnetään sellaiselle hakijalle tai hakijoille, joilla on 1 momentissa tarkoitetulla alueella oikeus metsästää hakemuksessa tarkoitettua hirvieläintä. Muulla kuin 8 §:ssä tarkoitetulla alueella pyyntilupa voidaan samalle 1 momentissa tarkoitetulle alueelle myöntää vain yhden hakemuksen perusteella.

      Suomen riistakeskuksen on rajattava lupa-alueesta pois sellaiset alueet, jotka eivät täytä 1 momentissa säädettyjä pinta-alan ja yhtenäisyyden vaatimuksia. Pyyntilupa voidaan käyttää vain pyyntiluvassa rajatulla alueella.

      3 momentti tulee voimaan 1.2.2019.

      Suomen riistakeskus voi poiketa 1 momentissa säädetyistä pyyntilupaan liittyvistä alueen pinta-alaa tai yhtenäisyyttä koskevista vaatimuksista ja 37 §:n mukaisesta pyyntiluvanvaraisen hirvieläimen rauhoitusajasta, jos alue on saari tai alueeseen liittyy muu vastaava erityinen syy.

      L:lla 504/2017 muutettu 27 § tuli pääosin voimaan 1.1.2018. Aiempi sanamuoto kuuluu:

      27 §

      Hirvieläimen pyyntiluvan myöntämisen edellytykset

      Hirvieläimen pyyntiluvan myöntäminen edellyttää, että luvan hakijalla on käytettävissään metsästykseen sopiva yhtenäinen alue. Hirvenmetsästykseen käytettävän alueen pinta-alan on oltava vähintään 1 000 hehtaaria ja muiden hirvieläinten metsästykseen käytettävän alueen vähintään 500 hehtaaria. Maa- ja metsätalousministeriö voi päättää poikkeuksista edellä tarkoitettuihin pinta-alavaatimuksiin.

      Hirvieläimen pyyntilupa myönnetään sellaiselle hakijalle tai hakijoille, joilla on kyseisellä alueella oikeus metsästää hakemuksessa tarkoitettua hirvieläintä. Muualla kuin 8 §:ssä tarkoitetulla alueella voidaan samalle 1 momentin mukaiselle alueelle myöntää pyyntilupa vain yhden hakemuksen perusteella.

    • Kysynvaanverottaja

      Ei ny varsinaisesti kuulu tähän keskusteluun! Nyt kun on ruvettu myymään ei seuraan kuuluville peurajahteja jopa 700€ hintaan! Siis pelkkä reisu ilman kaatomaksua ja lihoja.. ois kiva tietää mihin ne rahat menevät... tehdäänkö pienestä vuokratulla maalla

      • Kysynvaanverottaja

        Siis pisnestä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe