Antennin vahvistin

Foliohattuaa

Hyvä antennivahvistin haussa, UHF/VHF vastaanottoon.
Kuva pätkii nyt ja käytössä on joku 90 luvun vahvistin sähkökaapissa.
Ajattelin ostaa uuden, jos se auttaisi asiaa. Antenni on uusittu n 2v sitten.
Vahvistimesta tarvitsisi saada ulos 4 kaapelia, jotka lähtee talon erihuoneisiin, pisimmäs on saattaa olla johdolla matkaa enemmänkuin 10 m.

11

3339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vahvistetaan_ja_jaetaan

      Onko antennit aktiivisia, eli niissä on omat vahvistimet? Onko alastulot erillisin kaapelein vai onko niillä passiivinen tai aktiivinen yhdyssuodin mastossa.

      Onko parempi laittaa vanhan vahvistimen tilalle joku mastovahvistin https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/4377c/Antennivahvistimet-ja-virtalahteet jossa on taajuusaluekohtaiset tasosäädöt lähtötason säätö ja laittaa riittävän monen lähdön jakaja vahvistimen perään. Vaikka nimi on mastovahvistin, niin ei sen ole pakko olla mastossa, vaan paikassa jossa sen tasoja on helppo säätää.

      LTE800 -suotimia käytetään edelleen myyntivalttina, vaikka niissä on jo jääty jälkeen kehityksessä. Tämän vuoden alussa siirtyi 700 MHz alue LTE-käyttöön ja 450 MHz verkko saattaa aiheuttaa myös häikkää. Tarvittava UHF taajuuskaista on nykyisin antenniverkossa 470-694 MHz, joka tarkoittaa tv-kanavia 21-48. Kannattaa jo nyt laittaa ennen UHF-vahvistinta uuden mallin LTE-estosuodatin https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3665/hdsfc/Finnsat-LTE700-450-MHz-estosuodin niin säästyy monelta harmilta..

    • sillaisepelaa
    • tästälöytyy
    • Foliohattuaa

      Nyt menee siis niin, että katolla on yhdistelmäantenni UHF/VHF. Siittä tulee vain yksikaapeli alas ja se menee siihen 90 luvun vanhaan vahvistimeen. Jaa että mastovahvistin, pitänee tutustua olisiko parempi, kuin tuollainen "normaali" vahvistin.

      • Foliohattuaa

        Niin eituo mastovahvistin varmaan olekkaan mulle se oikea, koska ei ole erillistä VHF ja UHF antennia ?


      • Vahvistetaan_ja_jaetaan

        Nykyisin pitää asentaa erikseen VHF- ja UHF-antennit, sillä DNA:n ja Digitan asemat ovat eri suunnilla. Heitä se yhdistelmäantenni hevon kuuseen ja ja hanki kunnolliset UHF- ja VHF-antennit, kaapeloi ne erikseen ja hanki niille säädettävä vahvistin.

        https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/DNA-Antennipakkaus/p/VMISC00001 saa edullisen VHF-antennin ja sille sopivan antennivahvistimen, jossa on VHF- ja ULA-sisäänmenot. Katso myös tuo asennuksesta tehty video. UHF-antennin joudut tietenkin hankkimaan, mutta se ei paljoa maksa. Muistathan sitten laittaa UHF-puolelle ennen vahvistinta 700 MHz:n LTE-suodattimen, sillä helmikuun alusta alkaa 700 MHz:n alueella laitetestit joillakin paikkakunnilla.


    • kylsesiitälähtee

      Jos DNA tv-lähetin ja Digitan lähetin ovat eri suunnilla, joudut ostamaan antennin, tai parempi ostaa 2kpl, eli UHF ja VHF erillisinä. Sitten vahvistin mastoon, ja alas yhdellä kaapelilla ja virtalähteen jälkeen jako neljään rasia.

      • Vahvistetaan_ja_jaetaan

        Miksi se vahvistin pitää viedä mastoon, jossa sen säätäminen saattaa olla talvella jopa mahdotonta? Omakotitalosta löytyy varmasti (välikaton) tiloja, johon tuon "mastovahvistimen" voi laittaa järkevämpään paikkaan. Muutama metri kunnollista antennikaapelia ei aiheuta niin suurta vaimennusta, etteikö tämä turvallisempi asennustapa olisi mahdollista. Turhia katolta putoamisia on tapahtunut, kun harrastelijat lähtee hämärän aikaan vahvistinta säätämään varsinkin sitten, kun muutama olut on tullut otettua..


    • kylnepelaajoo

      Sitä vain sanotaan mastovahvistimeksi, ei sen tarvi mastoputkessa olla, mutta mitä lähempänä antennia sen parempi. Osassa antenneja vahvistin on antennin sisällä, mutta virransyöttö täytyy sillekkin järjestää, kaikki laitteet ei lähetä virtaa antenniliittimeen. Itsellä vahvistin on välitilassa.

    • Foliohattuaa

      Ikävää, kun Porilaisesta antenni alan erikoisliikkeestä tuollaisen antennin minulle möivät, hintaakin oli about 150e. Tarkaan kyllä selvitin, että mihin käyttöön antenni tulee. EI ole eka kerta, kun alan spesiiali liikkeessä on hieman hapan myyjä ja myykin viellä väärää tavaraa. Tarttee vissii vaa giganteista ym tavarat ostaa...
      Eli luuletteko, että tälläinen normaali antennin vahvistimen vaihto uudempaan ei auttaisi asiaa, jonne tulee yksi johto ja lähtee neljäulos ?

    • Vahvistetaan_ja_jaetaan

      http://www.ficom.fi/ajankohtaista/index_2.html?Id=1485869725.html Sonera starttaa ensimmäiset 700 MHz:n tukiasemat huomenna eli 1.2.2017 aamulla Porvoossa ja Tammelassa. Saattaa jonkun laajakaistaisen UHF-aktiiviantennin vahvistin kyykähtää? Jatkossa kannattaa investoida erillisiin antenneihin ja laittaa antennien perään säädettävät vahvistimet, sekä laittaa 700 MHz LTE-suodatin valmiiksi UHF-antennin kaapeliin.

      http://www.ficom.fi/ajankohtaista/index_2.html?&Id=1485849930.html DNA täräyttää ensimmäisen 700 MHz tukiasemansa päälle huomenna 1.2.2017 Somerolla.

      Elisa ei ole ilmoittanut vielä 700 MHz järjestelmien suunnitelmistaan? Taitaa mennä aika Anvian toimintoja järjestellessä?

      Taloyhtiöiden järjestelmiä päivittävien kannattaa tutustua Viestintäviraston määräykseen 65 kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista. Tällä hetkellä on voimassa Määräys 65 B/2016

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe