Hallitustyöskentely tökkii, miten erota?

päähajoo

Täällä kun ei ole omaa keskustelualuetta taloyhtiöistä, niin laitan postauksen tänne. Eli meidän taloyhtiömme hallitustyöskentely tökkii melko pahasti. Kyseessä on pieni hallitus ja minä olen puheenjohtaja. Se vastuu siirtyi aikoinaan minulle sen enempää kyselemättä, sillä entinen puheenjohtaja muutti pois. No nyt hallituksen jäsenet kuin muutkin osakkaat ovat pitäneet minua ns. yleismiehenä, joka hoitaa käytännössä kaikki puheenjohtajan vastuun ulkopuolellekin jäävät asiat. Miltei talonmieheksikin on tituleerattu. Jos vaikka taloyhtiöön tarvitsee hankkia jotain remonttitarpeita tai tilata joku huoltomies paikalle jne., sen hoidan minä. Jos taas täytyy hoitaa taloyhtiön juoksevia asioita, nekin olen minä hoitanut. Yleensä joudun vielä hoitamaan nämä asiat työajallani, koska eihän virastot sun muut yritykset ja yhteyshenkilöt ole käytettävissä iltaisin. Eli ikäänkuin muita hallituksen jäseniä ei kiinnostaisi ottaa vastuulleen edes osaa siitä työmäärästä, mitä minä teen. Suuremmissa remonteissa tai muissa TY:n huoltoon liittyvissä asioissa olen jakanut tehtäviä muille jäsenille, mutta vastaus on ollut tyyliin "hoida sinä kun olet se johtaja...". Sitten ne tulevat taputtelemaan olalle ja elostelevat, viime aikoina on alkanut v#tuttamaan tämmöinen. Niin ja meidän TY:ssä ei makseta korvausta hallitustyöskentelystä.

Hallitusporukka kun ei tunnu olevan aktiivinen, niin enpä minäkään viitsisi enää laittaa tikkua ristiin. Olen yrittänyt erota puheenjohtajan tehtävistä, mutta läpihuutona hallitus on vaatinut minut pj:ksi. Millä helvetillä tästä puheenjohtajuudesta pääsee eroon, muuten kuin muuttamalla pois?!

12

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halljäsen37

      Mainitsemasi tehtävät ovat sellaisia, jotka isännöitsijä hoitaa. Teillä ei taida olla siis edes sellaista?
      Jos haluat eroon koko hallitustouhusta, niin siihen riittää vapaamuotoinen ilmoitus muille hallituksenjäsenille. Ero astuu voimaan heti. Jäljelle jäävien hallitusjäsenten pitää sitten lain mukaan hankkia uusi pj tai kutsua yhtiökokous paikalle.
      Voit myös ehdottaa isännöitsijän hankkimista yhtiölle tai sitten palkkiota hallituksen puheenjohtajalle. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että uskallat ilmoittaa oman tahtosi.

      • päähajoo

        Jäi tosiaan tuo isännöitsijä mainitsematta. Tietenkin taloyhtiöllämme on isännöitsijä, joka kuuluu ihan maanlaajuiseen isännöitsijätoimistoketjuun. Osakkaat eivät tunnu arvostavan isännöitsijän läsnäoloa, sillä olen monen kuullut moittivan isännöitsijää. Olen käsittänyt naapureiden puheista, että tässä taloyhtiössä on aina halveksittu isännöitsijää. Kuulemma aikoinaan on ollut joku huijari-isännöitsijä, joka veti rahaa välistä, joten liekkö tästä iskoistunut käsitys, että kaikki isännöitsijät huijaavat. Joka tapauksessa isännöitsijä meillä siis on ja itse olen hänen kanssaan paljonkin tekemisissä, ei varmaan yllätä? Olen kuitenkin tyytyväihen isännöitsijäämme ja hommat ovat mielestäni aina hoituneet.

        Palatakseni tuohon eroamiseen, että tuolla kirjallisella ilmoituksellahan se hoituu, mutta voi sitä itkun ja parun määrää, mikä siitä aiheutuu. Varmaan kaatuu koko hallitus, kun kukaan ei halua ottaa pj:n tehtäviä vastuulleen. Siksi se onkin meillä aina ollut läpihuutojuttu, kuten tuossa mainitsin. Jos taloyhtiön hallituksiin halutaan aina uusia jäseniä, niin miksei pj:n tehtäviäkin voisi kierrättää?


    • liianko.helppoa

      Heh, jospa vaikka ilmoittaisit yhtiökokouksessa ettet ole enää käytettävissä taloyhtiön hallituksen tehtäviin?

      • päähajoo

        Ei se vaan toimi! Siitä lähtien kun minut valitsivat pj:ksi olen jokaisessa yhtiökokouksessa tehnyt selväksi, etten jatka tehtävässä. Mutta kuten tuossa jo mainitsin, niin läpihuutona minut on kirjattu pöytäkirjaan hallituksen puheenjohtakasi. Että näin.


    • kkkkkkkkkhjg

      Hieman omakehu haisee.
      Uskallatko todella sanoa kieltäytyväsi. Sanovatkin perkeleet, että valitaan sitten toinen.
      Heh heh.

      Kautta-aikain maailmassa on ollut itsensä korvaamattomaksi tuntevia ihmisiä.
      Heidän poistumisensa jälkeen maailma on kuitenkin jakanut pyörimistään entiseen malliinsa.

      Jos oikeasti haluat eroon hallitusvastuusta, niin sana EI riittää.

      Onhan se hieman vaikea sanoa, jos omakehu vaivaa.

      • tiabetus

        Voi näennäisesti kieltäytyä hallituksesta ja silti tulla valituksi ohi yhtiökokouksen kun on korvaamaton.


      • korvaton
        tiabetus kirjoitti:

        Voi näennäisesti kieltäytyä hallituksesta ja silti tulla valituksi ohi yhtiökokouksen kun on korvaamaton.

        Päässä näkyy vippaavan aika lailla.


    • Viisuri

      Minuakin jäi mietityttämään aloittajan kirjoitus. Ei sympatiaa. Huonosti olet hoitanut asiat, kun suostut juoksupojaksi ja jokapaikan höyläksi. Vai onko se oma pätemiskeinosi? Se hivelee pirusti itsetuntoa, kun saa olla "johtaja".Kun on tarpeeksi jämäkkä saa asiat toimimaan. Jos haluaa päteä ja olla korvaamaton, saa juosta joka suuntaan eikä mikään riitä.

      Ole nyt kerrankin jämerä ja jää pois, oikeasti. Mutta muista, että et arvostele seuraajaasi. Jokainen hoitaa hommia omalla tavallaan ja vaikka oletkin niin hiton hyvä ja pätevä, hommia voi hajauttaa. Oikeasti.

      Nekin minä olen hoitanut ...turhan usein. Hyvällä yhteistyöllä ja neuvottelemalla asiat hoituu. Mutta jos muut asukkaat kokee, että olet ns. päällepäsmäri, kaikentietävä jyrä niin se yhteistyöhalukkuus pian katoaa. Olisko peiliin katsomisen paikka?

    • 565465

      aloittaja taitaa tarvita preppausta pj:n palkkiosta päättämiseen

      • gfdxhgxfdhxg

        Kyllähän aloittaja voi jatkaa ihan hyvin hallituksen puheenjohtaja. Ei siinä hommassa tarvitse miksikään yleismies jantuseksi ruveta. Isännöitsijä on hallituksen renki. Isännöitsijä sitten käskyttää huoltomiehiä oman prokollansa mukaisesti. Niin ne asiat hoituu.

        Hallitus voi ohjeistaa asukkaita esim ilmoitustaululla, jossa kerrotaan huoltoyhtiön yhteystiedot.


    • hallpj

      Pienessä yhtiössä ei välttämättä ole juuri ketään pätevää tai edes sopivaa hallitukseen, saatikka sitten puheenjohtajaksi. Asukkaat voivat olla esim. niin iäkkäitä, ettei heistä oikein ole päättämään yhteisistä asioista - mitenkään yleistämättä kaikkiin vanhuksiin.

      Jos sitten se ainoakin hallituksessa jolle puhelin ja tietokone ovat tuttuja laitteita kyllästyy talkootyöhön, niin taloyhtiö on pulassa. Se ei ole kenenkään etu, yhtiöllä pitää olla toimiva hallinto. Joskus harvoin hallitukseen otetaan yhtiön ulkopuolisia jäseniä, mutta tavoitetila sellainen ei voi olla. Pelkästään isännöitsijänkään varassa toimiminen "nukkehallituksen" alla ei ole hyvä juttu.

      Kannattaa osakkaan roolissa miettiä kun ehdottelee yhtiökokouksessa, ettei hallitusTYÖSTÄ maksettaisi pientäkään palkkiota, kiinnostaisiko itseä ilmainen työ.

      • "Joskus harvoin hallitukseen otetaan yhtiön ulkopuolisia jäseniä, mutta tavoitetila sellainen ei voi olla. Pelkästään isännöitsijänkään varassa toimiminen "nukkehallituksen" alla ei ole hyvä juttu."

        Olen kanssasi samaa mieltä, mutta ulkopuolisten hallituksen jäsenten osalta osittain eri mieltä. Siinä olet oikeassa, että hallitusammattilaisten palkkaaminen on varsin harvinaista (aina välillä on tosin pakko todeta, että valitettavan harvinaista). Sen sijaan monissa hallituksissa toimii osakkaiden perillisiä, siis lapsia tai lapsenlapsia, hekin ovat "ulkopuolisia" hallituksen jäseniä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe