Työkkäri lähetti työtarjouksen liian myöhään

Jotainjärkee

Avautuminen: TE-toimisto käski mun hakea yhtä työpaikkaa 21.12.16, hakuaika 31.12. saakka. No määhän muistin tämän työtarjouksen vasta sen viimeisenä hakupäivänä, (koska oli jo muut työkuviot mielessä) ja koitin kirjautua työkkärin sivuille hakeakseni paikkaa ja kuitatakseni työkkärille, että oon sitä hakenut. No, siellä oli tietysti käyttökatko ja minä fiksuna ihmisenä olin heittänyt sen paperisen työtarjouskirjeen pois. Eli en päässyt tekemään asian eteen mitään.

Seuraavana päivänä 1.1.17 pääsin kirjautumaan, mutta sivuilta oli poistunut se mahdollisuus ilmoittaa, että hainko paikkaa vai en. Laitoin kuitenkin hakemuksen tälle työnantajalle sähköpostilla. Työkkäriltä tuli selvityspyyntö ("haitko paikkaa vai et, jos et niin mikset") seuraavana arkipäivänä, 2.1.17, johon vastasin saman tien netissä ja kerroin, miten oli käynyt.

Tämän tapauksen takia multa katkaistiin kuitenkin ansiosidonnainen 31.12. alkaen siksi aikaa, että TE-toimisto tekee selvityksensä. Koitin jossain vaiheessa soitella, että kauankohan tässä vielä menee ja kertoivat, että heillä on 30 päivää aikaa käsitellä asiaa ja että tapaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, ok, ihan ymmärrettävää. Asian käsittelijään ei kuitenkaan voinut saada yhteyttä.

Mun asia käsiteltiin 23.1. ja selvityksessä luki : "Hakijalle lähetettiin 21.12.2016 työtarjous: X Oy, toimistotyöntekijä. Hakuaika oli työpaikkailmoituksen mukaan 31.12.2016 saakka. Työpaikkailmoitus kuitenkin passivoitiin jo 22.12.2016. Hakija sai siten työtarjouskirjeen liian myöhään. Hakija lähetti selvityksensä mukaan työhakemuksen 1.1.2017. Ei vaikuta työttömyysturvaoikeuteen. "

Eli ymmärsinkö nyt oikein: mun ei olisi edes tarvinnut hakea koko paikkaa, koska se ilmoitus oli passivoitu 22.12. ja olin saanut ilmoituksen vastaa edellisenä päivänä?! Varmaan tossa on joku inhimillinen virhe taustalla, miksi sain työtarjouksen vasta noin myöhään, mutta olisiko tossa koko prosessissa nyt jotain kehitettävää kenties? Esim. 1) se, että tämmöisissä tapauksissa _ei olisi edes mahdollista_, että työkkäri alkaa lähetellä selvityspyyntöjä, koska papereissa näkyy, että työtarjous on lähetetty niin myöhään ja 2) se, että voisi vastata työkkärille vielä hakuajan jälkeenkin, miten on asian kanssa menetellyt, ilman että siitä tulee katkos työttömyysetuuteen pahimmillaan 30 päiväksi. Varsinkin jos niiden omilla sivuilla on ollut käytttökatko. Ja 3) tuli vielä mieleen, että mitäs jos olisinkin hakenut paikkaa 31.12. paperisen kirjeen perusteella, mutta en olisi päässyt tekemään kuittausta työkkärin sivuilla käyttökatkon takia, niin olisiko silloinkin tullut tämä sama rumba?

Jos nyt jotain positiivista koittaa tästä hakea, niin tulipahan harjoiteltua taas hieman vähemmällä elämistä ja mietittyä kulutustottumuksiaan.

Terveisin nimim. 80 snt/ päivä on aika vähän.

3

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_voi_luottaa

      No, kyllä sun olisi sitä paikkaa pitänyt hakea. Sillä tuo passivointi nyt tarkoittaa sitä, että ilmeisestikin paikka oli sinä passivointipäivänä ilmoitettu täytetyksi.
      Mutta sun olisi pitänyt sitä hakea. Tällä kertaa sut pelasti se, että se passivointi todisti paikan tulleen täytetyksi. Aina nämä yritykset eivät vaivaudu ilmoittamaan paikkoja täytetyiksi, jolloin ilmoitus on hakuajan päättymiseen asti voimassa.

      Sitä taas on vaikea arvioida, miksi selvityspyyntö lähetettiin. Tai miksi sitä passivointitapahtumaa ei pystytytty kesken sun prosessin ottamaan käsittelyyn, ehkä siksi että virkailijalla ei ole oikeutta tehdä päätöksiä tällasissa karenssiasioissa, vaan sen päätöksen tekee se lautakunta vai toimikuntako se on,jossa istuu kaikenmaailman tyyppejä muultakin kuin työkkäristä (mm. ammattiliittojen edustajia).

    • hjuu

      Jos siellä työtarjous-osassa mol.fi-palvelun omilla sivuilla on valittavana sellainen vaihtoehto kuin olen lähettänyt hakemuksen mutta valinta on vielä auki, niin kannattaa käydä valitsemassa se.

      Ja muuten sanoisin, että mitäs unohdit! Hakemuksia voi lähettää joulunpyhinäkin. Anteeksi vain.

    • Jokaisen kannatta tiedostaa se mitä määräaikalaissa (Laki säädettyjen määräaikojen laskemisesta) joka laki on säädetty v. 1930, on säädetty. Kuten mm.:

      1 §

      Kun laissa tai asetuksessa on säädetty määräaika noudatettavaksi tuomioistuimessa tahi muun viranomaisen luona, on se, mikäli ei joistakin asioista ole toisin säädetty, laskettava, niinkuin tässä laissa sanotaan.

      2 §

      Jos ajanmääräyksenä on jokin määrä päiviä nimitetyn päivän jälkeen, niin tätä päivää ei lueta määräaikaan.

      Sekä tietysti: Laki tiedoksiannosta hallintoasioissa (säädetty v.1966), siinä säädetään mm.:
      "22§

      Erityistiedoksiannossa katsotaan tiedoksisaannin tapahtuneen sinä päivänä, jona asiakirja on luovutettu asianomaiselle tai hänen lähetilleen tahi esitetty asianomaiselle. Postitse saantitodistusta vastaan lähetetystä asiakirjasta katsotaan asianomaisen saaneen tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana. Milloin sellaista todistusta ei ole vaadittu tai kun kysymyksessä on sijaistiedoksianto, katsotaan tiedoksisaannin tapahtuneen, jollei muuta näytetä, seitsemäntenä päivänä sen jälkeen, kun asiakirja on annettu postin kuljetettavaksi, tai kolmantena päivänä sijaistiedoksiantoa koskevan tiedoksianto- tai saantitodistuksen osoittamasta päivästä.

      Virkakirjeen katsotaan tulleen viranomaisen tietoon kirjeen saapumispäivänä.

      Yleistiedoksiannossa katsotaan tiedoksisaannin tapahtuneen seitsemäntenä päivänä siitä päivästä, jona asiakirja tai kuulutus sen nähtävillä pitämisestä on julkaistu virallisessa lehdessä tai kuulutus pantu ilmoitustaululle."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe