Mädät säpikkäät

akmeeli-2

Miksi tällainen ohjelma on tehty?? Erehdyin katsomaan, ja hävettää, kun saamelaiset on taas esitetty juoppoina ja naurettavina. Kaikki tietävät jo, että kaikilla pohjoisen kansoilla on ongelmia viinan kanssa, joten mitään uutta ei tämäkään ohjelma tarjonnut. Sen sijaan vanhat stereotypiat vahvistuvat.

Saamelaisten kulttuuri on kuulaan arvokas asia, jota pitäisi lähestyä asiaankuuluvalla rauhallisella kunnioituksella. Jos taas ei ole mitään järkevää sanottavaa niin saisi olla hiljaa. Oikea tieto saamelaisten oikeasta elämästä, historiasta, vaatetuksesta, elinkeinoista jne. ei olisi pahaksi.

10

823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sappp

      Minua häiritsee eniten se, että nämä naiset lähentelevät lantalaisia miehiä, ja antavat sillä huonon esimerkin saamelaisille nuorille. Paitsi, että naisen ei ylipäätään kuulu käyttäytyä sillä tavalla, niin erityisesti sekasuhteet ovat uhka etnisyydelle, eikä niitä siksi pitäisi glorifioida. Sekasuhteista voi syntyä lapsia, joilla on heikko saamelainen identiteetti. Saamelaisten tulisi naida pääosin omasta ryhmästä, jotta lapsella olisi vahva saamelaistausta molempien vanhempien puolelta. Tämä ei ole turhaa nipotusta, tässä on kyse kansan eloonjäämisestä.

      Säpikkäissä on paljon muutakin moraalitonta, jota en viitsi tässä luetella.

      • Pepip

        Pitääkö tämä ymmärtää niin, että sekasuhteet uhkaavat kulttuurista monimuotoisuutta?


    • SabmelaS

      Just joo! Tämäki sarjan saamelainen muutti etelään ja yhty suomalaisen kanssa. Eli hän ei halua saamelaista miestä suvun jatkajaiseksi. Saatte olla varmoja että se kyseinen muija puettaa saamen kansallispuvun penikalleen sitten. Saamelainen joo...Oksettaa...

      • ikäpäivä

        Märät säpikkäät ja kaikki mitä se edustaa vain pahentaa saamelaisuuden nykyisin kohtaamia ongelmia. Moraalin puutetta, alkoholia, itsensä ja toisten saamelaisten naurettavaksi tekemistä, sekasuhteita ja niin edelleen.

        Saamelaisuus ei ole vitsi vaan kulttuuri ja etnisyys! Ennen aikana tuollaiset saamelaiset sulautuivat muihin, koska se oli trendikkäämpää silloin. Nykyisin niiden jälkeläiset pyrkivät takaisin saamelaisiksi, koska se on trendikkäämpää nykyisin.


      • Samiboy1

        Jep! Hyvin sanottu! Ne trendi pellet ei ole aitoja saamelaisia enään!


    • kyllästyttää

      Mitä jos tehtäisiin niin, että kaikki trendikkäät, pervertikot, saamelaisuutensa häpeäjät ja rappion ihannoijat lähtevät sinne etelään ja jäävät sinne? Ja kaikki, jotka haluavat olla alkuperäiskansaa esi-isiensä mailla ja kiinni juurissaan kuin elämänpuun lehdet, saavat olla rauhassa Saamenmaassa. Ei sitten tarvii tulla takaisin eikä tuoda lapsiakaan tänne.

      • kyllästyttää

        Ja jos siellä etelässä on kunnon saamelaisia vielä, jotka haluatte lastennekin olevan saamelaisia, niin tulkaa takaisin! Siellä lapsenne kasvavat kieroon ja sulautuvat muihin. Täällä teitä tarvitaan rakentamaan kansallemme tulevaisuus!


    • jeppisjeee

      Mitä tämä kertoo lapin miehistä että naiset tulevat helsinkiin säpikkäät märkinä?
      T: 19cm juhlakunnossa

    • Esaoulusta

      Märät säpikkäät on kreisihuumoria ja asiaa myös. Saamelaista kulttuuria on koetettu saada hengiltä kaikin tavoin ja Märät säpikkäät toimii omalla tavallaan. Saamelaisuutta pitäisi tuoda suomessa enemmän esiin sillä kerrottavaa kyllä piisaa ja onhan se harvinainen rikkaus suomessa että meillä on tällainen pohjoinen heimo rajojemme sisällä joka on valitettavasti ajettu tuonne pohjan perille.

      • Kattt

        Tarvitseeko saamelaisuus todella sekasuhteiden ihannoimista tai tyhjää etelän trendisaamelaisuutta? Suomalaiset tykkäävät katsoa hassuttelua, mutta eikö tärkeintä ole, miten ohjelma vaikuttaa saamelaisiin itseensä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe