Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kirkkoneuvosto vaihtoon

Käsittämätöntä

Kirkkoneuvoston tehtäviin kuuluu valvoa seurakunnan etua ja edustaa seurakuntaa. Kun neuvoston toimien johdosta seurakunnalle niin kovin tärkeä henkilö,Ritva, on irtisanoutunut, ei neuvoston toimintaa voi enää hyväksyä! Tällainen henkilöihin kohdistuva ajojahti, joka näin vakavasti vahingoittaa seurakunnan toimintaa, on ehdottoman tuomittavaa!

40

1539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hirvittää

      Totta turiset. Ritva on tehnyt työnsä mainiosti, liikaakin, antaumuksella.


      Miten nyt lieneekö eilen iltaisessa kokouksessa vaihtunut mitään?

      Pitäisi toimittaa uudet vaalit kokonaan.

      • Hirvittää

        Ei ole ainakaan vielä pöytäkirja netissä... Entiset työntekijät laittoi ne sinne yleensä nopeasti, ei enää tapahdu mitään...


    • Kutsumustehtävä

      Mielestäni ongelman ydin on kirkkoherra, joka ei saarnaa Raamatusta. Kaiken muun lisäksi hän on ilmoittautunut vihkimään homopareja. Tarvitsisimme uskovaisen papin tilalle.

      • Nöyryytystehtäväkö

        Niin varmaan ja vielä kun löytyisi tuollainen "ainoan oikean" uskonlahkolainen...he ovat niin avarakatseisia ja ihmisläheisiä, eivät rohmua itselleen kaikkea....ja läheisilleen. Ehdotankin näitä sipisläisiä mukaan tähän teatteriin..


      • Vetelä

        Juuri tässä sanomassasi tiivistyy Wanhan liiton ym. ahdasmielinen sanoma. Virtanen ei ole oikeassa uskossa ja tähän kun lisätään että ei usko ruumiin ylösnousemukseen on tilanne karmea...

        Kyllähän se on parempi kun pappi ei ole turha jeesustelija. On tehnyt hyvää työtä Konnevedellä rehellisesti.

        Mikä vika on homoissa? Ei ne ole muita huonompia vihittäviksi. Jos halutaan luokitella, voi monen heteroparinkin jättää vihkimättä.

        Toivon että ahdasmieliset lopettaisivat kiusaamisensa.


      • Vetelälle

        Eihän ne kiusaamista lopeta. On niissä omissaankin näitä "erilaisia", mutta eivät pysty myöntämään. Virtanen on oikeanlainen pappi tekemään tätä työtä aivan varmasti. Näillä kireillä "uskomassa olevilla" on ihan omat kuviot, mutta niiden täytyy päästä soppakauhansa kanssa tavallisten porukoihin sotkemaan omaa tekopyhyyttä ja kaksinaamaisuutta olevaa ajattelua seurakuntaamme. Kuinka paljon tässä kunnassa onkaan tapahtunut asioita näiden vuoksi, mistä on vaiettu vuosikymmeniä. Rikollista touhua kaiken kaikkiaan. Ne tietävät, jotka ovat kohteeksi joutuneet, ehkä olisi aika nyt ottaa asiat julkiseen valoon.


      • Hehkuttaja

        Kannatan jyrkästi kirkkoherran ihmismäistä suhtautumista tämän päivän
        haasteisiin joita riittänee yli oman tarpeen.
        En pakanana ala neuvomaan ammattimiestä mutta arvostan suuresti kan-
        taa jonka Olavi otti homonaisten ja -miesten vihkimiseen. <3


      • Kutsumustehtävä

        Papiksi vihittävän on annettava virkaan vihittäessä seuraava lupaus (Kirkkojärjestys):

        "Minä N.N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

        "Saarna on pidettävä kirkkokäsikirjan määräämistä teksteistä ja sen on oltava kirkon tunnustuksen mukainen."

        Papin on toimittava työnantajansa määräysten mukaisesti. Jos hän jumalanpalveluksessa saarnaa muusta kuin päivän aiheesta tai vihkii homoliittoon, hän on rikkonut valansa.


      • HyväOla

        Varsinainen kirjaoppinut siellä kommentoi! Oikein höpönlöpön! Nimenomaan kutsumustehtävä, jota Olavi tekee inhimillisyydellä ja persoonalla, siitä suuri kiitos.


      • jiihaas

        Juuri näin ja periksi ei anneta "HyväOla". Hänestä tykkää nuoret, vanhat eli kaikki mikä tapahtuu nyt hänen päänmenokseen on ihan kiusaamista.


    • Näpertäjä

      Meissä kaikissa asuu homo

      • Hehkuttaja

        Eihän sitä muuten homo sapienseksi pääsisikään.Tuo on totta.


    • Uskonpuolella

      Pelottavaa, jos kirkkoherra ei usko Jumalaan ja Hänen sanaansa. Sellainen pappi johdattaa harhaan. Ja miten voi työtänsä tehdä? Hänelle löytyisi varmaan muutakin työtä auttavaisena ja ystävällisenä ihmisenä, joka hän on persoonansa puolesta kuulemani mukaan. En tiedä hänen uskostaan, enkä käy sitä arvioimaan, mutta jos näin on asiat, arveluttaa pappisura.
      "Joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea."

      • UskovaisenaBoikotoin

        Tyhjät penkit kirkossa kertoo epäonnistumisesta papin ydintehtävässä. Hän voisi menestyä paremmin esimerkiksi kunnan sosiaalipalvelupuolella.


      • www.eroakirkosta.fi

        Kun tyhjiä penkkejä katsotaan, ei liene paljoa onnistuneita pappeja sen mukaan...

        Tee kannanotto vanhoillisuutta vastaan ja eroa kirkosta. Takaisinhan voi vielä liittyä ennen seuraavia vaaleja sopivasti niin pääse äänestämään, jos kiinnostaa...


      • HyväOla

        Ei ole mitään pelottavaa siinä, että pappi uskoo ihmisyyteen, inhimillisyyten, lähimmäisen rakkauteen, tasavertaisuuteen. Paljon pelottavampaa on, jos hän unohtaisi tai pelkäisi toimia omaa vakaumustaan, omaa uskoaan ja omatuntoaan vastaan. Kannatan kirkosta eroamista vastalauseena Wanhan liiton henkilövainolle ja tekopyhyydelle.


    • vapaakuintaivaanlintunen

      Minä erosin kirkosta jo aikoja sitten, lakkasin uskomasta "aikuisten satukirjaan", raamattuun.

      Kirja on hataria muistikuvia menneisyydestä sekä sen ajan uskomuksia ja taruja.

      Kuinka selitätte veden muuttamisen viiniksi? Täyttää soopaa, siihen ei sormia napsauttamalla kykene nykytiedekään.

      Kirkkojen piiristä nykyään tullut tietoon liian paljon pahaa, lasten hyväksikäyttöjä, tosin en muista tapaustakaan että olisi tullut tällainen tietoon ev.lut kirkon parista mutta silti, en usko että näissä tapauksissa ev.lut on nuhteeton ja lisäksi jotkut papit eivät hyväksy naispappeutta.

      Miksi Jumala on yleensä luonut homot ja lesbot jos kerran niitä ei hyväksytä, eikös kaikki Jumalan luoma tulisi hyväksyä? Homoilla ja lesboilla suuntautuminen ei ole oma valinta vaan se kai on pakko olla geeneissä.

      Onhan se tietysti aika uskottavaa jos polveen särkee ja rukoilee taivaallista apua kuusi viikkoa niin kyllä se polvi siinä ajassa jo varmaan parantuu ja kipu lähtee rukoilemattakin mutta uskovaisille se on eri juttu.

    • Turvallistakotiakaipaava

      En kehottaisi ketään eroamaan, vaan näiden ihmisten sopeutumaan oloihinsa ja selvittämään probleemansa. Vain siten voi ihminen kasvaa ja kehittyä. Ei pidä paeta vaikeuksia. Ne kohtaavat sopeutumattomia missä muualla tahansa, jos mieli on anteeksiantamaton. Teidät on asetettu sille paikalle, joten olkaa hyvänä esimerkkinä muille aikuisesta käytöksestä.
      Hiekkalaatikolla vielä sattuu, että "työmies"heittää lapionsa yli laidan, kun ei saa mitä tahtoo. Seurakunnan johdossa ei kai liene lapsen asteella olevia.

    • vaihtakaaneuvosto

      Kirkkoneuvosto vaihtoon. Ei tästä meuhkaamisesta muuten loppua tule . Eräskin vanhaliittolainen huutaa pää punaisena ja moittii pappia pitkin kyliä. perkules.
      Pitääkö vielä kirkosta erota protestiksi mokomalle porukalle. Meillä on hyvä ja ihmisläheinen pappi - antakaa hyvät vanhaliittolaiset jo hänelle työrauha.

    • Eihätää

      Miten se käytännössä tehdään? Tuleeko uudesta sitten varmasti parempi? Paikoillaanolo luo turvallisuudentunnetta ihmisille ja seurakuntalaisia vartenhan tämä seurakunta kai on olemassa. Ei kannata lähteä hätiköimään, kylläkai kirkkoherrakin jonkinverran painetta kestää. Ei me kaikki häntä vastaan olla vaikka sellainen mielikuva on saatu luotua. Joku vaan näköjään haluaa haastaa riitaa ja vihollinen pääsee sitä kautta tuhoamaan Jumalan seurakunnan. Rukoillaan ystävät kestävyyttä ja siunausta kirkkoherralle perheineen,etenkin me jotka jo ollaan uskomassa. Jäädään odottamaan korkeimman tekoja kukin tykönämme.

      • Kirkkoneuvostovaihtoon

        Ei uudesta voi ainakaan huonompi tulla. Paikoillaanolo ei tuo turvallisuutta, jos se perustuu jämähtäneisiin, kankeisiin arvoihin ja ajatusmaailmaan. Jos muutenkaan. Eikä nyt ole kyse paineensietokyvystä, vaan ajojahdin kestämisestä. Ilmankos ei mitään tapahdu, kun odotellaan vaan korkeimpia voimia apuun!


      • parrat

        Räjäyttäkää tuo nykyinen kivilinnanne ja rakentakaa suurmoskeija tilalle, islam tuo rauhan elämäänne, voisitte olla yhtenäisinä Allahin edessä.
        Ashadu an laa ilaaha illa Allah wa ashadu anna Muhammadan rasuul Allah


      • Aikaerota
        Kirkkoneuvostovaihtoon kirjoitti:

        Ei uudesta voi ainakaan huonompi tulla. Paikoillaanolo ei tuo turvallisuutta, jos se perustuu jämähtäneisiin, kankeisiin arvoihin ja ajatusmaailmaan. Jos muutenkaan. Eikä nyt ole kyse paineensietokyvystä, vaan ajojahdin kestämisestä. Ilmankos ei mitään tapahdu, kun odotellaan vaan korkeimpia voimia apuun!

        Nehän valitsi valtuusto uuden neuvoston äänestämällä. Wanha liitto sai sinne vielä yhden paikan lisää... Ei taida enää olla kuin yksi muu kuin Wanhan liiton kannattaja. Sitten tietty Virtanen.

        Seurakuntalaisilla on vain yksi mahdollisuus kannanottoon, erota.

        En ainakaan itse ole äänestänyt sitä mitä sain. Mielet tuntuu muuttuvan. Tervettä?

        Varovainen kannattaa näiden kiihkoilijoiden kanssa olla. Pian voivat kääntyä mihin vaan ja väittää evoluutioteoriaa humpuukiksi. Niin vahvat on asenteet että kohta maata väitetään pannukakuksi.


      • Aikaerota

        Tämä Virtasten poispotkiminen on jo vuosia ollut joidenkin suuri unelma. Ovat siitä avoimesti puhuneetkin.

        Kiva on nähdä että moni Virtasia tukee. Eroa kannattaa harkita mielenilmauksensa. Takaisin voi aina liittyä... Ennen vaaleja vaikka tai jos näkee tarpeelliseksi.

        Aiheetonta sortoa ei meidän tule sietää.


      • Juupasenjep
        Aikaerota kirjoitti:

        Nehän valitsi valtuusto uuden neuvoston äänestämällä. Wanha liitto sai sinne vielä yhden paikan lisää... Ei taida enää olla kuin yksi muu kuin Wanhan liiton kannattaja. Sitten tietty Virtanen.

        Seurakuntalaisilla on vain yksi mahdollisuus kannanottoon, erota.

        En ainakaan itse ole äänestänyt sitä mitä sain. Mielet tuntuu muuttuvan. Tervettä?

        Varovainen kannattaa näiden kiihkoilijoiden kanssa olla. Pian voivat kääntyä mihin vaan ja väittää evoluutioteoriaa humpuukiksi. Niin vahvat on asenteet että kohta maata väitetään pannukakuksi.

        Aivan loistavaa , että ei ole ainoastaan Virtasten valitsemia henkilöitä päättämässä asioista.


      • Hullutusta
        Aikaerota kirjoitti:

        Nehän valitsi valtuusto uuden neuvoston äänestämällä. Wanha liitto sai sinne vielä yhden paikan lisää... Ei taida enää olla kuin yksi muu kuin Wanhan liiton kannattaja. Sitten tietty Virtanen.

        Seurakuntalaisilla on vain yksi mahdollisuus kannanottoon, erota.

        En ainakaan itse ole äänestänyt sitä mitä sain. Mielet tuntuu muuttuvan. Tervettä?

        Varovainen kannattaa näiden kiihkoilijoiden kanssa olla. Pian voivat kääntyä mihin vaan ja väittää evoluutioteoriaa humpuukiksi. Niin vahvat on asenteet että kohta maata väitetään pannukakuksi.

        Niin ja vaihtuihan siellä vielä varahenkilökin. Piti ottaa oikein valtuuston ulkopuolinen varahenkilö, että on varmasti Wanhan liiton porukkaa, kun ei tainnut enää luotettavia valtuustosta tai ehdolla olleista löytyä. Nyt on vissiin vain yksi jäsen ja hänen varajäsenensä muuta kuin Wanhaa liittoa. Miksei nyt sitten voinut sitäkin jotenkin pelata pois...

        Mikähän lienee tila, onko mitä päätöksiä tullut? Ei ole näkynyt netissä vielä, mutta siihenhän ei voi luottaa milloin sinne laittavat, vaikka pitäisi. Onko seurakuntamestari valittu nyt reilusti ja julkisesti kuten sanottiin? Sehän oli ihan seurakunnan ilmoitustaululle laitettu hakuun se paikka. Lehdessä mainostettiin että julkinen haku... Ketään ei suosita... Lienee huonon päätöksenteon takia nyt pakko suosia... Aikanaan olisi pitänyt osaava ja tekevä mies noihin hommiin valita. Tietty sellaiselle pitäisi palkkaakin maksaa, eikä olla maksavinaan...


    • Sivustaseuraaja2ja3

      Mitähän jos vaihdetaan kaikki henkilöt kirkon viroissa ja luottamustehtävissä? Aloitetaan puhtaalta pöydältä. Se olisi kaikkien seurakuntalaisten etu, maksammehan sentään kirkollisveroa. Ei paljon kiinnosta kustantaa aikaansa riitelyyn käyttävien palkkoja. Aion erota kirkosta, ellei tämä vihdoin pääty sopuun, enkä varmasti ole ainoa lähtijä.

      • Vetelä

        Se on totta että riitelystä, ilkeilystä ja toisten kiusaamisesta ei halua maksaa, eikä sitä tukea.

        Kyllä 50-100 eroavaa jo pienessä seurakunnassa antaisi ajattelemisen aihetta.

        En ymmärrä miksei kirkollisvero laske vaikka kirkkoremontti on jo vissiin maksettu. En voi sitäkään hyväksyä.


    • Vanhawanhaliito

      Surullista lukea näitä. Ei voi muuta sanoa.

    • Uskovainenuskomassa

      Jumalanpalveluksessa ei osaa enää keskittyä siihen tärkeimpään, totta on.

    • nytruppee

      myö täällä akan kanssa jo soihtuja tehhää että ruppee tapahtummaa meelä on semmonen jenki koossa että nyt ruppee oksat huojummaa ku lähetään tullaan tuvan ovesta sissää että tutajaa tanner

    • kirkoton

      Raamattua voi lukea ja kirkossa käydä vaikkei kuuluisikaan seurakuntaan. Ei sieltä ole kukaan pois ajanut, vaikka ei kirkon kirstua kartuttaisikaan.
      Missä kohtaa raamattua on määrätty, että uskovan pitää maksella kirkon ylläpitokuluja ollakseen kristikunnan jäsen? Jeesuskin saarnasi opetuslapsiensa ja väkijoukon keskellä, eikä missään kirkossa.

      Luterilaisuuden mukaan mitään muuta edellytystä pelastumiselle ei ole kuin usko.

      • Hehkuttaja

        Ja uskonnollista voi näytellä vaikkei pyhhää pölläystä ymmärtäisi uskon-
        noista,sakramenteista ja muista taikatempauksista.
        Näinhän toimii keskiverto tapaseurakuntalainen joka on henkisesti liian
        laiska edes käsittelemään omaa velton jäsenen paradoksiaan.
        -Voi tätä elämän kevättä jota huomenna tulevaksi jaksetaan ventata!


    • Välimatkaaasioihin

      Eli onko millään oikeastaan väliä kun oikein tarkkaan miettii? Ei kai tänne kukaan ole edes omasta tahdostaan tullut tallustelemaan. Kunhan vaan yrittää selvitä päivästä toiseen. Konnevedelle ei nuo ison maailman ongelmat ja melut paljon kuulu, jos ei TV:tä avaa tai nettiä selaa. Täällä tulee kiertäneeksi sitä samaa rinkiä ja samat asiat kiertävät päässä aamusta iltaan ja viikon alusta sen loppuun alkaakseen taas uudelleen.
      Etäämpänä Konnevedestä on jotenkin helpompi hengittää. Kannattaa kokeilla joskus.

    • eimoititaturhaanjooko

      Voi meitä jos Virtasten ajojahti jatkuu....Mitä seuraavaksi? Onhan meillä ihan HYVÄ kirkkoherra, en käy kivittämään, kun en itsekään täydellinen ole. --Mut heittäköön syyttömät ja synnittömät niitä kiviä, me vaan ollaan Virtasten PUOLESTA!

    • Kiittämättömät

      Joillakin neuvostossa näyttää olevan ongelmia jo oman itsensä hallinnassa ja sitten pitää päästä neuvostoon päättämään seurakunnan asioista.

      Vaikeaa on varmasti seurakunnan työntekijöillä kun on noin kiittämättämät päätöksentekijät.

      • Riitelemään

        Ovat myös. kunnallisvaaleissa ehdolla


    • Mitenonpullatpappilassa

      Minnoon jo ihan ulalla, pastoriko siellä toimistoaki hoitaa? Sillähän on koko työmaa ihan iteksee duunattavana. Eikös siinä Riitallekki työtä riitä. Vai pitäiskö olla joku ulkopuoline, ettei syntyis eppäilyksiä asioiden tolasta? Varmaan se homma heiltä hoituu yhessäki.

    • SeurakuntalaistaSurettaa

      Nyt on sitten seurakuntamestarin toimen laittaneet hakuun ihan vaan seurakunnan ilmoitustaululle... Hakuaikaa perjantaihin, kello 16. saakka.

      Kannattaisi jonkun hakea;)

      Juuri neuvostosta lehdessä todettiin että ei suosita ketään ja pannaan julkiseen hakuun... Julkistahan se sitten virallisesti on kun sen voi seurakunnan viralliselta ilmoitustaululta käydä bongaamassa kello 10-13 arkipäivisin.

      Kyllä tässä neuvosto munaa itsensä.

      Kai sinne seurakuntaan voisi jostain osaavan ja tekevän seurakuntamestarin saada. Tarpeen olisi...

      Konnevesi seurakuntamestarin toimi

    • eimoititaturhaanjooko

      Senkö takia Virtasia ootte täällä panettelemassa, kun itse ootte IHAN HYVIÄ; ELLEI TÄYDELLISIÄ ihmisiä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe