Työnhakijat pakotetaan yhdyskuntapalveluun

työttömyydenaiheuttajat

Näin voi ihan hyvin sanoa, kun vertaa työttömien pakottamista orjatyöhön ('kuntouttavaan' työhön, työkokeiluun, työtoimintaan ja mitä näitä on) siihen, miten rikoksesta tuomittuja määrätään yhdyskuntapalveluun. Tässä blogissa on hyvää asiaa: http://sirpaaholalaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226426-orjuuden-palauttaminen

Lukijan kommentti: "Sanktiot rikoslaissa ovat sakkorangaistus, ehdollinen vankeus ja ehdoton vankeus, tässä järjestyksessä.

Lyhyen ehdottoman vankeuden voi korvata yhdyskuntapalvelulla, jossa työtä tehdään yleensä kolmena päivänä viikossa max. 4 tuntia /päivä. Tunnin työllä korvataan yksi vankeuspäivä. Yhdyskuntapalvelu on siis rankempi rangaistus kuin sakko tai ehdollinen vankeus."

Eli tosiaan työttömyys katsotaan nyt Suomessa rikokseksi. Jos yhdyskuntapalvelun yksi tunti korvaa yhden vankeuspäivän, niin sehän tarkoittaa, että tuon rangaistusmuodon katsotaan olevan vielä kovempi rangaistus kuin vankilassa istuminen. Tämä on lievästi sanoen outoa.

3

102

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Käsittääkseni melko harva yhdyskuntapalveluun pääsevä kokee sen olevan rangaistuksena kovempi kuin vankilassa istumisen. Ylipäätään työttömien työllistymistä tukevien keinojen kutsuminen rangaistukseksi on perusteiltaan ontuva vertaus.

   Voi tietysti olla, että työttömänä ollessaan sitä makoilisi mieluummin kotona ja odottelisi suhdanteiden parantumista pisteeseen, että naapuritontille pystytetään tehdas, joka palkkaisi työttömän työnhakijan hyväpalkkaiseen työhön, eikä unohtaisi tarjota ison talon etuja siinä samalla.

   On kuitenkin todennäköisempää, ettei tällaista tehdasta olla siihen naapuriin pystyttämässä, kuin että sellainen siihen perustettaisiin. Vaikka tehdas siihen jostain sattuman oikusta ilmaantuisikin, olisi todennäköisempää, että sinne palkattaisiin työkykyisiä ja työnsä osaavia ihmisiä, kuin että sinne palkattaisiin vuosia kotonaan maanneita ja mitään sinä aikana tehneitä.

   Mitä työttömiin työnhakijoihin tulee ja "('kuntouttavaan' työhön, työkokeiluun, työtoimintaan ja mitä näitä on)", ei niiden tarkoituksena ole työtöntä rankaista vaan hoitaa häntä "työmarkkinakuntoon".

   Työnantajalle työnhakijan osoittama aktiviteetti on aina työhönottamista puoltavampi seikka kuin passiivisuus. Osallistuminen työkokeiluun ja sen sellaisiin, osoittaa työntarjoajalle, että hakija kykenee ainakin tarvittaessa heräämään aamuisin ja tulemaan sen lisäksi toimeen työyhteisössä.

   Pitkään kotonaan maanneen osalta on palkkaaminen lantin heittämistä kaivoon ja hartaan toivomuksen esittämistä.

   Työttömyys ja toimettomuus ei ole kenenkään etu, eikä niihin puuttuminen ole rangaistus millekään osapuolelle.

   • varastomiesXXX

    On todennäköistä, että sellaista tehdasta ei ikinä tule. Kaikki ylimääräinen työ teetetään jollain kunnan "työpajalla" alihankintatöinä. Siellä työpajalla kaikki ovatkin sitten palkattomia työntekijöitä. Milläs siinä joku rehellinen yrittäjä voisi kilpailla ja pistää tehdas pystyyn, jos pitäis työntekijöille maksaa asiallinen palkka.

    Eli mitä enemmän tällaisia "elämänhallinta" työpaikkoja on, niin sitä vähemmän on sitten palkallisia töitä. Tulee noidankehä. Ihmisiä irtisanotaan ja otetaan sitten joksikin työkokeilijoiksi samoihin töihin ilman palkkaa. Valtio sitten elättää näitä työkokeilijoita ja sitten vielä niitä jotka ovat työharjoittelijoiden vuoksi työpaikkansa menettäneet. Piiri pieni pyörii ja kulut lisääntyvät.

    Ja tällainen työttömän "kuntouttaminen", jos se nyt olisi edes tarpeen, on kyllä aivan turha, kun ei niitä palkallisia töitä ikinä kuitenkaan saa. Ei se ole edes ilmaista, vaan maksaa yhteiskunnalle hirveästi. Kummasti kuitenkin rahaa riittää, vaikka jokaisesta pätkästä jotain pyörätietä pitää taistella verissä päin, jotta sais siihen määrärahat.


   • Voit olla huoleti, mitä ikinä niissä "elämänhallintapajoissa" valmistetaankin, ei sille ole mitään kysyntää. Korkeintaan voit tuotteistaa "elämänhallinnan" ja myydä sitä kurssimuotoisesti kuluttajille.

    Jos kunnassa on päätetty tarjota "elämänhallintaa" työttömille, voit esittää, että tarjoat sitä halvemmalla kuin kunta sitä pystyy tuottamaan. Näin kunnalle tulisi edullisemmaksi tarjota "elämänhallintaa" ostopalveluna, ja sinä saattaisit olla palvelun tarjoaja.

    Win-win.

    Mitä tulee työpalvelun yms -harjoittelun osoittamiseen yrityksiin, tulisi työllistämistavoitteesta olla näyttöä vähintään parin harjoittelin/kokeilijan/palvelijan jälkeen.

    Perustelujen tulisi olla vankat, jotta harjoittelujakson jälkeen samaan yritykseen osoitettaisiin samoihin tehtäviin toinen harjoittelija/kokeilija tms.

    Työvoimapalvelujen tarkoituksena ei ole alentaa yrityksen palkkakustannuksia pysyvästi. Mikäli yritys ei ole markkinakykyinen ilman osittain taikka kokonaan yhteiskunnan kustantamia työntekijöitä, on se konkurssikypsä. Muussa tapauksessa halvan taikka ilmaisen työvoiman käyttö on pelkkä keino lisätä voittoa.

    Kunnallisen taikka valtiollisen viranomaisen toimenkuvaan ei kuulu yksityisen yrittäjän voiton maksimoiminen, vaikka päätös siihen liittyen saattaisikin johtaa yrityksen vaihtamaan paikkakuntaa, taikka jopa valtiota. On kuitenkin ymmärrettävää, että pienellä paikkakunnalla haluttaisiin pitää se ainoa työllistäjä, vaikka sitten veronmaksajien tuellakin.

    Kenties ilmaistyö on omanlaistansa nykyajan tax-värkkiä, jota torpparit aikoinaan tekivät maanomistajaisännilleen. Jos isotalo olisi aikoinaan joutunut lopettamaan toimintansa sen vuoksi, että torpparit eivät olisi tax-värkkiin suostuneet, olisi se tiennyt monta suuta kunnan ruokittavaksi, torpparit mukaan lukien.

    Oikeastaan verottajan pitäisi voida puuttua jatkuvaan työvoimankäyttöön, josta ei ole yritykselle kuluja, mikäli kyseinen toiminta jatkuisi muutamaa kuukautta pidemmän aikaa. Ilmainen työvoimahan on käytännössä saatu lahjoitus. Toisaalta ilmainen työvoima vääristää kilpailua, joten kunnan tai työvoimaviranomaisen päätös tarjota sellaista jollekin yritykselle tulisi saattaa tuomioistuimen ratkaistavaksi joko hallinto- taikka kunnallisvalituksena.

    Asia ei ole helppo, mutta näillä mennään tällä hetkellä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   225
   6677
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   94
   2127
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   442
   1603
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1456
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   286
   1439
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1184
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   252
   1072
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   994
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   63
   909
  Aihe