Suomen veneiden hintataso on pilvissä (vieläkin)

fiskaritiskari

Veneiden hinta on muutaman vuoden ajan taannehtinut. Vielä kuitenkin on aika hämmentävää, että eri myyntisivustoilla roikkuu vuodesta toiseen samoja veneitä ylihinnalla.

Mikäli teet rajauksen pienen perheen asuttavalle dieselmoottoriveneelle kooltaan yli 10m ja hinnaltaan alle 50 000e, niin käytännössä saat aivan hirveän ja vanhan, yleensä itseväkerretyn romun. Muutamia olen käynyt katsomassa ja veneet ovat olleet niin homeessakin, että henki salpautuu sisälle mennessä.

Sama hakuehto ulkomaisilla ja eu- sivustoilla, niin johan löytyy sopivia ja tehdasvalmistettuja, siistejä veneitä.

Tämä myyntikulttuuri kotimaassamme vähintäänkin hämmästyttää.
Mitä ylemmäsnouset Suomen kartalla, sen krouvimpia purtiloita tulee vastaan, heh.
Ihmetyttää sekin, että kirkkain silmin kehutaan veneen sisustaa, mikä on lakatusta vanerista ihan itse kyhätty, eikä puusepän taidoista ole tietoakaan.

Mitä tästä opimme, emme yhtään mitään.

34

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dieselG

      Mikä oli motiivisi tälle älyn väläyksellesi?

      Hae Euroopasta äläkä valita ja kitise, ole Mies älä mikki hiiru!

      • ihanaaedessä

        Mites se eroaa, asuntojen, maan, tms, hinta kuplasta??

        Kyllä 90-lukutoistuu rytinällä, tällä tolkuttomalla rahan painatuksella mitä tehtiin koko Euroopan mittakaavaassa ei vain Suomen kuten silloin.


      • Rajansakaikellajoo

        Sinäpä sen sanoit: Hintakupla.
        Jotkut mikkihiiret vinkuvat, kun täällä porukka pistää faktoja pöytiin.
        Kuka hullu maksaa moninkertaista hintaa ja kuka hullu sitä kehtaa edes pyytää :)


      • Markkinatalous_
        Rajansakaikellajoo kirjoitti:

        Sinäpä sen sanoit: Hintakupla.
        Jotkut mikkihiiret vinkuvat, kun täällä porukka pistää faktoja pöytiin.
        Kuka hullu maksaa moninkertaista hintaa ja kuka hullu sitä kehtaa edes pyytää :)

        Se maksaa joka kyseisen veneen tai tuotteen haluaa. Jos oikeasti haluaa, niin rahalla saa. Jos ei oikeasti halua, niin ei tarvitse ruikuttaa hinnasta. Jos myyjä on oikeasti myymässä, niin varmaan kuuntelee ostajan tarjoustakin?

        Neuvostoliitossa hinnat oli valtion määräämät ja subventoimat. Markkinataloudessa näin ei ole. Hinta on se, millä myyjä suostuu myymään ja ostaja ostamaan. Näin se vaan menee.


    • Töttörööööö

      Mä haluisin saksalaisen premium-katumaasturin alle viidellä tonnilla mutta myynnissä on vaan loppuun ajettuja ruosteisia romuja tuolla hinnalla. Voi voi ja nyyh nyyh. Tää on väärin, muiden pitäisi luopua omistuksistaan mun hyväksi. Sama juttu veneissä, muualla on parempaa ja halvempaa mutta en uskalla lähteä ostamaan. Tule apuun Antti Rinne.

    • PakkanenJäähtyy

      Miten hinta taannehtii?

    • puolimatkan

      millainen on krouvi vene? hienovai huono?

      • ingenjöör

        Krouvi veneessä on kaljahanat ja baaritiski


    • VainSuomessa

      Ylihintaista paskaa yritetään tuputtaa jokaisessa hintaluokassa. Sitä sanotaan suomi-lisäksi.
      Veneet ovat järjestäen törkeän likaisia ylihinnan lisäksi, kuten aloittajakin totesi.

    • ostinhollannista

      Täysin samaa mieltä aloittajan kanssa.
      Muutama vene on vaihtanut omistajaa (tai myyjää) parin vuoden aikana myyntipalstalla ja hinta parhaimmillaan tuplaantunut. Esimerkkinä kotimainen 10m-ihmemerkki ja Brittiläinen 70-luvun vanhus, sekä ankannokkavikainen Norjalainen.
      Jotenkin tuntuu, että ylihinnoittelun vuoksi olemme menossa samaan suuntaan, kuin kesämökkienkin kanssa.
      Askeettiset veneet eivät kelpaa ja roikkuvat törkeän kalliilla hinnalla myyntisivustolla. Muutaman vuoden päästä nämä ovat vain homeisia ongelmajätteitä.

      Ketä kiinnostaa maksaa enää nykyaikana 50te siitä, että asumisen laatu on samaa tasoa, kuin kelluvassa roskalaatikossa

      Sisustoista sen verran, että harva enää nykypäivänä haluaa paneloida asuntoaan lattiasta kattoon. Sama pätee veneisiinkin.

      • Ketä.kiinnostaa

        "Ketä kiinnostaa maksaa enää nykyaikana 50te siitä, että asumisen laatu on samaa tasoa, kuin kelluvassa roskalaatikossa."

        Aivan yhdentekevää jos jotakuta kiinnostaa... tai ei kiinnosta.

        Ostajalla on toistaiseksi vapaus valita joten eiköhän tämäkin aihe ole jo loppuun kaluttu?

        Oliko muita ongelmia?


    • RiippuuMistäRoikkuu

      Aloittajan kommentista ei oikein riittävää infoa tule, sen arvioimiseksi, mistä ja millaisista veneistä jän puhuu. Nähtävästi uppoamarunkoisesta rautaveneestä. Vanhojen sellaisten ei tosiaan pitäisi yhdellä pikku dieselillä maksaa lähellekään 50.000,- n. 10 metrin luokassa. Mikäli taas etsii liukuvaa lasikuiturunkoista kahdella dieselissä, hinta on 50.000,- ja uli.

    • ainainenrutina

      Köyhälle on kaikki kallista. edellisen omistajan pitäisi mielestäsi rahoittaa harrastustasi laskemalla hintapyynti tasolle johon sinullakin on varaa.
      Suosittelen hakemaan veneen EU-alueelta. Rahdin hinta voi tosin nostaa alle 50 ke veneen hinnan kotimaisten tasolle mutta valikoima on laajempi ja kunnoltaan parempia yksilöitä tarjolla.

      • halpaaVäkijuomaamyös

        Hinta kompensaatiota syntyy myös, kun lastaat aluksen viinalla, viineillä ja olusella, siitä mitä pidät

        Esim 1L vodkaa lidilistä alle 5€ pullo, nam nam tulee huuruinen kesä!


    • cxcx

      Onko se uusi ostajakandidaatti palstalla, minkä kohtalo on useat vuodet eteenpäin ruikuttaa rannalla, kun muut on määkimisen sijaan ladonnu tarpeeksi taalereita pöytään saadakseen sen mieluisan huvikuunarin? 😊

      • ettäsilleen

        Kyllä on uusi ostajakanditaatti. Käteistä tilillä rapeat 50te ja pidän ne mielummin siellä, entä sijoitan tuon summan nyt yhteenkään tarjolla olevaan suomiveneeseen.


    • taalanvalvoja

      Näemmä pari muutakin kirjoittajaa on samoilla kantimilla.
      Rautaveneet ja omavalmisteet ylihintaisia (tunnearvo mukana), jenkkiveneiden hinta tosin laskenut reilustikin, muut tehdasvalmisteiset 70-80 luvun veneet ylihintaisia.

    • Hintavahti
    • aikaeikultaamuutakuin

      Itse ostin kun saatiin hinta kohdilleen.
      Seurailin muutaman vuoden hintoja ja siellä tosiaan on edelleen monia samoja veneitä ja hinta ei putoa lainkaan vaikka vene on jo pari vuotta vanhempi kuin silloin kun se on myyntiin laitettu.
      Vene jonka lopulta ostin oli silloin pyynniltään 68ke ja kaupat syntyi pari vuotta myöhemmin hintaan 45ke. Ei kuulemma ollut hirveästi kyselijöitä vielä tuollakaan hinnalla.
      Se vaan on niin, että tossa hintaluokassa ei kauppa käy ja myyjillä on liian ruusuinen kuva hinnoista.
      Itse kerkesin sen parin vuoden aikana ostaa ja myydä yhden kymppitonnin veneen, millä pääsin alkuun veneilyssä, kun aikaisempaa kokemusta ei ollut lainkaan. Hyvin se meni kaupaksi, kun ei alkanut tavoittelemaan voittoa tai lisäämään jokaista korjausta myyntihintaan vaan pisti sellasen hinnan, että se menee.
      Ajattelin pitää tätä uutta venettä seuraavat viisi vuotta ja melko varmaa on, että en yritä myydä sitä samalla hinnalla minkä siitä itse maksoin, aika näyttää kuinka käy.

      • Tuleva_ostaja_myyja

        Moni venee taitaa olla myynnissä vain varmuuden vuoksi. Eli ei ole tarvetta / kiirettä myydä. Pyynti voi olla sitten sen mukainen.


    • TeeSeÄläHaaveile

      Oikeasti vituttaa tuollaiset luuserit, kun naukuvat noita hintoja vaikka onkin totta, että osassa hinta ja laatu ei kohtaa.

      Naukumisen sijaan TOIMINTAA!!!

      Hyppäät koneeseen ja lennät katsomaan keskieuroopasta hinta ladultaan sopivaa yksilöä, tsekkat veneet, teet kaupat ja ajat paatin kotiin.

      Näin energia siirtyy toimintaan, paskan jauhannan sijaan, joka ei johda täällä hintojen laskuun. Näitä keskusteluja on jatkuvasti ja vielä ei ole hinnat romahtaneet ja kauppaa tehdään kaikissa hinta ryhmissä, kun laatu ja hinta kohtaavat.

      Itse annoin myyntiin välittäjän kautta n.40 jalkaisen fly bridgen, vajaassa kahdessa kuukaudessa rahat tilillä, uuden käytetyn hain keskieuroopasta kovan ja pitkän hinta neuvottelun jälkeen mielestäni hyvään hinta laatuun, toisen mielestä varmasti voi olla muuta.

      Eli natisijoille, käärikää hihat ja TÖIHIN metsästämään EU markkinoilta sitä omaa helmeä!!!

      • T0tuusontäällä

        Enemmän kylläkin vituttaa ne henkilöt edelleen, ketkä arvostavat lahonneen vuotavan pikkufiskarin 30te veneeksi. Tämä nyt vain kuvainnolisuus.


      • Järkikäteen

        Kyllä, niin laitureissa kuin myynti-ilmoituksissakin tuo oman veneen kehuminen syljettää.
        Realismi ei vituta, mutta utopistisuus sitäkin enemmän.

        Myyntipalstojen ylläpitäjien pitäisi puuttua näihin räikeimpiin, vuosikausia roikkuneisiin ilmoituksiin ja ilmoittajiin. Tämäntapaiset turhat ilmoittelijat pois vääristämästä myyntitilastoja.


      • Markkinatalous
        T0tuusontäällä kirjoitti:

        Enemmän kylläkin vituttaa ne henkilöt edelleen, ketkä arvostavat lahonneen vuotavan pikkufiskarin 30te veneeksi. Tämä nyt vain kuvainnolisuus.

        Jos joku yliarvostaa tuotettaan niin mitä se sinulle kuuluu tai sinua liikuttaa lainkaan? Anna niiden pyytää mitä pyytää. Jätä vaan se vene noteeramatta. Vai haluatko, että myyjien pitää myydä sinulle 100% alennuksella, kun nyt mielestäsi hinta on liian suuri.


      • Markkinatalous kirjoitti:

        Jos joku yliarvostaa tuotettaan niin mitä se sinulle kuuluu tai sinua liikuttaa lainkaan? Anna niiden pyytää mitä pyytää. Jätä vaan se vene noteeramatta. Vai haluatko, että myyjien pitää myydä sinulle 100% alennuksella, kun nyt mielestäsi hinta on liian suuri.

        Myyntipalstaiden pitäisi olla maksullisia myös yksityisille, vähentäisi noita huuhaa myynti-ilmoituksia. 50,-/vikko, saisi ajattelemaan jo huomattavasti realistisemmin.


      • Kannatan

        Nyt puhut asiaa!


      • köyhälläeivaraaostaaP
        T0tuusontäällä kirjoitti:

        Enemmän kylläkin vituttaa ne henkilöt edelleen, ketkä arvostavat lahonneen vuotavan pikkufiskarin 30te veneeksi. Tämä nyt vain kuvainnolisuus.

        No, mitäs menet tuollaisia multa laatikoita potkimaan? Ei 30 000€ voi kaksista peliä saada edes ulkomailta, näytä yksikin kelpo peli tähän hintaan, siis linkki, kiitos


      • ettänäintotuutta

      • köyhälläeivaraaostaaP
        ettänäintotuutta kirjoitti:

        http://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1071679963-super-waddenkruiser.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr&pos=5

        Maksaisin mielelläni 30te, mikäli vene olisi Suomessa.

        12m Hollantilainen ja on muuten siisti sisältä. Vertaa 12m Suomalaisiin samanhintaisiin. Saa laittaa tuplat lisää ja ei sittenkään löydy yhtä siistiä venettä Suomesta.

        No, mikä sua estää tekemästä tarjousta 30000€ toimitettuna Suomeen? Ei noi hinnat mitään apteekin hintoja oo! Riippuu tilanteesta tietysti, niin kuin kotomaassakin, tippuuko hinta vai ei. Jollekin tuo voi olla riesa, josta haluaa eroon hinnalla jos toisella.

        Veneen ostaminen on rankkaa työtä, jos mielii saada halvalla, kokemusta on ja niin myös tulosta.


    • LeveetäPuhetta

      Voiko joku selittää mitä väliä on sillä, mitä hintaa veneistä pyydetään?
      Jotenkin sen tajuaisi, jos olisi pakko ostaa kaikki veneet, jotka ovat myynnissä tai jos olisi ihan pakko ostaa Suomesta, mutta kun ei ole.

      Kuka vaan, jolla on rahaa, voi ostaa veneen mistä kolkasta maailmaa tahansa. Ei ole mitään merkitystä sillä, mitä joku turkulainen tai espoolainen pyytää busteristaan, kun halvan veneen voi ostaa vaikka Senegalista.

      Kun kyse on globaalista markkinasta, niin yhtä perusteltua olisi valittaa, että englantilaiset pyytävät ihan liikaa. Nehän pyytävät yleensä enemmän kuin ketkään muut.

      Jotta sitä meinään, että rahamiehet voisivat haukkua oikeaa kohdette eikä valittaa mitä naapurissa tehdään. Alkaa tuntumaan siltä, että nuo pisnesmiehet, jotka vertaavat kansainvälisiin hintoihin, eivät olekaan niin kansainvälisiä vaan ihan tavallisia peräkammartin poikia, jotka ei ole koskaan käyneet Suomen ulkopuolella.

      Isot on puheet, mutta ei taida pojat itse olla sanojensa mittaisia. Todellinen osaaja osaa ostaa veneen Suomen ulkopuoleltajkin, jos se on edullinen.

      • Marsona

        Komeet on sulla jutut joo.


      • NäinOnNäppylät

        Juuri näin, 30% hinnasta pois ei ole vielä kaksinen tinkaus, Eu veneistä, kun aletaan oikeasti vääntämään. Sama perus ongelma siellä, kun täällä, ostajia vähemmän, kuin myyjiä...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe