Kamalat menkat ja oireet

Menkkakirous

Mulla on menkkojen aikaan kaikki mahdolliset oireet. Viikko ennen menkkoja alkaa sattumaan mahaan, sitten heti menkkojen alettua saa rynnätä vessaan ripuloimaan, sitten alkaa kamalat selkäkivut ja hetken kuluttua vatsakivut. Joskus vatsakivut ovat niin voimakkaita, että selkä kippurassa pitää maata sängyllä ja hengittäminen sattuu, niin jäätävää kipua! Joskus vähän helpommat, mutta silti kivuliaat. Ei tässä kaikki. Lisäksi minulla on todella kylmä ja kuuma jatkuvasti. Maha mölisee epämiellyttävästi ja tulee kylmiä värinöitä ja sellainen tunne kun ripulin kanssa on: pakko päästä aina vessaan. Tisseihin sattuu myös enemmän tai vähemmän ja pahoinvointia esiintyy, ja joskus taas todella himo syödä. Päänsärky ehkä ainut oire, mistä kärsin todella harvoin. Yleensä särkylääke poremuodossa auttaa (500mg panadolia napsin viikkoa ennen menkkoja vatsakipuun ja sama määrä menkkojen alettua), silti vilunväristyksiä ja pahan olon tunnetta ei saa pois! Lenkilläkään en näiden aikaan tykkää käydä, kun pyörryttää enemmän ja hengästyn nopeasti. Yöllä en saa nukuttua koska nukun yli 8 tuntia ja tampponia ei saa pitää niin pitkään. Yritän yöllä pysyä liikkumatta ja siksi nukun huonosti, lisäksi pelkään ohivuotoja. Päivisin tampponin kanssa hommat sujuvat hyvin! Muita ketkä kärsivät samanlaisista oireiluista ja jelppiä?

4

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fedapp

      Tamponia voi kyllä huoletta pitää satunnaisesti yli 8h. Vaihtoehtoisesti laita herätys ja käy vaihtamassa tamponi, jos epäilyttää pitää sitä koko yön. Nukut silti varmaan paremmin yhden herätyksen kanssa kuin kytäten kehoasi ja mahdollisia ohivuotoja.

      Kipuihin kannattaa hakea apua lääkäristä. Hän voi tutkia mahdollisen endometrioosin ja määrätä parempia kipulääkkeitä, jos et saa apua apteekin reseptivapaista tuotteista.

      Oletko harkinnut hormoniehkäisyä, mahdollisesti e-pillereitä avuksi? Monella ne hillitsevät vuotoja ja useilla pillereillä on mahdollista siirtää vuotoja niin, ettei niistä tarvitse ihan joka kuukausi kärsiä, jos vaikka oireet pysyvätkin.

    • eetkäyttöön

      Tuossa edellä on hyvät neuvot.
      Apteekista voit myös kysyä, millaisen lääkecoctailin voit tehdä. Lääkkeitä ei pidä omin päin yhdistää, mutta joskus kahden kipulääkkeen yhdistelmä toimii mm. kuukautiskipuihin.

      Itselläni toimi hyvin e-pillerit. Ne vähensivät kipuja ja vuotoa. Lisäksi käytin niitä harventamaan vuotoja. Kaikkea hyötyä ei saa ensimmäisen kuukauden jälkeen, mutta muutamassa kuukaudessa kyllä.

      Jos et halua e-pillereitä, niin lääkärin reseptillä saa muitakin lääkkeitä kipuun, mikäli apteekin vapaasti saatavat eivät riitä.

      Kipukohtauksessa kannattaa laittaa lämmin kääre vatsalle esimerkiksi lämmin kostea pyyhe tai lämmitetty kauratyyny.

      Liikuntaa kannattaa keventää kuukautisia kohti, muttei lopettaa kokonaan. Lisäksi muista venytellä selkä ja lonkankoukistajat. Liikuntamuodoista suosittelen mm. tanssia ja melontaa, oikeastaan kaikkea, missä lantioon haetaan rentoutta.

    • Menkkakirous

      Kiitos vastauksista teille molemmille, ne auttoivat paljon. Ongelmani e-pillereiden ja muiden lääkkeiden hankkimisessa on se, että en saa tabletteja nieltyä. E-pillerit todin ovat melko pieniä, joten voisi ehkä onnistua. Laitan ehdotuksen siis harkintaan. Tuo tanssiminen ja melonta kuulostaa hyvältä. :)

    • Saatanakusattuu

      Mul toimii orgasmi menkkakipuihin. Ja siis voin samaistua oireisiisi, oon kärsinyt todella pahoista menkkakivuista siitä asti kun ne alko, niin pahoista et jouduin lähtemään esim koulusta pois jos menkat alko, oksentelin ja oksentelen edelleen. Sit yks kerta itkuissani hiestä märkänä tuskissani pyörin sängyllä ja noh tiiätte kyllä, sain orgasmin ja kivut lievitty. Ei tosin lähtenee mut lievitty esim nii paljon et pystyin nukahtamaan ja paha olo meni ohi. Mut ite aijon käyä kyllä hakeen lääkäristä jotku vahvat kipulääkkeet, ei niistä apteekin lääkkeistä oo ainakaan mulle mitää hyötyy, iha sama mite yhistelee ja kui aikaste ottaa... ja toivon todella et mulle määrätää jotai jotka oikeesti tehois... D:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe