Australianterrieri

Minä

Moi! Olisin kiinnostunut lukemaan muiden aussien omistajien kokemuksia sisäsiisteydestä..
Voi olla kuulemma mahdollista, että ovat erittäin vaikeasti opetettavia.. Otan kohta aussin, ei ole ongelmaa, ettenkö osaisi opettaa, mutta pelkään vaan että ei opi välttämättä koskaan kokonaan. Miten teidän pennut ovat oppineet??

37

12219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aussifani

      Itselläni on 2 aussinarttua 3 ja 6-v.Ne ainakin oppivat sisäsiisteyden ihan kivasti,mitä nyt joskun juoksuajan lopussa saattaa lipsua.Aussi on pieni koira, joten yliruokinta ja liika juominen aiheuttaa helposti pidätysvaikeuksia.Omilla auseillani on säännölliset ruoka- ja juoma-ajat, näin myös suoli ja rakko toimivat suht säännöllisesti, eikä sisäsiisteys tuota ongelmia.Vahinkoja aina sattuu,eiväthän koirat mitään koneita ole.Aussi on yhtä "helppo" kouluttaa sisäsiistiksi kuin muutkin rodut.Siis ei yliruokintaa eikä ylenmäärin vettä.Lisäksi paljon hellyyttä sekä runsaasti kehuja, kun hommat onnistuu.Pennuille sattuu vahinkoja, mutta ole kärsivällinen äläkä rankaise, kyllä se oppii ajan kanssa sisäsiistiksi.Aussi on iloinen, toimelias ja aina valmis, minne sitten menettekin.Aussista tulee hyväntuuliseksi.Hanki ihmeessä.

    • :))

      Meillä on 4-vuotias aussityttö eikä oo vieläkään oppinu sisäsiistiksi.. Kaikki edelliset koirat on ollu sisäsiistejä.

      • :))

        Päivät menee oikein hyvin, vaikka joutuisi olemaan pitkäänkin yksin kotona mutta yöllä on välillä ongelmia..pissit saattaa tulla sisälle vaikka käyttäisi puolenyön aikaan ulkona. En usko, että tämä johtuu mistään juoma/ruokatottumuksista, tuntuu olevan koiralle lähinnä tapa. Päivällä ja illalla koira osaa pyytää ulos, öisin kipittää aina samaan paikkaan ja lirauttaa pissit. Siihen ei aina edes herää eikä kerkeä viemään koiraa ulos, koira ei nimittäin edes yritä herättää ja pyrkiä ulos. Mutta kaikkeen tottuu, ihana neiti noin muuten :)


    • aussin omistaja

      Meillä on nyt 5 vuotias aussinarttu. Asuin sen sisäsiisteys-opetteluaikana omakotitalossa ja oppi siistiksi tosi nopeasti kun ruokailun jälkeen heti mentiin pihalle. Nyt teen itse 3-vuorotyötä ja mies myös päivystyksiä=koira joutuu monesti olemaan päivällä 8 tuntiakin ilman ulkoiluja ikä mitään ongelmia ole. En ole koskaan aiemmin kuullut tuollaista "myyttiä" ausseista eikä meidän kohdalla kyllä pidä lainkaan paikkaansa. Muistaakseni viiden vuoden aikana koira ei ole koskaan yölläkään pissinyt lattialle, sen sijaan ripulissa on voinut pikkukikkare tulla ulko-oven eteen kun ei olla ulosvinkumisiin herätty/viitsitty reagoida.

    • meilläkin

      Aussi oppii sisäsiistiksi. Jotkut ennemmin, jotkut myöhemmin. Jos ei opi, voi omistaja katsoa peiliin ja etsiä syytä sieltä! Meillä EI KOSKAAN tule kapinakusia tai kakkoja sisälle.

      • Minä

        Joo kiitoksia kirjoituksistanne!
        En usko, että mullekkaan tulee mitään se enempiä ongelmia sisäsiisteyden opettamisessa.. =)
        Nyt vaan odottelemaan kunnes pennut syntyy.


    • juu

      Kumman kieroa porukkaa nää koiraihmiset. Meille sanoi kasvattaja ettei aussit hauku. Kummallista, kun seuraavan kerran sanoi, että on tainnut emäänsä tulla teidän koira, kun noin kovin haukkuu. Ei tainnut kasvattaja muistaa edellisiä sanomisiaan.

      • omistaja

        Ihan mieleenkiinnosta kysyn, että mikä/kuka kasvattaja mahtaa olla sellainen, joka ilmoittaa ettei aussit hauku?? Jokainen joka on joskus nähnyt terrierejä tai vähänkin tutkaillut koirakirjoja, tietää, että terrierin perusluonteeseen kuuluu tietynlainen uhoaminen joissain tilanteissa ja sellaisia pikku räksyjähän nuo meidän aussitkin on :)


      • juu
        omistaja kirjoitti:

        Ihan mieleenkiinnosta kysyn, että mikä/kuka kasvattaja mahtaa olla sellainen, joka ilmoittaa ettei aussit hauku?? Jokainen joka on joskus nähnyt terrierejä tai vähänkin tutkaillut koirakirjoja, tietää, että terrierin perusluonteeseen kuuluu tietynlainen uhoaminen joissain tilanteissa ja sellaisia pikku räksyjähän nuo meidän aussitkin on :)

        En viitsi täällä käydä kasvattajan nimeä sanomaan..ei sillä sen enempää merkitystä. Sanoi vain, että eivät nämä meidän aussit ole kovia haukkumaan. Tosin meille tuolla tiedolla ei ollut suurempaa merkitystä, ihan mielenkiinnosta kysyimme kasvattajan mielipidettä. Tuo haukkuminenkin taitaa olla osittain ihan koirakohtainen juttu, vaikka onhan se totta, että terrierit ovat useasti sellaisia räksyttäjiä. Meidän edellinen terrieri ei tosin haukkunut ollenkaan ja ihmiset jopa kysyivät osaako tuo teidän koira edes haukkua.


      • -ThisPlace-

        Kyllä jokainen koira osaa haukkua! Mikä se semmoinen kasvattaja on joka väittää ettei jokin rotu hauku!! Basenji nyt on poikkeus, mutta pitäähän sekin ääntelyä.. En ostaisi pentua tuollaiselta kasvattajalta..


      • -ThisPlace-
        -ThisPlace- kirjoitti:

        Kyllä jokainen koira osaa haukkua! Mikä se semmoinen kasvattaja on joka väittää ettei jokin rotu hauku!! Basenji nyt on poikkeus, mutta pitäähän sekin ääntelyä.. En ostaisi pentua tuollaiselta kasvattajalta..

        Tai no, viittaan lähinnä siihen että kai nyt kasvattajan pitäisi tietää mitä rotua se kasvattaa! Tietää vähintään se että koirat haukkuvat!


      • kgdökl<ökhö

        Kaikki koirat haukkuu jos on haukkuakseen. Aussi ei hauku kuten vahtikoirat ja sitä ehkä kasvattaja on tarkoittanut. Koiran voi opettaa olemaan haukkumatta. Niin minä tein. Haukkuu innostuessaan (on kiihkeä mimmi), yrittänyt minuakin komentaa haukkumalla. Lopetti kun en huomioinut sitä vaan palkitsin ja kehuin kun on hiljaa. Koirapuistossa saa haukkua kohtuullisesti, lopettaa kun annan merkin. Ihana kohta neljävuotias leikattu narttu.


    • opl

      Ihmeellisen useasti verrattuna muihin rotuihin kuulee kommentteja nimenomaan aussien sisäsiisteydestä. Ei jää yhteen tai kahteen aussiin ne jotka eivät ole sisäsiistejä.

      • ---

        Voisiko tuossa olla takana sellainen, etteivät tahot, joista olet tuollaista kuullut, ole viitsineet pikku kullannuppuaan kunnolla kouluttaa? Useimmitenhan aussi on seurakoirana, ja joillain ihmisillä se tarkoittaa, ettei koulutusta tarvita. Itsellä on aussi, joka oppi aikoinaan sisäsiisteyden aivan normaalisti ja on vanhoilla päivillään (yli 4 v) oppinut runsaasti tokonkin temppuja. Vaikka se suloinen seurakoira olis kuinka ihana, tarvitsee sekin koulutusta ja koirakin nauttii kun sen kanssa touhutaan.


      • rixu

        vai että aussit muka pissailee sisälle.. pah... nyt saatte katsoa peiliin ja syyttää ihan itseänne... koirassa ei ole vika vaan omistajassa itselläni on ollut ausseja yhteensä 6.. 4u ja 2n... joka ikinen on oppinut sisäsiistiksi vaikka oltaisiin kylässä nii asiat on tehty nuorena selväksi että sisälle ei merkkailla... turha ruveta koiria syyttämään katso peiliin itse olet koirasi opettanut jos olet...


    • -ThisPlace-

      Minä olen sitä mieltä että jokainen koira oppii joskus sisäsiistiksi! Jotkut yksilöt vain ovat hitaampia oppimaan kuin muut.. Omalla aussillani kesti vuoden ennenkuin se oppi sisäsiisteyden aakkoset perusteellisesti! Kannattaa olla kärsivällinen jos haluaa opettaa koiran sisäsiistiksi. Voit toki myös hankkia aikuisen, sisäsiistin aussin, mutta niillä voi olla käytösongelmia jotka on vaikeampi kouluttaa pois huonoista tavoista kuin pennut. Onnea koiran hankintaan! ;)

    • :):):):))::):):):):)

      Mulla 8 vuotias narttu

      • v-ml

        Luen mielenkiinnolla näitä vanhoja juttuja. Täältä paljastuu todella mielenkiintoisia asioita. On koiran omistajia, jotka ovat tietävinään kaiken ja osaavat kasvattaa koiran, kuin koiran. Näitä ihmisiä löytyy kaikissa kasvattajarooleissa (ihmisten ja eläinten). Taitaisi olla peiliin katsomisen paikka ennen kuin ryhtyy toiselle vastaamaan. Aussi on koira, jollaisen halusin, pirteä, utelias, aina touhuamassa, hellä, itsepäinen, protestoi, jopa kakkimalla ja varastelee. Hiki tulee joskus otsaan. En vaihtaisi takkuturpaani toiseen.


    • aussie1

      Melko mielenkiintoinen aihe, luin juuri kirjan koirien käytöshäiriöistä jossa väitettiin yleisestikin terrierien olevan hitaampia oppimaan sisäsiisteyttä. Tuskin se on rakenteellinenkaan vika jos se on verrattain yleistä. Veikkaisin luonteenlujuuteen liittyvää kapinointia, ei niin vahvaa miellyttämishalua ja kovuutta. Lisäksi jotkut voi olla dominanssiin liittyviä merkkailuongelmia, erityisesti varmaan useamman koiran perheissä.

    • assi viinikka

      tykkään aussseita mutta en ole hakkinut

    • Aussi 4v,

      Meillä 4 v. aussi,joka saanut nukkua meidän vieressä pennusta saakka.Ja kaikille se sopinut tähän asti hyvin.
      Koira nukkuu todella sikeästi ja jos itsekin unessa ojennan jalkaa tai raajoja sitä osuen se iskee hampailla kiinni ja puree ( siis unissaan). Pari kipeää haavaa jo tullut,viimeksi viime yönä.
      Nyt on turha enää katua et miksi otettiin se sänkyyn viereemme, mutta tuntuu et nyt on vaan pakko vieroittaa se meidän petikaverina.
      Viime yönö jo laitettiin se eri huoneeseen aamuyöksi ja ikävähän sillä oli ja pyrki takaisin viereemme,mutta pysyimme lujina.
      Onko muilla vastaavaa kokemusta...

      • varpuska

        Ei oo tuollaista kokemusta, mutta jatka samaan tahtiin! Koira pois sängystä, jos kerran rupee siinä "määräämään".

        Ja ketkä uhoaa, että peiliin pitää katsoa, kun aussi tekee sisälle... Kummasti kuitenkin saman perheen muun rotuiset oppineet jo pentuina sisäsiistiksi. ;)


      • Ikuisesti aussin
        varpuska kirjoitti:

        Ei oo tuollaista kokemusta, mutta jatka samaan tahtiin! Koira pois sängystä, jos kerran rupee siinä "määräämään".

        Ja ketkä uhoaa, että peiliin pitää katsoa, kun aussi tekee sisälle... Kummasti kuitenkin saman perheen muun rotuiset oppineet jo pentuina sisäsiistiksi. ;)

        Sattuiko meille ekaksi koiraksi poikkeava aussiyksilö. kun ei ole juurikaan pulmaa hänen kanssaan. ollaan vanhempi pariskunta eikä koiran energisyyskään ole ongelma. Emme lenkkeile ylenmäärin, mutta tarjoamme aussillemme ajattelemisen aihetta.Yllättävää on ollut koiran halu kommunikoida ja muodostaa koiramaisia äänteitä. perhetilanteita on monia, mutta voin suositella aussia vanhemmillekin ihmisille- energia lisää energisyyttä.
        Kysymystä teille koirien tarkkailijat- mitä ajattelette koiran kommunikoinnista?


    • Kaikki kokeiltu.

      Mulla on aussi joka täyttää keväällä 9vuotta. Koira on erittäin kovaluonteinen ja olenkin joutunut sen kanssa käymään ongelmakoirakoulussa. Kaiken muun olen saanut hallintaan, mutta tuo sisäsiisteys. Välillä on pitkiäkin aikoja ettei pissaa yksin jäädessään. Toisinaan taas joka kerta.Kyse ei ole eroahdistuksesta eikä dominoinnista.Housutkaan ei aina auta.

    • Agility kannattaa

      Itselläni kaksi aussia. Toinen nuorineiti on kaksi vuotta. Toinen aussini taas on viisi vuotta täyttänyt "eläkkeelle" jäänyt kansainvälinen valio. Kyseinen viisivuotias pissailee sisälle, aina yksin jäädessään, sekä rakastaa huomiota ja hellyyttä. Kaksivuotiaalla neidillä on taas kestänyt puolitoista vuotta, ennen kuin oppi sisäsiistiksi. Agilityä on tullut neitokaisen kanssa harrasteltua muutama vuosi, siitä on käytöstapoja suorastaan alkanut satelemaan. Hän rakastaa uuden oppimista ja uusin temppu, minkä hänelle opetin oli oven laittaminen kiinni. Siitä se pitää kovasti, koska saa olla avuksi.

    • pelikaveri4

      mulla on 10-vuotias aussi uros oppi sisäsiistiksi noin 7-kuukauden ikäisenä. oppi todella helposti.ei myöskään ole merkkaillut koskaan sisälle.todella hyvä ja kiltti kaveri niin sisällä kun ulkona..

    • Haukutin

      Meillä kaksi aussia. Iältään lähemmäs kymmentä vuotta, molemmat menestyneet näyttelyissä. Ihania koiria ovat, tosin molemmat aivan erilaisia. Toinen on tosi reipas ja itsenäinen, ei ihmisestä paljoa perusta paitsi silloin kun itse haluaa. Toinen taas vieraita arasteleva hyvin haukkuherkkä yksilö. Haukku jää myös päälle helposti. Pitkillä 3-5 km:n lenkeillä käydään päivittäin, lisäksi koirat pääsevät pyytämällä ulos maalla kun asutaan. Sisäsiistiksi on opeteltu jo pentuna. Silti pahoja notkahduksia tulee jatkuvasti ja molemmat saattavat tehdä isot ja pienet tarpeet sisälle. Myös suoraan lenkiltä tullessa. Sitten on taas parempia aikoja. Tällaisia haasteita ei ole aiempien koirien kanssa ollut. Aiemmat koirat ovat tehneet tarpeitaan mielellään myös vähän sivumpaan, esim. metsän puolelle. Nämä saattavat tehdä aivan keskelle tietä, pihaa tai polkua. Silti mainioita lemmikkejä, mutta sen verran usein on tullut tarpeita siivottua että seuraava rotu on toinen.

    • Aussi-mix

      Vanha keskustelu mutta kommentoin silti.

      Meillä on aussisekoitus, ulkonäöltään melkein puhdas aussi. Koira on uros 1,5v.
      Meillä kanssa oli pienestä asti sisäsiisteysongelmia, tuntui ettei pentu opi millään. Vaikka ymmärsi kyllä asian, ja pyysi ulos, ja kun teki sisään niin oli nolona. Rupesi vaan tuntumaan että kyllä vuotiaankin pidätyskyky pitäisi olla jo aikuisen tasolla, siltikin vaan pissoja tuli sisälle. Vaikkei meilläkään ollut kyse opettamisen osaamattomuudesta eikä viitseliäisyydestä. Koiran pidätyskyky ei vaan tullut hyväksi. Mentiin sitten tutkimuksiin ja siellähän todettiin kuvista että koiran virtsarakko on normaalia alempana. Ja luut painaa rakkoa eli pieni hätä riittää jo saamaan koiran tuntemaan olonsa vaikeaksi ja sen täytyy pissata. Muuten ei ongelmaa mutta työpäivät on inhottavia jos koiraa ei kukaan 8 tuntiin päästä pihalle. Lääkkeet ell kirjoitti muttei olla aloitettu, kun tällä hetkellä työvuorot menee niin että koiran ei tarvi olla paljon yksin.

    • LoveAussi

      Minulla 8 vuotias aussi. Fantastinen erittäin oppiva koira. Käytän aina sisäsiisteyden opettamiseen kellottamista... Pentu kun tulee niin minulla vk vapaata. Eka yö tunnin välein kello piippaa ja vilkaisen onko liikettä pennulla ja yleensä sitä on parin tunnin välein. Nappaan pennun kainaloon ja en päästä maahan kuin vasta ulkona. Odotan pissin tuloa ja kehun kun tulee. Eihän sitä joka kerta tule mutta jo seuraavana yönä laitan 1.15 välein kellon soimaan jne edelleen. Viikon päästä väli on n. 3 tuntia ja jokainen koirani on ollut 2vk sisäsiisti. Ainoa mikä voi tulla sisälle on ripuli kun en ole kotona. Muutoin homma toimii. Vaatii vaan varsinkin eka vk aikana kärsivällisyyttä herätä sekä sen viikon aikana myös päivisin pennun tarkkailua nopeaan menoon ulos. Olen siis 5 pientä terrieriä kouluttanut ja useita isompia. (Sakuja).
      Aussi on erittäin oppiva älykäs koira. Ihana koulutettava.
      Erittäin uskollinen ja rakastava. Haukkuminen on ainoa ongelma jos sen antaa itseään häiritä. Eihän sitä muutoin tee kuin näyttääkseen että on alueen "suurin ja mahtavin". Eli toisten koirien edessä uhoava.
      Näyttely/kilpailu tilanteissa käytös loistava. Entisenä isojen koirien kouluttajana voin suositella aussia sille joka jaksaa touhuta koiransa kanssa ja siinä sivussa edes jonkin verran kouluttaa siinä ohessa. Aussi nauttii temppujen teosta ja tietysti herkkujen toivossa. Mulla toimii kurkku jota pidän jääkaapissa aina valmiina paloiteltuna eli ei lihota aussia ja pennusta saakka kun saanut niin herkkuna menee. Toki ulkona on kuivatusta kanafileestä leikattuja pieniä paloja tai jotain kevyt napsuja.
      Aussi oppii myös kommunikoimaan loistavasti. Oppii kellonajat todella hyvin ja tulee "kertomaan" että nyt on aika saada mistä onkin juuri silloin kyse. Samoin oppii vastaamaan tiettyihin kysymyksiin eri ääntelyillä. Toki nämä ovat opittuja asioita joita toistettu ja palkittu kun oppinut.
      Aussi todella antaa paljon omistajalleen.

      • Anonyymi

        Olen kirjoittajan kanssa täysin samoilla linjoilla. Erittäin oppivainen ja fiksu rotu. Oppii sisäsiisteyden juuri kyseisellä metodilla. Hyvää jatkoa sinulle Loveaussi ja koirillesi.


    • Anonyymi

      Maailman ihanin koira on. Ei hauku turhia, ja on asiallinen, mutta silti armelias ja iloinen. Pissajutut ovat hoidettavissa olevia asioita.

    • Anonyymi

      Oli mulla aussi, Ossi, potkittiin pois koirakoulusta, liian vilkas , häirikkp... Semmoinenehan se pentuna oli, kaksi potkupalloa puri rikki, kerran tulivat sanomaan jotta voisko joku hakea tuon pois, he yrittävät pelata jalkapalloa mutta kun tuo lta koiralta ei saa palloa millään pois... Mutta kyllä siitä hemmetin hyvä koira tuli, lueskeelin noita sivuja, sanottiin että mikään sohvakoira ei ole, ja pitää sanoa että oikeassa ovat. Kyllä siitä hyvä kaveri tul. Mulle sattui vähän isokokoinen, käytin sitä kerran näyttelyyssä n(yritin) ja kasvattaja sattui olemaan paikallla. Kerroin että ei tätä voi tuonne viedä, niin villi se on. Nauroi ja sanoi että annappas se hihna täneee. En ymmärrä, vieläkään, kuiskasi jotain Ossin korvaan ja poika meni niin nätisti että.... Sai muuten kehut, mutta koosta pienet moitteet, Kuulemma seuraavaksi kannattaisi viedä Ruotsin puolelle, siellä tykkäävät näistä isommista... Mietin oliko vittuilua vai olivatko tosissaann. Hyvä koira, paras. Surutyön jälkeen voisin ottaa toisen, ei se Ossia korvaa kaikki ovat yksilöitä, mutta kuitenkin....

    • Anonyymi

      En pelkää ottaa mutta vastuuhan on kova, kyllä niistä huoltaa pitää pitäää. Kun ulkoilutin, aina n meni 50 m edellä. Ei tarvinnut kuin kääntyä ja muuttaa suunta. tuli pirun lujaa ohi, 50 metriä taas edelle, aina välillä vilkaisi että tulenhan perässä. Ei se minua jättänyt, huolen piti, mutta keulilla piti olla.

    • Anonyymi

      Kun käytiin Kuusamossa hakemassa koiraa, siellä oli neljä pentua. Kasvattaja heitti laatikkon rätion ja sanoi että saa vähän tuttuja hajuja mukaan. Kolme pentua meni repimään ja tappelemaan rätistä. Ossi oli ainut joka vain vilkaisi moista rättiä, tuli ja hyppäsi askin reunaa vasten. Sanoin että kyllä se taitaa tämä olla. Kasvattaja sanoi, hiukan ihmeissään hänkin, että siltähän tuo näyttää.... Nimen se se sai, kun sitä arvottiin, kun sitä arvottiin, totesin että kun se on Aussi, niin voisiko suomalaisttain olla Ossi. No, Ossihan siitä tuli. Täys rasavilli, mutta ei se kyllä tyhmä ollut. Jännä oli että minua se totteli, ei oikein muita. Välillä tuntui että se ymmärsi vähän liikaakin.

    • Anonyymi

      Eli Aussi olisi haussa... mistähän löytyisi. Poikakoiran haluaisin....

    • Anonyymi

      Meidän pentu oppi kun sanottiin että myydään se lehdessä jos ei lopeta. 😂 No ei vaan… Oppi aika nopeasti tosin vähän ankaralla tekniikalla eli aina kun pissasi väärään paikkaan osoittettiin selkeästi että ei näin, niin ymmärsi kyllä. Ei sanan siasta käytettiin ja käytetään sskt äännähdystä, toimi paljon paremmin kuin ei. Koiran oppiminen sisäsiistiksi kesti mutta, kun oppi, ei ole vanhoihin tapoihin ikinä palannut.

    • Anonyymi

      Itsellä 6 vuotias Aussi ongelmia ei oo sisä siisteyden kanssa, eikä haukkuminen ole ollut missään vaiheessa , koira toimii joka tilanteessa niinkin pitää toki utelias ja hieman villi tapaus mutta se sopii minulle kun se ei ole ongelmaksi asti ikinä ollut, koira tottelee ja käyttää päätään ei ole ikinä ollut aggressiivinen, toki pentuna yritti ottaa ohjat mutta siitä selvittiin pitkä jänteisyydellä, koirani on uros joka on minulla pennusta asti kasvattaja yhteistyö kykyinen ja koira saannut hyvät perusteet elämälle jo pentuna, eka oma Aussi toki muita isompia koiria on minulla aikasemmin ollut, ehdottomasti Aussin luonne on näistä koirista parhaimmasta päästä, ymmärrän toki että jokainen koira on yksilö ja niiden käyttäytymiseen vaikuttaa niin moni asia, mutta minulle Aussi koirana sopii rohkea, viisas tottevainen mutta myös itsenäinen ja utelias, mutta tarpeen vaatiessa hyvinkin perään antamaton mutta myös hellyyttävä kaikkien kaveri,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe