Kirvesmiehen palkka

KukkuKukka

Korjaamme taloamme ja palkkaisimme siihen kirvesmiehen, joka laskuttaa firmansa kautta (Oy). Tuntipalkka on 33 eur/h + ALV 24 %. Saamme tietysti töistä kotitalousvähennyksen, mutta silti tuo palkka hirvittää. Vähennyshän paukkuu yli jo heti ensimmäisestä palkasta. Jos mies tekee 8 h päiviä 5 päivää viikossa, niin kuukausipalkaksi tulee huimat n. 6500 euroa alvillisena ja ilman n. 5200 euroa. Eihän noille palkoille tavallinen toimistoduunari, sairaanhoitaja ym.pääse koskaan, tässähän puhutaan jo päällikkötason palkoista monessa työssä ! Eipä ihme, että pimeästi tehty työ houkuttaa monia. Onko tuo palkka mielestänne kohtuullinen normaalista kirvesmiestyöstä ?

69

2651

Vastaukset

 • ilmanenhan tuo on itse laskuta 77/alv tunti

 • Valitettava totuus on, että yhteiskunta vaatii veronsa, eläkemaksut
  suomen valtaajat täytyy elättää
  Yrittäjälle jää roposet tuosta summasta
  Kiittäkäämme hallitusta ja ylisuurta virkamieskuntaamme

  • Lisäksi aloittajalle tiedoksi että saamasi palkka x2 on työnantajalle + valtio maksaa osan ELÄKEVAKUUTUS maksuistasi (yrittäjät maksaa omat kokonaan).


  • paljon-kuluja kirjoitti:

   Lisäksi aloittajalle tiedoksi että saamasi palkka x2 on työnantajalle + valtio maksaa osan ELÄKEVAKUUTUS maksuistasi (yrittäjät maksaa omat kokonaan).

   Yrittäjät myös saavat verovähennykseen eläkemaksunsa unohtuiko?


 • Pitäisikö toimistoduunarin muka päästä samoille palkoille kuin kirvesmiehen?

 • No arvasin tietysti, että asiallista kommenttia on vaikea saada. Olisi kiva tietää, mitä oikeasti jää käteen tuosta summasta, epäilen, että ihan mukavasti verrattuna moneen muuhun, etenkin naisvaltaisilla aloilla. Se toimistoduunarikin voi tehdä aika arvokasta työtä, jolla on merkitystä monelle ihmiselle. Mutta sillä toimistoduunarilla ei ehkä ole varaa palkata kirvesmiestä em. hinnoilla.

  Jos kirvesmiehen työnä on purkaa, koolata seiniä/kattoja/lattioita, sahata ja naulata/ruuvata lautoja/lankkuja jne., töitä, joissa vaaditaan lähinnä kykyä mitata, käyttää akkuporakonetta/vasaraa/sorkkarautaa/sahaa ja hieman voimaa, niin hinta on suolainen. Moni pitkään opiskellut saa olla kateellinen noista tuloista. Ja kun koskaan ei voi olla varma, tuleeko priimaa vai sutta ja sekundaa, niin kuin valitettavasti suomalaisilla rakennuksilla nykyään tuppaa tulemaan. Ollaan totuttu tekemään nopeasti ja vähän sinne päin, ammattiylpeyttä ja kunnolla tekemistä saa hakea...

  • Kuinka edes kehtasit toivoa hymisteleviä kommentteja asiattomaan provoosi?


  • Meillä ainakin timpurit tienaa enemmän kuin työnjohto. Tosin kaikki on rautaisia ammattilaisia eikä tarvitse laatua tarkkailla.
   Jokainen osaa sahata ja mitata, tämä takia moni tekee remonttinsa itse. Ja sen kyllä valitettavasti huomaa.. Ihme itkemistä, vaihda alaa jos se on niin helppoa hommaa.

   Ja vielä, jos tämä timpuri tekee huonoa jälkeä niin vaihda tekijää!


  • tee_ite kirjoitti:

   Kuinka edes kehtasit toivoa hymisteleviä kommentteja asiattomaan provoosi?

   Mistä kuvittelet kirjoitukseni olevan provo ? Ihan oikeasti ihmettelen ja kauhistelen tuollaisia hintoja. Siksi yritin herättää asiallista keskustelua, mutta se näyttää olevan mahdotona tällä palstalla. Tulee taas kerran tästäkin asiasta tunne, että naiselta yritetään lypsää ihan mitä kehdataan ja nauretaan matkalla pankkiin


  • Ama-tööri kirjoitti:

   Meillä ainakin timpurit tienaa enemmän kuin työnjohto. Tosin kaikki on rautaisia ammattilaisia eikä tarvitse laatua tarkkailla.
   Jokainen osaa sahata ja mitata, tämä takia moni tekee remonttinsa itse. Ja sen kyllä valitettavasti huomaa.. Ihme itkemistä, vaihda alaa jos se on niin helppoa hommaa.

   Ja vielä, jos tämä timpuri tekee huonoa jälkeä niin vaihda tekijää!

   Juupa juu, mistäs sen hyvän ja luotettavan ja kohtuuhintaisen timpurin sitten löytää ? Olisitko sinä sellainen ?
   Minä naisena ja osittain liikuntavammaisena en pysty itse em. töitä tekemään, joten töihin tarvittaisiin ammattilaista, mutta ei millä kiskurihinnalla tahansa. Ilmeisesti kaikki kommentoineet ovat alan miehiä, jotka eivät arvostelua kestä ja kuvittelevat olevansa ko. palkan arvoisia. Ja timpuritko ovat sitten työväenluokkaa tässä maassa tuolla palkalla ? Vähän niin kuin paperimiehet, jotka nykyään istuvat valvomossa tietokoneen ja ikkunan ääressä ja kuittaavat istumisestä kohtalaisen kivan liksan. Taisinpa osua arkaan paikkaan...oikea hintaluokka perustimpurin töistä olisi n. 20 euroa/h.


  • Niin, lähteekö toimistoduunari syyspimeällä aamutuimaan vaikkapa raksamonttuun
   räntäsateessa läppärinkanssa lukemaan s-posteja, fasessa seurustelemaan ym..
   Timpuri lähtee anturalaudoitusta tekemään, ei pahemmin valita.
   Toivoo vaan seuraavan keikan vähän kuivempiin olosuhteisiin...
   Niin toistahan tuo toimistotyö kuitenkin on, aloitetaan päiva vaikkapa klo 8 aamukaffeella lämpimässä osaston kaffeehuoneessa mukavien työkavereiden
   kanssa.
   Päivähän sitten jatkuu kynsien lakkailulla ja lakanväriarvosteluilla
   edelleen kavereiden kanssa.
   Ai niin someviestittelyäkin täytyy harrastaa..
   Niin päällikköhän saaapuu vasta 9 työmaalle.
   Näin kunta-alalla toimitaan
   Että se siitä timpuroinnista.


  • KukkuKukka kirjoitti:

   Juupa juu, mistäs sen hyvän ja luotettavan ja kohtuuhintaisen timpurin sitten löytää ? Olisitko sinä sellainen ?
   Minä naisena ja osittain liikuntavammaisena en pysty itse em. töitä tekemään, joten töihin tarvittaisiin ammattilaista, mutta ei millä kiskurihinnalla tahansa. Ilmeisesti kaikki kommentoineet ovat alan miehiä, jotka eivät arvostelua kestä ja kuvittelevat olevansa ko. palkan arvoisia. Ja timpuritko ovat sitten työväenluokkaa tässä maassa tuolla palkalla ? Vähän niin kuin paperimiehet, jotka nykyään istuvat valvomossa tietokoneen ja ikkunan ääressä ja kuittaavat istumisestä kohtalaisen kivan liksan. Taisinpa osua arkaan paikkaan...oikea hintaluokka perustimpurin töistä olisi n. 20 euroa/h.

   Olet oikeassa, 20 euroa tunnille on meikäläisen liksa. Siihen päälle sitten kaikki työnantajamaksut ja mitä kaikkea nyt sulle tuleekaan.. Ei varmaan ole toi 33 euroo kaukana? Meikä ei mihinkään monttuun mene, sisäremppoja vaan teen. Ja töitä on, kaikki oikeat ammattilaiset on jo töissä. Ei ne kortistossa makaa, ei sovi luonteelle.


  • No tähän voi vähän kommentoida...itsellä on työkaluissa rahallisesti kiinni noin30000e ja koneiden huoltoon ja korjauksiin menee vuodessa 2500e työ vaatteisiin ja suojaimiin 800e no pakko on ne työkalut ja tarvikkeet roudata sinne sun työmaalle jollain kulkupelillä kulut ne on siinäkin, yel vuodessa noin 7000e pakolliset vakuutukset vastuu ja tapaturma 2000e,laskutus ohjelmat kirjanpito.ihan vain muutamia jutskia .mitä ei nyt varmaankaan ihan jokaiselle palkolliselle konttorit työntekijälle tule ihan heti tule mieleen juu ja se alv ihan heti on pois 24pinnaa.....ihan on kohtuullinen tuntiveloitus .jos on ammatti ihminen.....t.timpermanni suontaa


 • Tuossa puhutaan osakeyhtiön laskutuksesta/tunti.
  Työn suorittajalle tuosta jää PALKAKSI noin KYMPPI/tunti

  • Nyt tuli lopultakin totuus timpurin käteen jäävästä palkasta jos laskuttaa 33 e/tunti.


 • Arvonlisäveron (brutto 1330 euroa - yrityksen tavaraostojen sisältämä vähennettävä vero), työkalujen hankintamenot, matkakulut, sekä palkan lakisääteisten sosiaalimenojen (eläkevakuutus, tapaturmavakuutus, työttömyysvakuutus, sotumaksu, loma-ja sairausajan palkkamenot) jälkeen timpurille kertyy bruttona n. 3500 / kk palkkaa, josta maksaa vielä henkilökohtaisen tuloveron. Eli varsin kohtuullista.

  • Ei sosialistit tajua tällaisia asioita. Niille riittää, kun saavat avustuksia ja tukia.
   Valtio ottaa silti velkaa vaikka verotukset ja sivukulut on huipussaan.

   Tuo aloittajan asia on vähän outo, kun tuossahan on tekevä tekijä.
   Onko joku istuva pomo aikaansaavempi kun tekijä?

   Näkee että joillakin on pikkusen vääristynyt käsitys asioista.
   Itse maksan mielelläni tekijälle tekemisestä. Joskus annan ylimääräistäkin vielä.
   Syy on selvä. Tekijät pitävät maatamme pystyssä. Höpöttelijät ja istuksijat eivät.


 • Suurin osa timpureista on valittavia mulqvisteja joiden jälki on karmeaa.

  • "Niin päällikköhän saaapuu vasta 9 työmaalle." Tässä olet oikeassa kyllä en ole aivan aasi. Näin tein myös tänään.


  • Totta, ammattitaitoista, sitoutuvaa porukkaa on hyvin vaikea saada
   10€ tuntipalkalla.
   Kädettömiä te-keskuksen "lähettiläisiä"/pakkotyöllistettäviä
   kyllä löytyy.
   Ammattihenkilö vaatii kunnon korvauksen menetystä
   vapaa-ajasta.


  • Lähes kaikki töiden teettäjät on kusipäitä ja valittajia ; )
   Yleistämällä tästäkin selviää....


 • Tuosta 6500 kun vähennät alvin joka tilitetään verottajalle,lakisääteiset työnantajamaksut ja verot palkasta niin käteen jää n.2700 joka on mielestäni ihan ok. Rakennuksilla itse kirvesmiehenäkin työtä tehneenä tiedän että myös ruumiillisesti aika raskasta.

  • Niinpä, mutta on ihmeellistä, että miten tähän on tultu.
   Teettäjän pitäisi itse maksaa se 2700 tekijälle ja sitten maksaa sivukulut valtiolle ja vakuutusyhtiöille. Ulosoton uhalla ja ehkä vankeustuomionkin, petoksesta.


 • 9 euroa päivä olisi siis hyvä palkka, yhteiskunta maksaa asumisen ja kaiken muun, niinkö?

 • 33 e + alv on ihan kohtuullinen hinta. Hieman halvemmallakin voi joku tehdä mutta ei tuota hintaa kannata säikähtää jos laatu on hyvää ja kyseinen firma maksaa verot ja muut asiallisesti.

  Jos Kirvesniemen firma laskuttaa teitä 33 euroa niin se kirvesmies ei todellakaan saa palkkaa 6500 euroa vaan yrittäjä maksaa tuosta summasta kaikki työnantajamaksut, vakuutukset, eläkkeet, työkalujen hankinnan ja korjauksen, bensat ja firmansa muut kulut. Lisöksi harvalla yrittäjällä on laskutettavaa työtä koko ajan 8h päivässä vaan joka kuukauteen mahtuu päiviä ja tunteja jotka menevät omaan piikkiin.

  Veikkaisin että tuolla tuntihinnalla voisi pystyä maksamaan vuoden keskiarvona ehkä 1800-2200 euron bruttopalkkaa. Olettaen tietysti että keikkaa riittää, pysyy terveenä ja firmalle ei tule yllättäviä menoja.

  Omalla työpaikallamme teemme myös töitä tuntilaskutuksella ja totuus on ettå alle 65 euron tuntihinnalla keikka ei kannata. Mutta meillä onkin hieman raskaampi kulurakenne kuin "mies ja hiace" tyyppisellä firmalla.

 • Timpurille 33€/h + alv on liikaa mutta autohuollossa on ok maksaa yli 100€/h kun täyttävät tuulilasinpesunestettä ja tarkastavat rengaspaineita? Ja nämäkin työt tekee harjoittelija palkatta..

  • Bojot sinulle.


 • Meillä ei lähdetä rakentamaan kenellekään alle 60 per tunti (ALV 24 %).

  Verot ovat rakentamisen suurin kustannus. Ne voi osittain välttää tekemällä itse. Itse rakentaminen kannattaa kaikille, joilla on taitoa ja joiden päätoimen palkka on alle 17.500 per kk. Jos tienaa paljon enemmän, ei verokiilaa tarvitse käyttää hyödyksi, vaan voi palkata jonkun muun rakentamaan.

  En ymmärrä tuota, että akateemisesta työstä pitäisi saada parempaa palkkaa kuin rakentamisesta. Minulla on akarteemisiakin tutkintoja useaan lähtöön, silti teen laidasta laitaan kaikki rakennusalan suorittavat työt ja osan suunnittelupuolesta.

 • Nikki vaihteen vuoksi pätee. Turha tyyppi.

  • Minkä rakennamme sen myös puramme.


  • Takuutyö kirjoitti:

   Minkä rakennamme sen myös puramme.

   Ja varsinkin puratte, sillä leka on se ensimmäinen värkki ja akryylimassa toinen rakojen välien peittelyyn.

   Eivät enää osaa edes rakentaa ja silti 60 ekee/timma osaavat laskuttaa.


 • Kun osakeyhtiö laskuttaa 33€ tunnilta + ALV niin palkka on n. 20 € tunti. Jos palkka on 33€ tunti niin työnantajan maksettavaksi tulee sen päälle muita kuluja n. 23 €.

  • Ei onnistu tuohon hintaan. On myös laskettava yleiskustannukset ja katettava ne.

   Tarvitaan kuljetusvälineitä, työkaluja, kiranpitoa ja muuta taloushallintoa, jne jne.

   60 euroa tunti alkaa olla minimi, jos palkka on 20.


  • Sehän tuli jo edellä kirjoitettua,että siitä 33 eurosta jää palkaksi noin 10 euroa.


  • NickNailer kirjoitti:

   Ei onnistu tuohon hintaan. On myös laskettava yleiskustannukset ja katettava ne.

   Tarvitaan kuljetusvälineitä, työkaluja, kiranpitoa ja muuta taloushallintoa, jne jne.

   60 euroa tunti alkaa olla minimi, jos palkka on 20.

   Ole nyt jo hiljaa


  • Tuossa on laskelma palkkakuluista

   Kuukausipalkka 3500 € kokenut kirvesmies 20 € per h

   Työnantajamaksut palkasta

   Lomapalkkavelka

   Työnantajamaksut lomapalkkavelasta

   Yhteensä palkkakustannukset yritykselle 4931 € (pitkässsä työsuhteessa)

   Työn hinta arvonlisäverollisena ilman katetta 6114.44 per kk

   Normaalikatteella laskettuna 8559.72 (ALV 24 %)

   Hinta kuluttajalle 48, 91 € per tunti

   Tämä hinta on alakanttiin, koska siinä ei ole otettu huomioon konetunteja yms. yms. Sen vuoksi 60 on se oikeampi tuntihinta.


 • Vaikka kirjoitusketjun aloittajalla onkin tässä asiassa "puurot ja vellit" vähän sekaisin,niin toivoisin kuitenkin pientä kommentia asian tiimoilta.

  • Teetän taloremppaa firmalla, jonka omistajalla on kaksi timpuria hommissaan. Vetäjä itsekin tekee hommia siinä missä muutkin.
   Maksan hommista urakkamaksun, mutta tuo yrittäjäkin sanoi että hyviä timpureita on vaikea saada. Hänen täytyy taiteilla palkkojen kanssa, sillä toisenkin timpurin lähtö aiheuttaisi yrittäjälle pienen katastrofin. Urakoita on sovittu monta sen perusteella että hyvät ja kokeneet miehet pysyvät tuossa firmassa.


  • Siis mitä tarkoitat sanomalle, että on puurot ja vellit sekaisin ?
   Yksinkertainen fakta on, että eläkeläisen/työttömän/opiskelijan ja pienipalkkaisen (alle 3000 euroa/kk tai vielä vähemmän ansaitsevan) on aika mahdoton palkata tuollaisilla palkoilla ketään tekemään remonttiansa. Ja kun valtio ottaa hirmuisen 24 %:n täysin ansiotta vielä, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää teettää työt pimeänä. silloin kun ei itse pysty hommaa hoitamaan.


  • KukkuKukka kirjoitti:

   Siis mitä tarkoitat sanomalle, että on puurot ja vellit sekaisin ?
   Yksinkertainen fakta on, että eläkeläisen/työttömän/opiskelijan ja pienipalkkaisen (alle 3000 euroa/kk tai vielä vähemmän ansaitsevan) on aika mahdoton palkata tuollaisilla palkoilla ketään tekemään remonttiansa. Ja kun valtio ottaa hirmuisen 24 %:n täysin ansiotta vielä, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää teettää työt pimeänä. silloin kun ei itse pysty hommaa hoitamaan.

   Puurot sekä vellit on sekaisin siinä että Oy:n tuntilaskutus ei ole työntekiän palkka. Palkka on alle puolet tästä.


 • Jos maksat banaaneilla, saat töihin apinoita...

 • Raksa-ala on jokasään työtä ja altistaa melulle, pölylle, lämmölle, kylmyydelle, vedolle ja monelle muulle varatekijälle. Tämä kaikki näkyy myös palkkakuluissa. Toimistotyöntekijälle ei tarvitse ostaa kesä ja talvikaudelle suojavaatteita, kenkiä ym. suojaimia, jotka voivat maksaa vuodessa 100€. Toimistotyöntekijän palkkaperustainen tapaturmavakuutus on vain 1.3%. Tapaturmavakuutus vaihtelee toimialoittain, keskimäärin 1,3 %, jopa 8 % esim. rakentaminen.
  Rakentajan palkkoja ei tarvitse karehtia, kun ymmärtää työolosuhteet ja alan fyysisyyden, vaarallisuuden ja kuluttavuuden.

  • talvikengät 150e kesäkengät 100e, talvitakki 150e, housut 100e , kesätakki 100e
   siihen teepaidat 30e kipale ja kypärät suojalasit hanskat ja ymmärrys siitä että työnantaja ostaa 2 vaatekertaa vuosi 1x kullekkin kaudelle niin kyllä siinä 1500e on aika lähellä totuutta pelkissä vaatekuluissa.


  • talvikengät 150e kesäkengät 100e, talvitakki 150e, housut 100e , kesätakki 100e
   siihen teepaidat 30e kipale ja kypärät suojalasit hanskat ja ymmärrys siitä että työnantaja ostaa 2 vaatekertaa vuosi 1x kullekkin kaudelle niin kyllä siinä 1500e on aika lähellä totuutta pelkissä vaatekuluissa.


 • Nii toi on laskutushinta, siitä pois vakuutukset, verot, yms. kulut nii puolet jää käteen. Koita jos löytyisi verokirjalla tekevä timpuri. Se vois tulla ehkä hieman halvemmaksi.
  Taitaa olla toi 33 vielä halvimmasta päästä noitten tuntiveloitusten suhteen.

 • Itse veloitan 47€ sis alv. Ja yritysmuoto tmi.
  Kannattas aloittajan miettiä mitä kirjoittaa, jos se rakentaminen on niin helppoa ni ota vapaata ja tee itte.

 • Edellisellä tmi:läisellä onkin työt vähissä. 47€/h. Kevyttä ryöstöä vai peräti trolli. Älkää hyvät ihmiset maksako moisia hintoja. Hyvän kirvesmiehen tuntipalkka on max 16€/h.

  • Tuntipalkalla on vähän tekemistä kuluttajan maksaman hinnan kanssa. Verot, sotut ja muut pakolliset kulut päälle, niin 16 eurosta tulee vähintää 40 euroa per tunti. Nyrkkisääntö on, että miestyötunti maksaa yritykseltä ostettuna 60 euroa, tai jotain on jätetty yhteiskunnalle tai firmalle maksamatta.

   On moneen kertaan laskettu sitä kannattaako ostaa työtä vai tehdä itse ottamalla omasta palkkatyöstään vapaata. Vastaus on, että palkan pitää olla yli 17.500 euroa kuukaudessa, että työn teettäminen olisi kannattavampaa. Jos olet iltalehtien painetuilla sivuilla verotettujen tulojesi vuoksi, niin sitten voi mahdollisesti muilla teettäminen kannattaa. Jos et ole, niin opettele naulaimen käyttö ja hanki kompura.

   Rakentaminen on minun mielestäni helppoa ja hauskaa, mutta itse tehden omakotitaloon menee muutama vuosi, jos sen hyvin tekee.


 • Tesontarkka kannattaisi perehtyä ensin lukemaansa ja sitten tutkia asioita yrittämiseen liittyen.
  Ja jos sitten ymmärtää jo jotain ni kirjoittaa tänne.
  PS:Töitä on jatkuvasti ollut jo useita vuosia.

 • Tutkin yrittämiseen liittyviä asioita, ja selvisi tmi:n olevan liian kevyt yritysmuoto jatkuvaan työntekoon (esim kirvesmiehen). Jotain pientä sivutoimista näpertelyä kenties, mutta ammattimaiseen remontointiin suosittelen yhtiömuodoksi ilman muuta Oy:tä, ( osakeyhtiötä).

 • Millä näpertelijä perustelee kantaansa?
  Miksi tmi on huonompi muoto kuin Oy.

  • Varkaudessa erään rakennusmiehen tuntipalkka on 50 euroa pimeänä käteen tai 75 euroa kuitin kanssa. Saat vieiä valita kumman tuntihinnan valitset.


 • ota virosta kympin kirvesmies ti anna pillua sille illalla tai imaise kassit tyhjiksi niin tulee halvemmaksi remontii ja huomaa että varmasti palaa työmaalle kun on suuhoitoa tulossa esim tikkailla seisoessa voit imeä puolien välistä mutta huomaa että kun lasti irtoaa että kirvesmies ei seiso korkealla ettei tipahda kun polvet notkahtaa

 • Yrityksen laskutuksesta on pitkä matka työntekijän palkkaan eikä aloittajan mietinnät ja vertailut pidä paikkaansa.

  Jos timpurin firma laskuttaa ilman alv:tä 5200€ niin siitä pitää ensin vähentää työkalut, autot, vakuutukset ja muut yritystoiminnan kulut. Jos arvioidaan nämä alakanttiin niin ehkä 500-600€ per kk jos kyseessä ”mies ja pakettiauto” tyyppinen firma jolla ei toimitiloja tms. Jäljelle jää 4700 palkkana otettavaksi, ja kun sen summan jakaa 1,6:lla niin saa arvion timpurin bruttopalkasta. Eli noin 3000 ennen veroja. Ja tämä sillä oletuksella että tosiaan hommaa riittää se 40h viikossa eikä tarvitse käyttää aikaa myyntityöhön, tarjousten tekemiseen, palkattomiin arviointikäynteihihn, yrityksen paperisodan hoitamiseen, siirtymisiin tai odotteluihin.

  Tuolla tuntihinnalla ei tosiaan kannata pelätä että timpuri ryöstäisi teitä, pikemminkin päinvastoin.

 • Täällä kirjoittavat "duunarit" saavat monetkin 15-18€ tuntipalkkaa. Silti ne ei tajua et yrittäjälle ei jää ehkä lähellekkään sitä kun vähennetään kulut.
  Ei tarvii kuin olla vähän pitempään "saikulla" josta ei yrittäjälle makseta niin kuin tavan työläiselle.
  Tosin yrittäjä ei saisi pitää lomaa eikä sairastaa.
  Ei muuta kuin kaikki kitisijät vaan kultaa vuolemaan yrittäjänä.
  PS:Harva yrittäjä pystyy veloittamaan joka päivä 8h ympäri vuoden.

  • Rakennusala on edelleen villiä, töitä kun etit jokainen firma tarjoaa sen tes:in minimin.? Eikä niillä hinnoilla tänä päivänä mitään oikeaa ammattimiestä saa töihin töitä tekemään. Monessa yrityksessä suorastaan kusetetaan nuoria miehiä, pitää olla vähän järkeä, fyysistä voimaa salilta hankittuna, luvataan hyvät urakat ja todella surkea peruspalkka. Toteutuuko luvatut urakat, harvoin! Vuosiansiot jäävät noin 35 000€ kun samasta työstä, jatkuvat hyvät urakat, ammattilainen ottaa +70 000€ + auton työmatkoihin vuodessa.
   Joku sanoo että 35 000€/vuosi on hyvin, no aina ulkona, mahdolliset tulityöt, paljon laittoman (aina +30kg) raskaita nostoja, ääntä, melua, raha aina urakalla, ja piiiitkää päivää. eikä kesällä lomasta tietoakaan.


 • T:mi kun laskuttaa 33E/tunti, verojen ja eläkemaksujen jälkeen jää käteen 13.5E, sillä pitäisi vielä ostaa vakuutuksia ja työkaluja.

 • Se on eri missäpäin teettää, mikä on rakennetun tuotteen arvo.
  Se on sama mitä tonttimaa maksaa Hkissä ja mitä Perähikiällä, sama on maksettavan palkan arvo.
  Pääkaupunkiseudulla missä kalllit asunnot, tuntipalkka voi olla tuon 33e mutta maaseudulla asuntojen ja eteenkin vanhojen rakennusten arvon ollessa mitätön ei palkkaakaan voi maksaa paljon mitään, sanotaan 7e/h josta yrittäjä saa maksaa ALVn, vakuutukset, Tellit jä Vellit ja muut kulut.
  Se onkin nykypäivänä ettei maalla kannata peruskorjata mitään kun ei sillä arvoakaan ole. Ei rakennusmiehillä ole mitään hommia maakunnissa se onkin ollut selviö jo pitemmän aikaa. Ainoa mikä kannattaa jos itse osaa tehdä. Kyllä rakennusmiehet ovat vaihtaneet alaa tai ovat työttömiä

  • VÄÄRIN

   Suomessa ei ole minimipalkkaa, mutta on TES. TESin alin tuntipalkka on 10,30 € per h ja sen päälle tulevat lisät työkaluista, kesälomista, kotimatkoista ja mistä nyt milloinkin.

   Kirvesmies maksaa vähintään 1800 € kuussa + henkilösivukulut + .... + .... Jos alle 10.000 per kk selviää, niin hyvin menee.

   Asia pitää ymmärtää näin: palkkaat kirvesmiehen, jonka mukana tulee virtuaalisia rahaa kuppaavia tyyppejä: 1 virkamies, 1 eläkeläinen ja 1 sosiaalitapaus. Virtuaalit eivät osallistu työntekoon eikä heistä siihen olisikaan. Rahaa sen sijaan rohmuavat, ts. ovat kuollutta painoolastia.


  • Mita mita sina sanoa, raha tule seinasta ja mina kotiutua hyvin...


 • Hinta on mielestäni ihan inhimillinen. Tee sellainen sopimus, että pääset osaamattomasta kaverista helposti eroon jos työn jälki ei miellytä. Osaamistason näkee kyllä jo ensimmäisen viikon aikana. Sain oman rakennusurakkani valmiiksi 2018 lopulla, mutta tein aika paljon myös itse. Selkeämmät urakat, kuten perustukset, seinien levytys, kattotiilien ladonta yms. kilpailutin aina erikseen https://kodinplaza.fi/ kautta.

 • Kyllä se on semmonen juttu että alle 20 eurolla tunti en haalareita päälleni vedä.

  • Kuinka yrittäjäkirvesmies voi ladkuttaa joka päivältä 8 tuntia vaikka tupakkaa ja kahvia kuluu älyttömästi.
   Ymmärrän työsuhteessa ja verokirjalla olevan 8 tunnin työpäivän.


 • Ei palkkatyössä olevan toimistotyöläisen tuntipalkkaa voi verrata yrittäjän laskuttamaan tuntihintaan. Yrittäjä maksaa kuluja välineistöstään, vuokrakuluja toimitilastaan ja bensakuluja, laskutusjärjestelmäkuluja yms. Siivousalan yrittäjät laskuttavat noin 36€ tunnilta ja heillä on huomattavasti kevyemmät ja huoltovapaammat välineet tehdä työtään, kuin rakentajan tekninen välineistö. Tuo tuntihinta jonka palkkaamasi ammattilainen laskuttaa on todella edullinen. Voittehan aina tehdä remontin itse. Ei tuo palkkaamasi yrittäjä pääse työssään helpolla, tai edes tienaa mitenkään ruhtinaallisesti. Ei kannata kadehtia.

 • 33 euron yritys laskutuksella voisi maksaa nippanappa 18 e/h bruttona.

  Voisi, jos siis ei olisi kirjanpitokuluja, työkaluja, vaatteita, matkoja, eikä varsinkaan ikinä sairastaisi.

  Koska kaikkia noita mainitsemiani kuluja kuitenkin on niin yrityksen 33 e/h tuntilaskutus vertautunee nettona noin kympin tunnissa tienaavan toimistotyöntekijän palkkaan (työterveys, lomat, sairasajanpalkat jne edut vs kulut ja riskit.)

  Palkkaus.fi sivustolla voi itse kokeilla tehdä laskelmia.

  Ja samalla miettiä miten timpurin vaatteet, laitteet, työkalut, lomakorvaukset, sairastamiset, tarvikkeet ym. kulut maksetaan?

  Rakennustyöt ovat kaivosten ja telakoiden ohella vaarallisimpia hommia Suomessa.

  Halvalla siis itseään myy.

 • Täällä Itä-Suomessa (maalais)kunnan kirvesmies jäi vuosi takaperin eläkkeelle. Puheltiin eläkekahveilla palkoista ja sanoi oman palkkansa olevan bruttona suunnilleen 15€/h mitä piti matalana yksityisen puolen kirvesmiehen palkkaan verrattuna. Tiedä häntä sitten kun en tiedä yksityisen puolen palkoista. Kunnan kirvesmiehen työt ovat aika paljon sisätyötä, korjauksia yms. Hankalia työasentoja näytti riittävän katonrajassa.

 • Hyvän, rehdin, kokeneen ja (työmaalla) raittiin kirvesmiehen pitää tienata itselleen 3000 - 3500 euroa/kk tai enemmän bruttona. Siitä siis verot pois.

  3500 eur/kk : 160 työtuntia/kk = 22 eur/h

  Kirvesmies maksaa (yrittäjänä tai yrityksen kautta) sosiaalikulut sekä muut sosiaalikulut eli sivukulut ja yleiskulut, kuten kirjanpito, mainonta, työkalut, autot, varastot. Toimiipa kirvesmies pakettiautosta käsin tai ei.

  Sivu- ja sosiaalikulut ovat yleensä 35 % palkan päälle. Sillä maksetaan eläkkeet, lomat, sairauskulut, pakolliset vakuutukset jne.

  22 eur/h : 0,65 = 33,65 eur/h eli kerroin on noin 1,50 peruspalkalle.

  Jos yrityksen vielä pitäisi mainostaakin itseään, ostaa autot ja työkalut, pitää varastoa ja hoitaa kirjanpidot, summa nousee. Kyse on yleiskuluista.

  33,65 eur/h * 1,25 = 42 eur/h

  Ellei ole vara maksaa kirvesmiehen palkkaa 33 - 42 eur/h, kannattaa rakentaa itse. Jos luulee osaavansa.

 • Asun Espanjassa. Täällä palkka on noin 120-160€/8t.

  • No sepä mukavaa, rikastumaan siis pääset siellä...jääppä sinne äläkä tule takaisin.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  131
  5466
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1000
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  132
  944
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  577
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  396