Los Angeles vai Florida

ananoomi

Olen ensi talvena lähdössä matkalle puolisoni ja 15-vuotiaan tyttäremme ja 17-vuotiaan poikamme kanssa. Ajattelimme Los Angelesia ja Floridaa tai ehkä jotain Väli-Amerikkaa. Mutta pääasiassa Losi ja Florida. Onko kellään kokemuksia? Mitä suosittelette? Löytyykö väli-amerikasta jotain kaupunkia johon on halvat lennot ja turvallista? Missä olisi lämmintä? Kertokaa ihmeessa kokemuksia.

6

280

  Vastaukset

  • Kalifornia on ainakin mielenkiintoinen, mutta vaatii vuokra-auton kuten Floridakin. Ainoa kohde USA:ssa, jossa voi hyvin viettää parikin viikkoa ilman autoa on mielestäni New York.

   Los Angeles on ihan hyvä paikka vuokrata auto, jos sinne saa kohtuuhintaiset lennot. Siellä voi viettää pari kolme päivää. Universal Studios ja Disneyland ovat katsomisen arvoisia nuorten kanssa ja kyllä siellä aikuinenkin viihtyi. Hollywood Boulevard on nuhjuinen. Sunset Boulevard on jo ihan autokohde. Rantakohteet ovat oma lukunsa ja niillä voi kyllä viettää aikaa.

   Aika iso ero, oletteko menossa viikoksi, kahdeksi vai kolmeksi. Vaikuttaa kuinka isolla alueella kannattaa suunnitella liikkuvansa. Joka tapauksessa hotellit kannattaa ennakkoon varata vain ensimmäiseen kohteeseen ja sen jälkeen ottaa hotelli tai motelli edellisenä iltana netistä.

   Yksi vaihtoehto on ottaa meno- ja paluulento eri kohteisiin. Kaliforniassa esimerkiksi Los Angeles ja San Fran on toimiva pari.

   Jos matkaa suunnittelee Kaliforniaan, niin itse painottaisin viinialueita ja kansallispuistoja. Kaliformiassa tehdään hyvää viiniä ja sen lukuisat kansallispuistot ovat upeita.

  • Vastoin yleista luuloa, Kaliforniassa ei ole lamminta talvella. Paivalla suht. mukavaa mutta aamulla ja illalla tarvitsee lampimia vaatteita. Pari vuotta sitten Los Angelesissa satoi lunta ja tana vuonna on tullut (kauan kaivattua) vetta.

  • Itse juuri kalifornian,arizonan ja nevadan kierrokselta tulleena (2vkon matka), yhden kerran käytimme shortseja. Grand canyonin sekä mammoth lakesin/tahoen alueella oli parhaimmillaan jopa -10astetta pakkasta. Lämpimää paikkaa etsiessä florida on paljon varmempi paikka talvikuukausina.

  • Ääni menee ehdottomasti Floridalle ilmaston ja infrastruktuurin takia.

  • Ihan ehdottomasti Florida. Vuokra-auto on pakko olla, mutta autovuokrat on edullisia ja liikenne helppoa. Floridassa riittää nähtävää ainakin Miamissa (ranta), Fort Lauderdalessa (Sawgrass Mills ostoskeskus) ja Orlandossa (teemapuistot). Orlandossa hintataso huomattavasti Etelä-Floridaa edullisempi. Florida myös ainut paikka usassa, jossa on talvikaudella lämmin. En kuitenkaan itse matkustaisi joulu-helmikuussa, jolloin saattaa olla vilpoista. Esim lokakuussa on varmuudella ihanat ilmat!

   Los Angelesissa ei mitään niin ihmeellistä nähtävää ja lennot pitkät. Grand Canyon Arizonassa on kyllä vaikuttava.

  • Ehdottomasti Los Angeles.
   Olen asunut ja lomaillut molemmissa ja en missäänmuodossa voi suositella Floridaa kenellekkään! Ellei sitten lomaile pohjois Floridassa joka on kyllä jo ihan siisti ja hyvä.
   Miami ja siita west palm beachille asti on ihan paskaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   216
   5867
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   157
   5406
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   207
   3834
  4. Ysäribileet Töpärillä

   Ihan vastaisuuden varalta pikku vinkki järjestäjille: varatkaa sitä kaljanlitkua sen verran, että bailaajilla ei tarvi menomestaa vaihtaa. Bileet lopp
   Suomussalmi
   10
   512