Gambia on hieno maa!

Miklo79

Olemme olleet Gambiassa kolme kertaa, vuosina 2010, 2014 ja 2016.

Kaksi ensimmäistä kertaa olimme tammi-helmikuun vaihteessa ja viimeksi joulukuun alussa. Lämpötila Gambiassa on aika tasaisesti 30 paikkeilla aina mutta joulukuun aikaan myös illat ja yöt olivat todella kuumia joten suosittelen ennemmin tammi-maaliskuuta ajankohdaksi. Ihmiset Gambiassa ovat iloisia ja ystävällisiä. Mutta koska Gambialaiset ovat köyhiä aina löytyy liiankin tungettellevia ihmisiä jotka lyöttäytyvät kaduilla ja rannalla seuraasi tarjoten apuaan rahan toivossa. Jos haluat liikkua rauhassa suosittelen sanomaan suoraan ei tai hankkimaan jonkun luotettavan ystävän tai oppaan seuraksesi. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2010 tutustuimme erääseen hotellimme työntekijään jonka kanssa olemme tehneet siitä lähtien useita reissuja joka käyntikerralla Gambiassa sekä olemme olleet häneen yhteydessä Suomesta tekstiviestein. Olemme saaneet kunnian myös vierailla 2 kertaa hänen kotonaan ja tavata hänen perhettään ja olemme saaneet syödä paikallista kotiruokaa hänen vaimonsa valmistamana. Ystävämme nimi on Musa Gaye ja hänellä on vaimo ja 4 lasta ja hän asuu Serekundassa. Hän on työskennellyt hotelleissa mutta on tällä hetkellä työttömänä. Jos tarvitset opasta saat yhteyden häneen numerosta: 2207014966. Olemme käyneet hänen kanssa krokotiilipuistossa, matelijapuistossa, kalastusretkellä, apinapuistossa, sekä monesti ostoksilla Serekundassa. Hänen kanssaan kun liikkuu saa kävellä rauhassa ilman ei toivottuja "ystäviä". Hän voi järjestää edullisesti minkälaista aktiviteettiä tahansa.

Ensimmäisellä kerralla Gambiassa teimme Tjäreborgin järjestämän reissun jossa matkasimme Gambiajokea pitkin veneellä pitkälle sisämaahan Georgetowniin ja yövyimme heinäkattoisissa majoissa joen rannalla ja paluumatkalla pääsimme käymään maalaisyhteisössä jossa näimme kuinka he asuvat ja saimme antaa heille Suomesta tuotuja vaatteita yms ja kiitokseksi yhteisön naiset esittivät meille upean laulu- ja tanssiesityksen. Tuo reissu oli todella mieleenpainuva ja mukava. Toisella kerralla teimme paikallisen retkenjärjestäjän kautta reissun Kunta Kinten kotikylään ja saarelle josta orjia on kuljetettu pois maasta sekä teimme myös kalastusreissun. Hinnoista voin sanoa että paikallisen retkenjärjestäjän reissut olivat jonkinverran halvempia kuin Tjäreborgin. Nyt viime kerralla kysyimme ystävältämme Musalta että jos hän voisi järjestää meille samanlaisen joensuisto kalastusreissun kuin teimme viimeksi retkenjärjestystoimiston kautta ja pääsimme vielä halvemmalla ja saimme olla kahdestaan rauhassa isossa kalastusveneessä jossa pystyi kannella ottaa aurinkoa patjojen päällä kalastuksen lomassa. Joten suosittelen lämpimästi ottamaan häneen yhteyttä jos haluat tehdä edullisia retkiä ja tutustua luotettavaan paikalliseen ihmiseen joka voi auttaa sinua joka asiassa!

1

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myskihärkä

      Mul on käyntejä vuodesta 2010-2016 6 kpl enkä ole vielä viettäny aikaani joella.Gambiassa haluaisin olla ja asustella enemmän mitä olen voinut,turvallinen maa ,kiltttejä ystävällisiä ihmisiä.Tykkään kaikesta siellä.Tungettelevat ihmiset ,bumsterit on pieni murhe,he eivät ole pilanneet lomailujani koskaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe