Eilen iltasanomat " heitti kipinän " josta tunsin

öyuiö

" intohimoa " kirjoittaa tarkemmin. Kyseessä oli iäkkäämpien näpisteleminen. En tiedä saako enää sanoa vanhuksien, senioreiden vai ikäämpien kun siitäkin ole lukenut miten heitä saisi sanoa se on joillekin " hyvin tärkeää " Sanotaan nyt vaikka ikäkkäämpi rouvashenkilö tai ikäkäs herrashenkilö. Iltasanomien juttu ymmärrän kyllä ei tarkoitus ollutkaan tehdä jutusta kovin montaa näkökulmaa ottaen huomioon, itselläni kuitenkin " syttyi kipinä " tarttua aiheeseen.

Tuntuu harmiliselta että iäkkäämpien täytyy näpistellä esimerkiksi saippuaa, hammasproteesin kiinnitysainetta jne. Onko asiat kohdallaan koska joku on kirjoittanut kirjan esimerkiksi tosia rikkaiden näpistyksistä vaikka varallisuutta olisi maksaa ostoksensa. Oletan että kotipalvelulla ei ole tarvittavia resusseja tarkastaa miten iäkkäät pärjäävät kun saippuaakin täytyy näpistää ottaen huomioon että heille puhtaus ja ihonsa hoito rasvaamalla on a ja o niitä ykkösasioita. Voin kuvitella että heidän perusedellytykset elämisen laadun suhteen ei ole kohdallaan kaikenpuolin koska jos pientä eläkettä saa heille kuuluu toimeentulo jolla ostaa puhtauteensa liittyvät tuotteet jos lääkärin määräämiin lääkkeisiin menee " koko eläke "

Toinen asia myös on monesti harmittanut, omaisten kertoessa miten heitä on hävettänyt käydä ostoksilla ikääntyneen vanhempansa kanssa kuten esimerkiksi dementiassa saattaa käydä niin että ikääntyneet herras ja rouvas henkilöt saattavat käyttää tosi törkeää kieltä joka johtuu heidän sairaudestaan ei pahuudesta . Olen useasti keskustellut työkavreiden ja muiden tuttavien kanssa myös aiheesta josssa asiakaspalvelijat ovat ilmaisseet mielipiteensä muista asiakkaiden törkeästä käytöksestä. Voin kertoa että kun laitetaan meidän kaikkien kokemukset niin ketään ei ole ostoksilla koskaan tavannut sellaista mitä julkisuudessa asiakaspalvelijat kertovat asiakkaistaan.

En väitä ettäkö asiakkaita olisi käytökseltään monenlaista, itse en ole kohdannut kuin suurimaksi osaksi kiireisiä ja nöyriä kassalla maksavia asiakkaita jotka haluavat kiireesti päästä pois ja pakata äkkiä ostoksensa laukkuihinsa että eivät vaan olisi keidenkään tiellä, kun tunne kassalla on useasti että aina on jonkun perässä tulevan tiellä vaikka kuinka normaalisti suorittaa maksu tapahtuman niin sekin tuntuu takana seuravaksi tulevan asiakkaan mielestä että edellä oleva hidastelee. Oletan kyllä suuresti että nykyisin asiakaat uskaltavat enenmmän antaa palautetta epäasialisesta käytöksestä mitä ostoksilla käydessään ovat kohdanneet ja vastaavasti sitten toinen osapuoli " lyö löylyä " lisää.
Kaikenkaikkiaan itse en ole nähnyt koskaan yhteen laskettuna kaikenlaisissa liikkeissä käydessäni niitä tosi törkeitä asiakkaita mistä julkisuudessa kirjoittavat. Jotain kyllä on pahasti pielessä jos tarpeeseensa tätyy iäkkäämpien saippuaakin näpistellä joka kuivataa vieläkin enenmmän heidän ihoaan ja saa haavoille joita vaikeampi parantaa. Mistä sitä ketään nuorempi vielä tietää itse kuinka kiukkuinen iäkäs sitä itse on jos varsinkaan eivät ole opiskelleet kerentologiaa mm. Niin sitä oppikirjat kertovat että pahantuuliset ikääntyessään vaan pahantuulistuvat vanhetessaan kun vähemmän pahantuuliset osaavat suhtautua ikääntymiseensä normaalisti mm.
Yleensä asiakkaat suomessa ovat nöyriä ja anteeksi pyyteleviä kun edes " uskaltavat " antaa palautetta. Ehkä muutos on nyt toinen eivätkä suostu ottamaan vastaan ihan mitä tahansa käytöstä itse maksavina asiakkaina vaan vativat johdonmukaista, asiallista heille kuuluvaa asiakaspalvelua ilman että siinä vaadittaisiin asiakaspalvelijoilta mitään nöyristelyä, pelkästään normaalia käytöstä . Näyttää olevan siten että normaali käytäs on suhteelista monille " kun on niin kiire " Saa nähdä miten nopeita itse kukin aikanaan sitten on kun ikääntyy. Voi olla niinkin että nyt on kasvamassa tosi vaativa sukupolvi, mulle kaikki heti menttaliteetillä jossa kaikki on " aina heidän tiellä "

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Paras olisi vain unohtaa

        Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
        Ikävä
        83
        1958
      2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
        Maailman menoa
        248
        1934
      3. Voisitko laittaa

        Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
        Ikävä
        96
        1646
      4. Mietitikö nainen koskaan

        Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
        Ikävä
        112
        1461
      5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

        Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
        Ikävä
        169
        1161
      6. huono omatunto

        johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
        Ikävä
        65
        1130
      7. Onnistuit sohaisemaan mua

        Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
        Ikävä
        63
        968
      8. Päätin juuri että

        En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
        Ikävä
        32
        962
      9. Mitä kaipaat

        Usein elämässäsi
        Ikävä
        105
        934
      10. Huomenna se

        Tulee kohta, odotatko?
        Ikävä
        61
        886
      Aihe