miten opettelen helpommin ???

tyhmätyyppi10v

sijamuodot tiiättekö jonkun
helpon runon jolla voi helpommin opetella niitä sijamuotoja koe viikon päästä auttakaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLEASE!

7

1647

  Vastaukset

  • "genen, translaksi, nomia.." enempää en muistakaan..=) mutta laitat esimerkin mukaan sen päätten sijamuodon nimeen. itse ainakin opettelin yläasteella ne siten. enää niitä ei tarvitse muistaa, kunhan vain osaa käyttää.

  • Hei,
   yritä opetella sijamuodot yhden esimerkkisanan avulla. Opettele sijamuodot ryhmissä: sisäpaikallissijat (inessiivi, elatiivi, illatiivi) = (talossa, talosta, taloon), ulkopaikallissijat (adessiivi, ablatiivi, allatiivi) = (talolla, talolta, talolle) ja muut. Annoin itse esineille nimiä sijamuotojen mukaan niitä opetellessani. Lompakko oli tietysti abessiivi (rahatta...) jne.
   Muistisääntöjäkin voi kehitellä vaikka tyyliin genetiivi (genen?), essiivi (essi pienenä), inessiivi (inessä) jne.
   Partitiivin muistaa siitä, että se on osa jotakin (= part engl. osa). Jos siis luit kirjan, luit sen kokonaan, mutta jos luit kirjaa (partitiivimuoto) luit vain osan siitä, mutta et vielä koko kirjaa.

   Lykkyä tykö, kyllä ne oppii.

   • essiivi - Essinä
    translatiivi - transuksi


  • Siis kumpaa oikeastaan halusitkaan: oppia vai oppia ulkoa? Kaksi eri asiaa, joten tarkennatko vielä.

   • Tietysti oppia ulkoa.
    Kaikki suomea äidinkielenään puhuvat osaavat nuo sijat ja niiden käytön kielessä, vaikka eivät termejä tunne. Tuollaisten termien opetteluhan on aina ulkolukua, ne eivät sinänsä sisällä mitään suurempaa tietoa.


  • koe meni hyvi toivottovasti saan ehkä 7 kiitos kailkille!!!

  • nomina genen partia essina translaksi inessä elasta illaan adella ablalta allalle abetta komineen intruin ja sitten akkusatiivi

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   730
   16214
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   135
   2441
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   106
   2373
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2002
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1447