Todellinen autosimulaattori

tällaista.ei.vielä.ole

Todella realistista autoilusimulaattoria ei ole vielä tehtykään, sellaisen tulisi ehdottomasti vaatia rattiohjain, viiksikytkimet vilkkuja, pyyhkijöitä ja ajovaloja varten, kojetaulu tärkeimpine katkaisijoineen, esim. hätävilkut, sähköikkunat ja peilit, sumuvalot eteen ja taakse, takalasinpyyhin. Pesurien tulisi toimia ja suihkuttaa nestettä laseille.
Mittaristo, radio, infotainment systeemi tietysti simulaattorin näytöllä, virtalukko/käynnistyspainike, polkimet jossa kaasu, jarru ja kytkin sekä vaihdekeppi jonka voisi vaihtaa manuaaliseksi tai automaattilaatikoksi vaikka fyysistä keppiä vaihtamalla. Kovassa jarrutuksessa jarrupolkimen tulisi täristä ABS-järjestelmän toimiessa kuten oikeastikin. Jarrupoljin ei saisi myöskään painua lattiaan asti, oikeassa autossa tämä tarkoittaisi että jarrujärjestelmässä on ilmaa tai vuoto, se olisi vikatila.

Simulaattorin tulisi vastata oikean auton käytöstä, esim. jos yrität lähteä liian isolla vaihteella liikkeelle, moottorin tulisi sammua ja kojetauluun syttyä normaalit varoitusvalot sytytysvirran ollessa päällä. Kilometrien kartuttua simulaattoriauton tulisi vaatia huoltoa, öljynvaihto, tulppien vaihto, suodattimien vaihto, jne., satunnaisia vikojakin voisi esiintyä.

Simulaattorien autot tulisi tietysti olla mallinnettu oikeiden autojen mukaisiksi eikä mitään mielikuvitusautoja.

5

122

Vastaukset

 • Assetto Corsa tämä on paras tällä hetkellä.

 • Melkeimpä kaikki luetellut asiat löytyy olemassa olevista parhaista simuista, tai on teknisesti varsin helposti tehtävissä jossei löydy.

  Autot eivät peleissä aina voi olla oikeita monestikaan siksi, ettei toisten tuotemerkkejä ja malleja saa yleensä käyttää ilman lupaa. Siksi pelinteon kannalta on järkevämpää tehdä todellisen kaltainen auto, ja nimetä se joksikin muuksi. Tällöin simuun yksinkertaisesti saa helpommin ja monipuolisempia autoja, kun ei tarvitse olla lupia ja sopimuksia joka ikisen valmistajan kanssa erikseen, eikä tarvitse ottaa vastaan vamlistajien asettamia ehtoja, valmistajat kun haluaisivat käyttää peliä vain mainostamiseen. Simulaation todellisuuden kannalta tuolla asialla ei juuri ole väliä, kunhan pelin auto on sellainen, joka olisi oikeasti toteutettavissa.

  Isompia ongelmia autosimulaattoreiden toteutuksessa tällä hetkellä on fysiikka.

  Auton vuorovaikutus tien kanssa on esim. lentosimuihin verrattuna erittäin monimutkaista. Siinä, missä lentokoneeseen vaikuttaa vain ilma, auton kulkuun vaikuttaa sekä ilma ja pyörien kosketus tien kanssa. Siinä isoja muuttujia on jousitus ( alustan geometria ), pyörät ( renkaan kuviointi, erilainen pito sivu ja pitkittäissuuntaan, ilmanpaine, erilainen pito riippuen pyörän kulmasta, lämpötilasta, ajoalustasta, pyörimisnopeudesta, jne. ). Erilaiset ajo alustat ja olosuhteet vaikuttaa myös jousituksen osalta. Muita tekijöitä mm. auton korin massan jakautuminen / rakenne / joustavuus eri suuntiin, jne. Tien ja renkaan välisen vuorovaikutuksen simulointi eri alustoilla on aika suuri ongelma.

  Fysikaalisesti realistisia lentosimulaattoreita on tehty jo 80-luvulla. Siinä missä todella realistisia autosimulaattoreita ei oikein ole vielä tänäkään päivänä. Joillakin tietyillä osa-alueilla päästään aika hyviin tuloksiin, mutta yleispätevä hyvä simulaattori vielä puuttuu.

  ABS, infotrainment, hätävilkut, jne. systeemit oikeassakin autossa toimivat tietokoneiden varassa, joten ne on simulaattorissa hyvin helposti toteutettavissa ja toteutettukkin monissa peleissä. Fyysisen ohjainpuolen voinee rakentaa niin hyväksi, kuin haluaa. ;)

  • Joku varmaan yrittänyt tällä videolla rakentaa oikeasta autosta simulaattorin ohjainta mutta kun pelihuone on yläkerrassa niin auto on jotenkin pitänyt yrittää saada yläkertaan mutta toteutus on hieman jäänyt vaillinaiseksi, ilmeisesti vauhtia ei ollutkaan tarpeeksi... xD
   https://www.youtube.com/watch?v=nZA6_WiQ_Rk
   Niin ja talokin hajosi hieman, ehkä joku toinen menetelmä olisikin ollut fiksumpi...


 • Tarpeeksi realistisella autosimulaattorilla ei uskalla edes hurjastella kun sitten ukko lentää tuoleineen kerrostalon 5. kerroksesta ikkunan läpi ulos pyörien parikymmentä kertaa ympäri "katon" kautta.

 • Ehdottomasti realistista autosimulaattoria pelatessa tulisi olla mahdollista kuolla. Varsinkin jos ei käytä turvavöitä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  56
  930
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  481