Eläkkeelle työkkäristä

vahanhadissaanjo

Moi!

Eli olen ollut nyt työttömänä ~10vuotta ja sitä ennen ollut töissä reilun vuoden, josta kertynyt muutama kymppi eläkettä. Tuona 10vuoden aikana lukemattomia työkkärin höpö höpö kursseja yms käytynnä ja nyt ehdottivat että jos jäisin eläkkeelle kun olen ns vaikea tapaus..? Paljonko siis eläkkeeni olisi? 2lasta huollettavana jotka on vuoro viikoin luonani jne. Saan nyt työttömyystuen päälle asumistukea 400e ja soskusta muutaman kympin lapsista.

Eli kannattaako suostua eläkkeelle vai jatkaa tätä ainaista vääntöä?

14

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ttetete

      Todennäköisesti eläkkeesi olisi niin pieni että olet oikeutettu takuueläkkeeseen eli se olisi sinun summasi. Euromääräisesti isompi jonkun verran kuin työmarkkinatuki, myös vero on kevyempi eläketulosta.

      Mutta kun lasketaan asuminen yms, ja jos olisit toimeentulotukee oikeutettu niin vaikutus lienee plus miinus 0. Onhan eläke sikäli parempi kyllä että ei tule työkkärin yllätyskotkotuksia.

    • vaylasuckscocks

      Näinhän se on.. aika samoilla rahoilla siis mentäis. Kovasti työkkäri nyt tuota tyrkyttää.. haluvatkohan siivota listoja? Yks työtön taas vähempi..? enää vuosiin ne ei ole mua saannut turhanpäiväisille kursseille, muutamalta kun sain "potkut" totuuden kertomisesta niin..

    • löysäähirttä

      Eläkkeelle ei niin vain mennä, se on tosiasia. Työkyvyttömyyseläkkeelle pääsy on todella vaikeaa vaikka olisi kuinka sairas. Sain samanlaisen kehotuksen TE:ltä jo kolme vuotta sitten. Kävin työkkärin ohjeistamana kaikki perusterveydenhuollon tutkimukset, fysioterapeutin kuntoarvion ja psykologin henkisen puolen lausuntoakin oli lääkärin B-lausuntojen lisäksi. Kaikki tahot puolsivat eläkettä, mutta Kela ei! Kelan valelääkärit ja asiantuntijat ovat ihmeparantajia, joten edelleen keikun selkä sökönä, jalat ja kädet osin tuntopuutoksissa halvaantumisriskissä työmarkkinatuella.
      Edes muutoksenhakulautakunta ei ollut puolellani.

      En ole ikinä ymmärtänyt tätä eri instanssien yhteen pelaamattomuutta. Sama raha siellä Kelassa pyörii hakijalle, mutta eläkearmahdusta ei saa, vaikka joka ikinen taho tietää etten ole enää työhön kykenevä. Kenen etu?

      • rGTQ5Y

        Valellääkäri näkee potilaan, KELAn lääkäri ei. KELAn lääkäri ei siis voi olla valelääkäri. Itselläni se pyöritys kesti nelisen vuotta , tärkeintä on säilyttää päämäärä, eli eläke, aina kirkkaana mielessään.


    • KöyhätKyykkyyn

      vakuutus ytiöiden etu,
      - ja on päätetty että eläkeikä nousee ja kaikki pakko kuntoutuu.
      - vain rikkaat pääsee eläkkelle ajoissa
      - köyhät ei.

    • wrreredsd

      Mikä mahtaa olla kaupunki jossa eläkettä tyrkytetään? Onko TYP vai te-toimisto pelkästään? Niin tai näin, riippuen tilanteesta niin prosessi vissiin melkoinen ja lopputulos on epävarma.

    • unohdakokojuttu

      Et missään tapauksessa tule pääsemään tk-eläkkeelle, joten pään vaivaamisen asialla voit lopettaa välittömästi. Voisin luvata miljoona euroa, jos pääset eläkkeelle ja jos minulla se summa olisi.

    • ketjunaloittaja49300

      Tuttuni pääsi myös viime vuonna, hän oli kanssa noin 10vuotta työttömänä ja palloteltu eri kurssien ja työtoiminnan välillä. Ei siinä kauaan mennyt kun TE keskuksen johtaja laittoi asian vireelle, oiskohan 4kk päästä ollut paperit kourassa. Kymenlaakson alueella siis näin.

      • ikuisuustyöttömiäkö

        Eipä kai sitä oikein kuulu työvoimatoimiston asiakkaaksi ,jos ei sieltä 10 vuoteen työllity muuhun kuin johonkin työvoima kokeiluun .Mitä järkeä siellä on ihmistä iankaiken roikottaa jos ei selkeästi työllisty ,eköhän vähemmässäkin ajassa tuon näe kun kymmenessä vuodessa.


      • einiinhelppo

        Ei kai kukaan toiselle pysty eläkettä saamaan kai se itse haettava on vai onko joku päässyt typistä tai te-toimistosta eläkkeelle.


    • olenominsilminnahnyt

      Te keskuksen johtajan ja kelan lääkärin myönteiset lausunnot riittänee aika pitkälle? :D Näitä tapauksiahan on vaikka miten paljon että on oltu te keskuksen asiakkaana 10-15vuotta ja ainut mitä ne on saanneet järjestettyä on kursseja kurssien perään, on kokeiltu a klinikan leikkeja,työssäoppimista,kuntouttavaatyötoimintaa,opiskelua,diidapadaapa kursseja jne. Lopulta ne nostaa kädet ylös.

    • eläkeriidat

      Jos Kelan strategia ei ole tullut vielä selväksi, niin kela ylipäätään vastustaa tk-eläkkeelle pääsyä ja menee sen takia mielellään vaikka vakuutusoikeuteen. Kela haluaa ihmisen ennenaikaista kuolemaa ennen sairaus- ja vanhuuseläkettä ja osittain tästä strategiasta johtuen kela on rikkaampi kuin koskaan sen historiassa. Ihmisen kuollessa ilman mitään eläkettä ihminen on kelalle tietysti arvokkain.

      Jos menet käräjille, niin siellä on tusinoittain kelan lääkäreitä, jotka todistavat sinut täysin terveeksi sairauksiesi vakavuudesta piittaamatta. Musta käännetään valkeaksi ja valkea mustaksi.

      En ole ollut kyseisessä tilanteessa, mutta sain esimakua tästä, kun kunta vaati eräältä ystävältäni hankkimaan kelalta korotetun hoitotuen, jotta kelpaisi osapuoleksi omaishoitosopimukseen. Eipä tullut korotettua hoitotukea, kun hän oli kelan muikaan niin terve. Ihmettelin asiaa ja valitin päätöksestä sillä perusteella, että terve ihminen ei voi joutua sairaalaan kaatumisten ja muistisairauden takia 23 kertaa vuodessa.

      Valitus meni meni nopeasti läpi ja ystäväni sain korotetun hoitotuen ja omaishoitosopimuksen.

      Jos joudutte samantapaiseen tilanteeseen, niin tiedoksi vain, että kela tekee tahallaan lainvastaisia päätöksiä ja haluaa vain katsoa, että valitetaanko asiasta ja sitten siellä riemuitaan kovasti, jos joku ei huomaa valittaa ilmiselvässä tapauksessa, jossa kelalle tulisi turpiin vakuutusoikeudessa. Tälläkin tavalla kela rikastuu. Ilmiselvissäkin tapauksissa moni jää saamatta korotetun hoitotuen, jos ei ole ketään, joka tekee tarkan muutoksenhaun. Muistisairaalta se ei onnistu.

      Eläkkeelle pääsy tosin on paljon vaikeampaa, ellei mahdotonta. Jos sairaus tai vamma ei selkeästi oikeuta eläkkeeseen, niin ei kannata lähteä hakemaan työkyvyttömyyseläkettä.

      • tosi.on

        Ja se asia tulee ottaa huomioon, että muutoksenhakulautakuntien käsittely ei ole ilmaista yhteiskunnalle. Monesti se prosessi maksaa enemmän kuin alkuperäinen korvaus muutoksenhakijalle.
        Ei kalliit juristit ja ekonomit todellakaan pohdi kansalaisen etua ilmaiseksi, vaan jokainen tunti asian pähkäilyssä maksaa satoja euroja.

        Kuka fiksu poliitikko tai selkärankainen virkamies puuttuisi tähän hölmölän hommaan? Jos jokainen euro on nyt tarpeen Suomen pelastamiseksi katastrofista, näistä turhakkeista voisi hyvin aloittaa. En halua paksentaa rikkaan juristin palkkapussia, saati muiden etelänlomia.


    • Putkessa

      Riippuu myös iästäsi, jos olet yli 60v niin sitte eläkkeelle pääsy helpottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1786
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1397
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1346
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1273
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1229
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1186
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      632
      1162
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1044
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      984
    Aihe