Saku/nöffi mix

Reewen

Emä Saku, isä nöffi. Onko muilla kyseistä mixiä?Minkä luonteisia ja kumpaa muistuttaa?

17

1353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mixtehtailuja

      Mä miettisin että mitä annettavaa noilla roduilla on oikeasti terveydellisesti toisilleen???
      Salkulta heikkohermoisuutta,ja heikkoa rakennetta, ei se nöffeistä parempaa tee.Päinvastoin.Suuri ja sakujen lailla ohituksissa käyttäytyvä koira, olisi vaan vaaraksi muille koirille, sakutkin jo on.
      Järjetöntä yhdistää rotuja, joiden yhdistämisessä ei pennut hyödy.Taas ilmeisesti jotain oman perheen, kaverinkoiran rakkauspakkauksia, viallisilla vanhemmilla.Terveillä, tutkituilla, paperikoirillahan teetetään vaan niitä paperillisia suunniteltuja pentueita.Ilmeisesti jotkut tommosiakin ostaa, onnea ja menestystä vaan.

    • Huhhahheijarommiapullo

      Mihin käyttötarkoitukseen on tuommoinen yhdistelmä sopiva? Ja täällä sitten kysellään, että minkä luonteisia... ei hyvää päivää taas kerran! Kumpaa muistuttaa? No muistuttaa ihan arpomalla kumpaa tahansa... Kumpaa haluaisit sen muistuttavan? Olisko kannattanut miettiä ennen pennun ottamista, millaisen kodin pystyt sille tarjoamaan?

    • Happypuppy

      Well saat joko sakun näkäisen koiran jolla on nöffin luonne tai nöffin näkösen koiran jolla on sakun luonne kumpikaan ei oikein ole järkevä pari ymmärtäisin jos olisi laitettu esim dobberi ja aku yhteen niin molemmat olisi edes hieman samanlaisia.

      Muttä tätä yhdistelmää ene ymmärrä joten mieti tarkoin mitä haluat koiraltasi ja mieti onko tämä sinun mielestäsi ok yhdistemä :)
      Oikein hyvää joulun odotusta ;)

      • eitommosiahyi

        Sakua kun sekotetaan luppakorvaan,on korvat hirveän rumat potkurit,ja heikkohermoisuus silti periytyy,joten not not.


      • Tjaah

        Mitkä rumat potkurit? Omalla koiralla korvat täysin lurpat kuten nöffillä. Kroppa on kuin sakemannin mutta pään muoto tulee enempi nöffin puolelta sillä erotuksella, että kuono ei ole niin leveä ja pituuttakin rahtunen enempi. Mitä tulee heikkohermoisuuteen niin huokaus tätä väärää käsitystä. Tulepa katsomaan vaikka tänne meille, kun kissa on kynsin ja hampain koiran naamassa eikä koira tee mitään mutta itse kyllä puutun tilanteeseen ;) Yhtäkään oikeasti hermoheikkoa sakemannia en ole vielä elämäni aikana tavannut. Ikävä kyllä niitä joiden omistaja ei ole osannut niitä kouluttaa/ käsitellä oikein.


    • syötkökakkaa

      Kaiken maailman sekasikiöitä ihmiset palvovat.

    • tutullaoli

      Tuttavaperheessä oli 2000 luvun alkupuoliskolla, ei oikeen ulkonäöltään muistuttanut enempi kumpaakaan vaan ihan vaan ns. miksin näköinen. Luonteeltansa se oli mm. hermoheikko ja pelkopurija. Ulkona rähjäsi ihan kaikelle. Lopulta päätyivät lopettamaan kun puri kotiin tullutta huoltomiestä.
      Saman pentueen koirilla oli muillakin oli samoja ongelmia luonteessaan. Oli siis ihan alusta asti ongelmallinen, ei ollut kiinni kasvatuksesta.

      • eipitäsmixailla

        Nöffit yleensä ovat hyväluonteisia, ja ihmisrakkaita.Sakut yleensä eivät siedä vieraita alueellaan, eivätkä pidä vieraista ihmisistä.
        Veikkaan,että sakulta periytynyt luonne,ja nöffiltä siihen suuri koko, niin todella vaarallinen pahimmillaan on.
        Mikseleiden teettelimen on hölmöä, kun ei edes vanhempien luonteista piitata.Ei riitä, että koira on omassa perheessä kiva ja kiltti.Sen on oltava sitä myös vieraille.Koiran on oltava yhteiskuntakelpoinen, muuten se on vaaraksi muille koirille ja ihmisille.


    • Tjaah

      En puolla itsekään ko. rotujen mixaamista vaikka juurikin sellaisen omistan.
      Oma koirani on varma sekä myös epävarma, koulutus kesken. Haasteellisin on juurikin tuon koulutus koska molemmat rodut ovat aivan eri käyttötarkoituksiin ja sen myöt myös erilaiset koulutukseltaan. Myös pentuiän kodin mukanaan tuomat traumat tuovat lisää haastetta koulutukseen.

      Luonne on mitä mainioin eikä todellakaan ole mikään remmissä toisille rähisijä, mutta terveyspuoli onkin sitten aivan eri asia. Molemmat rodut, kun tunnetusti ovat peräpäävikaisia jne jne..

      Koirani on kiltti niin ihmisille kuin toisille koirille, iloinen pusuttelija ja todella leikkisä. Tykkää tehdä työtä päällään, mutta osaa heittäytyä myös evvk moodille :) Jopa kesken pääkoppa treenin :D Eli turha haukkua sekoitusta koska ko rotujen yhdistelmä ei ole koiran- vaan ihmisen vika. Kun kyseisen mixerin koulutus on saatu kunnialla loppuun, palkitsee se niin koiran kuin omistajan.

      Mitä tulee sakemanniin, niin kyseessä ei todellakaan ole mikään vaarallinen rotu!! JOS sakemanni koulutetaan oikein, se on mitä parhain, kuuliaisin, uskollisin ja kiltein. Jos näin ei ole, kannattaa katsoa omistajaa eikä koiraa..

      • Nojaa

        "Mitä tulee sakemanniin, niin kyseessä ei todellakaan ole mikään vaarallinen rotu!! JOS sakemanni koulutetaan oikein..."

        Typerää saivartelua tuollainen jossittelu. Mitä sillä on väliä, kutsutaankin vaaralliseksi esimerkiksi käsiasetta, liipasinta painavaa sormea vai sitä loppua ihmistä, joka sen sormen omistaa? Ei sillä pitäisi olla mitään väliä, tilanne on joka tapauksessa vaarallinen, piste. Cane corson omistajana olen toisaalta vähän samaa mieltä siitä, että päävastuu tilanteen vaarattomuudesta on aina siellä hihnan toisessa päässä, mutta toisaalta olen vähän eri mieltä kanssasi sakuista. Parhaimmillaan ovat toki hienoja koiria, mutta valikoiva jalostus on ikävä kyllä ihan oikeasti saanut joistain sakuista aikaiseksi hermoheikkoja vuotajia, joilla ei ole kaikki kotona.

        Näiden kahden rodun miksaamisesta olemme pääpiirteittäin samaa mieltä. En voi kuin ihmetellä, mikä on mahtanut olla idea. Koiraparka ei tiedä itsekään, millainen otus se on.


      • Tjaah

        Tarkoitus ei ollut saivarrella, mutta jos sen niin otit, pahoittelut. Oma kokemukseni sakemanneista juontaa juurensa jo 70-luvulle. Tiedän oikein hyvin, että nykyisellä jalostuksella kyseinen rotu on jokseenkin pilattu, mutta enemmän se on pilattu kropaltaan kuin päältään, toistaiseksi. Ei voi katsoa syyttävästi tässäkään asiassa kuin ihmistä. Varmasta ja suht terveestä sekä pitkäikäisestä koirasta on saatu aikaiseksi epävarma, säikky ja peräpäältään ja jaloistaan jne jne sairas rotu jonka elinikä odote on tippunut roimasti. On totta, kyllä, että hermoheikkoja sakemanneja löytyy joka kolkasta, mutta suurin osa niistä edelleen on pääkopaltaan kunnossa.

        Tässä keskusteluketjussa ei nyt kuitenkaan aloittajalla ollut tarkoitus muu, kuin kysyä ko mixerin omistajilta millaisia heidän koiransa ovat. Mielestäni siis keskustelua jostain tietystä rodusta on turha jatkaa koska kaikki koirat eivät ole samanlaisia kuten emme me ihmisetkään.

        Oman koirani kanssa edistys on ollut huimaa koulutuksen suhteen. Malttia vaan tarvitaan ja kekseliäisyyttä. Kyseessä kuitenkin on koira jota ei ennen minulle tuloa ole pahemmin koulutettu ja sekin "koulutus" mitä on saanut on ollut retuuttamista/ repimistä jne.. Tarvitaan aikaa, että tuon saa irti traumoistaan ja luottamaan ihmiseen täysin.

        Koirani on iloinen, ihmisrakas, leikkisä, kekseliäs, älykäs, lempeä, monipuolinen sekä innokas auttamaan kotipuhteissa. En voi puhua muiden yksilöiden ominaisuuksista, mutta omastani voin.


    • Minealeane

      Tuttavalla on sellainen seropi. Säälin häntä.

    • huonovalinta

      Laumanvartija sakumix.Mietitään vaan et mixihmeessä yhdistetty.Vaarallinen, heikkohermoinen arvaamaton ja voimakas.

      • Tjaah

        Nöffi ei ole laumanvartija rotu vaan alunperin veto- ja vesipelastuskoira. Nykyään enemmänkin seurakoira.


    • jepsi

      Mulla kyseinen mix(emä nöffi, isä saku) ja todella vallottava tapaus, 8 vuotias uros. Pentuna oli todella hankala tapaus, joten aikaa kannattaa löytyä kouluttamiseen.:D On nykyäänkin todella itsepäinen ja keksii edelleen kaikenlaista jekkua, onneksi harvemmin. Se kuuluukin nöffin luonteeseen, tylsää ei tuu olemaan. Ulkonäöltä on siis nöffi, kuono sakemannin ja tassuissa ruskeaa. Myös pienempi kunnöffi urokset yleensä. Luonne myös nöffiltä tullut.:D

      • tutunmixauksethuh

        Meillä nöffi, luotettava ja rauhallinen.Tykkää kaikista,eikä vahdi mitään.Ei keksi mitään jekkuja,eikä oo itepäinen.
        Itse en nää mitään järkeä yhdistää noita rotuja.Sakulla ei mitään annettavaa nöffeille,eikä toisinpäoin.Lisäksi täysin eritarkoitukseen jalostettuja.Mut hienoa,et koirallasi on hyvä luonne,auttaa arjessa.

        Jos ihan pakko olis mixata,ni noutajat/nöffi/tolleri/leonberginkoira/berni, koska ovat edes saman tyyppisiä, jolloin ulkonäkö jälkeläisilläkin on siedettävä.

        Sakun kanssa vois mixata suomenlapinkoiraa tai sammaria.Mutta ei mitään belkkareita,tai muita vahtiviettisiä.Pentujen luonteet muuten liian haastavia,ja päätyvät kodinvaihtajiksi,tai lopetukseen.

        Mut ei tosiaankaan mitään saku ajokoiramixejä, labbis sakumixejä,laumis sakumixejä,pitti saku mixejä.Ne on rumia,ja niitä on aikuisena paljon kodinvaihtajissa,joten eivät mitään unelma sessejä.Kun ostajat ei vuotta kauempaa niitä jaksa.
        Muutenkin,kannattais miettiä,et onko koko touhussa mitään järkeä,ja mikä on teettämisen tarkoitus? Tuottaa ongelmakoiria,sairaista vanhemmista?

        Tiedän muutaman tuttavapiirissä olevan seropiteettäjän,jotka ihan rahan takia muutamat pennut teettäny.Niillä vanhemmilla ollu,kives,hammas ja muitakin ongelmia,joten puhtaita ei voi teettää.Luonteissa sanomista,arkuutta javarsinkin uroksella kovaa koira agrea jne.Eli ei osaa ostajat varmaan vaatia nähtäville esim.isäkoiraa,vaikka se kannattas nähdä.
        Ja kyllä niitä on tarjottuu pentuja puolilmaseksi myös mulle,mutta ei kiitos XD


      • Tjaah

        Vauva aikuistui ja koulutus saatu suht hyvin kunnialla suoritettua. Onneksi tyttö on pentukodin olosuhteista huolimatta osoittautunut yllättävän helpoksi kouluttaa. Enemmän tämä kulunut vuosi on minulta vaatinut kuin tytöltä. Eli aivotyöskentelyä on saanut tehdä paljonkin sekä tarkkaa havainnointia siitä kumpi rotu milloinkin on enempi läsnä.

        Ulkona vallitsee saku eli energiaa piisaa vaikka muille jakaa. Sisällä on mukavasti läsnä niin saku kuin nöffi riippuen siitä mitä sisällä tapahtuu/ on tapahtumatta. Kesällä huomasin, että vedessä tyttö on selkeä nöffi ja ensi kesäksi pitääkin kehittää veteen nöffille sopivaa aktiviteettia. Yhteistä taivalta takana nyt vuosi eikä minulla ole mitään pientäkään syytä moittia ko. mixausta eikä kyseistä yksilöä. Itse kyllä olen peilin edessä ollut monasti sekä vääntänyt aivojani solmuun miettiessä kuinka jotkin "ongelmat" ratkotaan koska tyttö todellakin osaa heittäytyä sakusta nöffiksi sormia napsauttamalla ja sama pätee toisin päin :) :D
        En suosittele kuitenkaan missään tapauksessa vastaavanlaista mixausta etsimään ja ottamaan ellei ole kokemusta roduista joilla on vahva luonne, palvelu alttius ja suuri suojeluvietti tai vahva luonteista, miellyttämis halutonta.. Kannattaa aina miettiä riittääkö rahkeet, tietämys sekä aika ja motivaatio.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1759
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1664
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      61
      1500
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1458
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1385
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1359
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe