vuokrahuoneistot

arcade

Janakkalan kunnalla on niin kalliit vuokrat asunnoissaan, ettei niihin ole kohta varaa kuin sosiaalitoimiston asiakkailla. Yksityiseltä saa halvemmalla ja on paljon siistimpiä asuntoja ja rappuja.

13

667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Todellapettynyt

      Juuri näin.
      Aivan hävyttömiä vuokria kiskotaan esim; Rälssitien rivareista.

    • kotiseontämäkin
      • töks

        "VVO on nostanut vuokria jo 12 vuotta peräkkäin, samalla kun enemmistöomistajille, ay-liitoille satelee huippuosinkoja."


    • Rälssi

      Asun rälssitiellä ja on nämä asunnot ja rakennukset hirveässä kunnossa. Ilmoitat jostain viasta huoltoyhtiöön niin sieltä tulee joku mies käymään ja sanoo että ei voi tehdä nyt mitään mutta ilmoittaa asiasta eteenpäin ja asiat jää siihen. Ja joka kerta tulee eri "huoltomies" käymään. Edellisestä huoltoyhtiöstä kävi aina sama kaveri ja joka tiesikin taloista jotain.

      • vuosia_asunut

        Suomessa on kilpailulaki ja se velvottaa kilpailuttamaan alihankintayrityksiä. Se että huoltoyritys vaihtuu, johtuu siitä että kilpailun voittaa esim. edullisimman tarjouksen tehnyt. JAOY on vaan noudattanut kilpailulakia. Sun kantsii soitella tai laittaa sähköpostia asuntotoimistoon ja reklamoida vaan asiasta. Kyllä sieltä sitten laittavat asiaa rullaamaan. Se että talot on "hirveässä kunnossa" ei ole kiinteistönhoitajien syy. On ihmisiä jotka pitää asuntonsa kunnossa, mutta on myös ihmisiä, jotka vain käyttävät asuntoja välittämättä sen kunnon säilymisestä. Myös muuttuneet ilmasto-olot vaikuttavat rakennuksien aiempaa nopeampaan rapautumiseen.
        Vaikutat vastuuntuntoiselta asukkaalta, joten varmaan käsittelevät palautteesi kun vain otat yhteyttä.


    • antiloinen

      Omistan omakotitalon, jonka olen työlläni maksanut. Kaikki korjaukset mitä joudun tekemään maksan itse, myös kiinteistöveron, pihatyöt, lumenluonnit, tekniikan ja rikkoutuneen tekniikan ym. Lisäksi joudun ansioistani, ihan oikeasta työnteosta maksamaan veroa jokaiselle teille jotka ette oikeen viitti ettekä jaksa käydä töissä kun on niin raskasta ja on lapsiakin ja viinakin maittaa. Miksi minä joudun teidän elämisen maksaan. Kohta on tuleva aika kun kotona makaavalle loiselle ei makseta enää mitään rahallista korvausta. Katotaan sitten kuka hymyilee. Joten vaikka JAS on kamala vuokranantaja, kuka oikeasti maksaa vuokran , yhteiskunta? Vituttaa vaan elättää monenlaisia loisia.

      • Töissäjavuokralla

        Hei, oletko aivan sekopää?
        Luuletko jauhopää, että kaikki jotka asuvat kunnan vuokra-asunnoissa ovat työtä vieroksuvia lusmuja?
        Jotenkin vaikuttaisi siltä, että oma elämäsi on siellä omakotitalossa velkataakan alla todella synkkää.
        Taisit kirjoittaa kommenttisi yön pikkutunneilla, viinanhuuruissasi ja katkerana koska et kohta pysty selviytymään lainoistasi.


      • hyväidease
        Töissäjavuokralla kirjoitti:

        Hei, oletko aivan sekopää?
        Luuletko jauhopää, että kaikki jotka asuvat kunnan vuokra-asunnoissa ovat työtä vieroksuvia lusmuja?
        Jotenkin vaikuttaisi siltä, että oma elämäsi on siellä omakotitalossa velkataakan alla todella synkkää.
        Taisit kirjoittaa kommenttisi yön pikkutunneilla, viinanhuuruissasi ja katkerana koska et kohta pysty selviytymään lainoistasi.

        Se on jännä juttu miten juurikin palkansaaja- asema on se millä nykykulttuurissamme sitä omaa paremmuuttaan tai sitä että ollaan sentään tässä parempaa väkeä perustellaan. Toki se näin onkin, ja tämän asian kyllä niin monessa yhteydessä hyvin konkreettisesti voi havaita, voi siis havaita muutakin kuin mitä ihmisten asenteissa ja puheissa. Hyvästä esimerkistä käy vaikkapa julkinen terveyden huolto versus työterveyshuolto. Jo millä tahansa toisarvoisellakin palkansaaja-asemalla, vaikka työllisyystyönä kustannetulla mitäänkään tuottamattomalla työpaikalla rehvastellaan yhteiskunnan tukipilareina, ja valitetaan sitä miten ahkerina kunnon kansalaisina kaikenlaista joutilasta paskasakkia joudutaan elättämään. No tämä asia nyt on oma lukunsa. Se tuli vaan niin vahvasti tuossakin kommentissa esiin, että siksi siitä vähän kommentoin.

        Mutta mitä tulee tähän varsinkin pienituloisten vuokralla asumiseen, niin tähän on myös ihmisiä ihan väkisin ajettu. Jo kunnilla on valtavat määrät vuokra-asuntoja. Ja sitten on näitä muita n.s. yleishyödyllisiä vuokranantajia, jotka nekin nauttivat erilaisia tukia ja verohelpotuksia. Ja kun asuminen ja asuntorakentaminen on siihen kohdistuvan verotuksen, kaikkinaisen kuppauksen ja turhankin byrokratian vuoksi hyvin hintavaksi tullut, niin eipä sitä pienituloisen oikein kannata yrittää eikä sitä hevin pystykään omistusasujana sinnittelemään. Ja kun sen asumistuen sentään nykyään saa vuokraan, niin se sitten on pienituloiselle se vaihtoehto.

        Tämä on minusta huonoa asuntopolitiikkaa. Ihmisiä ja nimenomaan pienituloisia päinvastoin pitäisi kaikin tavoin auttaa ja kannustaa omaan omistusasuntoon, ja asuntoihin ja asumiseen kohdistuva verotus ja muu kuppaus pitäisi pitää alhaalla.
        Jos suurin osa nyt vuokralla asuvista pienituloisista olisi omistusasujina, niin asumistuki- ja kuntien asuntoihin satsaamat menot laskisivat paljon enemmän kuin mitä tällaiseen pienituloisten ihmisten omaan asuntoon kannustamiseen menisi. Tämä näin siksi kun silloin erilaisia byrokratiakuluja ja välistä vetäjiä olisi systeemissä vähemmän, ja ennen muuta siksi kun omaa asuntoa pidetään ihan toisella tavalla kuin jotain vuokraluukkua, mitä paljon ihan tahallaankin hajotetaan.
        Valitettavasti meillä kuitenkin ihan pakotetaankin pienituloisia esim. pieneläkeläisiä vuokralla asumistuilla asuviksi myös tällä jatkuvasti kasvatetulla asuntoihin kohdistuvalla verotuksella, piiloverotuksella ja muulla kuppauksella.


    • rapistuvat_talot

      Kyllähän sitä talon ostas vaikka heti, kun pankki antas sitä lainaa. Vaan kun ei anna. Vaikka ei ole yhtään velkaa ja tulotkin ok. Kun ajatellaan että ihmiset on kymmeniä vuosia asunut vuokralla, ja maksanut omasta pussista ilman tukia, niin luulisi sen verran pankeissakin osattavan laskea, että se talokin tulisi yhtälailla maksettua. Jos 15- 20 vuotta asut ja maksat 900 - 1000 kuukaudessa niin tulee siitäkin omakotitalon hintaa kummasti., Vaan kun ei. Pitää niitä kaavoja laskea ja ynnäillä ja olla byrokratiaa. Ei kunta nouse tällasella. Perheet tarvii tilaa missä elää ja lapsiaan kasvattaa.Jos sitä ei oma kunta kykene tarjoomaan sen tarjoo joku muu kunta sitten. Reissatessa sitä sitten katselee, josko ruoho olis siellä aidan takana vihreämpää. Kannattas havahtua pankkien tähän.

    • hyväidease

      Ainakin Paturin vuokrataloissa on meno sen verran hurjaa, että kyllä niiden ylläpito siksi kunnalle kalliiksi tulee. Tuskin saa kunta niiden vuokrista muuta kuin juoksevat hoitokulut ja tarvittavat rempat, jos edes niitäkään.

    • hyväidease

      Ainakin Paturin vuokrataloissa on meno sen verran hurjaa, että varmasti kalliiksi ne kunnalle tulevat ylläpitää. Tuskin saa kunta vuokrista muuta kuin mitä juoksevat hoitokulut ja tarvittavat rempat, jos edes niitäkään. Lisäksi nämä talot työllistävät paljon poliisia ja ambulanssia, joista niistäkin vielä laskua kertyy.

    • Olenainaoikeassa

      Korkeat vuokrat on seurausta siitä kun asuntoja vuokrataan juopoille ja narkkareille. Nämä hajoittavat asunnot ja elävät kun pellossa. Normaalit ihmiset sitten kärsivät tästä korkeina vuokrina.ei asuntoja juopoille eikä narkkareille

    • ruipakko

      Korkeat vuokrat johtuu siitä kun asuntoja vuokrataan narkkareille ja juopoille.nämä hajoittavat asunnot ja NORMAALIT IHMISET KÄRSIVÄT KORJAUSKUSTANNUSTEN NOSTAMISTA VUOKRISTA.EI ASUNTOJA JUOPOILLE EIKÄ NARKKAREILLE

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe