Lumen sulamisen tarkkailutyö kilpailutettava

Lumen sulamisen tarkkailutyö tulee yhtiöittää ja kilpailuttaa.

Nyt meillä on 60 000 lumen sulamisen tarkkailijaa, joille maksetaan tukiaisia a. 100000€/vuosi. Ilmatieteen laitos voisi hoitaa keskitetysti tämän tukiaismaatalouden ydintoiminnon. Se tekisi lumesta tarkat graafit ja prognoossit joka pelolle 10 miljoonalla. Samaan tulokseen pääsisi 10 yksityistä sääasemaa.

Nyt yhtiöittämään 60 000 tilaa ja kilpailuttamaan tukiaispuuhastelut markkinoilla.
Ilmoita


Itsekin tuota virkaa hoitaa kunhan muistat ettei keltaista lunta kannata syödä :)
2 VASTAUSTA:
Se on myöhäistä jo.....
Lopultakin selvisi lumen tarkkailun kohde...
+Lisää kommentti
Jopa tykkää siitä keltaisesta lumesta......
Ilmoita
Isännät tarkkailee ja hutasee vähän sivuun jotta saa monta tonnii tukien lisäksi tilille. Ahneita pikkupaskoja.
3 VASTAUSTA:
Jopa paska kärsii tyhmyydestä ja sitä ei voi korjata edes Kelan rahoituksella.
Mä saan lumenluonnista sievoisen tilin kaupungilta.

Lisäksi saan kalustonkäytöstä "vuokraa" ja "korvausta", ei nekään ihan pieniä ole.

Ja kun laskee korvaukset ja tuet per tunti niin kyllä rahaa tulee ihan kivasti.

Joka tunti, yötä päivää, 24tuntia vuorokaudessa.........

Pitäähän minunkin viedä perheeni luxus- lomalle!
Jopalla on nälkä!
+Lisää kommentti
Tukisismaataloudessa on jälleen kiireisin aika, kun tarkkaillaan lumen sulamisen prosessia. Päivällä sulaa, yöllä jäätyy, sataa uutta lunta, vihmoo räntää ja vettä. Varjossa lumi sulaa hitaammin, navetan taakse ei aurinko paista.... entä jos tulee takatalvi, silloin työkausi pitenee.

Huh huh tätä työn määrää. Lumen sulamisen tarkkailutukea on korotettava!
1 VASTAUS:
Kuulostat Pro-Agrian neuvojalle
+Lisää kommentti
Kepu-berner voisi viime töikseen yhtiöittää ja yksityistää lumen sulamisen tarkkailutyön veroparatiisifirmoille. Homma on äärimmäisen tuottavaa ja suo takuuvarmaa tuloa vailla omia panostuksia.

Lumen sulamisen tarkkailutyön laadun arviointi suoritetaan omavalvonnalla ja työn tuotokset mitataan ja raportoidaan heinäkuussa ely-keskuksen maataloustukiavustajien virkatyönä.
Ilmoita
Jos homma olisi äärimmäisen tuottavaa olisi se jo beroparatiisifirmoilla, ei siihen mitään Berneriä ole ennenkään tarvittu.
Ilmoita
Lumen sulamisen tarkkailusta on tullut maailmassa miljardibisnes. Suomessa sitä tekee virallisesti ilmatieteen laitos. Yksittäiset ihmisetkin ovat heränneet huolestumaan lumen lopullisesta sulamisesta ja käyttävät siihen työ- ja vapaa-aikaansa sekä lintsaavat koulusta. Aiheella tehdään tänä päivänä kovaa politiikkaa. Toki siihen kaikkeen maajussitkin osallistuvat, ja tekevät kaiken tarkkailunsa omalla ajallaan.
3 VASTAUSTA:
Luppoaikaa tukijussilla riittääkin tukia odotellessa.
Makivelli kirjoitti:
Luppoaikaa tukijussilla riittääkin tukia odotellessa.
Jollei muuta tulonlähdettä keksi, niin pitkä rahaton kausi ja luppojäkälän syöntiaika siinä onkin, kun tuet maksetaan vasta ihan loppuvuodesta. Onneksi jussit ovat toimeliasta ja monitaitoista väkeä.
Aikaloppuu kirjoitti:
Jollei muuta tulonlähdettä keksi, niin pitkä rahaton kausi ja luppojäkälän syöntiaika siinä onkin, kun tuet maksetaan vasta ihan loppuvuodesta. Onneksi jussit ovat toimeliasta ja monitaitoista väkeä.
Rahaton kausi on maataloudessa koko "työ"uran mittainen, sillä puuhastelu on keskimäärin 200% tappiolla.

Jos tukiaiset lumen sulamisen tarkkailusta maksetaan loppuvuodesta, se kohdistuu parhaaseen Thaimaan-lomailun aikaan.
+Lisää kommentti
Uusi eduskunta ja uusi hallitus tulee muuttamaan maatalouspolitiikkaa jos niin haluavat joten ei huolta.
Ilmoita
Maatalouden kiireet ovat huipussaan, kun lumi sulaa vuorokaudet läpeensä eikä suostu paikalliseen sopimiseen, jossa sulaminen tapahtuisi klo 08.00 - 16.00. Duunarit pääsevät helpolla vaaan maatalousyrittäjä tarkkailee pitkää päivää.

Vaikean ja pitkäkestoisen tarkkailutyön tukijärjestelmän tulkinnan sovellutusohje F 81 sallii helpotuksena kuitenkin, että öiseen aikaan tarkkailutyö voidaan delegoida talon mirrille. Katti päästetään aikaisintaan klo 20.00 kierrokselle tarkkailemaan navetan taustat ja puimurihallien varjoihin jäävien alueiden lumitilanteen. Aamulla tunnustellaan, ovatko katin mahakarvat kasteneet, mikä kiistattomasti osoittaa lumen syvyydeksi yli 15 cm.
Ilmoita
No koita kestää vielä vähän. Kuukauden päästä meillä on uudet päättäjät ja melko pian uudet maatalouslait.. Eiköhän uusi hallitus säädä lain jossa velvoitetaan että viljaa on Suomessa viljeltävä ympäri vuoden, myös talvella.

Toveri, hetken vielä ja sitten helpottaa.
Ilmoita
Tosi kovaa työtä on. Nyt kun lumi on etelässä vähissä täytyy lähtee lappiin. Siellä joutuu uurastamaan vähintään vappuun.Sit kiireesti kotia hömppä heiniä vahtimaan.Jossain välissä pitää muistaa valvoa,et kaikki tuet on tullu.On tosi kamalaa.
Ilmoita
”Ilmatieteen laitoksen havaintoasemat

Havaintoasemaverkostoomme kuuluu yhteensä noin 400 erityyppistä havaintoasemaa. Havaintoasemaverkostossa tapahtuu ajoittain muutoksia: asemia perustetaan, toisia lakkautetaan ja asemilla mitattavat havaintosuureet voivat muuttua.”

https://ilmatieteenlaitos.fi/havaintoasemat

”01. Ilmatieteen laitoksen toimintamenot (siirtomääräraha 2 v)PDF-versio
Momentille myönnetään nettomäärärahaa 45 776 000 euroa.”

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2013&lang=
fi
&maindoc=/2013/tae/hallituksenEsitys/hallituksenEsitys.xml&id=/2013/tae/hallituksenEsitys/YksityiskohtaisetPerustelut/31/50/01/01.html

Hyvä toveri. Lumen syvyyden tarkkailutyölle on tosiaan myönnetty määräraha joka on osa tuosta 46 miljoonasta eurosta mutta tarkkailutyötä tekevien ammattinimitys on meteorologi.

Suomessa on myös yksityisiä laitoksia jotka tutkivat säätä, ilman laatua ja lumitilannettakin, kuten Fonecta.
1 VASTAUS:
MTK:n mukaan "lumen sulamisen tarkkailutyötä" tekevät maataloustukiaisten kuittaajat.

Olemme tietysti yksimielisiä siitä, että maataloustukaisten siirto edes Ilmantieteen laitokselle olisi valtion varojen järkevämpää käyttöä.
+Lisää kommentti
Lumen sulamisen tarkkailijat joutuvat äärimmäiseen työsuoritukseen, kun takatalvi paukahtaa ensi viikolla. Huolestuneissa raporteissa todetaan lumen määrän kasvavan ja sulamisen miltei pysähtyneen.

Lumen sulamisen tarkkailutyötä ylläpidetään veronmaksajien rahoilla. Se on yksinharvoista tukiaismaatalouden tuotoksista, joka ei saastuta.
2 VASTAUSTA:
Olet omasta mielestäs varmaan aika nokkela, typerys.
ONKO JOKU KUMMA KUN TAKATALVI TULEE TÄSSÄHÄN SE EILEN KERROTTIIN

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c2092c51-1fa2-4bdf-9f99-666746d81672

– Viime yönä noin kello yhden aikaan taivaalle ilmestyi erikoisia valopalloja. Nämä ovat Nasan Norjassa tekemien tutkimusrakettilaukaisujen aikaansaannoksia, Zeniitti kertoo Facebookissa.

Laukaisut oli tehty Norjassa, mutta ne näkyivät myös Suomessa.

Popular Science -sivuston mukaan Nasa on tehnyt aiemminkin vastaavia rakettilaukaisuja. Laukaisujen avulla Nasa pyrkii tutkimaan muun muassa revontulia ja avaruussään vaikutuksia.

Asiasta kertoi ensin MTV Uutiset.

JA NYT SITTEN TULEE 20 SENTTIÄ LUNTA
+Lisää kommentti
Olisiko sitten parempi että vilja kylvettäisiin peltoon sen kummemmin tutkimatta on itämis ja kasvuolosuhteet otolliset.

Onneksi viljelijät eivät harjoita näennäisviljelyä vaan maan muokkaus ja kylvöolosuhteet ratkaisevat kylvöajankohdan.

Tätähän täällä olevat provoilijat eivät ymmärrä.
2 VASTAUSTA:
Ei ole edes lumen sulamisen tarkkailu osunut nappiin, kun kylvön "tuotos" on heikkolaatuista bulkkia, joka kelpaa sentään lämmityskattilan polttoaineeksi... Niin ja tietysti tukiaisten "vastikkeeksi".

Lumen sulamisen tarkkailijan luulisi tajuavan, että kylvö onnistuu 2000 km etelämpänä.
SilmälläSenNäkee kirjoitti:
Ei ole edes lumen sulamisen tarkkailu osunut nappiin, kun kylvön "tuotos" on heikkolaatuista bulkkia, joka kelpaa sentään lämmityskattilan polttoaineeksi... Niin ja tietysti tukiaisten "vastikkeeksi".

Lumen sulamisen tarkkailijan luulisi tajuavan, että kylvö onnistuu 2000 km etelämpänä.
On jo suopelloolle kylyvetty kauraa rouvvan päälle, ei tartte sitte keväämmällä niitä maita rääpiä ja kyllä se kaura sieltä nousee jahka ilimat lämpijää.
+Lisää kommentti
AI että syytös ylituotannosta pidäkään siis paikkansa.

Sitä minä olen vähän ajatellutkin että ulkomailta se kaupoissa oleva pulkkiruoka on kotoisin.

No pian on uudet päättäjät ja uudet lait joten ei huolta.
Ilmoita
Ilmatieteenlaitos on raskaasti ylimitoitettu suomeen, eli paljonko sen pyörittäminen maksaa vuodessa.
Ilmoita
Kuinka voit väittää ilmatieteenlaitosta ylimitoitetuksi kun et tiedä paljonko sen pyörittäminen maksaa.
3 VASTAUSTA:
Minä tiedän ilmatieteenlaitoksesta kaiken, kulut suomalaisille.

Aivan tarpeetonta liikaa tekemistä yhteiskunnan kannalta. Jotka ei tuota suomalaisille hyötyä vaan ovat rasitteena nostamassa veroa.
me vilijelijät oomma niin köyhiä,
eikä satoakaan suaha,
antakkee rahhoo,
noin satamilijoonaa noin aluksi,
turhat ukot laitokselta pois ja vilijelijälle rahat...
ilmatieteenlaitos kirjoitti:
Minä tiedän ilmatieteenlaitoksesta kaiken, kulut suomalaisille.

Aivan tarpeetonta liikaa tekemistä yhteiskunnan kannalta. Jotka ei tuota suomalaisille hyötyä vaan ovat rasitteena nostamassa veroa.
Ilmatieteenlaitos ei tuota euroja suomalaisille. Mutta ilmatieteenlaitoksen kaikki kulut maksaa suomalainen jolta ne otetaan veroissa.
+Lisää kommentti
”lmatieteen laitos:
tuottaa sääpalveluita ja fysikaalisia meripalveluita maan yleisen turvallisuuden, liikenteen, elinkeinoelämän ja kansalaisten tarpeisiin
hankkii ja ylläpitää luotettavaa tietoa ilmakehän ja merien fysikaalisesta tilasta ja kemiallisesta koostumuksesta, ilmastosta sekä niiden vaikutuksista suomalaisen yhteiskunnan eri osa-alueilla ja kansainvälisesti
tekee ja edistää ilmatieteellistä tutkimusta, fysikaalista merentutkimusta, polaarialueiden ja avaruuden tutkimusta sekä muuta alaan läheisesti liittyvää tutkimusta-
varoittaa vaaraa aiheuttavista säätilan ja meren fysikaalisen tilan muutoksista
vastaa ilmakehässä kulkeutuvia haitallisia aineita koskevista ennusteista ja niihin liittyvistä varoituksista silloin, kun se ei kuulu muun viranomaisen tehtäviin
tuottaa toimialansa palvelut, erityisesti lentosääpalvelut, maanpuolustuksen turvaamiseksi ja puolustusvoimien muun toiminnan varmistamiseksi sekä normaalioloissa että normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa
vastaa sää- ja meritietojen sekä virtaus- ja ajelehtimisennusteiden ylläpitämisestä ja jatkuvasta toimittamisesta pelastustointa ja meripelastustointa varten
tukee muiden viranomaisten toimintaa häiriöitä aiheuttavissa luonnonilmiöissä ja luonnonkatastrofeissa
kehittää ja ylläpitää uusia mittaus- ja mallimenetelmiä sää-, meri-, ilmasto- ja avaruuspalveluiden sekä tieteellisen tutkimuksen käyttöön
tuottaa tilauksesta pääosin alansa viranomaistehtäviin liittyviä asiantuntijapalveluita
osallistuu tehtäviinsä liittyvään kansainväliseen yhteistyöhön, tuottaa havaintoaineistoa kansainväliseen käyttöön sekä edustaa Suomea alansa kansainvälisissä järjestöissä.”

https://ilmatieteenlaitos.fi/ilmatieteen-laitos

Onko ylläolevassa luettelossa mainitut Ilmatieteenlaitoksen palvelut siis vain rasitteena suomalaisille.
Ilmoita
”Laki velvoittaa laitoksen tuottamaan sääpalveluita ja fysikaalisia meripalveluita maan yleisen turvallisuuden, liikenteen, elinkeinoelämän ja kansalaisten tarpeisiin. Sen kuuluu varoittaa vaaraa aiheuttavista säätilan ja meren fysikaalisen tilan muutoksista, vastata ilmakehässä kulkeutuvia haitallisia aineita koskevista ennusteista ja niihin liittyvistä varoituksista silloin, kun se ei kuulu muun viranomaisen tehtäviin; tuottaa toimialansa palvelut, erityisesti lentosääpalvelut, maanpuolustuksen turvaamiseksi ja puolustusvoimien muun toiminnan varmistamiseksi; vastata sää- ja meritietojen sekä virtaus- ja ajelehtimisennusteiden ylläpitämisestä ja jatkuvasta toimittamisesta pelastustointa ja meripelastustointa varten ja tukea muiden viranomaisten toimintaa luonnonkatastrofeissa.[3]

Vaaraa aiheuttavista ilmiöistä varoitetaan yleensä 24 tuntia etukäteen, joistakin ilmiöistä annetaan lisäksi ennakkovaroituksia. Vaarallisia ja haitallisia ilmiöitä ovat kova tuuli, rankkasade, raju ukonilma, liukkaus, metsäpalovaara, erityinen kuumuus tai kireä pakkanen, poikkeuksellinen meriveden korkeus, korkea aallokko, runsas ultraviolettisäteily, ulkoilman otsonipitoisuus, jään muodostuminen alusten rakenteisiin tai lumivyöryjen uhka.

Vuonna 2007 VTT:n Ilmatieteen laitoksen palveluista tekemän vaikuttavuustutkimuksen mukaan yksi palveluihin sijoitettu euro tuo joka vuosi takaisin viisi euroa.”

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmatieteen_laitos

Siis: ”Vuonna 2007 VTT:n Ilmatieteen laitoksen palveluista tekemän vaikuttavuustutkimuksen mukaan yksi palveluihin sijoitettu euro tuo joka vuosi takaisin viisi euroa.”
Ilmoita
Kauhia ylityömäärä paukahti maatalouteen, kun Keski-Suomeen satoi jopa pari kymmentä senttiä uutta tarkkailtavaa juuri kun entisestä päästiin. Nyt on jälleen veronmaksajien suoritettava lisätukikorvauksia erittäin vaikeiden tukiaisalueiden poikkeuksellisten luonnonolojen vaihteluiden aiheuttamasta lisääntyneestä lumenntarkkailutoiminnan välttämättömyydestä.
Ilmoita
Ei kerkiä enää kun uudet päättäjät muuttavat lakeja jos on tarpeen.
Ilmoita
Antti ja kumppanit hoitaa asiat.

Varmaan jo ennen juhannusta lumet ovat sulaneet ja uusi hallitus päättää asioista.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lumen sulamisen tarkkailutyö kilpailutettava

Lumen sulamisen tarkkailutyö tulee yhtiöittää ja kilpailuttaa.

Nyt meillä on 60 000 lumen sulamisen tarkkailijaa, joille maksetaan tukiaisia a. 100000€/vuosi. Ilmatieteen laitos voisi hoitaa keskitetysti tämän tukiaismaatalouden ydintoiminnon. Se tekisi lumesta tarkat graafit ja prognoossit joka pelolle 10 miljoonalla. Samaan tulokseen pääsisi 10 yksityistä sääasemaa.

Nyt yhtiöittämään 60 000 tilaa ja kilpailuttamaan tukiaispuuhastelut markkinoilla.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta