Miksi meidän pitää opiskella ruotsia???????

HurritHelvettiin

Varifrån vi have to lörna speakka svenska???

Ruotsi on ihan paska kieli enkä tule ikinä tarvitsemaan sitä missään miksi mulle on ees pitäny opettaa sitä?

Itse olen abi ja käynyt kaikki viisi pakollista ruotsin kurrsia. Ensimmäisestä tuli vitonen lopuista nelonen. (jee!) Mutta kun saa olla vaan yksi nelonen viidestä kurssista olen joutunut korottamaan jo kaksi ja nyt pitää vielä neljännessä jaksossa korottaa kolmaskin.

Eikö olisi järkevämpää että ruotsin opiskeluun kulutettu aika käytettäisiin johonkin toiseen oppiaineseen? Johonkin järkevämpään ja sellaiseen jota tarvitsisi edes joskus? Huonosti sujuva ruotsi ei sitten masentaisi ollenkaan. Eihän ne siellä ruotsisskaan opiskele suomea joten miksi meidän pitäisi opiskella ruotsia?

16

291

Vastaukset

 • Totta turiset ajatellen sitä,että paljonko suomea luetaan Englannissa...

 • Vi vill inte ha sådana som du i Sverige ! Bli kvar i ditt fennohelvete med Mamut :D

 • Tämän vuoden abi ?ja tuskin ekaluokkalaisen tasolla.
  Huonosti taitaa asiat olla Suomessakin....

 • Häh,

  Eihän tää sun kannanotto kuulu ollenkaan tälle palstalle.
  Kun meidän ruotsinsuomalaisten on parasta osata ruotsia, että pärjättäisiin täällä.

  Joo eivät ruotsalaiset opiskele suomea, paitsi jotkut.
  Ihan hyvä niin. Siksi että saadaan rauhassa puhua suomea ja kukaan ei ymmärrä.

  Jos haluat valittaa, niin valita koulullesi. Kysy opettajiltasi että miksi.
  Kertovat takuulla sulle syyn.

  Ja loppujen lopuksi samapa tuo mitä ajankulukseen opiskelee.
  Minunkin oli pakko opiskella kemiaa ja fysiikkaa, vaikka en tykännyt yhtään, eikä niistä aineista ole ollut milloinkaan mitään hyötyä minulle.

  Eli kyseleppä opettajaltasi!

 • Ei se ruotsi mikään paskakieli, vaan kieli muiden joukossa.- Jos joku ei halua sitä opiskella niin ok.- Kuiteski Suomi on vielä kakskielinen valtio ja lait sen mukaan.- Mahtaako se arabiankieli kohta siihen toiseks suomalaiseks ????

  • Ruotsissa arabian kieli ois hyödyllistä


 • Itse en ELÄMÄSSÄ ole kertaakaan tarvinnut ruotsia viellä..mutta englantia kyllä..ja samalla voisi mainita nämä ihmeen matematiikan koukerot,,ei ole tullut tarvittua koskaan..

 • Olen aika pitkälle yhtä mieltä siitä suomen ruotsista. Sitä ei pidä kenenkään opetella. Jos ruotsia tarvii niin opetelkaa kunnon ruotsia, ei sitä heløvetin suomenruotsin molkotusta. Ette arvaa kuin kauheelta se kuullostaa. Minä itse puhun kaikkia scandinaavisia Tanska mukaanlukien. Täällä norjassa nauretaan hyvin sille solkko kielelle.
  Mutta kielitaito sinällään on hyvä olla, suosittelisinkin opiskelemaan espanjaa, englannin lisäksi, ruotsinsolkotuksen siasta. Espanjan kieli on yksi suurimmista kieliryhmista, jos sen ja englannin osaa niin pärjää koko maailmassa. Ruotsissa, norjassa ja tanskassa riittää englannin osaaminen.

 • Jos pakkoruotsi poistetaan niin vastavuoroisesti pitäisi poistaa pakkosuomi?
  Ei sitä tarvitse missään ruotsinkielisillä alueilla ja suomenkielen opettelu haittaa muiden hyödyllisempien kielten opiskelua.

  • Jos meinaa elää loppuikänsä ruotsinkielisellä alueella, niin siitä vaan .älä opettele suomenkieltä vaikka suomessaasutkin. Sitä suomenruotsia mitä opetetaan kouluissa, ei kuuntele erkkikään.
   Jätte kiva eller hur???Ette osaa edes ruotsia täydellisesti,menkää ruotsiin opettelemaan.


 • Noh, eihän sitä tartte opiskella jos jää sinne Impivaaraan Fennoparat.- Ruottissa sitä kuitenkin tarttee osata :)

 • För att ni ente längre ska vara ummikkot! Ei sitä hoonolla soomella eikä suomalaisten englannilla nykyään pärjää.- Genom svenskan har ni både lättare till engelskan och tyskan.- Willkommen !

  • Haloo,

   Tää on RUOTSINSUOMALAISTEN palsta.

   Pysy siellä Suomen kamaralla ja valittele siellä.


 • Muuta pois !

 • Minulta kun 3-vuotiaana kysyivät nii vastasin: Taala vinkka venkka :D

 • En tosin ole ruotsinsuomalainen, vaan norjansuomalainen. Asunut täällä vakituisesti nyt 25 vuotta, toukokuussa tulee täyteen.
  Minulla on kokemus suomalaisten syvästä kaunasta ruotsalaisia? ja ruotsinkieltä kohtaan, kun pari vuotta sitten olin käymässä kotiseudullani Tampereella.
  Olin kaupungilla asioilla ja muistin että minun pitää soittaa kotiin Norjaan eräs tärkeä asia. Huomasin että kännykkä oli jäänyt majapaikkaan, ja löysin asematunnelista kolikkopuhelimen. Ajattelin että kun lyhyesti puhun saan asiani sillä hoidettua. Ja niin tein.
  Siinä puhuessani, siis norjaa, eräs raivoisan näköinen hujoppi alkoi kierrellä siinä ja tuijottaa uhkaavasti! Luuli ilmeisesti että puhun ruotsia. No, onneksi siinä sattui olemaan ihmisiä liikkeellä niin että uskalsin sitten liueta paikalta ilman saamatta turpiini. Ja olen siis nainen.
  En voi ymmärtää mitenkään tuota kaunaa enkä sitä mistä se johtuu? Itselleni ruotsinkielen opiskelu aikoinaan koulussa antoi mainion pohjan norjankielen oppimiselle ja siinä samassa myös tanskan! Olen havainnut että kun osaa yhdenkin vieraan kielen, siitä on arvaamattoman paljon hyötyä toisten kielien oppimisessa.
  Minulla on myös paljon eri maalaisia eri puolilta maailmaa tulleita työkavereita ja itse olen kiinnostunut heidän maansa kulttuurista ja kielestä. Maailma avartuu kummasti ja oma suhtautuminen kanssaihmisiin ja ihmisten erilaisuuteen muuttuu pelkästään myönteiseen suuntaan.
  Sanottakoon vielä että minulla on myös ruotsalaisia työkavereita (sairaalassa työskentelen) ja kaikki kautta linjan on olleet mukavia avoimia iloisia ihmisiä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  117
  4887
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  123
  688
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  544
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  38
  492
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  449