Pilssi ja liiketunnistin hälytin

Hälytin

Moikka,
Ei sitten millään meinaa löytyä valmista venehälytintä jossa olisi pilssi ja liiketunnistus niin että häly lähtee kännykkään. Kokemuksia tai vinkkejä viisaammilta?

27

2527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiOllutVaikeeRasti
    • isonvedenkapu

      Muuten olisi monta hyvää hälytintä, mutta niistä puuttuu pilssi. Etkö voisi käettää veneen pilssiä? Silloin olisi monta vaihtoehtoa.

      • Isomerikrapu

        Tuossa Tramigo T22 laitteessa on kylläkin pilssihälytin.

        Laitteen nimi on seurantalaite, mutta jos lukee myös tekstin, niin sen löytää.


      • Pena_P

        Tarkoitatko että käyttäisi veneen omaa tai erikseen hankittua pilssipumppua josta sitten "heräte" itse hälyttimelle jos veden pinta nousee? Samaa alkuperäinen kysyjä näköjään mietiskelee myös


    • c-pod
      • Luukkuhousu

        17 euroa kuukaudessa. Hieno järjestelmä mutta ei liene realistinen hankinta..


      • Wile
        Luukkuhousu kirjoitti:

        17 euroa kuukaudessa. Hieno järjestelmä mutta ei liene realistinen hankinta..

        Tuommoinen olisi kyllä hyvä ilman turhan kovaa kuukausihintaa.


    • Antero800

      Kiitos vastauksista! Tramigoa katsoin jo aikaisemmin mutta toisella osastalla tiedettiin kertoa että varasto olisi loppu eikä valmistaja vastaa kysymyksiin onko tuotetta enää saatavilla joten kuulostaa hieman oudolta. Yksi vaihtoehto on tietysti hankkia hälytin (mikä?) jossa on sisääntulo ulkoiselle hälytyslähteelle ja sen kaveriksi ihan normaali pilssipumppu josta on hälytyslähtö. En tiedä miten toimii käytännössä mutta varmasti tehtävissä. On kyllä ihmeen hankala homma hankkia valmis hälytyspaketti kohtuuhintaan. Valinnan varaa ei kotimaasta oikein tunnu löytyvän. Selvästi olisi tuotteistuksen paikka alan yritykselle.

      • kallisvaihalpa

        Myin 20 vuotta sitten venehälytysjärjestelmiä, jotka räätäloitiin asiakkaan tarpeiden ja veneen ominaisuuksien mukaan. Asensimme niitä jonkin verran, mutta kaupankäynti oli varsin nihkeätä. Laitteita ja asennuksia pidettiin liian kalliina.
        Mikä on mielestäsi kohtuuhinta järjestelmälle, jossa on liiketunnistin, pilssihälytys, gsm-hälytys matkapuhelimeen sekä veneen ma äänimerkki ja kulkuvalojen vilkuttaminen. Entä mitä järjstelmän asentaminen saisi maksaa


    • PelotonPelle

      Nopeasti pohdittuna. Normaali hälytyssilmukka, mikä toimii niinpäin että virta kulkee jos on hälytys olisi varmaan helppo laittaa pilssipumpun miinusjohtoon kiinni. Siitähän alkaisi virtaa pukkaamaan kun pillsipumppu käynnistyy.

      • MikäOnVirtapiiri

        Eiköhän kuitenkin kannata tehdä se niin, että anturissa on jatkuva virta, jonka uimuri maadottaa ja sulkee virtapiirin? Silloin uimuria voi käyttää kahdella jännitteellä 5V ja 12V tai vaikka 24V lisäksi.

        Minä en ihan ymmärrä, miten pilssipumpun miinusjohtoon eli akun - napaan minkään laitteen kytkeminen olisi riippuvainen pilssiveden korkeudesta. -navan potentiaali ei muutu vaikka uimuri huutaisi hoosiannaa :D


    • Piiiiaraspi

      Minä tekisin Raspberry PI:llä ja mokkulalla. Hälytykset voisi mennä spostina.

    • std-32

      Tuollapa tekisin edelleenkin. Liikeilmaisin erikseen, samoin pinnankorkeusanturi tai sitten pilssipumpun johtimesta

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/6166926/kauko

    • Remuc
    • baattenbaat
    • zippadui
    • zkzkzkzk

      Minulla veneessä riistakamera joka ottaa kuvan muutaman kerran vuorokaudessa ja liiketunnistimella tarvittaessa. Suunnattu niin että kuvaa myös pilssin. Lähettää spostiin ja kännykkään kuvan

      • zkzkzk ...
        Mielenkiintoinen juttu.Vaatii ilmeisesti SIM kortin ? Sehän ei paljoa maksa.


      • lihamylly1 kirjoitti:

        zkzkzk ...
        Mielenkiintoinen juttu.Vaatii ilmeisesti SIM kortin ? Sehän ei paljoa maksa.

        Vielä, onko riistakamerassa se ominaisuus että lähettää kuvan ja E-mail tiedon automaattisesti ?


    • M.Urto

      Minulla on veneessäni Jablocom EYE-2 kamera. Pilssivesihälytys on Maritimin myymä summerimalli joka ohjaa Jablon langatonta magneettikytkintä. Jos tapahtuu murto tai vesi nousee pilssissä saan hälytyksen kännykkään soittona ja tekstiviestinä. Tekstiviesti tulee muodossa "pilssivesihälytys" tai "murto". Onneksi näin ei ole tapahtunut todellisuudessa, mutta testitilanteessa toimii hyvin. Asennuksen teki paikallinen lukkoliike ja kustannus oli muistaakseni n. 700,- tosin siitä taitaa olla jo viitisen vuotta.

      • Jopukka

        Olen tehnyt hälytyslaitteen veneeseen joka antaa pilssihälytyksen ja ovihälytyksen soittamalla / tekstiviestillä kännykkään. Summeri soi veneessä hälytyksen lauetessa. Ollut jo kaksi vuotta käytössä ja hyvin pelittää. Perusmoduliin (gsm-yksikkö) lisäsin pilssianturin, ovianturin, summerin ja merkkivalon josta näkee että laite on päällä. Koko paketti on siistissä mustassa kotelossa. Oli tosi haastavaa selvittää mistä mitäkin osia sai. Tein parille tutullekin näitä hälyttimiä, joissa oli anturit kaapeleineen mukana. Aikaa vievää hommaa, mutta kivaa tekemistä. Kustannukset valmiille laitteelle oli 175,- euroa.


    • Ex-skönö

      Seneca MyAlarm on helppo laite, johon voit yhdistää pilssianturin ja liikeanturin tulot. Tarvit anturit tietysti erikseen ja GSM-liittmän. Lähettää txtviesti tai soittohälytyksen tarvittaessa useampaan numeroon. Laitteessa myös lämpötila-anturi vakiona.

      • Jopukka

        Laitteen hinta alv menee yli 300,- euron. Siihen vielä lisäksi anturi/anturien hinta kytkentäkaapelit. Prepaid kortti on edullinen . Soitothan ei maksa mitään kun niihin ei tarvitse vastata ja tekstiviestitkin lienevät 6-7 centtiä kpl operaattorista riippuen.


    • tragol

      kallisvaihalpa - lajitoveri jostakin toi ongelman esille. Vaikka jätät pässinmunat ja sireenin kaverille korvauksetta niin alus kaatuu kevättalvesta konehuoneeseen tunkeutuneen veden vuoksi. Uppoaminen EI tapahdu hetkessä kun seutukunnalla on jokapäiväistä liikennettä, kulkijoita päivittäin. Eläkeläisenä ei kannata muiden huolia kantaa mutta Synkältä tuntuu moinen huolimattomuus. Jos on tarkoitus auttaa kaveria niin se on tehtävä loppuun saakka korvauksetta - hänen huolekseen sitä ei pidä jättää. Hälytysjärjestelmiä ajatellen se pääkytkin sitten puolelle !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe