OSAKETUOTTO TYÖTÄ?

KAPTEENISUN

Suomessakin köyhyyden aiheuttaa osakkeen omistajat, joiden arvon nousu ja suuret osinkotuotot perustuvat alipalkkaukseen, ylihintaiseen asumiseen sekä kartellisoituneeseen markkina-asemaan, jonka avulla nostavat vielä yritystukia yhteiskunnalta.- Yhtiöissä ja yritysmaailmassa vaikuttaa samat henkilöt, joiden oma taloudellinen etu ja osakkaille tuottama voitto on tärkeämpi kuin tavallisten kansalaisten ostovoima, työajat, eheyttävä työllisyys tai demokratia.

3

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsk

      Rahantekoon ei ole mitään muuta konstia kuin myydä kalliimmalla kuin ostaa. Itse käyn palkkatöissä, josta saan rahaa enemmän kuin elämiseen menee. Asiakas ostaa firman tuotteita kalliimmalla kuin sen tuotantokustannukset ovat. Olen myös osakkeenomistaja useammassakin firmassa, ja asiakkailta nekin rahat tulevat, joilla osakkeiden arvo nousee.

      Jos en saisi osuuksilleni tuottoa, miksi omistaisin osakkeita, tai järjestäisin ylipäätään töitä kenellekään? Ne kun ovat ilman tuottoa pelkästään rahanmenoa. Ja jos en saisi menetetylle ajalleni tuottoa, miksi kävisin ylipäätään töissä? Keneltä palkanmaksuun kuluva tuotto teidän kommunismissanne tulee? Mihinpä tavallisena kansalaisena ajattelit ostovoimasi kohdistaa, ettei niillä rahoilla kukaan tekisi voittoa?

    • E220_CDI

      Ei tietenkään osakkeiden tuotto ole työtä, vaan riskin palkka. Ellei osakkeista saa turvallista korkoa suurempaa tuottoa, eikä ole markkinapaikkaa, jossa vähemmiöstöosakas voi luopua osakkeistaan käypään hintaan, silloin loppuu osakeyhtiöiden taru aika lyhyeen, koska kenelläkään ei ole motiivia sijoittaa yrityksiin enää mitään, vaan kaikki sijoitusvarallisuus siirtyy varmaan korkotuottoon.

      Osakeyhtiö on loistava keksintö rahoittamaan niin suuria hankkeita, joihin eivät varakkaidenkaan rahoittajien rahkeet yksin riitä. Hollannissa laivanvarustaminen huomattiin niin kalliiksi, ettei siitä selvinnyt yksin varakaskaan perhe, vaan tarvittiin yhteistyötä.

      Muitakin yhtiömuotoja on, ja niiden yhteinen piirre on vähemmistöosakkaan jääminen täysin enemmistöosakkaan armoille. Ellei määräysvaltainen enemmistö satu tarvitsemaan osinkoa, silloin sitä ei makseta kenellekään. Ja jos määräysvaltainen osakas haluaa isomman kartanon, silloin yrityksen kassa tyhjennetään, vaikka olisi järkevämpää investoida uuteen laivaan tai muuhun tuotantovälineistöön. Kun tämä on tilinpäätöksessä julkisesti näkyvissä, ei kukaan halua ostaa vähemmistöosakkaan omistusosuutta edes pois, joten tämä on antanut sijoittamansa pääoman käytännössä ilmaiseksi pääomistajan hallintaan. Antaisiko aloittaja näillä ehdoilla vaivalla säästämänsä rahat muiden hallinnoitavaksi?

      Pörssissä noteeratun osakeyhtiön loistava piirre on vähemmistöosakkaan suojana oleva lain vaatima voitonjaon tasapuolisuus. Yhtiökokouksen äänimäärä jakautuu sijoitetun rahamäärän suhteessa (myös silloin kun on A- ja B-osakesarjoja). Ja ennen kaikkea, ellei firmassa meno miellytä vähemmistöosakasta, eikä hän saa yhtiökokouksessa puhutuksi riittävää määräysvaltaa oman kantansa tueksi, hänellä on konkreettinen mahdollisuus luopua omistuksestaan julkisesti noteerattuun realistiseen hintaan ja viedä rahansa muualle.

      Aloittajan haaveilema muiden työstä hyötymätön puhtaasti työn arvoon perustuva talous toimii vain marjametsällä, ja sielläkin vain, jos on itse punonut pärekorin ja tuohivirsunsa, eikä ostanut marjaämpäriään kaupasta.

      Täällä reaalimaailmassa Marxin työn arvon teoria on ollut syntymästään saakka transformaatio-ongelman uhri, ja siksi alun perinkin rikki. Oikeasti työpaikalle eivät seinät, lämpö, työkalut ja materiaalit ilmaannu työntekijöiden maksamina eikä joulupukin tuomana. Siksi työ on vain yksi tuotannontekijä pääomien ja materiaalien ohella.

    • köyhätkyykkyynjee

      semmoset epäonnisja-kommunistit sieltä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2403
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1921
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      141
      1371
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1224
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe