Mistä sekarotuinen pentu

kertokaaviisaammat

Mistä löytää tänä päivänä ihan suomalaisen sekarotuisen joka ei olisi joko virolainen, tekemällä tehtailtu ja maksaisi yhtä paljon kuin rekisteröity rotukoira?
tori.fi mainostaa ettei tue pentutehtailua, mutta edelleen antaa näiden Martta ja Diego koirien myyjien ilmoitella palvelussaan kaikkien muiden trokareiden ja tehtailijoiden joukossa???? virolaisia tai ylihintaisia, niitä on suurin osa tori.fi koiratarjonnasta tänä päivänä!!

6

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huonoamatskua

      Ei kunnon seropeja enää ole.Nyt on vaan rotukoirista risteytettyjä, ja niilläkin vanhemmissa jotain vikaa, muutenhan olisivat teettäneet puhtaita.Mielummin ostan puhtaan, kun rotukoirien jalostukseen kelpaamattomien, viallisten rotukoirien sekoituksen.Tuollaiset risteytykset on usein myös ajattelemattomasti teetetty, ei ole viitsitty perehtyä rotujen taipumuksiin, ja sitten koirista tulee ongelmallisia luonteiltaankin.Perhekoiriksi sopimattomia, liian vahtiviettisiä, ja vaikeasti hallittavia.Sakua ja laumanvartijaa näkyy usein olevan , sekä rotikkaa ja kaikenmailman taistelukoiraa sekoituksissa.Järjen käyttö olis niissäkin paikallaan.Että valittais luonteiltaan, ja käyttötarkoituksiltaan saman tyyppisiä koiria, ja ulkonäkökin saisi olla vanhemmilla saman tapainen, jotta ei tulis niitä susirumia potkurikorvia joita nyky seropeissa näkee.Kun käytetään usein luppa ja pystykorvaa sekoituksissa, eikä ajatella, millaisia rumia välimuotoja niistä tulee.

    • timbuktuu

      Kyl niitä voi löytyy mutta ei ihan heti välttämättä.Katsele apulaa ja tori.fi tässä kevään mittaan niin ehkä löytyy. Mun koiralla oli just pentue minkä myin suht halpaan hintaan.
      Suurinosa on ylihinnoiteltuja nykypäivänä =(

    • Jjgyjvb

      Ainakin facessa on koiramyyntiryhmä, mutta kun en muista tarkkaan nimeä. Siellä on usein pentueita ja todella eri hintaisia. Jos siis jaksaa etsiä oikeaa, niin löytää kyllä. Itse olen seurannut, niin 100-600 euroa näyttää olevan seropin hinnat. Sehän ei poista niitä muita kustannuksia vähääkään, että nuoremmille ja kokemattomille tiedoksi tässä välissä, että koira on kallis harrastus hankintahinnastaan riippumatta, ja vaikka pennusta maksaisi satasen, kannattaa olla tonni säästössä silti. Oikeasti! Mutta

      Siellä on myös joskus epäselviä ilmoituksia, mutta niistä pääsee kysymällä

      - Millä perusteella pennut valitaan omistajille, varataanko ne vaan vai valitaanko luonnetta?
      - Millainen emä on? Mitä sillä on harrastettu, miten se kohtelee pentujen aikaan ihmisiä, mitä rotuja ja millaisia ne rodut on?
      Uroksesta samat.
      - Onko vahinko, miksi on pidetty? Olisiko jotain mitä pitää tietää? Onko allergiaa, mitään kuvattuja koiria takana, tai muu syy pitää pentue?
      - Miten pentuja sosiaalistetaan ennen luovutusikää, tottuuko ne miehiin, naisiin, lapsiin, muihin koiriin, autoon jne?

      Tässä vaiheessa olet jo tiputtanut kaikki turhat pois. Vastauksista tippuu osa.
      Tämän jälkeen voit kysyä kuvia vanhemmista ja niiden historiasta jne. Vaikka kaikkea ei tietäisi, esim jos uros on joku kyläillyt karkuri, kyllä rehellinen kertoo. Seropin myyjä haluaa hyvän kodin, jos on hyvä myyjä, hinnasta riippumatta, ja toivoo kysymyksiä sekä keskustelua. Jos olet kiinnostunut, niin saa ja pitää kysyä lisää. Tehtailija lirkuttaa tai tarjoaa liian nopeasti kauppoja ja varauksia, kertoo vain positiivista roduista, ei välitä kerrotko mitään itsestäsi, tai usein, ei vastaa asialliselle ostajalle ollenkaan, kun tietää että jää kiinni.
      Mitä enemmän myös seropin ostajat alkaa olemaan tarkkana, sitä vähemmän pentutehtailua enää on, koska se ei kannata.

    • typertynyth

      Se on kyl helvetin tyhmää että jotkut etsii koiraa 0-300€ hintaan! Jos ei pysty enempää maksamaan pennusta niin olkoon ilman sitten! Koiranpennuissa on työtä ja rahaa menee jos on asiallisesti hoidettu jne.

    • enihantajunnut

      Minulle ei avaudu tämä aloitus. Koira ei saa olla tehtailtu (eli mahdollisimman pienillä menoilla mahdollisimman isot tulot) eikä myöskään maksaa siinä missä rotukoirat (eli terveystarkit yms. eivät voi olla tehtynä, sillä se selittäisi perustellusti korkean hinnan). Mitä siis jää jäljelle? Jäljelle ei jää muuta kuin vahinkopennut, mutta vahingossa koiransa astuttaneet ovat lähes poikkeuksetta niin tolloja, ettei moisen tukeminen ole juuri järkevämpää kuin tehtailunkaan tukeminen. Mikään muu ei ole vähentynyt kuin vahinkopentujen myynti, sillä nykyään ihmiset eivät enää anna koiriensa juosta pitkin maita ja mantuja.

      Eli nyt olisi aloittajankin syytä alkaa arvostamaan seropejakin enemmän. Halvalla saa tehtailtuja tai muuten vain epämääräisiä piskejä. Ei kallis hinta tietenkään mitään takaa, mutta jos kaikki on tehty kuten pitää, eli terveystarkit on tehty jne, niin on pennuilla silloin hintaakin.

      En myöskään ymmärrä, miksi koirien pitäisi maksaa saman verran kuin ennen muinoin kun ei mikään muukaan niin tee. Hinnat ovat nousseet oli kysymys sitten koirista, asunnoista tai ruoasta. Jollei ole varaa normaaleihin nykyhintoihin, niin kannattaa jättää sitten koira ostamatta sen sijaan, että hankkii halpaa sekundaa.

      Lisäksi on käsittämätöntä mutista koirien nykyhinnoista ja olettaa niiden maksavan saman verran kuin ennen muinoin. Kaikki on kallistunut olipa kyseessä sitten koirat, asunnot tai elintarvikkeet. Jos rahat ei riitä, niin sitten lienee parempi karsia listalta koira pois. Vain sen takia pentutehtailu kukoistaa, että kitupiikkien ostajien on saatava pentu samaan hintaan kuin vuosikymmen sitten.

    • Jakasvainkasvoivain

      Pitäisi varmaan Suomessakin päästää koirat kaduille vapaasti lisääntymään. Sieltä voisivat sitten ihmiset käydä vapaasti valitsemassa sukurutsaiset ja tautisen pentunsa. Ei tarttis Virosta ja Venäjältä tuoda, kun olis omasta takaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe