Dolomite Superski

Sanna

Tunteeko kukaan Dolomite Superski-aluetta Italiassa? Olen kuullut, että se on noin 100 km leveä laskettelualue, jolla on useita eri laskettelukeskuksia. Yhteislipulla pääsee laskemaan vaikka alueen päästä päähän.

Kuulostaa houkuttelevalta, mutta toimiiko käytännössä?

2

748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maiju-Lii

      Riippuu hieman minne kolkkaan aluetta olet menossa, valmismatkat suuntautuvat yleensä Fassan laaksoon, josta on hyvät yhteydet moneen laaksoon.

      Fassan laaksosta pääsee laskemaan esim. Alta Badian alueelle, joka on omien kokemuksieni mukaan lähes poikkeuksetta aurinkoinen =) Alta Badiassa on pääasiassa kivoja sinisiä surffailurinteitä, mutta aivan ehdoton kokemus on musta, miesten MC pujottelurinne, Gran Risa. Ja Gran Risan punainen sisar, La Villa. Suosittelen, isolla S:llä! Matka Alta Badiaan Fassan laaksosta kestää suksilla hissijonoista ja omasta laskuvauhdistasi riippuen arviolta noin 1-2 tuntia. Paluumatkalle kannattaa lähteä viimeistään kahden jälkeen, sillä jos myöhästyt Arabban viimeisestä hissinoususta, et pääse enää laskemaan omaan laaksoosi ja joudut ottamaan taksin. Ja se maksaa... Kysy vaikka Aurinkomatkojen oppailta... =) Sinulle jää siis muutama tunti aikaa koluta Alta Badian rinteitä ja käydä vaikka lounaalla, kunnes on aika lähteä laskettelemaan takaisin omaa laaksoa kohti. Aika on aivan riittävä. Suosittelen muuten lounaspaikaksi Alta Badiassa olevaa Karusell -ravintolaa, tilaa siellä vielä raclette ja syö se auringon paisteessa ulkoterassilla, niin tiedät mitä elämä on! Karusell on vähän matkaa pikkukabiinin yläasemalta, pois Gran Risasta päin, rinteen vasemmalla puolella, jonkun matkaa rinteen reunan alapuolella.

      Fassasta pääsee niin ikään Val Gardenan (Grödenin) alueelle, jossa on musta, miesten MC syöksyrinne, Sasslong. Suosittelen laskemaan ainakin kerran! Val Gardenaan on hieman lyhyempi matka kuin Alta Badiaan, joten matka kestää hieman vähemmän. Samoin takaisin tulo.

      Fassan laakson lähellä on myös yli 3000 metriin kohoava jäätikkö, Marmolada, jonne pääsee lasketellen. Suosittelen käymään, mutta kannattaa yrittää valita päivä hyvin, sillä Marmoladalla tuulee aina ja jos jo laaksossa on tuulista, on Marmoladalle nousu melkein tuskaa... Sieltä on kuitenkin huikaisevat näkymät ja lasku Marmoladalta alas on haaste... ;)

      Lisäksi Fassan ja Val Gardenan kautta sekä Alta Badiaa hipoen pääseen kiertämään lenkin Sellan vuoriryhmän ympäri, myötä- tai vastapäivään. Itse pidän enemmän vastapäivän kierroksesta, siellä on mukavampia rinteitä. Mutta se on makuasia... Sellan kierrolla on pituutta yhteensä noin 50 kilometriä (hissinousut ja laskut yhteenlaskettuna), laskemista siitä on hieman reilu 25 kilometriä, vähän päälle puolet siis. Jos Sellan laskee tiukkaa vauhtia, sen pääsee ympäri noin 3-4 tunnissa...

      Olen itse ollut Dolomiiteillä kahtena talvena ja Dolomiitit toimii. Ensimmäisenä talvena ei ehtinyt millään laskea kaikkea mitä olisi halunnut, joten lähdimme seuraavana talvena uudelleen.

      Seuraavana talvena löysimme taas uusia alueita, jonne pääsee lasketellen, emmekä ehtineet taaskaan laskea kaikkea, mitä olisimme halunneet. Joten ensi talvena jälleen uudelleen...

      Alueen kartta kannattaa pitää aina reissussa mukana - niin kuin yleensäkin Alpeilla - sillä voit helposti lähteä väärällä hissillä väärään suuntaan tai laskea rinteiden risteyksestä väärään kylään. Ei siinä sinänsä mitään, kyllähän sitä aina pääsee takaisin, mutta varsinkin kotimatkalla voi aika joskus olla tiukalla, eikä harhalaskuille välttämättä ole aikaa.

      Hissit aukeavat aamulla klo 8.30-9 ja menevät portaittain kiinni klo 15.45-17, kun alkaa tulemaan pimeää. Ensimmäisenä menee kiinni Arabban hissi ja siitä sitten portaittain eteenpäin, aina Fassan laaksoon saakka. Missä päin aluetta sitten oletkin, Arabban hissillä pitää nousta ylös viimeistään klo 15.30, että jatkohissit ovat varmoja. Sen jälkeen yhteyksiä ei voida taata.

      Suosittelen Dolomiitteja aivan täydellä sydämellä, hiihtoalue toimii ja laskettavaa riittää!

      • Sanna

        Kiitos Maiju-Lii perusteellisesta vastauksesta!

        Matkamme määränpää tarkentui tänään ja se on Grödnerin laakso viikolla 10 ja siellä majoitumme St. Ulrichiin. Voin siis hyödyntää neuvojasi!

        Ihana saksalainen ystävämme on taas saksalaisella tarkkuudella tehnyt kaikki järjestelyt.

        Se mikä jaksaa ihmetyttää tänä, kuten aikaisempina vuosinakin, on majoituksen edullisuus. Yö aamiaisella maksaa 25 e/ hlö. Huoneessa on suihku (wc voi olla käytävällä tai huoneessa). Yritähän yöpyä Lapissa noilla hinnoilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2057
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      113
      1512
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1490
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1184
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1111
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1087
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      912
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe