Belgian paimenkoira meille?

Hyperkoiru

Hei.

Olen suunnittelemassa oman koirani hankintaa, parin vuoden päähän. Olen nyt ihastunut belgianpaimenkoiriin ja palvelus/pelastus toimintaan. Olen aiemmin ollut vetokoirien perään, mutta tuo uusi innostus vetää belgianpaimenkoiraan päin, ja miksipä ei belgianpaimenkoirankin kanssa voisi vetoharrastusta jatkaa?

Harrastuksia mitä haluaisin kokeilla ovat TOKO, nosework, etsintä, esineetsintä(ilmeisesti eri kuin nosework?) ja veto.
Eli harrastus ja kotikoira on haussa, ja olen todennut ettei vetokoira enää täytä näitä vaatimuksia miellyttämishalukkuuden suhteen.

Onko tyyppien välillä eroja hermorakenteessa? En ihan yliarkaa hermoheikkoa koiraa halua, ja ymmärrän että pennun totuttaminen kaikkeen on erityisen tärkeä näillä.
Malanois olisi ykkösenä noista belggari malleista, lapinkoirien housivillojen hoidossa olen todennut että parempi jos ei olisi, mutta eipä sillä turkilla niin väliä ole, hoidan mitä vastaan tuleekaan.

Aiempaa koira kokemusta on lapsuuden kodissani olleista koirista, ja 14-vuotiaana sain "oman" koiran, lapinkoiran, jonka sitten itse koulutin ja hoidin, ja mallikelpoinen koirakansalainen siitä sitten tulikin, todella helppo koira. Toinen lapinkoira tuli sitten muutaman vuoden päästä, paljon haastavampi, erittäin haukkuherkkä ja aktiivinen, innokas toimimaan, muttei juurikaan miellyttämisen halua. Tuon koulutuksessa aluksi mokasin, olen nyt omasta mielestäni löytänyt virheet mitkä tein ja ottanut opikseni. Ihana koira tuokin, kaiken vaivan arvoinen kyllä, ja käytös kokoajan vain paranee, vaikken kotona enää asukaan, niin kuskaan tuota harrastuksiin ja lenkitän aina kun ehdin, sitten kun tämä on saatu yhtä mallikelpoiseksi kuin tuo vanhempi koira, ja ehkä alkaisi nuoruuden jälkeen rauhoittuakin niin että vanhempani pärjäävät sen kanssa itse(sormet ristiin) olisi oman koirani vuoro tulla kehiin.

0

<50

Vastaukset

    suomi24-logo

    Osallistu keskusteluun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.