Ilmaisia/halpoja agility-paikkoja?

klinikkatäti

Heippa! Haluaisin kokeilla ihan muuten vaan koirani kanssa agilitya kerran tai pari, mutta en ole varma mikä siihen olisi paras paikka. Asun Helsingissä josta löytyy agility-kenttiä ja halleja harrastajille, mutta ne ovat todella kalliita ja tarkoitettu yleensä alan oikeille harrastajille. Tietääkö joku jonkun paikan Helsingissä mihin voisi vaikka ihan ilmaiseksi, tyyliin joku koirapuistomainen paikka, kokeilemaan huvin vuoksi ihan vaan yhden kerran agilitya koirani kanssa? Kuitenkin sellainen paikka jossa olisi todella niitä agility-esteitä. En haluaisi pulittaa satoja euroja siitä että haluan vain kerran kokeilla, vaan vasta sitten jos todella haluaisin aloittaa harrastamisen.

Kiitos tosi paljon!

12

4022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enosaaauttaa

      Meinasit siis yhdellä kerralla kokeilla agilityesteitä? Ja ihan ominpäin? Tiedätkö miten ne suoritetaan turvallisesti? Miten opetat ne koiralle?
      Ei oikeita ja kalliita agilityesteitä loju missään koirapuistoissa ja talvisaikaan ei ulkona ole edes turvallista niitä suorittaa liukastumisvaaran takia.

      Jos sinulla on joku tuttava jonka mukana pääsisit käymään jossain hallilla ja saisit apua koirasi kanssa niin se voisi olla keino päästä kokeilemaan. Muuten voi olla aika hankalaa päästä lajin pariin ilman että menee jonkun seuran alkeiskurssille. Niihinkin on monessa paikassa pitkät jonot ja hallittavuustestit, eli koiralta vaaditaan tietyt tottelevaisuusasiat (tulee kutsuttaessa luokse, ei rähise muille koirille esim). Kalliitakin nämä kurssit tietysti myös ovat.

    • klinikkatäti

      Minä olen siis eläintenhoitoalan opiskelija ja olemme käyneet koulumme kanssa monesti agility-halleilla kokeilemassa agilityn opettamista ja erilaisille koirille. Tiedän siis varsin hyvin miten agility toimii ja miten sitä opetetaan. Olen ajatellut valita kouluni päättötyöksi keväälle (jonka pitää olla jonkinlainen projekti oman eläimen parissa) kokeilla opettaa agilitya myös omalle koiralleni. Haluaisin sen takia käydä muutaman kerran kokeilemassa agility-rataa oman koirani kanssa, mutta en tosiaan aio aloittaa siitä todennäköisesti mitään pitkäaikaista harrastusta.

      Tiedän varsin hyvin ettei agility-paikkoja vain loju jossain koirapuistoissa, lähinnä tarkoitin tuolla kommentilla sitä kun olen kuitenkin nähnyt puistoissa joskus joitain esteitä ja sellaisia putkia, mutten mitään hyväkuntoisia sellaisia. Niin jäin sitten miettimään että mahtaisiko sellaista paikkaa löytyä missä ihan tavallinen yksittäinen lemmikinomistaja voisi käydä muutaman kerran kokeilemassa, käymättä mitään maksullista kurssia ohjeistuksella.

      En siis usko että tällaista paikkaa mistään välttämättä löytyy, mutta ajattelin varmuuden vuoksi kysyä koska en ollut varma asiasta. En vain haluaisi pulittaa paljon rahaa muutamasta käynnistä radalla yhden koulutyön takia, mutta saattaa sitten olla että niin on tehtävä.

      • Anonyymi

        Jossain pikkukunnassa mahdollista harrastaa agia puoli-ilmaiseksi. Itse asun Keiteleellä ja täällä saa jäsenmaksulla harrastaa agilityä ( ja muutakin, esim rallitokoa) . Täällä käytössä kenttä , joka kesällä erinomainen ja talvellakin kohtuullinen harkkapaikka . Talvella kerho auruuttaa kentän . Liukkaalla ei harrasteta ja talvella esteet matalempia. Käytössä esteet , putket, A-este, keinu , rengas , pituuseste ja puomi. Keitele on hyvä kunta asua ja harrastaa.


    • enosaaauttaa

      Ok, tämä selvensikin paljon. Monesti kun "maallikot" lähtee viemään koiraa ihan kylmiltään esim keinulaudalle ja koira siinä tietenkin säikähtää ja mahdollisesti potentiaalisen koiran agilityura lopahtaa tuohon ikävään kokemukseen jo alkuunsa. Siksi en suosittele omatoimiaksaa aloittelijoille.
      Kannattaisi sinun tapauksessasi ottaa rohkeasti yhteyttä eri seuroihin ja tiedustella asiaa. Voisit kenties päästä jonkun koulutusohjaajan mukaan hallille. Itse toimin koulutusohjaajana täällä maaseudulla pienessä seurassa ja vastaavassa tapauksessa kyllä onnistuisi kokeilu valvonnassani.

    • patalaiskuri

      Voit tehdä ihan omanlaisesi radan koiralle mielesi mukaan. Ei siihen tarvita mitään muuta kuin mielikuvitusta ja vähän vaivaa. Jos välttämättä haluat virallisia esteitä päästä kokeilemaan niin vuokraa halli tai kenttä. Agility on kyllä ihan mukava harrastus koiralle.
      Itse tykkään hyppyyttää koiraa sohvan yli kotosalla samalla kun makoilen ja käskystä juoksutan sitä ruokapöydän ympäri ja eri huoneisiin. Tykkää tästä treenistä ihan mahdottomasti ja puolen tunnin session jälkeen tuleekin sohvalle jalkopäätyyn tyytyväisenä lötköttämään ja popsimaan herkkuja joita sille annan.

      • enosaaauttaa

        Ilonpilaaja täällä taas, terve :) Ei millään pahalla, mutta koiran hyppyyttäminen liukkaalla ja kovalla alustalla on riski.


      • patalaiskuri

        Hei, meillä on kokolattiamatto huushollissa:)


    • seurankipiä

      Monen innokkaan ja halukkaan nuoren harrastajan unelma torpataan kun seuroihin on pitkät jonot ja koiralta vaaditaan asioita joista ei monella ensi koiran omistajalla ole hajuakaan (rähinätön ärsykkeille, vapaana pitää pysyä vierellä yms). Kyllä hyvä agility-koira voi olla vaikka miten paha rähjä tai välillä singota omille teilleen, mikäli se on erittäin työ-orientoitunut. Aggressiivinenkin koira voi olla jopa ihan maailmanmestari ainesta. Eli kyllä mielestäni agilityä pitäisi pystyä harrastamaan ihan seurassakin vaikka kaikki eivät samalla tasolla olekaan.

    • klinikkatäti1

      Kiitoksia vastauksista! Kokeilen varmaan soitella noihin agility-paikkoihin ja kysellä jos pääsisin sitten vaikka kokeilemaan johonkin. Jos se ei onnistu, niin voin tosiaan koittaa jotain koirapuiston huonompaakin rataa tai vaihtaa vaikka kokonaan lopputyötäni jos muu ei auta. Kyllä minä jotain keksin. :)

    • Anonyymi

      ....eli ilmeisesti ei ole tämmöistä mahdollisuutta missään?

      Itseä kiinnostaisi kovasti erään siipirikon itsetunnon tukemisen, yhdessä tekemisen ja liikkumisen takia. Päähäni pälkähti, että voisiko agilitysta olla itseasiassa hyötyä tällaisessakin - epäilen, että varmaan monellakin eri tavalla. Pääsisi samalla itsekin tutustumaan aiheeseen.

      Tavoitteet vaan tosiaan hippusen eri kuin "varsinaisilla" harrastajilla, tässä voitto olisi ihan vaan pienikin oivallus kummalla tahansa / molemmilla koirakon osapuolilla. Tuommoinen tosi rennon asenteen tavoitteellinen toiminta voisi olla sekä kivaa että ihan oikeasti hyödyllistä positiivisten kokemusten muodossa ja harjoittaa itseäkin ohjaajana vähän vekkuleissa olosuhteissa. :)

      • Anonyymi

        Ei muuta kuin hakemaan johonkin seuraan. Kaikki yhdessä tekeminen, koiran ehdoilla ja koiran valitsemalla palkalla, tukevat koirakon suhdetta ja koiran itseluottamusta. Jos agility tuntuu liian työläältä, kannattaa harjoitella vaikka rallytokoa tai jotain muuta lajia jonka aloittaminen yksin ja kotona on helpompaa kuin agilityn. Toki agilityakin voi harjoitella kotona, mutta se on ns. tylsää tekniikkatreeniä ja hiomista verrattuna esteiden kanssa touhuamiseen joissa korostuu vauhti. Agilityseuraan hakiessa ei tarvitse ilmoittautua kisaavaksi koirakoksi, vaan saa harrastaa myös omaksi ilokseen. Seuroista löytyy kaiken tasoisia harrastajia ja koiria. Agility ei ole laji, jota kannattaa yksin treenata, jollei jo osaa. Valtava mahdollisuus tehdä hallaa enemmän kuin hyötyä. Yksi millä voi helposti nostaa koiran itsetuntoa on leikittäminen. Kannattaa lukea vähän alle, mitä eri tekniikoita voi hyödyntää, mutta koiran tulee saada voittaa ja leikkiminen kannattaa lopettaa vielä kun on hauskaa. Tällöin koiralle jää vielä hinku lisää ja kun seuraavan kerran palkkalelu kaivetaan esiin, niin innostus tulee jo itsestään.


    • Anonyymi

      No joo mulla meni hetki huomata tämä viesti, pahoittelut!

      Niin sekin jännittää, kun kyseessä on herkkä ja päälle vielä reaktiivinen koira ja itsellä ei tosiaan noista harrastuslajeista ole hajuakaan. Näistä rescueista ja muista "hankalista" kylläkin. Ihan spedeily mielessä silloin taannoin tätä ajattelin, että tehdään vaan jotakin.

      Tuolla kyllä muuten riittäisi fysiikka ja rakastaa juosta lujaa, mutta en tiedä miten tuollaisessa ympäristössä sitten muuten. Pitää varata se niin että päästään kahdestaan hah.

      Ollaan ennenkin ihmetelty eri kouluttajien kanssa, kun koira on kyllä todella fiksu ja miellyttämishaluinen ja käyttäytyy usein tosi hienosti. Kysyvät multa lääkärissä että mikä käytösongelma - mutta se on sitten kuitenkin yhtä aikaa niin herkkä ja reagoiva. Ristiriitainen tapaus.

      Rehellisesti sanottuna itse stressaannun helposti, kun sitä holhoan hullun lailla ja hauskimmillaan koira onkin se joka ottaa iisisti ja jolla on kivaa kun itsellä tippuu hiukset päästä. Ei näin oivoi...

      Kiitos kuitenkin nyt tosi myöhässä! Olin siitäkin epävarma, että miten moisissa paikoissa suhtaudutaan ihan vaan "kuntoutukseen" tällaisen tapauksen kanssa. Hyvä kuulla, että turhaan olen taas hermoillut. Pitää saada hihnan yläpää taas haltuun ja harkita noita uudestaan. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe