Levadavinkkejä?

gqgq

Olen lähdössä ensi kertaa Madeiralle ja haluaisin käydä levadoilla kävelemässä. Kannattaako sinne ensikertalaisten lähteä omin nokkineen kävelemään vai olisiko opastettu retki parempi? Ja vielä jos joku osaisi keetoa jotain helpohkoja levadoita Funchalin läheisyydestä tai vaikka kauemnpaakin niin olisin kiitollinen!

9

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lightwalker

      Saaren itäpuolella on helpompia levadoita, mutta jos on loivaa, niin näkymät eivät ole sitten niin hyvät. Itäkärkeen menevä karu polku PR8 (ei vesikanavaa) ei liene myöskään kovin vaativa.

      Balcoes PR11 on helppo ja lyhyt, mutta jollakin kyytiä mentävä Ribeiro Frioon.

      Moni levada aivan ok 1. kertalaiselle, kun valitsee sopivan ja huomioi mm. että myös ns. kaupunkilevadalla on vaarallista kun menee tarpeeksi pitkälle ja Montesta lähtevä Bom Sucesso suorastaan fataali (siitä omat keskustelut).

      Jos kiinnostaa kävellä joitakin kilometrejä ja haluaa nähtävää, mutta ei koko päivää patikointia niin esim. PR6 /6.1 Rabacalista 25 Fontes ja siinä samassa Riscon putous.
      Myös Achada do Teixeirasta polkua pitkin (ei "levada" koska ei vesikanavaa vieressä) Pico Ruivolle. Pico Ruivolle mennessä voi olla kylmä ja pilvet voivat peittää maisemat, mutta polulta (pääosin kivetty) ja rappusista ei helpolla eksy.
      Näissä riittää karkeapohjaiset lenkkarit tms. toki "maiharit" varmemmat nilkoille, mutta aina voi kulkea varovaisemmin ja katsoa tarkemmin mihin astuu.
      1 kävelysauva tvs. on hyvä tukena, jos ei ole notkeimmasta päästä, kun esim. 25 Fontesilla joutuu väistelemään vastaantulevia ryhmiä.

      Länsilaitamilla on myös levadoita, mutta en osaa sanoa niiden sopivuudesta 1. kertalaisille.

      Youtubesta voi arvioida on reitti itselle sopiva ja tarjoaako se riittävästi nähtävää (katso sellaisia missä on ko. levada kattavasti).
      Levadoita on saarella todella paljon, mutta kannattanee valita "turistilevadoista", jotka opastettu paremmin jne.
      http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/activities/search/madeira/activities/walks
      Dificulty: "moderate" voi tarkoittaa liian haastavia paikkoja korkean paikan kammoisille. Tai yhtä sellaista, vaikka muutoin reitti olisi helppo.
      Esim. PR1 1:30 kohdasta
      https://www.youtube.com/watch?v=FE2YYfxJgJE

      • Gqgq

        Kiitos sinulle viestistä! Varmaan noidenkin vinkkien avulla löytyy joku sopivan pituinen levadareitti.


    • Reissaajarepe

      Peruslevadoita aloittelijalle ovat "kaupunkilevada" dos Piornais ja hyvä peruslevada on myös de Norte. Montelta lähtevä reitti dos Tornokselle oli nyt suljettu viikolla olleiden sateiden vuoksi.

      • Kaiteeton

    • PaavoTuula

      Hei. Olemme vaeltaneet Madeiralla useita kertoja. Alla olevasta linkistä pääset Anna keskustelupalstan sivulle. Kun selaat, löydät meidän Madeiraa koskevia juttuja yht. kolme kpl. Niissä on kuvaukset levadoista ja mielipiteemme niiden vaikeusasteista. Siellä myös linkki kuvagalleriaamme.

    • dandelives

      Santo da serrasta levada novaa kohti sitio das q. estradasia, levada do rei (PR 18) ja esim. camachasta leva do Canicoa Assomadaan. Kaikki kauniita,reheviä ja ei huimaavia "aloittelija" levadoita.

      • Madeirahullu

        Levada Camachasta Assomadaan on virallisesti suljettu. Sitä ei kunnosteta ollenkaan. Oli aika huonossa kunnossa vuosi sitten. Reitillä oli monta hankalaa kohtaa, puita kaatunut, polku kasvanut umpeen joissain kohdissa ja alku erittäin jyrkkää kinttupolkua. Valitettavasti reitti löytyy edelleenkin ainakin kahdesta kävelykirjasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe