Kuinka nopeasti ulosotto alkaa?

Toniv86

Hei

Tilanteeni on se, että olemme velkaneuvojan kanssa päätyneet laittamaan velkani ulosottoon. Tuli elettyä yli varojen ja kuukausieriä on liikaa. Tai ainakin hyvin lähellä sitä. Ensimmäiset eräpäivät on jostain joulukuun loppupuolelta eli kuukausi sen jälkeen ne ovat menneet perintätoimistolle ja sieltä lähtevät eteenpäin varmaaan lähiaikoina, eli helmikuun lopulla.

Kuinka nopea tuo oikeusprosessi sitten on? Milloin ulosotto alkaa ottaa suoraan liitonrahoistani ja tulevasta palkastani (työt jatkuu joskus huhtikuussa)? Saan ansiosidonnaista tämän kuun lopulla ja luonnollisestikaan siitä eivät vielä ala ottamaan. Mutta ehtivätkö perimään jo maaliskuun 20. pv jälkeen tulevasta ansiosidonnaisesta? Tarkoitus ei ole pakoilla maksuja vaan tulen kyllä ilmoittamaan tuloni jne. Mutta tässä nyt etukäteen tilannetta mietin ja yritän tehdä jonkinlaista laskelmaa siitä mitä minulle tulee jäämään käteen lähiaikoina.

Eli jos perintätoimisto pistää velat eteenpäin arviolta tässä helmikuun loppupuolella niin minkälaiseen aikatauluun kannattaa varautua?

Toni

7

2564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KylläSeSiitä_

      Huhti tai toukokuussa aikaisintaan. Omia lainoja menossa kanssa ulosottoon. Aikataulu on suurinpiirtein sama kuin sinulla. Summista ei kannata puhua. Tsemppiä vain meille molemmille :)

    • dfh457

      Ihan ekana kirjoita perintätoimistolle tai toimistoille kaikista veloista ilmoitus että keskeyttävät perintätoimet, tämä takaa sen etteivät voi enää periä maksuja kirjeistään jne. Seuraava askel prosessissa on se että velat menee oikeudelliseen perntään eli velkomustuomioon, yleensä n. 1kk toisesta maksukehoituksesta, toki tämäkään ei ole velkojalle pakollista, tämä voi tapahtua vaikakkapa 2 vuoden kuluttua!
      No jos ne kuitenkin menee sinne oikeuteen niin saat haasteen ja siitä sitten on 14vrk aimaa laittaa vastinen ja jos ei reagoi, tulee yksipuolinen tuomia ja tässä menee sen aikaa mikä meneekään, riippuu ruuhkista mutta yleensä kuukaus tai pari.
      TÄmä jälkeen ne menee ulosottoon josta tulee lasku ja taa 14vrk aikaa maksaa, jos et ,maksa uo laittaa kutusun tulla uoselvitykseen, tämä yleensä viikko tuotsta uoN eräpäivästä. Sielläpä sitten selvitellään tulot ym ja miten hommasta päästään eteenpäin, ulosmittaus alkaa seuraavasta palaksta/tulosta.


      Tuostapa voit vähän laskeskella...mutta jos tilanne on sulla se että velkojat tällä hetkellä odottelee vielä rahojaan ns. normaalia tietä niin ulosottoon on kyllä vielä aikaa, ehkä kesällä ?

      • paljonyhteydenottoja

        Tässä kannattaa huomioida se, että mikään perintätoimisto ei voi keskeyttää etukäteen sellaisen asian perintää, joka ei ole heille vielä tullut. Eli kannattaa jokaisen perintäkirjeen jälkeen pyytää erikseen perinnän keskeyttämistä, koska asioita saattaa tulla tiputellen ja todennäköisesti vielä eri perintätoimistoihin.


    • Toniv86

      Ok, kiitoksia vastanneille. Oletan siis, että saan reilun kuukauden päästä vielä täyden päivärahan. Taidan tuosta laittaa vähän käteistä sukanvarteen pahan päivän varalle. Ehkä myös pienen kodinkonehankinnan. Sen jälkeen alan lyhennellä velkoja ulosotolla. Eiköhän tämä tästä.

    • T-zombit

      niin kauanko kestää kun 14 vrk:n vastausaika käräjäoikeudelle on ummessa. Miten nopeasti tieto menee ulosottoon, tietääkö...muistaako joku?

      • 6585

        Niin siis kun tuo 14vrk on mennyt niin voi mennä vielä vaikkakpa kuukausi ennen kuin tulee tuomio, riippuu ihan ruuhkasta. Sit sen jälkeen oma aikansa kun tulee uo:sta lasku..jne


    • Kfophfd

      Mulla menny 1,5-2kk haasteesta kunnes tullut uo:sta postia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe