Kevät kiima

Budi

Jokohan kissoilla alkaa kiima aika lähestyä? Minun 7 kk vanha poika on ruvennut kurnahtelemaan ja osoittamaan levottomia merkkejä. Johtuukohan se kiimasta? Voisinkohan leikkauttaa sen nyt?

10

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tabby

      Uroskissoilla ei ole kiimaa.

      7 kk ikäisen uroksen voi jo vallan mainiosti leikkauttaa.

      • tiedän

        Kyllä uroskissoillakin on kiima! nylkyttelee pehmoleluja ja jalkoja, ja mouruaa ovella. Ei se kiima paljoa narttukissoista eroa.


      • ei ole
        tiedän kirjoitti:

        Kyllä uroskissoillakin on kiima! nylkyttelee pehmoleluja ja jalkoja, ja mouruaa ovella. Ei se kiima paljoa narttukissoista eroa.

        Uroskissat tulevat sukukypsiksi suunnilleen samanikäisinä kuin naaraskissatkin, mutta naaraskissoilla suvunjatkaminen on kiinni kiimasta. Uroskissa pystyy siittämään jälkeläisiä koko ajan, naaras pystyy lisääntymään vain kiiman aikana. Uroskissalla ei siis ole kiimaa, vaan se on jatkuvasti valmiina, ja sen takia etsii morsianta ja kutsuu sitä mouruamalla.


      • Minä
        tiedän kirjoitti:

        Kyllä uroskissoillakin on kiima! nylkyttelee pehmoleluja ja jalkoja, ja mouruaa ovella. Ei se kiima paljoa narttukissoista eroa.

        Uros on aina valmis, sillä ei ole kiima-aikaa. Kuvailemasi käytös on yliseksuaalisen turhautuneen kollin käytöstä, jos kissasi käyttäytyy noin, eikä kissa ole kasvatuskäytössä niin leikkauta se.

        Kissa kannattaa leikkauttaa jo ennenkuin kiimoja tai uroskissan merkkailua ja nylkyttämistä esiintyy. Pääsevät kaikki helpommalla, eikä kollille ehdi nuo käyttäytymispiirteet vakiintua tavoiksi.


      • Tabby
        tiedän kirjoitti:

        Kyllä uroskissoillakin on kiima! nylkyttelee pehmoleluja ja jalkoja, ja mouruaa ovella. Ei se kiima paljoa narttukissoista eroa.

        Ja miehillä on kuukautiset vai ;)?

        Uroskissan aina valmiina -tilaa ei sanota kiimaksi. Kiimaksi sanotaan sitä aikaa, kun naaraskissa on lisääntymishaluinen ja -kykyinen, naaraskissa ei kuitenkaan ole kiimassa koko aikaa.


    • kisuliini

      Milloinkas narttupennulle tulee eka kiima? voiko leikata ennen sitä vai sen jälkeen?

      • Tabby

        Se, milloin tyttökissalle tulee ensimmäinen kiima, on hyvin yksilöllistä. Esimerkiksi Laku oli 11 kk ikäinen kun se steriloitiin, silloin oli ensimmäinen kiima juuri ohi. Toisaalta eläinlääkärimme on steriloinut useampia 5 kk ikäisiä tyttökissoja, joilla on raukoilla ollut jo pennut vatsassa.

        Tyttökissan voi leikkauttaa joko ennen kiimaa tai sen jälkeen, ihan miten itse haluaa. Jokainen turha kiima tietysti rasittaa kissaa ja on terveysriskikin, sillä kiima joka ei pääty tiineyteen, voi päättyä märkäkohtuun tai kohtutulehdukseen. Kiiman aikana eläinlääkärit eivät yleensä mielellään leikkaa kissaa.


      • Kiima

        Yleensä kissat tulevat sukukypsiksi 6-8-kk ikäisinä, mutta se on yksilöllistä, jotkut voivat tulla aikaisemmin, jotkut myöhemmin. Voi hyvin leikkauttaa ennen ensimmäistäkään kiimaa, itseasiassa turha kiima, eli sellainen, joka ei johda tiineyteen, voi aiheuttaa kohtutulehduksen jo ensimmäisellä kerralla.


    • miuku

      leikkauttaa, ainakin uusimmassa eläinmaailmassa oli et nuorin kisu mikä on leikkautettu on ollut luovutusikäinen,siis noin 12 viikkonen.. itsekin ollaa mietitty n. puolivuotiaan poikakissamme leikkausta nyt lähiaikoina, koska kisun pissa on alkanu haisemaan tosi pahalle :(

      • Minä

        Yleisenä rajana pidetään kahden ja puolen kilon painoa. Pienempiäkin on kuitenkin leikattu. Varhaiskastroimista on tutkittu (tietoa löytyy felinan sivuilla).

        Itse suosittelin leikkauttamaan kissan melkoisen pian jos pissi jo haisee selvästi. Se on selvä merkki aikuistumisesta, jos kyseessä on kolli pian saattaa alkaa merkkailu.

        Jotkut eläinlääkärit saattavat vielä olla "muinaisajalla" ja vaatia korkeampaa ikää tai jopa kiimojen/merkkailun alkua tämä on kuitenkin vanhempaa tietoa. Jos lääkärin mielipide ei ole puheella vaihdettavissa niin kannattaa etsiä nykyaikaisempi lääkäriasema.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe