Brasilianterrieri on turha rotu suomessa

ennenkoiraihminen

Tuttuni otti brasilianterrierin ja se on ollut hoidossa luonani muutaman kerran. Mitä tuollaisen "koiran" kanssa voi tehdä? Sanotaan että on aktiivinen rotu, mutta ulkona koira vain pelkää kaikkia ja tärisee kylmissään. Jos heittää vaikka kepin koira katsoo sen perään ja jatkaa tärinäänsä.

Ja joo päällä on joku koiranvaate ja lämpötila ulkona 5. Mikä järki edes kasvattaa suomessa koiria jotka palelee 10 kk vuodessa kun niillä ei ole kunnon turkkia.

Kokemukseni brasilianterrierin hoitamiseta on vain saanut minut vihaamaan joidenkin mielestä söpöjä pikkukoiria, jotka ovat oikeasti käytöshäiriöisä paskoja. Vetää hihnassa, koittaa purra muita koiria koirapuistossa, ei leiki, kuseksii sisällä lattioille, tunkee sohvalle vaikka ymmärtää kiellon (uhmaa) ja tunkee sänkyyn yöllä (kuka haluaa nukkua piskin kanssa). Osa ongekmista on varmasti kasvatuksen puutetta mutta rotukuvauksessakin puhutaan sängyssä nukkumisesta ja uhmaamisesta.

Yleensä olen aina tykästynyt hoidettaviin koiriin mutta brasilianterrieriä en suosittele kellekään lemmikiksi. Turha rakki. Jos koira olisi yhtään isompi ja koittaisi purra muita koiria ja repisi hihnassa se pitäis lopettaa, ehkä siksi brassien käytöshäiriöt siedetään kun se on sellainen rääpäle rotu jota voi nykiä takaisin hihnassa ja toiset koirat eivät ole vaarassa sen puru yrityksista kun on niin onnettoman kokoinen.

35

12282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vai_niin

      Jaa, itselläni on brasseja kaksi kappaletta ja kumpikaan ei käyttäydy mainitsemallasi tavalla. Kumpikaan ei ulkona pelkää muuta kuin humalaisia miehiä jotka yrittävät lääppimään tulla, kepeistä ei kyllä tykkää kumpikaan mutta lelujensa perään juoksevat innoissaan jos niitä heittää. Koirapuistossa eivät käy muiden päälle vaan leikkivät ihan normaalisti ja hihnassakaan eivät vedä. Eivät myöskään ole pentuajan jälkeen sisälle tarpeitansa tehneet.

      Oleppa hyvä ja tutustu moneen rodun edistajaan sen sijaan että vedät tuttusi huonosti käyttäytyvän koiran perusteella johtopäätöksen koko rodusta :D

      • ennenkoiraihminen

        Nukkuvat kuitenkin sängyssä ja eivät osaa tehdä mitään järkevää ulkona paitsi täristä kylmissään. Paska rotu suomen olosuhteisiin, ehkä tosiaan brasiliassa jossain slummissa kätevä kun tappaa rottia.

        Ja tosiaan koira joka pitää pukea eikä tottele ainut temppu minkä kykenevät oppimaan on istuminen ja siinäkään ei pysytä vaan karataan heti kun kävelee käskyn jälkeen pois. Huutamalla saa brassin tottelemaan mutta huutaa pitää samoista asioista jokapäivä.


      • juu-u

        itse omistan noin 1v 3kk brassin, senhän takia niitä vaatteita on koirille että niillä ei ole kylmä . en minäkään rupea haukkumaan paskarotuisiksi ja turhiksi tämän takia, eise tarkota että kaikki olisi päällekäyviä jne.. ja kaikille koirille pitää opettaa istumaan,paikka jne.. olipa rotu mikätahansa.


      • Anonyymi

        Olen mummo. Minulla on aina ollut koira. Jokainen koira on elänyt 14-16 vuotiaaksi, ja ovat olleet eri rotuisia; Suomen pystykorva, Irlannin setteri, Partacollie. Tänään seurasin kahta koiraa auton ikkunasta odottaessani miestäni ruokakaupasta. Minua suuresti hämmästytti toisen koiran älykkyys ja mukanaolo kaikessa. Nainen oli jäänyt koirien kanssa kaupan ulkopuolelle odottamaan miestään, joka oli ruokaostoksilla. Huomioin ihastuneena näkemäni koirien olemusta. Koiraihmisenä en ollut koskaan aiemmin nähnyt niin valpasta ja ajattelevaa koiraa, kuin tämä tänään näkemäni. Lähdin autollani matkaan, mutta pysähdyin koiran omistajan eteen kysyäkseni minkä rotuisista koirista oli kysymys. Han vastasi, että tämä älykäs koira on Brasilian terrieri. Vaikka olen mummo, niin seuraava koira on nelivuotias uutta kotia etsiva Brasilian terrieri. Se koira on sama, kuin minun sisäinen luonteeni (olen taiteilija). T. Päivi Laukkanen Karjalan Kauniit Puukorut Lappeenranta


      • Anonyymi

        Tuttunsa oli just ottanut sellaisen. Olikohan pentukoira?


    • Säänkestävyydestä en osaa sanoa viimekädessä, kun en tunne rotua. Mutta aika usein on kyse lähinnä siitä, että omistajat tekevät koirastaan sellaisen... Ja niitä löytyy ihan isommistakin koosta.

      Pukemisessa en näe mitään ihmeellistä, niitäkin löytyy isommistakin roduista, joita on hyväksi pukea.

      Kaikki rodut taasen ei ole mitenkään koirapuistokoiria. Mikään kokokysymys sekään ei ole. Ja mikään pakko ei ole niitä sinne viedä. Minulla ei yksikään koira ei koirapuistossa ole ollut, kun en edes näe mitään tarvetta...

      Kaikki muu taas on ihan kasvatuksesta kiinni. Ei mitenkään koosta tai rodusta.

    • Pikkukoiratsucksass

      "Kaikki muu taas on ihan kasvatuksesta kiinni. Ei mitenkään koosta tai rodusta."
      Ei todellakaan ole. Pikkukoirille voi opettaa yksinkertaisia temppuja mutta ei mitään vähänkään vaikeampaa ja terrierit ovat yleisesti aika omapäisiä jopa tyhmiä. Räksyttävät ja kusevat ympäriinsä. Opetappa koira olemaan fiksu ja pidättelemään niin olet aika houdini. Belgianpaimenkoiran opettaminen on palkitsevaa ja mukavaa mutta brassin koulutus on vittumaista ja turhauttavaa. Ja oletko nähnyt puettuja susia. Koirat jotka palelevat ovat ylijalostettua paskaa.

      • Buhaa

        mitä porvooseen kuuluu?


    • Turhabrassi

      Puhut asiaa. Brassi on täysi turhake. Naapurilla oli sellainen. Mitätön ja apaattinen rakki. Vedestä ei tykännyt, laskin painepesurilla päin näköä kun tuli meidän tontille. Talvella tarjosin lumipalloa kun satuin näkemään.

    • helluvaa

      Ärsyttäviä räksyttäjiä kaikki tyynni.

    • ennenkoiraihminen

      Elinikä

      Keskimääräinen elinikä: 5 vuotta 5 kuukautta 33 brasilianterrierin perusteella (Suomen kennelliiton jalostustietokanta).



      Suomen kennelliiton jalostustietokannasta 6/2013 löytyvien 26 brasilianterrierin eliniät eriteltynä (ei tapaturmia):

      7 kuukautta Kuollut ilman sairauden diagnosointia
      11 kuukautta Vihaisuus
      1 vuotta 3 kuukautta Krooninen vatsa-, silmä- ja korvatulehdus, sisäinen verenvuoto.
      1 vuotta 5 kuukautta Immunologinen sairaus
      1 vuotta 7 kuukautta
      2 vuotta käyttäytymishäiriöt
      2 vuotta 3 kuukautta Vihaisuus
      2 vuotta 3 kuukautta käyttäytymishäiriöt
      2 vuotta 9 kuukautta
      3 vuotta
      3 vuotta 5 kuukautta
      3 vuotta 6 kuukautta
      3 vuotta 8 kuukautta Salakavaluus tai arvaamattomuus
      3 vuotta 9 kuukautta Epilepsia, Eutanasia päivittäin toistuvien kohtausten vuoksi.
      4 vuotta 3 kuukautta Pernakasvain, kasvaimet levinneet myös maksaan ja etuvatsaonteloon.
      6 vuotta 2 kuukautta
      7 vuotta 6 kuukautta Useita sairauksia: diabetes, sydänsairaus, silmäsairaus, epilepsia.
      8 vuotta 8 kuukautta
      10 vuotta 4 kuukautta vanhuus
      11 vuotta 6 kuukautta vanhuus
      11 vuotta 8 kuukautta vanhuus
      12 vuotta 4 kuukautta vanhuus
      12 vuotta 5 kuukautta Eviran avauslausunto: Aivoinfarkti
      12 vuotta 7 kuukautta vanhuus
      13 vuotta 1 kuukautta vanhuus
      16 vuotta 1 kuukautta vanhuus

      On kyllä huono rotu, puolet pitää lopettaa aikuisina kun ovat niin sekaisin.

    • repskops

      Ylilautalaiset tänne rantautunut, kun spammi estot tulivat voimaan.

    • Vituttaaälykääpiöt

      Kaksi brassia omistavana voin kyllä kertoa että täysin kouluttajasta kiinni tuo käytös asia. Ei ole olemassa koiraa jota ei hyvällä koulutuksella saisi koulutettua paskoista tavoista eroon. Meidän koirat ei ole kyllä huvikseen kuseksinu/paskonu sisälle pentuajan jälkeen, kipeänä vaan mikä on normaalia aivan jokaiselle koiralle. Tapa jolla te puhutte koirista kertoo siitä että teille ei ikinä koiraa kannata antaa. Ja meidän koirilla on jo mooooonta vuotta ikääkin eikä ole ollenkaan vihaisia.... katsokaa peiliin ja miettikää onko se ongelma koirassa vai teissä itsessä ja teidän asenteessa koiria kohtaan.

      • Anonyymi

        Heino kirjoitus aivan samaa mieltä kanssasi😊🌹💓


    • ouypy

      Lukematta vastauksia veikkaisin, että kaikki vastaajavajakit selittävät kuinka aloittaja on koiraton trolli, koiravihaaja ja blaa blaa.

      Koska kaikkihan pitävät kaikista koirista. Ei ole koiramussukan vika, jos se puree viisivuotiaalta lapselta silmät puhki. Ehei, sille pitäisi antaa vittu mitali!

      • ouypyressu

        Sääliksi käy, on varmaan vaikea elämä sulla.


    • Osmo

      Ei ole huonoja koiria, vaan huonoja koiran kasvattajia, jotka pilaavat kaikki koiransa. Itselläni on kokemusta noin 60 vuoden ajalta ja yli kymmenestä eri koirasta ja eri roduista, metsästyskoirista, vinttikoirista ja nyt vanhenpana pienistä seurakoirista. Olen myös ottanut itselleni niinsanottuja ongelmakoiria, ja kaikista on tullut hyviä koiria kouluuttamalla. odellisia ongelmakoiria on aivan markinaalinen määrä, mutta hyväkin koira menee pilalle osaamattoman käsittelyssä.

      • opiksiotettava

        Kyllä on joillekkin huonoja rotuja.Kasvatuksesta ei ole kiinni,että esim.laumanvartija alkaa kaksivuotiaana vahtimaan jopa agressiivisesti omiaan.Vaikka sitä ei olis koulutettu mitenkään.Se ei myöskään lopeta sitä koulimalla,laumistahan ei saa kovin koulia.Muutoin agressiivisuuus voi kääntyä komentajaan.
        Koira agressiiviseksi jalostetut rodut,joita lehdissäkin ollut. Eivät koulutuksella turvallisiksi muille koirille muutu. Vaan kouluttaa pitää omistajaa .Jotta tämä muistaa,ja kykenee pitämään koiran,sen koko eliniän niin ettei se pääse toiseen koiraan kiinni.Ei vahingossa,ei käsistä eikä ovista.
        Omistajilla on usein enemmän opittavaa roduista,kun koiralla käytöstavoista.Kouluttamalla ei koirasta saa pois käytösmalleja ja viettejä, joita niihin on jalostettu.
        Agressiivisesta tai arasta koorasta ei saa kouluttamallakaan täysin luotettavaa ja yhteiskuntakelpoista yksilöä.
        Siksi rodun, suvun ja pennun valinta kannattaa tehdä tarkkaan.Ettei pentu aikuistuessaan tuo omistajalle enemmän surua ja huolta kuin iloa.


    • Rakastansilti

      Mulla on brassi & vaikea yksilö. Luonteeltaan haastava, dominoiva, arka & joskus aggressiivinen. Sellainen aina ollut, eikä heikko koulutus oo todellakaan parantanut asiaa. Nyt kaksi vuotias, purrut kaikkia meidän perheesstä. Suoraan sanottuna hullu piski, mutta hyviäkin hetkiä on ollut reippaasti. Vissiin ollaan idiootteja, kun ei olla koiraa lopetettu, mutta nyt kyllä käyttäytynyt hyvin. Eläinlääkärikin järkyttyi koiran aggressiivisuudesta & mainitsi, että pahin tapaus mitä hänellä ollut kymmeneen vuoteen. Palelee kylä, mutta vaatetta päälle & rakastaa leikkiä.

    • Tutkijatohtori

      Koira on turha laji maasta riippumatta.

      • jokapaikassaootturha

        Myös sinä, ja kirjoituksesi ootte sitä.


      • Tutkijatohtori
        jokapaikassaootturha kirjoitti:

        Myös sinä, ja kirjoituksesi ootte sitä.

        Käyzä mulle


    • mynämäki71

      Heti aluksi ethän sä ole koskaan edes ollut millään tavalla koira iihm. Sitä ei as. vähänkään perehtyneille edes selittää. Joku muu on kyllä turhaan näillä sivuilla.

    • FoxPauli

      11 v 6 kk vanha brasilianterrieri. Kova menemään ja touhottamaan. 90% sisäsiisti jo neljän kuukauden iässä eikä tarpeitaan ole koskaan ilman syytä sisälle tehnyt. Pari kertaa sisälle päästänyt kun söi varmaan painonsa verran lunta lenkillä. Varoituksena oli vinkuminen ovella, mutta kerrostalosta ei alas saakka ehtinyt ja sitten olin siivoamassa hissin lattiaa. Nykyään onneksi rivitalossa helpompaa.

      Brasilianterrieriä kannattaa harkita mikäli on aktiivinen ihminen, osaa kouluttaa ja pitää kuria koiralle. Kuri koiralle ei tarkoita huutamista vaan koiran logiikalle helposti omaksuttavien tapojen oppimista esimerkiksi leikin, kieltämisen tai huomiotta jättämisen avulla. Koira on _erittäin_ aktiivinen. Mikäli se olisi ihminen niin sille määrättäisiin todennäköisesti ADHD-lääkitys, koska saattaa rodunomaisesti "täristä paikallaan tekemisen puutteesta". Brassille on siis tärkeää opettaa kärsivällisyyttä, kunnioitusta (laumahierarkiaa) ja tarjota aktiivista toimintaa.

      Veljeni yritti jossain vaiheessa komennella koiraani huutamalla ja esimerkiksi niskasta kiinni ottamalla. Heillä on ollut hoidossa hänen vaimonsa veljen labradori joka "ei välitä vaikka korvasta retuuttaa". Hänelle en omaa koiraani veisi ikinä hoitoon, koska hänen käsityksensä koirankoulutuksesta vastaa aika pitkälti alkuperäisen kirjoittajan kuvaamaa käytöstä. -- Niskasta kiinni ottamiseen koirani varoitti murisemalla ja näyttämällä hampaita. Ei uskonut vaan päätti (alkuperäisen kirjoittajan) kaltaisesti, että "muristaan takaisin" / minulle ei ryppyillä. Lopputuloksena oli vakavampi varoitus, eli sormi purukaluston välissä - ei ikinä purrut. Eikä ole koskaan ketään purrutkaan. Brasilianterrieri on voimakastahtoinen, mutta mikäli "koulutus" on koiralle rähjäämistä, remmistä nykimistä ja uhomista ilman selkeää johtamista niin lopputuloksena saat aran laumanjohtajan - joka todellisuudessa johtaa omistajaansa, koska ei siihen luota. Brassi tarvitsee siis kunnioittavan johtajan laumaansa.

      Oikein kasvatetun brasilianterrierin tunnistat siitä, että se haluaa olla omistajansa seurassa ja hakee kontaktia. Yhden huonosti kasvatetun brasilianterrierin tapasin joka ei ole kiinnostunut omistajastaan kuin ruokailun yhteydessä. Muuten on omissa oloissaan kaukana ihmisistä ja muistuttaa käytökseltään enemmän kissaa kuin koiraa. On purrut omistajaansa ja omistajan äitiä kerran. Koiraa hellitty ja lässytetty pennusta saakka, eli siitä on muodostunut paikan pomo.

      Meidän koira hakee keppiä suorastaan neuroottisesti. Välillä pitää homma kieltää, koska näyttää siltä, että saa kohta sydärin. Leikin saa loppumaan yksinkertaisesti kieltämällä. Sisällä pitää välillä heittää pehmopalloa, jotta saa virtaa koirasta pois (edelleenkin lähes 12 vuoden iässä).

      Brassi on laumanvartijakoira, joten pienetkin muutokset ympäristössä (asioita joita ei sen mielestä siihen kuulu) saavat aikaan varoitushaukuntaa. Ei siis sovellu välttämättä kerrostaloasuntoon. Meidän koiralle olen opettanut toteamaan, että "Kiitos, riittää - LOPPU." ja koira tunnistaa tästä sananparresta, että "viesti perillä laumanjohtajalla".

      Mikäli siis harkitset brasilianterrieriä ja olet yhtä huonosti koulutettu koirankouluttaja kuin aloittaja niin parempi ettet edes harkitse. Jos kirjoittelet äkkipikaisesti avautumisia Suomi24 -palstalle tuttavan koiran hoidosta niin se on jo yksi huono merkki. Kannattaa ottaa joku vähän vähemmän luonnetta omaava koira joka ei vaadi juurikaan koulutusta.

      Brasilianterrieri on siis erittäin haastava koira, mutta mikäli riittää kärsivällisyyttä kouluttaa rodun ominaispiirteet huomioiden niin voin luvata, että se tulee olemaan ikimuistoisin koira omistajalleen. Mikäli olet impulsiivinen, epälooginen ja haet enemmänkin liikkuvaa lattiariepua kuin aktiivista koiraa niin sellaisiakin rotuja varmasti löytyy. Rodun ominaispiirteisiin liittyy myös syvä kiintyminen omistajaansa ja perheeseen. Pentua kannattaa siis tutustuttaa ulkomaailmaan ottamalla se mukaan mahdollisimman usein erilaisiin paikkoihin ja ihmisiin. Koiramme rakastaa kaikkia ihmisiä yli kaiken ja se osoittaa sen 110% energialla oli kyseessä sitten kuka tahansa. Koiria pelkäävät ihmiset kokevat tuon ylitsevuotavan huomionosoituksen jopa pelottavana.

      Brassilla ei ole lainkaan pohjavillaa ja sen takia tarvitsee lämmintä ja suojaa päälleen. On suoranaista typeryyttä syyttää Brassia siitä, että on päätetty sellainen Suomessa ostaa mikäli ei sitä jaksa pukea. Toisaalta jos jo koiran pukeminen tuottaa ongelmia niin se kertoo paljon omistajan / hoitajan aktiivisuudesta. Kummallista on myös se, että päättää tulla tänne asiasta valittamaan eikä voi siitä ystävän kanssa keskustella. Miksi otat koiran hoitoon jos et sitä kykene hoitamaan ja vihaat sitä niin paljon? Koirat yleensä peilaavat isäntänsä luonnetta erittäin hyvin. Koirat ovat läsnä ja paikalla, kissat ovat vain paikalla. Sinulle suosittelisin kissaa - tai parempi olisi oikeastaan ettet ottaisi kuin korkeintaan akvaariokaloja ja laitat kännykkään muistutuksen ruokinnasta.

    • Tekis mieli lopettaa sut saatana.

    • Anonyymi

      Itse olen brassin omistanut, enkä voi allekirjoittaa kuin tuon että vaativat lämmintä päälle kylminä aikoina. Selvästikään kyseinen rotu ei ole sinulle luotu ja harkitsisin pitkän pinnan hankkimista tulevaisuuteen. Brassit ovat kaikkea muuta mitö sanoit kuvauksessa, se taitaa olla vain käsittelijäs kiinni.

    • Anonyymi

      Mulla on ollut kaverin brassi hoidossa, joka samanlainen kun alkuperäisen tekstin kirjoittajan kokemus. Ei ota kontaktia edes omistajiinsa ja kokee pakottavaa tarvetta vahtia kaikkea ja kaikkia koko ajan. Purrut useaan kertaan.

      Itselläni on pari todella hyvin käyttäytyvää bullterrieriä, joka myös hyvin haastava rotu ja vaatii johdonmukaisuutta.

      Brassi oli mulla viikon ja sain kytkettyä haukkuherkkyyden lähes kokonaan pois (häiriökäyttäytymistä ei enää ollut lainkaan) sekä pieni aggressiivisuus katosi kokonaan meidän kanssa. Brassi on nyt koko ajan lähellä ja hakee kontaktia.

      Ei se rodusta ole kiinni vaan ihmisestä. Naurattaa tämä provosointi täällä, mutta pahinta on se että jotkut lukijat näitä oikeasti uskoo.

      Sen takia mun koirien rotukin haukuttu vaikka sydämellisempiä koiria en ole koskaan tavannut

    • Anonyymi

      Tapaisin mielelläni hyviä kouluttajia rodun tiimoilta saadakseni positiivisempia kokemuksia terriereistä ylipäätänsä. Liikaa negatiivisia kokemuksia omistajista jotka olettavat että kasvatuksesta lepsuilemalla pärjää hyvin koiran kanssa. Varmaan aloittaja on yksi niistä muttei tiedosta huonon kasvatuksen tulevan huonosta isännästä.
      Näitten huonojen omistajien miespuoliset ystävät ovat käyneet käsiksi koiriin, kun nää brassit eivät ole ymmärtäneet siinä vapaan kasvatuksen ympäröimänä tehneensä mitään väärää.

      Eli kokemuksia pahasta eroahdistuksesta = kaikki paskaksi, kova uikuttaminen omistajan perään jos lähtee kauppaan ja joku jää vahtimaan sitä, jäätävä räksyttäminen ja aika ajoin paikoilleen pysähtyminen pelokkaana. Nämä tapaukset asuivat kerrostaloissa ja sääliksi käy niitä koiria kun joutuivat väkivallan uhriksi.

      En itse ole hankkimassa kyseistä koiraa, mutten myöskään kiellä ketään ottamasta jos tiedostaa ahkeruuden ja jämäkän otteen kasvatuksessa olevan tärkeä asia.

    • Anonyymi

      Haista kuule huilu mieti ja kato peiliin brassi on yksi maailman parhaista kavereista tekee mitä omistaja pyytää ja aktivoi eivätkä ole niin kylmä herkkiä kuin luullaan sanoisin että brassi on pienikokoinen mutta täydellinen tehopakkaus ja mulla sakemanneja, dobbereita, mäyriksiä ollut täl hetkel sakemanni ja hänkin haluaa hellyyden saa tulla sänkyynki kun on lupa ja mikä ihanampaa ku pötköillää melki nokka vasten nokkaa eli koirahan luottaa ja oppii sen mihin olet hänet opettanut eli mieti omaa käytöstäsi ennen ku rupee haukkumaa🤔☹️😠

    • Anonyymi

      Olen ikäni touhunut monenlaisten rotujen kans,kokemusta siis on.Yksi älykkäimmistä ja uskollisimmista roduista on kyllä brassi.Jos ei brassin kanssa kuka tule toimeen voi kyllä mennä peilin eteen,ja tällä tarkoitan ihmisiä.On kyllä semmoinen rotu joka isäntänsä muistaa ja oppii asioita ilman opettamista.Koiran vihaajat voi mun mielestä jättää kommentoimatta koska ettehän te uskalla muuta kuin räksyttää!!!!

    • Anonyymi

      Ihan normi koira paitsi että turkki on tosiaan ohut/lyhyt ja ilman aluskarvaa.
      Mun brassikoira on jo 13v tayttänyt ..

    • Anonyymi

      Olen aina sanonut ja sanon nytkin. Kaikki rodut eivät sovellu kaikille. Sen takiahan niitä on jalostettu niin perhanasti.

    • Anonyymi

      Parhaita koiria ovat.Terhakoita,valppaita,haluavat osallistua kaikkeen.Mukavia pikku olentoja.Tehokkaita myöskin vahtimistehtävissä.Hälyyttävät kuuluvasti jos joku on tontille tulossa.Omat brassini ainakin tykkää ihmisistä,mikä on ihanaa,sillä itse en niinkään ihmisistä välitä.Äänekkäitä ovat,mutta kyllä maailmaan ääntä mahtuu,niinhän ne ihmisetkin on koko ajan äänessä.Ja mitä tärinään tulee niin olisko vika aloittajassa?Ehkä se koira aisti sen ettet hänestä tykännyt.Eli vika onkin sussa.

    • Anonyymi

      Toivottavasti tuttusi tietää ajatuksesi eikä koskaan enää anna lemmikkiään sinun "hoidettavaksi".

    • Anonyymi

      Kaikkien kaljahuuruisten kusipäiden pitäis pitää ne öykkäripaskapuheet omana tietonaan. Voisit vaikka ennemmin takoa päätäsi tiiliseinään, Vaikka tuskin se tuohon järjenjuoksuun juurikaan tepsisi. Meillä 14-vuotias brassi, eikä vastaa ollenkaan kuvausta!!!!! Ota kuule lemmikiksesi huonekärpänen- tai ei sittenkään, ehkä olmi, olisitte sitten samalla tasolla!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1570
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1039
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      829
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      742
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      699
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    8. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      636
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      634
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      605
    Aihe