Ajattelen aloittaa lentokeilla lentelyn

Minulla on noin 50-80€ bujetti ja haluaisin kunnon koneen heti alkuun mutta ei mitää liian vaikeaa. Yritin katsoa Vertical Hobbysta mutta en löytänys yak55m tai rclapo:a. Joten osaako kukaa auttaa?
Ilmoita


Vähän joudut pistämään lisää rahaa, jos kerran kunnon koneen haluat ekaksi. Tuo yak ei kyllä sovellu aloittelijalle ja rclapo ei ole mikään kone.
Katsot sieltä Verticalista aloittelijalle sopivan ylätasotrainerin joko radioilla tai ilman. Radiolaitteet laturit ym joudut kuitenkin hommaamaan.
Vastasinpas vaikka ihan trollilta tuntuu kysymys?
Ilmoita
Kannattaa nekin fyrkat panna oikeinkirjoituskurssiin.
1 VASTAUS:
Ne saa kehua itseään joilla on virheetön kieli. Omasta tiedän sen sisältävän virheitä runsaasti, mutta sitä ei kouluttamalla enää korjata. Siitä on lääkärintodistus todisteena ja muutama epätoivoon vaipunut kielenopettaja vuosien saatossa.
Ymmärretyksi tuleminen on mielestäni tärkeämpi ja pahimmat kielivirheet karsiutuvat aktiivisen kirjoittamisen myötä jota mollaaminen ei oikein palvele.
+Lisää kommentti
"Kunnon kone" noin 200 euroa, radiot on jotain 100-300 euroa sellaiset hyvät perusvehkeet, vastaanotin (radion)mallista riippuen noin 20-80 euroa, akut pari-kolmekybää tsibale, laturi 100-200 euroa. Nämä on ne ihan välttämättömät hankinnat, sitten tarvitset lisäksi kaikenlaista pientä kuten työkaluja, kolvin, johtoja, kutistesukkaa, tinaa, varaosia ja tilpehööriä. Eli jos nyt sellaiset 600 euroa olet valmis vaikka pistämään niin sillä pääsee jo ihan kivasti alkuun.
Ilmoita
Tuossa on halvin tietämäni tapa aloittaa lennokin lennätys, mikä Suomesta löytyy:
http://www.madpilot.fi/fms-vtail-glider-800mm-rtf-p-3535.html
Ulkomailta voi löytää saman tai samantapaisen vähän edullisemmin. Paketilla pääsee alkuun eikä mitään muita satsauksia tarvita, mutta hinta on siis yli budjettisi: 139e. Ei nyt kuitenkaan edellä väitettyä 600e sentään tarvita...

Jos kaipasit helikopteria/dronea, niitä saa marketeista halvemmallakin.
Ilmoita
Tosta lähtee vielä halvemmalla - ja taitaa olla enemmän vastinetta rahoillekin - jos haluat tilata ulkomailta.
https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm-bix3-trainer-fpv-epo-1550mm-mode-2-ready-to-fly.html

Ja onhan noita... Katso vaan, että kone on RTF (=ready to fly), niin sen pitäisi sisältää kaikki tarvittava, jolloin ei tule yllätyskustannuksia.
Ja muista, että vaikka pieni on kaunista, isompaa konetta on helpompi lentää. Ei niin tuulet heittele. Saahan noihin nykyään elektronisia vakaajiakin, mutta ne taas maksaa lisää.
Kolmitoimisella (=moottori, siivekkeet, korkeusvakaaja) pärjää aluksi, mutta nälkä kasvaa syödessä, jolloin haluaa myös sivuvakaajan erilaisia taitolentotemppuja varten, joten jos rahat riittää, ota nelitoiminen.
Ennen vanhaan opetettiin, että kannattaa aloittaa liidokilla. mutta moottoroitu hyvin liitävä kone on kyllä paljon kätevämpi käytössä. Saahan sen moottorin sammuttaa, kun on kerännyt korkeutta...
Ilmoita
Tuolta kiinasta kun tilaa, niin todellinen hinta on noin kaksinkertainen. Siihen halpaan hintaan tulee kalliit rahdit, tulli ja ALV päälle. Hyvä aloittaa liidokilla, moottorilla vain ilmaan ja sitten liitelee alas. Tuosta esim. hyvä liidokki aloittelijalle: https://www.verticalhobby.com/kauppa/moa-1500mm-24ghz-rtf-p-4269.html
1 VASTAUS:
Pitää laittaa näppäimistö vähän kauemmaksi punkasta ettei nukkuesssa tule kirjoitettua mitä sattuu. Lisäksi kun on nukahtanut telkkarin ääreen kokonaan toisessa huoneessa.

Joo mut asiaan. Ennenkuin lähtee mitään tilaamaan mistään. On hyvä hakea se paikallinen alan kerho. Ensilentoon hyvä olla osaaja joka tarkistaa ettei heti tule silppua. Liimatuubit tulee muutenkin tuttavaksi alkuvaiheissa ja ulkonäkö koneissa kärsii. Kerhoja ei tietenkään riitä joka kylään, silloin on haetteva se lähin harrastaja jonka uskon auttavan pahimpien karikoitten ohi.

Ensilennokiksi kokoluokka ihan hyvä. Ulkonäkö vähemmän merkitsevä kun sitä vaurioo tulee runsaasti aluksi.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ajattelen aloittaa lentokeilla lentelyn

Minulla on noin 50-80€ bujetti ja haluaisin kunnon koneen heti alkuun mutta ei mitää liian vaikeaa. Yritin katsoa Vertical Hobbysta mutta en löytänys yak55m tai rclapo:a. Joten osaako kukaa auttaa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta