Pyhällä hengelläkö pitäisi elää kun käsittely

kestääjakestää

Oliko tässä toimeentulotuen siirtämisessä Kelaan ideana saada jonkinlaisia säästöjä? Taitaa tulla tuplasti kalliimmaksi koko touhu.

Onneksi sain lainattua rahaa lääkkeisiin, mutta mitäs ne ihmiset, jotka eivät saa?

65

1100

Vastaukset

 • Jos rahat on loppu, ilmoitat vaan käsittelyn kiireellisyydestä puhelimella, toimistossa käyden tai kirjallisesti Kelaan, niin käsittelevät asiasi yhden arkipäivän sisällä. Lain mukaan kiireelliset toimeentulotukihakemukset pitää käsitellä samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä, ja Kea koittaa toimia siltä osin lain aikarajoissa.

  • ei ole puhelimessa saldoa, en voi siis soittaa, minulla ei ole bussirahaa jotta pääsisin matkustamaan kelan toimipisteeseen, kelan sivuilla jätettyyn viestiin vastataan viikossa (olen kokeillut), joten vaihtoehdot ovat vähissä ystävä rakas.


  • Jos puhelimessa ei ole saldoa, eikä toimistossa pysty asioimaan, ilmoituksen kiireellisyydestä voi laittaa myös sähköpostilla. Kelan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kela.fi . Valitset sopivan vastaanottajan esim. tästä listasta:

   http://www.kela.fi/etuuspalvelut

   Laitat jotain tämän kaltaista tekstiä: Pyydän teitä välittämään tiedon kiireellisesti toimeentulotukihakemuksein käsittelijälle, että rahani ovat loppuneet ja ruoka on loppumassa, ja että jo jättämäni toimeentulotukihakemukseni pitäisi sitä johtuen käsitellä nyt kiireellisenä, eli seuraavaan arkipäivään mennessä. Viestin laitan näin sähköpostitse, koska Kelan nettisivun kautta viestejä ei kukaan päivittäin lue.

   Alle nimesi ja tarvittavat tunnistustiedot mahdollisten kaimojen varalta erottamiseksi (esim. asuinpaikkakunta ja osoite, syntymäpäivä tai koko sosiaaliturvatunnus)

   Virkamiehillä on virkavelvollisuus hoitaa asia eteenpäin, ja ratkaisun pitäisi toimeentulotukihakemuksen sen jälkeen tulla viimeistänä seuraavana arkipäivänä.


  • Kelan käsittelyajat rikkovat lakia – ”Hyvin kriittisiä tilanteita näillä perheillä

   Eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty vuoden alusta saakka 38 Kelaa koskevaa kantelua. Kantelut koskevat toimeentulohakemuksen käsittelyaikojen venymistä laittoman pitkiksi, asiakaspalvelun ruuhkautumista ja sähköisen asioinnin toimimattomuutta.
   Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian mukaan sille on tehty vuoden alusta saakka 38 Kelaa koskevaa kantelua, jotka kaikki liittyvät jollain tavalla toimeentulotukihakemuksen jättämiseen.

   Hänen mukaansa oikeusasiamies arvioi Kelan menettelyjä tarkemmin maaliskuussa, kun Kelasta on saatu riittävä määrä kanteluista pyydettyjä selvityksiä.
   Hän painottaa, että laissa olevat määräajat ovat ehdottomia ja kysymys on tässä viimesijaisesta yhteiskunnan tuesta.

   – Siellä on hyvin kriittisiä tilanteita näillä perheillä. Ei ole ollenkaan samantekevää heille, missä ajassa nämä käsitellään, Räty toteaa.

   Rädyn mukaan kantelut koskevat paitsi toimeentulohakemusten venyneitä käsittelyaikoja, sähköisen asioinnin toimimattomuutta, eli hakemuksia ei ole voitu toimittaa sitä kautta Kelaan, ja lisäksi asiakaspalvelujen täydellistä ruuhkautumista.

   – Ihmiset istuvat jonossa 3–4 tuntia, Räty kertoo.

   Räty sanoo, että kantelujen perusteella voi päätellä, että Kelassa on mahdollisesti lähdetty toteuttamaan siirtoa liian vähällä henkilökunnalla ja lisäksi sähköiset järjestelmät eivät olekaan toimineet kuten on ennalta suunniteltu.

   viivästykset ovat saattaneet aiheuttaa ihmisille merkittävää taloudellista vahinkoa, jos esimerkiksi laskut on erääntyneet ja niistä tulee viivästysseuraamuksia, Räty sanoo.

   Tämä on äärimmäisen harmittava tilanne näiden ihmisten kannalta. Siellä on lapsiperheitä, yksinäisiä, sairaita, vanhuksia ja jokainen ajallaan tuleva euro on heille tärkeä. Ihmisillä on oikeus edellyttää, että viranomainen toimii annetussa määräajassa.
   http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005096502.html


  • sitentoimii kirjoitti:

   Jos puhelimessa ei ole saldoa, eikä toimistossa pysty asioimaan, ilmoituksen kiireellisyydestä voi laittaa myös sähköpostilla. Kelan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kela.fi . Valitset sopivan vastaanottajan esim. tästä listasta:

   http://www.kela.fi/etuuspalvelut

   Laitat jotain tämän kaltaista tekstiä: Pyydän teitä välittämään tiedon kiireellisesti toimeentulotukihakemuksein käsittelijälle, että rahani ovat loppuneet ja ruoka on loppumassa, ja että jo jättämäni toimeentulotukihakemukseni pitäisi sitä johtuen käsitellä nyt kiireellisenä, eli seuraavaan arkipäivään mennessä. Viestin laitan näin sähköpostitse, koska Kelan nettisivun kautta viestejä ei kukaan päivittäin lue.

   Alle nimesi ja tarvittavat tunnistustiedot mahdollisten kaimojen varalta erottamiseksi (esim. asuinpaikkakunta ja osoite, syntymäpäivä tai koko sosiaaliturvatunnus)

   Virkamiehillä on virkavelvollisuus hoitaa asia eteenpäin, ja ratkaisun pitäisi toimeentulotukihakemuksen sen jälkeen tulla viimeistänä seuraavana arkipäivänä.

   Kiitos neuvosta! Laitoin aamulla sähköpostia ja just äsken soittivat ja käsittelee hakemuksen heti. I am happy now.


 • Tämä on hyvää harjoittelua tulevaisuutta varten.
  Koska valtiontalous on kuralla, joudutaan säästämään ja henkilöstöä vähentämään (ja tähän kyllä kansan enemmistölläkin näyttäisi olevan hyväksyntä).
  Eli vähemmän porukkaa käsittelee yhä suuremman määrän kaiken maailman papereita.
  Jotkut laissa määritellyt käsittelyajat ovat vaan vitsi ja tehty kansalaisten pitämiseksi rauhallisina...

  Ei ole parempaa tulossa, lähivuosina huomataan että vuonna 2017 oli vielä jopa hyvin asiat.. :)

 • Opetelkaa kalastamaan! Tai kysykää edes joltain kalastajalta voisiko saada pakastimen täyteen kalaa kun on nälkä.

  • Olipas hyvä neuvo, etenkin kun valtaosa suomen järvistä ja joeista on turvehumuksen värittämiä ja tätä myöten happamoitunee.

   Lisäksi aika suuri osa asuu alueilla joilla on matkaa lähimpään jokeen taikka järveen matkaa (helppo se on saatana huudella merenrannalla asuvana ; ) )

   Lisäksi aika monellakaan ole pakastinta ja lisäksi kala kasvisten joukossa on pakastusajaltaan pienin eli säilyvyydeltään.

   Lisää tänne kaivataan nerokkaita neuvoja.

   Ps. kukas se maksaa sen pakastimen viemän lisäenergian kun jo nyt KELA yrittää laistaa lakivelvoitteistaankin.


  • Entä jos oksentaa sen kalan kun se haisee ja maistuu pahalta sekä tuntuu suussa iljettävän limaiselle?


  • Valitettavasti olen kalalle allerginen, kala on todella hyvää ja terveellistä, söisin kyllä jos pystyisin! Kesällä saa metsästä sieniä ja marjoja, ne kannattaa kyllä hyödyntää!

   -ap


  • Talvivaaraan muikku pilkille mulkkusillaan.


 • Miten ihmiset pärjäs ennen kun ei yhteiskunta jakanut rahaa tai muualla maailmassa jossa rahaa ei myöskään saa yhteiskunnalta. Huolehditaanko siellä perheestä, suvusta, ystävistä toisella tavalla kuin Suomessa.

  • Ennen oli työtä,siitä ei tarvinnut tapella.


  • Mitä ilmeisemmin on suomenhistoria jäänyt lukematta opiskeluaikoina tai on joistain asioista vaiettu kun on vaan tuputettu juutalaisvainoista.

   Oletko koskaan kuullut sellaisesta kuin suuret nälkävuodet, taikka huutolaisuudesta, entäpä syytinki, taitaa kaikki kolme olla outoja asioita, eli vastaus on että, erittäin huonosti, jopa kuolemaan asti.


  • "Huolehditaanko siellä perheestä, suvusta, ystävistä toisella tavalla kuin Suomessa."

   Kyllä ja ei. Ihmisten perusluonteet ja olosuhteet huomioiden ovat kaikkialla samat, isoistakin kulttuurieroista huolimatta. Eriarvoisuus luo aina yhteiskunnallisia ongelmia ja lähtökohtaiset syylliset aiheuttajiin tiedetään, on aina tiedetty.

   Eikä järkipuheilla ole merkittävämpiä ihmisoikeuksia koskaan länsimaihinkaan hankittu - Ei yhteenkään ns. sivitys- ja oikeusvaltioon, jos historiaan on uskominen.

   Laajemmin katsottuna tuntuu, että nykyiseen länsimaailmaan on jälleen kerran tarkoituskin luoda väkivaltainen kaaos ja kaataa demokratian peruspilarit. Syntipukkeja löytyy automaattisesti aina kun alkaa roihuamaan.

   Perusjuoni on, että syyllistetään aina ne herrojen synneistä kärsineet alemmat luokat. Tässä kohtaa en viitsi puhua edes talouspoliittisista virheistä, koska todellisuudessa ne harvemmin näin laajoina ilmiöinä niitä ovat - Pelkkää peitetarinaa nämäkin "käsienpesua".

   Porrastetusti valta on aina niillä jotka hallitsevat ihmisten mielikuvia. Eturintamassa toimii nukkehallitukset ja niiden valtamediat "poliittiset huorat".


  • Joo, kummallinen logiikka näillä työläisillä että syyllistetään köyhät ja eivät sano mitään pahaa niistä jotka näitä lakeja määrittelee ja petoksia tekevät. Yleinen agenda tulee näille suomalaisille poliitikoille amerikasta ne on vaan sieluttomia marionetteja toteuttaa yleistä agendaa. Vielä joku tampio huutelee täällä vielä että äänestämisellä voi vaikuttaa, haloo haloo onko ketään kotona? Voisin kysyä vastausta saamatta.


 • Tehkää valitus Eduskunnanoikeusasiamiehelle ja vaatikaa korvauksia jos joudutte itse maksamaan lisiä Kelan myöhästymisen vuoksi.
  Mikään ei Kelalla muutu jos olette passiivia.

  • Korvauksia tuskin saa mutta tekisi ihan hyvää noille virkanilkeille jos joutuisivat vielä käsittelemään vaikkapa joitain kymmeniä tuhansia vahingonkorvausvaatimuksia.
   Vahingonkorvausvaatimuksen voi tehdä vahingonkorvauslain 412/1974 perusteella.
   http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1974/19740412


  • 167-176 kirjoitti:

   Korvauksia tuskin saa mutta tekisi ihan hyvää noille virkanilkeille jos joutuisivat vielä käsittelemään vaikkapa joitain kymmeniä tuhansia vahingonkorvausvaatimuksia.
   Vahingonkorvausvaatimuksen voi tehdä vahingonkorvauslain 412/1974 perusteella.
   http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1974/19740412

   Koskaan ei tiedä, koettaminen kannattaa ja onhan siitä selkeästi oikeudenloukkauksesta PL 10lku 118§ jonka perusteella voi haastella julkista valtaa oikeuteen.

   Mietein vaan sitä ryhmäkanne lakia, jossa vaaditaan useamman kymmenen ihmistä oleen haasteen takana, kun taas perustuslaissa jo annettaan yksittäiselle ihmiselle oikeus vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen ja lisäksi kun en kirveelläkään saa tuosta 118§ esiin, että pitäisi olla useampi ihminen, joska siinä on vaan yksittäisellä oikeus haastaa julkinen valta oikeuteen sanoin: "jokaisella JOKA ON kärsinyt oikeudenloukkauksen- jne. ON OIKEUS vaatia jne." niin kyllä minä saan tuosta sen käsityksen, ettei tarvi olla mitään ryhmäkanteita, vaan että jo yksittäisellä ihmisellä on oikeus nostaa kanne.

   Olisko taas sattunu jollain perustuslakivaliokunnan jäsenellä jäänyt kielioppikirja kotiin, taikka koira syönyt sen, koska tuon 2§ ja 118§ mukaan ryhmäkannelaki on ristiriidassa perustuslain kanssa.


 • Vedä rätti päähän ja käy syömässä lähimmässä vastaanottokeskuksessa, sillä ei ole pulaa ja pöytä notkahtaa 4 kertaa päivässä tarjoilusta.

 • Ehkä ne joskus havahtuu olossaan, huomaten itsekin eläneensä. Sitten voikin alkaa epäilys ja näyttää, kuin sonaa syöneeltä.

 • "Taloudellista vahinkoa"? Are you fucking kidding me? Ihmiset kuolee ***tana nälkään täällä. Siinä on taloudellinen vshinko kaukana. Joko uutisoidaan ensimmäisistä ruumiista?

  • Riittä, kun Audin ikkunasta katsoo ulos, niin näkee metsää, joka on täynnä työtä. Muista äänestää Kokoomusta, äläkä valita.


  • Kauhea kohu turvapaikoissa yritetty yli 60 itsemurhaa, sehän kuluu niiden uskontoon, että viiletelevät itseään.
   Joku järki tähän touhuu.
   Ensiksi oma kansa sitten voidaan hieman katsoa, että miltä maailma näyttää.
   Ei ole mitään järjeä. Poliitikot ampukaa itsenne kiitos.


 • Kuulin radiosta lyhyen pätkän asumistuen poistamisesta jos neliövuokra liian suuri.
  Mitä järkeä tällaisella jutulla nyt on ja kenen keksimä tämä idea nyt on?

  Periaatte olisi että karsitaan kaikki sellaiset pois kaupungeista ja paremmista/uusista asunnoista joiden elämäntilanne on päätynyt esim:köyhyystason alapuolelle ja siinä eläville. Jos hyvintoimeentuleva sairastuu ja joutuu turvautumaan pitkäaikaisen sairasloman vuoksi kelan sairaspäiväranpiiriin, hänen on muutettava pois pk-seudulta ja alettava elämään kivikautisesti.

  Siinä bemarissa istuvan puskasavotat auta, jos ei kävelemään pysty. Lääketokkurassa sittenkö ajelen bemarillani töihin ja teen päätöksiä kelan toimeentulotukia päättäjänä pää pehmeänä.
  Juppi ei taida tietää, ettei ihan noin vain mennä toisten metsään tai tontille "risusavottaan"!!!

  Eli yksinasuva joutuu asumaan 10-19m2 huoneeessa, ilman wctiloja ja keittiötä ja vuokran pitäisi olla 150 e kk. Ja se on juuri se määrä, mikä katsotaan hyväksiluetuksi, mutta ei veden, sähkön ja muiden kulujen kanssa, koska tulisit silti saamaan tukea juuri ja juuri sen verran, että laskennallisesti pärjään.
  En käsitä mikä siinä on että hyvinvointiyhteiskunnassa täytyy pakkorakoon joutuneena ja tipahtaneena alkaa voida vielä huonommin!!
  Onko näin, että lisää suvakkeja yms. sakkia ja suomalaiset pois töiden tieltä!!

 • Joojoojoo petulla elää. Elääkö poliitikot petulla? Kyllä siellä kultakupeista luxuskahvia nautiskellaan. Psykopaattihallitus.

 • Mengele halusi akateemista arvostusta perinnöllisyystieteilijänä ja eugeniikan eli rodunjalostuksen tutkijana. Hän teki ihmiskokeita ja tarvitsi koeihmisiä.

  Asemalaiturilla päivystäessään Mengele etsi tulijoiden joukosta poikkeavuuksia: kyttyräselkiä, hermafrodiitteja, ääliöitä, jättiläisiä, kääpiöitä, poikkeuksellisen lihavia miehiä, groteskin pyyleviä naisia ja kaikkia, joilla oli kasvuhäiriöitä, kuten kaksi nenää, aasinkorvat tai tukan paikalla lampaanvillaa. Myös kaksoset olivat hänelle keräilykohde. SS-miehet herättivät Mengelen keskellä yötä – Auschwitziin oli saapunut junalla seitsemän kääpiötä.

 • Mene töihin niin ei tarvi elää kelan avulla.

  • Mää tulen puukon avulla ottamaan sun työsi ittelleni! Varo vaan!


  • Sä voit varmaan luovuttaa sen sun työn jollekin toiselle, eiks vaan?


  • dfadsfdsafddasfdds kirjoitti:

   Mää tulen puukon avulla ottamaan sun työsi ittelleni! Varo vaan!

   Kannattaa ennen mennä töihin.


  • Kannattaa siruttaa silmänpilkkeesi ennenkuin suru tulee puseroon!


  • Mahdetaanko Suomen satavuotispäiviä juhlia uudella sisällissodalla? Ihmisten puheista ja tilanteista päätellen repeämispiste on valitettavan lähellä.


  • Pahoinpelkään kirjoitti:

   Mahdetaanko Suomen satavuotispäiviä juhlia uudella sisällissodalla? Ihmisten puheista ja tilanteista päätellen repeämispiste on valitettavan lähellä.

   Kyllä varmaan se oli kai se idea tässä köyhienkyykyttämisessä.


 • Silloin joskua muinoin kun elin toimeentulotuella pidempään niin jätin jatkohakemuksen aina edellisen kuun alussa niin päätös oli aina minulla kotona luettavana ennen kuin haettu kuukausi alkoi. Miksi se hakemus pitää jättää vasta kuluvana kuuna ja valittaaa ettei ole tehty tarpeekai nopeasti jos tuen tarve on jatkuva?

  • etteivät kaikki elä vakituisesti toimeentulotuen varassa, vaan tilanteet vaihtuvat kuukausittain. Jollekin kuulle toimeentulotukea pitää hakea, toiselle ei.


 • Menkää varkaisiin, mieluiten Kempeleelle!
  Nälkäänsä SAA VARASTAA sanokoon hallituksen nilkit -tai kätyrinsä poliisi- mitä tahansa!

  • Niinpä, poliitikot varastaa joka päivä.


 • Tekisi hiton hyvää, katsoa vähän tarkemmin mihin sen toimeentulotuen käyttää, on naurettavaa tuo hätä, jos ei sinä päivänä ole rahat näpissä, eipä nuo muutkaan päätökset tule aina edes muutamaan kuukauteen ja toimeen tultava. Suurinosa soskun eläteistä voisi kokeilla vaikka jotakin osa-aika työtä, eikä vaan lusmuilla valmista odottaen.

  • Pärjäisitkö sinä 200 eurolla 1,5-2 kk. Sillä kaikella ostaisit ruoan, hygieniatarvikkeet, lääkkeet, maksaisit vuokran?

   Nyt on tarkoitus vaan lahdata ne heikoimmat alta pois...


  • Nyt sinä voisit pyrkiä kelaan töihin. Pääsisit talousongelmistasi ja saisit tukea verorahoillasi heikoimpia. Nyt on sinulla siis mahdollisuus tehdä jotain heikompien eteen.


  • puheistatekoihin kirjoitti:

   Nyt sinä voisit pyrkiä kelaan töihin. Pääsisit talousongelmistasi ja saisit tukea verorahoillasi heikoimpia. Nyt on sinulla siis mahdollisuus tehdä jotain heikompien eteen.

   Köyhästä köyhän kyykyttäjäksi - Ei kiitos.


  • Osa-aikatöihin (tuntipalkkaisiin) ihan yhtä vaikeaa päästä kuin täysipäiväisiinkin. Niitäkään ei ole ilmaiseksi jaossa. Haettu on.

   Jos pääsisin semmoiseen osa-aikatyöhön, jossa olisi tunteja luvassa edes sen verran, että palkka ylittäisi tuet eikä tarvitsisi säätää töissä ollessa sekuntiakaan sossun/kelan/TE:n kanssa samaan aikaan (eli tunteja joku n.16-18/vko ja vaikka ns. paskaduuni) niin menisin, mutta eipä noihinkaan tahdo päästä, kun ovat suht vähissä, ja kelaan/sossuun/TE:hen täysin kyllästyneitä hakijoita kyllä riittää.


 • Taidanpa ruveta hankkimaan toimeentuloni itse, kun töitä ei ole ja Kelasta ei saa ruokaa. Mutta ei kai täällä mitään yhteiskuntarauhaa halutakaan.

  • "Mutta ei kai täällä mitään yhteiskuntarauhaa halutakaan."

   Siltä se alkaa monella muullakin sektorilla jo näyttämään, että on ihan tarkoituskin aiheuttaa yhteiskunnallista epävakautta.

   Laajemmassa kuviossa se oli ennalta maailmanlaajuinen finanssi kriisi, suunnitelmallinen. Annettiin pankeille vain vapaat kädet katteettomille lainoille ja tarkat ajankohta laskelmat oli varmasti valmiina milloin kupla puhkeaa.

   Tästäkin talousasiantuntijat varoittelivat etukäteen monta kertaa, mutta meni herrojen toisesta korvasta tarkoituksellisesti ulos nekin. Ja osa em. varoittajista varmaan myös hiljennettiin, rahalla sekin tehokkaampaa.


 • varastaminen ja kavaltaminen näyttää olevan ministereille ihan sallittua, joten miksei normaali kansalainen saisi varastaa ruokaansa tai rahoja ruokaan?

  • Saa tietenkin, päättäjien esimerkin mukaisesti. Mutta varasta vain niiltä, joilla on ja jaa vähästäsi niille, joilla ei ole sitäkään.


  • RasvaRååpe kirjoitti:

   Saa tietenkin, päättäjien esimerkin mukaisesti. Mutta varasta vain niiltä, joilla on ja jaa vähästäsi niille, joilla ei ole sitäkään.

   Robin Hood meininki kuuluu vain satuihin... Herrojen juoni on tässäkin se, että köyhät toinen toisiaan vastaan, eloonjäämistaistelussa lopputulos on aina sama (pelkurit on pahimpia ja niitä riittää). Samanlaiset moraalittomat sekopäät on aina rikollis- jengejäkin johtamassa, oma etu on paras etu.


  • adadad kirjoitti:

   Robin Hood meininki kuuluu vain satuihin... Herrojen juoni on tässäkin se, että köyhät toinen toisiaan vastaan, eloonjäämistaistelussa lopputulos on aina sama (pelkurit on pahimpia ja niitä riittää). Samanlaiset moraalittomat sekopäät on aina rikollis- jengejäkin johtamassa, oma etu on paras etu.

   Köyhien pitäis pitää yhtä. Siitä se voima tulee.


  • Köyhät maksavat rikkaiden sähkölaskut ovelalla systeemillä. Sähkönsiirto myytiin Carunalle joka on australialainen yhtiö. Se saa päättää aivan vapaasti millä hinnalla sähköä siirretään kenellekin. Nyt sähkön siirtohinnat nousevat 25% ainakin yksityistalouksille, tai miten Caruna kellekin sen hinnan tahtoo määritellä. KELA kuitenkin vastoin lakia määrittelee niin ikään ns. kohtuullisen sähkönkulutuksen toimeentulotuessa ja aikoo laskea sitä toimeentulotukiasiakkailta myös omien mieltymystensä mukaan. Näinollen köyhät maksavat kelan yhteistyökumppanien elikä rikkaiden yritysten sähkölaskut joka tulee vaarantamaan usean toimeentulotukiasiakkaan elämän.

   Viimeisellä tuomiolla nuo köyhien sortajat tulevat saamaan tuomionsa. Silloin heille riittää sitä sähköshokkihoitoa jota ovat riistämiltään ihmisiltä varastaneet.


  • Ding11 kirjoitti:

   Köyhien pitäis pitää yhtä. Siitä se voima tulee.

   Olen täysin samaa mieltä, mutta näillä näkymin vielä utopia - Jokaisen köyhän pitäisi sisäistää tämä tärkein sääntö myös käytännössä.


 • Kelaan on kuulemma lisätty vartijoita viime aikoina levottomuuksien pelossa. Poliittiset päättäjätkin varmaan tarvitsee kohta henkivartijoita ja panssariautoja kun paska lentää kunnolla tuulettimeen.

  Erittäin otollinen tilanne jonkun naapurivallan puuttua asioihin....

  • Joo, on se *aatana kun omia ihmisoikeuksia ei sais puolustaa! Enemmän sitä voimas kansasss on kuin noissa vellihousuissa. Yhdessä sitä selvitään.


 • Joo tota...monikohan näistä on asunut koskaan edes oman paikkakuntansa ulkouolella..nehän juuri ovat pahimpia muille räksyttäjiä...räky räky räky räky räyhhhh !!! Räkyttäkää vaan mutta eipä kukaan ketään kuuntele ! RÄYHHHH.

  • En oikein usko tuohon teoriaasi, varmaan pätevä 1800 - 1935 vuosina saattoi pitää paikkansa jolloin pahimmilla ukoilla ja useammalla naisella hameen helmat paukkui kiireen vuoksi.

   Alun 50-luvulta on kyllä muuteltu ahkerasti aina nykypäiviin asti.

   Ennen pysty solmiin vaikkapa lifti-reissulla alustavan työsopimuksen, nykyään ei onnistuis kirveelläkään.


  • Kelan sensuuritoimisto näyttää poistattaneen tuonkin linkin sisällön. Noita riistäjärikollisia otetaan mieluusti työhön tuonne kelaan. Noin epätoivoista on kelarikollisten toiminta. Valittavat kiireistään ja käyttävät aikaansa siihen ettei heidän rikoksensa vain paljastuisi. He tulevat kyllä saamaan ansionsa mukaan viimeisellä tuomiolla kuten jokainen ihminen. Ihmiset turrutetaan tuolla vääryydellä siihen etteivät he valita. Ja valittamisellakin saadaan köyhien kuluja lisätyksi. Vääryyksien maksimoiminen on KELAN intressi.


 • Juo vettä ja syö joka toinen päivä puuroa, näin selvitään kelan käsittelyajoista.

 • miten tämä tilanne, syöksee todella monen talouden kaaokseen pidemmällä aikavälillä. Sitten kun kelasta vihdoin rahat saa, ne menevät velkojen maksuun ja taas ollaan perseauki. Lumipallo lähti vyörymään alas vuorenrinnettä, kasvaa kasvamistaan.

 • Kelahan ilmoitti että maksaa kaikkien laskut myöhästymismaksuineen. Millä ajalla? Meinaako ne tosiaan että ne ehtii ihmisten laskuja maksamaan kun pelkkä päätöksien tekeminen kestää kuukausia. Ei oo matematiikasta tietoa näillä kun ei osaa laskea yksinkertaisia laskutoimituksia.

  • aijaa.. Minulle kyllä ilmoitettiin päätöksessä että viivästyskuluja ei oteta huomioon, vaikka nuo kaksi päätöstä ovat olleet 3 viikkoa ja kaksi viikkoa myöhässä aiheuttaen perimiskuluja, kunnei laskuja voinut maksaa ajallaan. Noinhan ne toimii että kirjoittelevat itsekullekin mitä mieleen tulee.


 • Paljon perusosa on somaliassa? Kauan käsittely kestää ?

  • Perusosan suuruus on Somaliassa varmaan tapauskohtaista, mutta käsittääkseni itse käsittely ja maksu tapahtuu silti sekunneissa, kun hakijan AK-47 osoittaa käsittelijän ostalohkoon tai sitten menee lonkalta itsepalveluksi...

   Symbooliista vertausta käyttäen, käsittelijä lienee tässä tapauksessa kuitenkin joku "ohi jonon ja oven" kiirellistä tukea hakevan eteen osunut varakkaampi siviili.

   Toiselta köyhältä varastaminen ja siitä kiinni jääminen tietää vuorostaan köyhien keskuudessa välitöntä kyläkäräjiä, mikä sekin käsitellään siltä seisomalta, varsin ripeästi sekin - Autonrengas ja bensa poltolla elävältä.

   Usein länsimaissa moista kauhistellaan, mutta itse näkisin Somalian jo todellisena oikeusvaltiona. ;)


 • Olisiko töihinmeno se taikasanasi?
  Saisit samalla ostettua saldoa puhelimees?
  Sitte voisit soittaa kelaan ja itkeä?
  Äidin pikku parasiitti

  • Tyypillinen kelapellen kommentti. Ethän vain mieti onko sinut koulutettu kelanatsiksi edustamaan tuota auscwitch orjapolitiikkaa.
   Sinä olet tuo kansan parasiitti eivätkä ne, jotka toivovat saavansa lainmukaisen kohtelun.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.