Asumistukien paisuminen

TukeaTukea

16

160

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokranantaja

      Logiikan vuoksi, voisiko muillekin tuille laittaa maksimi- yksikköhinnan?
      Ihan etteivät kustannukset paisuisi?

      Miten asumistuki eroaa esim.eUn korkeimkista maataloustuistamme? Molempien hyödyt eivät kohtaa nauttijoitaan tarkoituksenmukaisimmalla tavalla.

      • ostatilaostaasuntoja

        Tottakai kohtaavat, mutta sehän vituttaa saamattomia luusereita.


      • Lapuanapua

        Suurin ero on luonnollisesti se että asumistuki on vastikkeetonta tukea ja maataloustuki on vastikkeellista. Muutenhan se on samaa rahaa.


      • Sosiaalituenluontoista
        Lapuanapua kirjoitti:

        Suurin ero on luonnollisesti se että asumistuki on vastikkeetonta tukea ja maataloustuki on vastikkeellista. Muutenhan se on samaa rahaa.

        Kuinka vastikkeellisista tukiraha onkaan valtaosalle viljelijöistä joiden tuotantomäärillä ei ole sanottavampaa merkitystä raaka-ainetuotannon kannalta?


      • Lapuanapua
        Sosiaalituenluontoista kirjoitti:

        Kuinka vastikkeellisista tukiraha onkaan valtaosalle viljelijöistä joiden tuotantomäärillä ei ole sanottavampaa merkitystä raaka-ainetuotannon kannalta?

        Olen luonteeltaan armollinen ja annan sinun, ystävä hyvä, kirjoitella mitä sydämelläsi on! Niillä kirjoituksillasi ei ole sanottavampaa merkitystä.


    • KummaaSakkia
    • Roskasakkia

      Teidän edustajiinne ei luota enää kukaan muu...
      Viidesosa kansalaisista luottaa pääministeriin -MT

      Kohta näemme varmaan Keskusta-hallituksen medialta rajattuja tiedotustilaisuuksia ala Trump

    • Tukiaiset_pois

      Kaikki muut ovat viime vuosina joutuneet kituuttamaan, mutta asuntosijoittajien asema on muuttunut ruhtinaalliseksi. Sekä asuntojen hinnat että vuokrat ovat nousseet huimaa vauhtia. Jos nyt yhteiskunnan pitää jostain saada rahaa, niin otettakoon sitä sieltä, minne sitä on runsain mitoin kertynyt eli asuntosijoittajilta. Jokainen voisi verovapaasti omistaa yhden omassa käytössä olevan asunnon, mutta muista asunnoista perittäisiin omaisuusvero, jolla katettaisiin asumistukien kustannukset. Kaksi miljardia euroa pitää ottaa ulkomaan velkaa, jotta nyt saadaan maksettua asumistuet, jotka menevät nykyisellään suoraan asuntosijoittajille. Hölmölän hommaa. Kun asuntosijoittajatkin ovat pitkälti ulkomaisia joko ruotsalaisia tai saksalaisia eläkerahastoja. Pitääkö meidän vielä maksaa ruotsalaistenkin eläkkeet?

    • Valintoja_on_tehtävä

      Suomi ottaa ulkomailta velkaa voidakseen rahoittaa 2 miljardin euron asumistuet. Asumistuet valuvat suoraan asuntosijoittajille, joista iso osa on ulkomaisia saksalaisia tai ruotsalaisia eläkerahastoja. Pitääkö meidän vielä kustantaa ruotsalaistenkin eläkkeet? Kun Suomi kärsii rahapulasta, niin otettakoon rahaa sieltä minne sitä on kertynyt: asunto-omaisuus verolle lukuun ottamatta yhtä omassa käytössä olevaa asuntoa. Vai onko puolueiden näin kiertotietä saatava kassaansa miljoonien tulot? Eikö kukaan ajattele tavallista kansalaista?

      Nuoret eivät pysty enää hankkimaan asuntoja, kun asuntosijoittajat ovat haalineet kaikki pienasunnot itselleen. Turha siinä on sitten enää ihmetellä, että miksi suomalaiset nuoret eivät hanki lapsia? No johonkinhan ne on laitettava. Kun asuntojen hinnat ovat karanneet suomalaisten nuorten ulottumattomiin, niin syntyvyys tulee edelleen alenemaan ja pellavapäät kuolevat sukupuuttoon tässä maassa.

    • KeinonenMölli

      Leikkuriin vaan heti nuo vastikkeettomat asuntotuet!

    • jfjfhjfhhjfdg

      Sossusta saa kyllä pesukoneet ja tietokoneetkin "työnhakuun" sekä virkistyksetkin maksetaan? kun päivät lorvitaan mutta viljelijä taas näppäränä poikana parsii vanhat koneet kasaan ja työkengätkin pyyhkii puhtaaksi kun lähtee maalikylään.

      • Kookoo1

        Legendaa tuo pesukonejuttu. Jos talossa on pesutupa, käytä sitä tai osta oma kone ilman Kelan tai.sossun tukia


    • Kookoo1

      No hupsista

    • rutkunrutku

      Asumistuet heti pois ja maleksijat töihin esim maaseudulle. Rutkutus saa ny loppua.

    • Puoluetukikepulle

      Maamujen eli maaltamuuttaneiden ja niiden heikkolahjaisten jälkeläisten tukemiseen ne asumistuet menee

    • Liperaali

      No niitä leikataan vasta pakon sanelemana, siten KUN velkaa on kreikan malliin. Kun 46 prosenttia vuokralaisista saa asumistukea ja 8 prosentille Kela maksaa koko vuokran. Prosentit ovat suurissa kaupungeissa korkeampiakin. Jos Kreikan malli ennustaisi n. 40 prosentin leikkauksia sosiaalitukiin, niin valtavia ongelmia tulee sekä vuokralaisille että vuokranantajille. Joka kymmenes vuokralainen (eli nuo kokonaan sosiaalituista riippuvaiset) jättää vuokransa maksamatta. Minkälainen häätöruletti siitä alkaa?

      Ko. vuokranantajalta taas jää vuokrat saamatta häätöprosessin ajalta, joka kestää 2-6 kuukautta. Todennäköisesti kauemminkin jos tuomioistuimet ruuhkautuvat tällaisessa rumbassa. Vastikkeet ja lainanlyhennykset tuolta ajalta pitää silti maksaa. Ne loput asumistukien saajat (n. 35%) joutuvat myös etsimään edullisempia vuokra-asuntoja, joskaan ei ihan noin dramaattisesti. Mutta jos odottaa sen 6-12 kuukautta niin tyhjiä asuntoja alkaa olla tarjolla pilvin pimein ja vuokrat ovat selvästi alempia.

      Minne ihmiset sitten muuttavat? Puhtaasti sosiaalituilla elävät voivat muuttaa maaseudun tyhjiin taloihin ja ne jotka eivät suostu muuttamaan joutuvat valitettavasti hakeutumaan kaupunkien yösijoihin ja kodittomien majoituksiin. Ulkomaan rikastukset siirtyvät todennäköisesti Ruotsiin, joka on lähin sosiaalitukia maksava maa. Opiskelijat ja nuoret aikuiset asuvat vanhempiensa luona pidempään, jopa siihen saakka kunnes ensimmäinen kokopäivätyö löytyy (jos löytyy). Jos töitä ei löydy niin osa lähtee ulkomaille.

      Tyhjän asunnon voi tietysti laittaa myyntiin mutta se taitaa olla jo myöhäista siinä vaiheessa. Kuka haluaisi ostaa entisellä hinnalla asunnon kun vuokrataso on tippunut radikaalisti eikä edes vuokralaisen saaminen ole varmaa? Omaan käyttöön voi tietysti ostaa, varsinkin jos saa halvalla, mutta siinäkin on riskinsä. Jos samalla alueella on paljon näitä Kelan asiakkaita niin alueesta tulee varmasti rauhaton. Uudiskohdeghettot kuten Kalasatama ja Jätkäsaari ovat pahimpia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      434
      3133
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      108
      2522
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      376
      2394
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1867
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 167
      1273
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe