Kokemuksia Paleohorasta/Kreetasta

Tydyd

Hei!

Olisiko kenelläkään viimevuosina kokemuksia Kreetan Paleohorasta? kaikenlaiset kokemukset kiinnostavat :) olemme menossa nyt toukokuun lopulla. Millainen sää Kreetalla on tuohon aikaan vuodesta?

11

1585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • relaxhotel

      Moikka! Paleohorassa käyty pari kertaa ja kesäkuun puolivälissä taas pariksi viikoksi. Kerro vähän lähemmin mistä asioista haluisitte vinkkejä? Rannat? Ruokapaikat.Tms. autan kyllä mielelläni miten vaan voin. Sen voin kyllä jo tässä sanoa että paikan yleisolemus on rento. Mitään varsinaista bilemeininkiä ei ole ,vaikka toki musiikkibaareja bubeja.ym löytyy.Paikasta vielää huokuu se Kreikkalainen perinteinen elämänrytmi siestaikoineen ja muine juttuineen. Lämpöä kyllä riittää tarpeeksi toukokuun loppupuolella, Kreetaan etelärannikon lämpötilahan on tilastollisesti pari astetta pohjoisrannikkoa korkeampi. Merivesi saattaa aluksi tuntua vähän viileältä,mutta hetken päästä jo lämpimältä. Kysy vaan rohkeasti tai laita sähköpostios. niin vaikka kuviakin laitan.Hyvää matkan odotusta!

      • Tydyd

        Hei.

        Emme onneksi ole bilelomalle menossakaan vaan paikka valikoitui juuri sen perusteella että se vaikuttaisi rauhallisemmalta kylältä. :)
        Onko sinulla kokemuksia Libyan princess-hotellista? Minkä hintaisia rannoilla nuo aurinkotuolit ym. ovat? Ovatko vessat maksullisia? Mietin tuota hiekkarantaa kun jossain luki että Paleohorassa tuulee kovaa ja paljon, onko toukokuu tuulista aikaa ja lentääkö hiekka niin ettei siellä viihdy?
        Onko ruokapaikoissa paljon valinnanvaraa ja mitä (paikallista) siellä kannattaa syödä?


    • relaxhotel

      Moikka taas! Libyan princesissä en ole asunut,mutta käynyt kyllä kurkkaamassa paikkaa.Aika hienostuneen tuntuinen hotelli rauhallisella alueella. Sisäpihalla uimallas ja muutamia aurinkotuoleja. Jos tänne olette menossa ,niin on lyhyt matka kylän itäpuolen pikkukivirannalle ja ravintolakaduille. Rantatuolit yleensä varjoineen n.5 euroa .Joskus ilmaisiakin.Vessat yleensä ilmaisia.Ainakin kylän ulkopuolisilla, palveluilla varustetuilla pikkurannoilla.Jos lännen suunnasta tuulee navakammin niin läntisellä hiekkarannalla pöllyää kyllä hieman.Hiekka on niin hienojakoista.Toukokuussa kyllä tuulee ajoittain navakasti ,mutta silloin voi tuulen mukaan siirtyä kyläniemen itäiselle pikkukivirannalle tai läntiselle hiekkarannalle.Myös voi vuokrata vaikka fillarin ja polkea n. 4 km itään Anidrin pikkukivi/hiekkarannoille. Tai samanverran länteen Grammenan suojaiseen pikkupoukamaan jonka rannalla hyvää ruokaa tarjoava taverna Hounas. Molemmilla rannoilla hyvät palvelut. grammenaan pääsee myös bussilla aamulla ja iltapäivällä takaisin.Grammenaan hyvä asfalttitie.Anidriin loppukilometrit hiekkatietä joka ajoittain aika karkeaa.Anidrin rannalle voi myös mennä kävellen osan matkaa rantaa pitkin joka hieman lyhentää matkaa mutta tällöin saatta törmätä naturisteihin.Ruoka paikkoja löytyy joka makuun. Jopa kasvisravintola ja itämaista ruokaa tarjoava.Kreikkalainen ruokahan on hyvää. Kannattaa aina vähän katsella missä paikalliset syövät.siellä tuskin pettyy.Kalaruuathan ovat Kreikassa aika kalliita. Mussaka on aina hyvää ja stifado. myös saganagi eli paistettu juusto.Horiatiki eli kreikkalainen salaatti ja souvlaki.Valinnanvaraa löytyy.

    • MatkakuumeIskemässä

      Rauhallinen Paleohora voi olla koukuttavakin paikka! Ei siis ole mikään bilemesta onneksi. Itse tykkään upeista rannoista eli läntisestä upeasta hiekkarannasta tai sitten Anidrin alla olevasta rannasta (Sandy Beach kartassa), jonne kuljen polkupyörällä. Varsinainen nautinto ottaa oluet ja ehkä Horiatiki kuuman päivän päätteeksi tuon rannan reunalla olevassa tavernassa!
      Tavaksi tullut käväistä nauttimassa myös girot Everest-pikaruokapaikassa keskustassa. Tai istahtaa kahville leipomon ("Bakery") korkeille jakkaroille pitkän hiekkarannan reunassa, siinä vähän matkaa Kioskista pohjoiseen.
      No ensi kuussa taas ;-)

    • weppi

      Paleochora - Crete live cam, tuolta näkee realiajassa minkälainen sää, ihmisten pukeutuminen, turisteja alkanut näkyä katukuvassa.
      Sää saattaa olla täysin ernlainen esim Hanian kanssa varsinkin miten kovaa tuulee.
      Lämpötila lähes aina sama kun noin kuukauden seurannut.

    • Tydyd

      Hei!

      Ja kiitos viesteistä! Molemmilla meillä tosiaan tulossa ensimmäinen kerta Kreikassa. Kova lomakuume puskee päälle, mutta onneksi ei ole enää kauaa odottelua jäljellä.

      Tuota pyörän vuokrausta ollaan tosiaan suunniteltu. Samoin ajateltiin käydä Elafonissin kahluusaarella, niin kauniin näköinen paikka se on. Oletteko käyneet siellä? Ja jos olette, niin millä sinne kannattaa mennä? Lautalla?

      Vähän tämän hetken hintatasoa kyselisin myös: paljonko pullotettu vesi, olut, viini, kunnon illallinen maksaa? Mitä aktiviteetteja on vai oletteko vain olleet löhöilemässä rantalomalla? Itse kyllä perustan jälkimmäisestä vaihtoehdosta..
      Lämpöisiä kelejä on näyttäny siellä jo olevan. :)

      • MatkakuumeIskemässä

        Hyvällä säällä Elafonisiin pääsee Paleochorasta laivalla. Lähtö aamulla (klo 10?) ja paluu iltapäivällä (klo 16?). Myös kävelemällä pitkin rannikon vaelluspolkua pääsee mutta silloin on syytä olla kunto kohdallaan ja polku alkaa noin 10km päässä Paleohorasta, Krios-rannalta. Itse ajattelin ensi kuun puolivälissä kävellä tuon reitin yhteen suuntaan ja palata laivalla, saa nyt nähdä.
        Teki miten tahansa, aurinkovoiteita pitää käyttää reippaasti ja ottaa suojaavia vaatteita mukaan. Elafonisin rannalla ei paljoakaan varjoja tai puun suojaa löydy lukuunottamatta sinne muutama vuosi sitten ilmestyneitä käsittääkseni maksullisia aurinkovarjoja. Ja vettä tulee varata riittävän monta litraa. Sama koskee tuota mahdollista vaellusta. En voi olla korostamatta sitä että Kreikan aurinko on petollinen ja punaisena hehkuvan kärähtäneen ihon saattaa huomata vasta hotellilla illalla! Ekat päivät pitää olla tosi varovainen aringonotossa jotta iho ikäänkuin tottuu. Huulet, nenä, korvat, olkapäät ja niska kärähtävät helposti ja kunnollinen iso aurinkohattu on todella paikallaan kuten hyvät aurinkolasitkin.
        Kraanavesi on Kreetalla täysin juomakelpoista, se kun tulee vuorilta. Ehkä jopa parempaa kuin pullotettu. Kreikkalainen salaatti (Horiatiki) maksaa 4..6 euroa ja kannattaa aina ottaa ja jakaa vaikka kahdelle. Tavan mussakat, spagetit tai tyypilliset kreikkalaiset annokset maksaa siinä 7...10 euroa. Viiniksi otan aina ns. talon viiniä, joka maksaa pari...kolme euroa puolikas kilo. Tosi kreikanystävä ottaa tietenkin retsinaa, pihkanmakuista valkoviiniä joka on kreikkalaisten kansallisjuoma. Pullovesi vähän edellisiä halvempaa ravintolassa.
        Laskun maksun yhteydessä ravintoloissa tuodaan yleensä jokin pieni jälkiruoka esim. pieni leivos tai lasillinen rakia eli paikallista pontikkaa. Juomarahaa tapana jättää sellainen 10% loppusummasta, jos palvelu on ollut asiallista.
        Gyros pitaa kannattaa maistaa , sieltä Everestistä niitä saa, hinta taisi olla jossain 2,30...2,50 kieppeillä viime kesänä. Vaihtoehtoina kana tai sianliha. Kaikenmaailman hampurilaiset unohtuu taatusti tuollaisen jälkeen!
        Kaupoista ilman muuta paras ja edullisin on "kioskin" vieressä sijaitseva INKA-market, toinen isohko supermarket löytyy rannan suuntaiselta kadulta. Ainakin S- debit/credit -kortti kelpasi oikein hyvin, ja viime kesänä käytin jatkuvasti lähimaksua eli NFC:tä.


    • äBLY

      Onko tänä keväänä vielä kukaan käynyt Paleohorassa?

      • KuumaViikonloppu

        Parasta aikaa täällä olen. Toukokuinen traditio!


    • äBLY

      Miten siel menee ,millaiset kelit , laitappa kuulumisia tänne !

    • BussillaPaleohoraan

      Paleohora kiinnostaisi. Mutta miten olette menneet Haniasta Paleohoraan? Taksilla, bussilla, vuokra-autolla? Löysin bussiaikataulut, mutta ei anna mitään. Jos bussilla niin meneekö Paleohoraan hyvin busseja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      263
      2501
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1997
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1258
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe