Pyydä anteeksi Iivo!!

PhalleSeVaan

Sen jälkeen kun Iivo Niskanen oli rysäyttänyt takaapäin norjalaisen Emil Iverssenin päälle ja tärvellyt Norjalaisen mahdollisuudet taistella maailmanmestaruus kullasta on suomalaisen hiihtoväen käytös ollut ala arvoista ja epäurheilijamaista norjalaisia kohtaan. Kovalla vauhdilla takaa tulleen iivon on ollut pakko ymmärtää että sisäkautta ohittaminen todella ahtaasta raosta voi aiheuttaa kolarin ja pilata kumman vaan kilpailun.
Tällä kertaa se Niskasen onneksi pilasi norjalaisen kilpailun.
Iivon ja Sami Jauhojärven käytös yhdessä päävalmentaja jylhän ja muun suomen joukkueen kanssa oli epäurheilijamaista ja lapsellista. Omat virheet on kyettävä myöntämään. Varsinkin Jauhojärven sauvojen paiskominen ja norjalaisten kätteleminen ylittää kaikki hyvänmaun rajat. Suomi on lahdessa kisaisäntä, jonka urheilijoiden ja taustahenkilöiden on pyrittävä käyttäytymään sen mukaisesti.
Tänään Norjalaiset ovat antaneet kovaa kritiikkiä tapahtuneesta, eikä syyttä!
Tälläinen kritiikki on häpeällistä kisaisännille.
Vähintä mitä tilanteen korjaamiseksi voisi tehdä olisi edes pyytää anteeksi.
Sen ei luulisi olevan paljon vaadittu, vai onko teistä miestä edes siihen Iivo ja Sami?

20

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nonniiinii

      Niskasten henkinen puoli on köyhää, ovat aina etsimässä syitä muista.

      • PhalleSeVaan

        Iivon kokemattomuus parisprintissä kostautui karmivalla tavalla. Kokenut, älykäs hiihtäjä olisi tehnyt ohituksen ulkokautta ja ottanut kenties maailmanmestaruus kultaa.
        Kenties vielä Iivokin joskus, mutta hänellä on paljon opittavaa.


    • lohikalanen

      Phalle katso video mollaa iivoa vasta sitten .

      • PhalleSeVaan

        Katsoin koko hiihdon. Kun Emil Iverssen katsoo taakseensa, koko sen ajan kun hänen päänsä on taaksepäin kääntyneenä sisimmäinen latu on tyhjänä, jolloin Iverssen valitsee sen ladun, tällöin Iivo Niskanen rysäyttää hänen peräänsä.
        Mitä muuta haluat minun videosta näkevän?
        Jos olisikin käynyt Iivon kannalta niin hyvä tuuri että hän olisi ahtaasta sisävälistä onnistunut puikahtamaan ohi, olisi Emil Iverssen saanut kuulla kunniansa. Tuossa tilanteessa oleva kisaa johtava hiihtäjä ei voi joutua tilanteeseen missä hän päästäisi takaa tulevan ohi sisäkautta juuri ennen loppusuoraa.


      • itkuiivo

        Katsoin videon ja mollasin Iivoa vasta sitten. Avuttomasti laskee päälle yrittää sisäkautta ohi ja törmää edellä laskevaan, joka luonnollisesti käyttää ja saa käyttää lyhintä ja nopeinta hiihtolinjaa. Ei tuo mitenkään puolelta toiselle estelly ihan normaalisti käänsi vasemmalle ja vielä katsoi taakse vasemman kautta ettei vasemmalta vaan yritetä tulla ohi. Vaikeaksi menisi hiihto jos edellä hiihtäjän pitäisi väistellä takaa tulevaa laskuissa. Latua huudoistakaan ei ole apua kun hiihdetään samasta sijasta. Itku Iivo teki tästäkin norjalaisen vian ja luuseriniilot ajoivat norjalaisen pois kisakaupungista. Missä rehti urheiluhenki? Ihan barbaarimeinikiä nyt kyllä.


      • PhalleSeVaan

        Hiihdon asiantuntija ja MM-kisakommentaattorina toimiva Silvano barco toteaa tilanteesta näin.
        -Iivo olisi voinut välttää kolarin, jos hän olisi ohittanut Sivertsenin ulkokautta. Hän otti turhan riskin menemällä sisälle, Barco sanoo.
        Olen asiantuntija Silvano barcon kanssa täysin samaa mieltä.
        keskustelu lienee käyty.


      • IivoOnNumeroYksi

        Tottakai Iivo olisi voinut pyrkiä ohittamaan myös ulkopuolelta. Mutta sekään ei olisi estänyt norskia hyppäämästä syliin. Kai se norski osaa pompata myös oikealle. Iivon ratkaisu on hyväksyttävissä, vaikka parempi ratkaisu olisi myös ollut mahdollinen.

        Riippumatta siitä, olisiko Iivo vaihtanut latua vasemmalle tai oikealle, hänen olisi pitänyt odottaa muutama sekunti norskin reaktiota. Jos norski olisi jatkanut entisellä uralla, Iivo olisi päässyt ohi tuossa tuokiossa. Jos taas norski olisi hypännyt eteen, Iivo olisi voinut palata viereiselle uralle ja puhaltaa sitä pitkin ohi.

        Iivon ylivoima oli niin valtava, että hän olisi voinut käyttää pari sekuntia norskin aikomusten selvittämiseen. Norskeilta meni ainostaan hopeamitali, mutta Suomelta kultamitali. Jos olisi edes kuvitellut voittavansa Iivon, hän ei olisi hypännyt eteen.


    • 2017ottikojokumitäotti

      SITÄPAITSI Iivo Niskanen kiilasi jo aiemmin yhdessä nousussa suoraan toisen hiihtäjän (olikohan se italian joukkueesta) eteen! Mutta yleisesti ottaen on Suomen joukkueella LÄÄKITYS AIKA KOHDILLAAN näissä kisoissa.

      • Gotohell

        Sinulla ei ole ollut lääkitys kohdallaan milloinkaan.
        Mitä jos tilaisit ajan lääkäristä.
        Mene asemaukiolle viemään evästä, siellä on palvelevia P.lapsia.


    • kurpa

      siis pitäisi pyytä norjalaislta anteeksi, että ne pärjää vain vilpillä ja vetämällä kamaa, niistähän ne on olleet otsikoissa viimeaikoina

      • 2017ottikojokumitäotti

        Ja Suomen hiihtäjät vuonna 2001 (tai siis silloin VAIN KÄRÄHTIVÄT OIKEIN PORUKALLA),joten turha on röyhistellä,ja muita osoitella!


    • huonooo

      Anna iivo kultasi norjalle.

    • guggo

      Kumpikin joukkue olisi pitänyt hylätä pahasta töppöilystä.

    • luuloinen

      Viime vuonna ei "lääkityksen" vuoksi kenties hiihtänyt. Uudet tutkimusmenetelmät säikäyttävät jos on jotain pelättävää.

    • lahtiminä

      Mitä valitatte? Kun katsotaan ylhäältäpäin tilannetta Iversenin kaaduttua Iversen laittaa ensin oikean jalkansa Niskasen eteen ja perään estää oikealla kädellä Niskasen. Tähän Niskanen kaatuu. Kuva löytyy tästä googlettamalla Iversen Niskanen.... Kuva levityksessä myös Twitterissä.

    • järki-hukassa

      Jos pitää voittaa norjalainen on mentävä kaikilla voimillaan ja Iivo sen teki eli loppusuoralle tullessa järki ei voinut leikata enää niin terävästi kuin hiihdon alussa ja silloin tapahtuu odottamattomia. Kokeilkaa Iivon morkkaajat miten polla pelaa kun vetää viimesillä voimilla. Helppo ulkopuolisten penkkiurheilijoiden viisastella miten olisi pitänyt Iivon menetellä. Jauhojärven tekemisistä ja puheista samaa mieltä. Aivan asiatonta.

    • Iivojd

      Vittu oikeesti tappakaa ittenne ketkä väittää et se kolari ois ollu iivon vika.. iivo otti norjalaista koko matkan ajan kiinni ja vaihto latua täysin sääntöjen mukaisesti.. te ketkä väititte et kolari ois ollu iivon vika ni te ootte varmaan paskan elämä elänneitä ja asenne on Suomi on perseestä... oikeesti te iivon pilkkaajat hävetkää mikä teitä vaivaa

    • Anteeksperkeleesti

      Olivat panneet Sundbyyn vilkuilemaan taakseen tällä erää, kun Heikkinen veteli ohii.. hihiiiihiihi..

    • Guzmann

      Suomen hiihtojohdon ja hiihtäjien käyttäytyminen oli todella ala-arvoista. Iivo Niskanen pilasi norjalaisten hiihdon, mutta suomalaiset pistivät kaiken Iversenin syyksi.

      Ylen toimittajat Tapio Suominen ja dopinghiihtäjä Virpi Sarasvuo yhtyivät raukkamaisella ja lapsellisella tavalla Jauhojärven ja Jylhän ym. syyttelyyn. Milloinkahan Ylen urheilutoimittajat kasvavat aikuisiksi?

      P.S. Virpi Sarasvuon lässytys on sietämätöntä kuunneltavaa. Ylen olisi syytä vaihtaa Sarasvuo pätevämpään hiihtoasiantuntijaan.

    • eivätpäässeetmaskeihin

      Turskain rekan höökisilöön oli pojat kuulemma kusseet la-su välisenä yönä. Ei ihme kun jäivät vaille höökiaineita että hapottuivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe