Pyydä anteeksi Iivo!!

PhalleSeVaan

Sen jälkeen kun Iivo Niskanen oli rysäyttänyt takaapäin norjalaisen Emil Iverssenin päälle ja tärvellyt Norjalaisen mahdollisuudet taistella maailmanmestaruus kullasta on suomalaisen hiihtoväen käytös ollut ala arvoista ja epäurheilijamaista norjalaisia kohtaan. Kovalla vauhdilla takaa tulleen iivon on ollut pakko ymmärtää että sisäkautta ohittaminen todella ahtaasta raosta voi aiheuttaa kolarin ja pilata kumman vaan kilpailun.
Tällä kertaa se Niskasen onneksi pilasi norjalaisen kilpailun.
Iivon ja Sami Jauhojärven käytös yhdessä päävalmentaja jylhän ja muun suomen joukkueen kanssa oli epäurheilijamaista ja lapsellista. Omat virheet on kyettävä myöntämään. Varsinkin Jauhojärven sauvojen paiskominen ja norjalaisten kätteleminen ylittää kaikki hyvänmaun rajat. Suomi on lahdessa kisaisäntä, jonka urheilijoiden ja taustahenkilöiden on pyrittävä käyttäytymään sen mukaisesti.
Tänään Norjalaiset ovat antaneet kovaa kritiikkiä tapahtuneesta, eikä syyttä!
Tälläinen kritiikki on häpeällistä kisaisännille.
Vähintä mitä tilanteen korjaamiseksi voisi tehdä olisi edes pyytää anteeksi.
Sen ei luulisi olevan paljon vaadittu, vai onko teistä miestä edes siihen Iivo ja Sami?

20

521

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nonniiinii

   Niskasten henkinen puoli on köyhää, ovat aina etsimässä syitä muista.

   • PhalleSeVaan

    Iivon kokemattomuus parisprintissä kostautui karmivalla tavalla. Kokenut, älykäs hiihtäjä olisi tehnyt ohituksen ulkokautta ja ottanut kenties maailmanmestaruus kultaa.
    Kenties vielä Iivokin joskus, mutta hänellä on paljon opittavaa.


  • lohikalanen

   Phalle katso video mollaa iivoa vasta sitten .

   • PhalleSeVaan

    Katsoin koko hiihdon. Kun Emil Iverssen katsoo taakseensa, koko sen ajan kun hänen päänsä on taaksepäin kääntyneenä sisimmäinen latu on tyhjänä, jolloin Iverssen valitsee sen ladun, tällöin Iivo Niskanen rysäyttää hänen peräänsä.
    Mitä muuta haluat minun videosta näkevän?
    Jos olisikin käynyt Iivon kannalta niin hyvä tuuri että hän olisi ahtaasta sisävälistä onnistunut puikahtamaan ohi, olisi Emil Iverssen saanut kuulla kunniansa. Tuossa tilanteessa oleva kisaa johtava hiihtäjä ei voi joutua tilanteeseen missä hän päästäisi takaa tulevan ohi sisäkautta juuri ennen loppusuoraa.


   • itkuiivo

    Katsoin videon ja mollasin Iivoa vasta sitten. Avuttomasti laskee päälle yrittää sisäkautta ohi ja törmää edellä laskevaan, joka luonnollisesti käyttää ja saa käyttää lyhintä ja nopeinta hiihtolinjaa. Ei tuo mitenkään puolelta toiselle estelly ihan normaalisti käänsi vasemmalle ja vielä katsoi taakse vasemman kautta ettei vasemmalta vaan yritetä tulla ohi. Vaikeaksi menisi hiihto jos edellä hiihtäjän pitäisi väistellä takaa tulevaa laskuissa. Latua huudoistakaan ei ole apua kun hiihdetään samasta sijasta. Itku Iivo teki tästäkin norjalaisen vian ja luuseriniilot ajoivat norjalaisen pois kisakaupungista. Missä rehti urheiluhenki? Ihan barbaarimeinikiä nyt kyllä.


   • PhalleSeVaan

    Hiihdon asiantuntija ja MM-kisakommentaattorina toimiva Silvano barco toteaa tilanteesta näin.
    -Iivo olisi voinut välttää kolarin, jos hän olisi ohittanut Sivertsenin ulkokautta. Hän otti turhan riskin menemällä sisälle, Barco sanoo.
    Olen asiantuntija Silvano barcon kanssa täysin samaa mieltä.
    keskustelu lienee käyty.


   • IivoOnNumeroYksi

    Tottakai Iivo olisi voinut pyrkiä ohittamaan myös ulkopuolelta. Mutta sekään ei olisi estänyt norskia hyppäämästä syliin. Kai se norski osaa pompata myös oikealle. Iivon ratkaisu on hyväksyttävissä, vaikka parempi ratkaisu olisi myös ollut mahdollinen.

    Riippumatta siitä, olisiko Iivo vaihtanut latua vasemmalle tai oikealle, hänen olisi pitänyt odottaa muutama sekunti norskin reaktiota. Jos norski olisi jatkanut entisellä uralla, Iivo olisi päässyt ohi tuossa tuokiossa. Jos taas norski olisi hypännyt eteen, Iivo olisi voinut palata viereiselle uralle ja puhaltaa sitä pitkin ohi.

    Iivon ylivoima oli niin valtava, että hän olisi voinut käyttää pari sekuntia norskin aikomusten selvittämiseen. Norskeilta meni ainostaan hopeamitali, mutta Suomelta kultamitali. Jos olisi edes kuvitellut voittavansa Iivon, hän ei olisi hypännyt eteen.


  • 2017ottikojokumitäotti

   SITÄPAITSI Iivo Niskanen kiilasi jo aiemmin yhdessä nousussa suoraan toisen hiihtäjän (olikohan se italian joukkueesta) eteen! Mutta yleisesti ottaen on Suomen joukkueella LÄÄKITYS AIKA KOHDILLAAN näissä kisoissa.

   • Gotohell

    Sinulla ei ole ollut lääkitys kohdallaan milloinkaan.
    Mitä jos tilaisit ajan lääkäristä.
    Mene asemaukiolle viemään evästä, siellä on palvelevia P.lapsia.


  • kurpa

   siis pitäisi pyytä norjalaislta anteeksi, että ne pärjää vain vilpillä ja vetämällä kamaa, niistähän ne on olleet otsikoissa viimeaikoina

   • 2017ottikojokumitäotti

    Ja Suomen hiihtäjät vuonna 2001 (tai siis silloin VAIN KÄRÄHTIVÄT OIKEIN PORUKALLA),joten turha on röyhistellä,ja muita osoitella!


  • huonooo

   Anna iivo kultasi norjalle.

  • guggo

   Kumpikin joukkue olisi pitänyt hylätä pahasta töppöilystä.

  • luuloinen

   Viime vuonna ei "lääkityksen" vuoksi kenties hiihtänyt. Uudet tutkimusmenetelmät säikäyttävät jos on jotain pelättävää.

  • lahtiminä

   Mitä valitatte? Kun katsotaan ylhäältäpäin tilannetta Iversenin kaaduttua Iversen laittaa ensin oikean jalkansa Niskasen eteen ja perään estää oikealla kädellä Niskasen. Tähän Niskanen kaatuu. Kuva löytyy tästä googlettamalla Iversen Niskanen.... Kuva levityksessä myös Twitterissä.

  • järki-hukassa

   Jos pitää voittaa norjalainen on mentävä kaikilla voimillaan ja Iivo sen teki eli loppusuoralle tullessa järki ei voinut leikata enää niin terävästi kuin hiihdon alussa ja silloin tapahtuu odottamattomia. Kokeilkaa Iivon morkkaajat miten polla pelaa kun vetää viimesillä voimilla. Helppo ulkopuolisten penkkiurheilijoiden viisastella miten olisi pitänyt Iivon menetellä. Jauhojärven tekemisistä ja puheista samaa mieltä. Aivan asiatonta.

  • Iivojd

   Vittu oikeesti tappakaa ittenne ketkä väittää et se kolari ois ollu iivon vika.. iivo otti norjalaista koko matkan ajan kiinni ja vaihto latua täysin sääntöjen mukaisesti.. te ketkä väititte et kolari ois ollu iivon vika ni te ootte varmaan paskan elämä elänneitä ja asenne on Suomi on perseestä... oikeesti te iivon pilkkaajat hävetkää mikä teitä vaivaa

  • Anteeksperkeleesti

   Olivat panneet Sundbyyn vilkuilemaan taakseen tällä erää, kun Heikkinen veteli ohii.. hihiiiihiihi..

  • Guzmann

   Suomen hiihtojohdon ja hiihtäjien käyttäytyminen oli todella ala-arvoista. Iivo Niskanen pilasi norjalaisten hiihdon, mutta suomalaiset pistivät kaiken Iversenin syyksi.

   Ylen toimittajat Tapio Suominen ja dopinghiihtäjä Virpi Sarasvuo yhtyivät raukkamaisella ja lapsellisella tavalla Jauhojärven ja Jylhän ym. syyttelyyn. Milloinkahan Ylen urheilutoimittajat kasvavat aikuisiksi?

   P.S. Virpi Sarasvuon lässytys on sietämätöntä kuunneltavaa. Ylen olisi syytä vaihtaa Sarasvuo pätevämpään hiihtoasiantuntijaan.

  • eivätpäässeetmaskeihin

   Turskain rekan höökisilöön oli pojat kuulemma kusseet la-su välisenä yönä. Ei ihme kun jäivät vaille höökiaineita että hapottuivat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   718
   7375
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   7099
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   395
   4876
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   493
   4666
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   469
   4470
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   343
   3441
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   268
   2146
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   209
   1903
  9. Marinin juopotteluvideot on kuvannut sama Autio,

   Joka otti legendaarisen ruisrokkikuvankin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009012343.html "Videot ovat alkujaan rayharautio-nimiseltä yksityise
   Maailman menoa
   33
   1595
  10. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   85
   1588
  Aihe