KELA valehtelee käsittelyajoissa

KatastrofiSuomessa

Käsittelyajat ovat absoluuttisia ihmiselle. Mikään valtakunnallinen keskiarvo ei poista sitä, että etenkin Etelä-Suomen läänissä nelisen viikkoa kestää nyt. Se ei mitenkään lohduta tai auta, jos Pohjois-Suomessa on viikko.

KELA valehtelee jatkuvasti siten, että esitetään menneiden viikkojen tilanteita tai valtakunnallisia painottamattomia keskiarvoja. Etelä-Suomessa on paljon enemmän viivästyneitä hakemuksia, joten niitä tulisi painottaa kokonaismyöhästymisiä laskettaessa.

Nyt käsittelyyn menee etelässä 15-20 arkipäivää eli 3-4 viikkoa. Samalla työkkärin ym. etuudet ovat myöhässä. Toimistot pullistevat. Puhelinjonot ovat kamalia ja apua sieltä harvoin osataan edes antaa. Netti jumittaa usein. Liitteeitä ei palauteta, valituksia on siten vaikeampi tehdä.

Etenkin suurperheiden ym. erikoiset ja monimutkaiset tapaukset hidastavat rajusti käsittelyä. Kantasuomalaisen yleisin ttt-hakemus on helppo. Kela ei ole osannut valmistautua vaikeiden ja hitaiden tapausten käsittelyyn. Jälkivalituksia tulee noista paljon, koska ammattitaito ei vain riitä vaikeissa tapauksissa. Kelassa on perinne, että ongelmatapauksissa "hylätään varmuuden vuoksi, ettei tule perintää". Tämä logiikka on kuitenkin ttt-jutuissa epäinhimillinen, koska nyt ei ole enää mitää ttt2:sta suojana, jos ttt hylätään väärin.

Kela on katastrofissa ja loukkaa jo kymmenientuhansien ihmisoikeuksia. Kela ilmoittaa mielellään ongelmatapaukset VAIN HAKEMUSMÄÄRÄNÄ, vaikka etenkin lapsiperheissä yksi hakemus kattaa 4-6 henkeä. Kelan katastrofista kärsii siis YLI MILJOONA SUOMALAISTA. - Tällaisesta joutaisi löytää jo vastuunkantajia. Ei Kela voi olla mikään kasvoton kone.

4

97

  Vastaukset

  • Kelassa on kyvytön johtaja jos ei asiat suju.
   Itsekin ihmettelen onko hakemukseni kadonnut netin syövereihin.
   Kyse on ihmisten ruuasta. Aikooko kela tappaa suomalaisia nälkään?
   Kuolleet voidaan sitten kerätä eduskunnan portaille jotta tiedetään alkuperäiset syylliset.

  • Herran jestas! miten on mahdollista että mustan valtterin etuudet ovat myöhässä? milloin saul ostaa fillarit valkoisille kelan nälässä pitämille lapsille? kysyn vaan,

  • Kela valehtelee. Sama ruuhka on pohjoisessa!

  • On erittäin aiheellinen huomio, että se ei ole mikään oikeudellinen perustelu, jos keskimäärin on noudatettu määräaikoja. Niitä pitää noudattaa kaikissa yksittäistapauksissa.

   Mielenkiintoinen kysymys on, mitä ongelmalle tulisi tehdä. On mahdollista, että Kelan resurssit ovat riittämättömät. Toisaalta on kuitenkin vaarallista palkita mitään virastoa lisäresursseilla, jos se ei suoriudu tehtävistään... silloin kaikki saattavat alkaa laiminlyödä tehtäviään saadakseen rahaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   167
   5172
  2. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   144
   2729
  3. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1706
  4. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   261
   830