SPL ja johto

nakitjamuusi555555

Saksanpaimenkoiraliiton uusi puheenjohtaja Koistinen kertoo uusimmassa Saksanpaimenkoiraliiton julkaisemassa saksanpaimenkoira -lehdessä saksanpaimenkoiraliiton tärkeimmän tehtävän olevan edistää rotumääritelmän mukaisen saksanpaimenkoiran kasvatusta ja jalostusta. Saman lehden kannessa komeilee saksanpaimenkoira jolla on kusenkeltaiset silmät, samanlailsilla silmillä varustettuja koiria löytyy samasta lehdestä muitakin. Että se siitä liiton tärkeimmästä tehtävästä.

Ihan suora lainaus rotumääritelmästä silmien osalta: Keskikokoiset, mantelinmuotoiset, hieman vinoasentoiset, eivät ulkonevat.
Silmien värin tulee olla mahdollisimman tumma. Vaaleat, pistäväkatseiset silmät eivät ole toivottavat, koska ne häiritsevät koiran ilmettä.

12

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ai_kauhu

      Hehhee.

      Mulla mustanaamio, jolla just tummat kauniit mantelinmuotoiset silmät, hieman tavallista kumpikin silmä toisistaa. Tosin pentu on hieman liian yliterävä. Nätin näköinen koira ja kiltti, mutta hieman vaativa noin käytökseltään. Olen kyllä aivan tyytyväinen enkä valita tästäkään koirasta, mutta työnsarkaa riittää pariksi vuodeksi.

    • Kuusilmä

      Hurraa! Meidän rodussamme on oikeastaan ihan KAIKKI hyvin kun suurin valittamisen aihe löytyy lehden kuvamateriaalin otusten silmien väristä!

    • tiedote_flick_

      Siis aivan aikuisten oikeasti, kyllä itsekin huomasin tuosta viimeisimmän Saksanpaimenkoiraliiton julkaisun kannesta, kuinka ruma tuo otus oli, todellakin, mikä siinä kannessa oli, kukahan sen kuvan oli hyväksynyt liiton virallisen liiton kanteen? Mulla on tuhat parempilaatuista kuvaa olemassa sekä nykyisestä, että edellisestä ja sitäkin edellisetä koirastani, kaikista.

    • oijhoipjpo

      Todellakin jo naurettavaa, kun tehdään iso ongelma jonkun kansikuvakoiran silmien väristä. Mites nämä, epävarmat, löysät ja vietittömät matkalaukut, joita suurin osa rodustamme tällähetkellä edustaa? Kannattaisiko ennemmin niistä olla huolissaan?

    • aikapahastihaiseeee

      Eikö tuon aloittajan ajatus ollut se, että rotujärjestön jos jonkin tulisi kunnioittaa ja vaalia rotumääritelmää ja näinhän kuuluu tapahtuvankin, ainakin puheissa, käytäntö vaan näyttää olevan toinen. Onhan se aika noloa kun rotujärjestön julkaiseman lehden etusivulla ja ilmeisesti muillakin lehden sivuilla sekä myös kotisivuilla komeilee rotumääritelmän vastaisia koiria. Kysessähän on Saksanpaimenkoiraliitto, ei mikään RSV2000.

    • hupsistajuu

      "Vaaleat pistäväkatseiset silmät eivät ole toivottavat", kuitenkin vaalea silmäiset koirat voidaan jalostustarkastaa. Kauneuskäsite sikäli on hiukan ulkona palveluskoiran rotumääritelmästä. Suurimmat virheet rotumääritelmässä ovat ne, jotka haittaavat työskentelyä. Niin siis pysytään kuitenkin asiassa.

      • aikavaikeaaaa

        Rotumääritelmässä lukee: " ... Silmien värin tulee olla mahdollisimman tumma ..." eli mitä vaaleammat sitä kauemmas mennään rotumääritelmästä. Miksi kusenkeltaisilla silmillä varustettuja koiria edes jalostustarkastetaan? Jalostuskoiranhan pitää olla kohtuu virheetön


    • MustanaamioFlick

      Eivät asiat mene välttämättä aivan noin. Voi voi vaan. Itselläni on tälläKIN hetkellä koira, joka erittäin työkykyinen sekä työskentelyhaluinen. Terveisin Töölöstä. Olen kouluttanyt yksin pari kolme saku-urosta yhteiskuntakelpoisiksi. Siitä paikallislehdessä jo olemassa pari kirjoitusta.

    • Rotumääritelmä

      Rotumääritelmän mukainen on koira jolla ei ole hylkääviä virheitä. Silmien keltaisuus ei ole hylkäävä virhe.

      • aikapahastihaiseeee

        Kusenkeltaiset silmät eivät ole jalostuskoiran ominaisuus


      • Rotumääritelmä

        Ei ole liian suuri kokokaan, eieikä moni muukaan. Aika iloinen olisin jos omistaisin jalostuskoiran jonka ainoa vika olisi keltaiset silmät.


      • nakitjamuusi55555
        Rotumääritelmä kirjoitti:

        Ei ole liian suuri kokokaan, eieikä moni muukaan. Aika iloinen olisin jos omistaisin jalostuskoiran jonka ainoa vika olisi keltaiset silmät.

        Taitaa olla noista viime vuonna spl-jalostustarkastetuista koirissa tuo kusenkeltainen silmäväri murheista pienin, rakennepuolella on isot ongelmat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      696
      5380
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3347
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2593
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2419
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe