EKOPORTIN ongelmajätekontit

KYSYMYSKUULUU

Mikä on pilssiöljykonttien tilanne, joko ne on käsitelty asianmukaisesti? Jos on niin paljonko tuli maksamaan ja kuka maksoi?

Tätä herkkuahan oli 1200 konttia:

http://yle.fi/uutiset/3-8614398

16

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asedqweeq

      Hys...Hys
      Täälläpäin (forssassa ja Humppilassa) ei ole tapana tälläisiä kupruja selvittää. Ollaan hiljaa niin äänestäjät unohtaa

    • TIETOAKEHIIN

      Tuo on tietysti totta. On se kumma että mamu-asioissa porukka parkuu pää punaisena mutta omaan lähiympäristöön liittyvissä ja melkein luonnonsuojelurikosta hipovissa tapauksissa ollaan hiljaa kuin hiiret.

      No Vorssa, oletteko hiiriä vai ihmisiä? 1200 ongelmajätekonttia ja miljoona kiloa ongelmajätettä ei voi hävitä tai olla häviämättä kuin tuhka tuuleen, nyt tietoa kehiin, joku aivan varmaan tietää asiasta?

    • hyshyhs

      Tietäjät on vaiennettu. Lounasi-hämäläinen tapa.

    • JOKUTIETÄÄ

      No perskuta!

      Kai nyt joku tietää mikä on tämän ekokiimaisten keskinkertaisuukisien pystyttämän ja ELY:n pisa-asiantuntijoiden nolosti hyväksymän "keisarin uudet vaatteet"-näytelmän tilanne?

      1200 konttia ja reilut miljoona kiloa ongelmajätettä...onko ne kontit vielä paikallaan vai onko ne jo hoidettu pois päiväjärjestyksestä? Jos on paikallaan, milloin asia aiotaan hoitaa ja kenen piikkiin asianmukainen käsittely tapahtuu? Jos on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, milloin ja kenen piikkiin asianmukainen käsittely tapahtui?

      Ei tuo ole mitään salatietoa joten mikä on tilanne?

    • kops

      Kysy Elyltä tai mikä avi se on.

    • KERTOKAAJO

      Ei se liene ELY:n heiniä noiden jälkien siivoaminen, valvonta kylläkin. Kyllä tässä nyt pitää nostaa kissa pöydälle koska tämä on ympäristöön liittyvä asia ja niinikään asia joka koskettanee veronmaksajien lompakkoa. Tämä on rahoilleen tuottoa hakevien osinkkokiimaisten sokeitten virkamiesten/poliitikkojen yhteisorgian tuottama (yet another) kupru joka on tietenkin läpivalaistava.

      Mikä on konttien tilanne siis?

      • älytöntätouhua

        Ei Ely kiinnosta vaikka asia kuuluu niille. Ei niitä kiinnosta tiestön kuntokaan. Käyvät vain töissä ja nistavat palkkaa


    • Kysyppäjotainmuuta

      Olemmeko me toimeentulotukituloiset näitä tarkoittamiasi veronmaksajia vai miksi tätä meiltä kyselet?

    • sitenvaantuota

      Ei ole käsitelty. Käsittelylle kun ei ole löytynyt maksajaa. Forssan lehti uutisoi aiheesta tänään, että:

      "Forssassa Rautatienkadun hallissa ja Kiimassuon laitoksella on entisen Ekoport Turku oy:n jäljiltä yli 1200 konttia jäteöljyä, jonka voi luokitella ongelmajätteeksi. Dieselpolttoaineen valmistus ei Forssan pilottilaitoksella onnistunut. Nyt jätteille ei tahdo löytyä maksajaa
      http://www.forssanlehti.fi/

    • Fatipää

      Siinä sitä mämmiä kamelikuskeille...

    • Forssanlehdenjuttu

      Forssan jätekonttiarmada etsii ulospääsyä.

      Korkein hallinto-oikeus puntaroi Forssan jätekonttiongelmaa, joka jäi jäljelle Ekoport Turun suurten haaveiden kariutumisesta konkurssiin kaksi vuotta sitten.

      Forssassa Rautatienkadun hallissa ja Kiimassuon laitoksella on entisen Ekoport Turku oy:n jäljiltä yli 1200 konttia jäteöljyä, jonka voi luokitella ongelmajätteeksi. Dieselpolttoaineen valmistus ei Forssan pilottilaitoksella onnistunut. Nyt jätteille ei tahdo löytyä maksajaa.

      Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus velvoitti yhtiön konkurssipesän jätehuoltotoimiin, mutta konkurssipesä valitti asiasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valitus ei siellä menestynyt, mutta oikeuskiista eteni viime vuoden lopulla korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

      Ekoportin konkurssipesää hoitava asianajaja Arto Hyvönen toteaa, ettei jäte ole pesään kuuluvaa omaisuutta eikä jätteiden käsittely pesälle kuulu, koska se hallinnoi vain yrityksen omaisuutta ja nettovarallisuuden jakoa velkojille.

      Syypää soppaan löytyy konkurssipesän kannalta katsoen paremminkin valtiovallasta, joka vastaa lupien myöntämisestä, valvonnasta ja asetetusta liian alhaisesta vakuudesta.

      Jäteraaka-aineen varastoinnin vakuudeksi jäi Forssassa tuhat euroa. Aluehallintovirasto yritti tosin muuttaa yrityksen vakuuden 450000 euroon, mutta korotus raukesi konkurssiin.

      – Forssassa vakuus ei ollut lähestulkoonkaan riittävä, sanoo ylitarkastaja Petri Hiltunen Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.

      – Ei ole aivan selvää, kuka jätteistä vastaa ja voidaanko konkurssipesä siihen velvoittaa. Meillä oikeuskäytäntö on tähän saakka lähtenyt siitä, että konkurssipesä on jätteen haltija ja velvollinen hoitamaan firmalta jälkeenjääneet jätehuoltovelvoitteet.

      KHO:lta ratkaisu tulee joko loppuvuodesta tai ensi vuoden puolella. Molemmat osapuolet toivovat vuosikirjapäätöstä, joka auttaa lain soveltamisessa vastaavissa tapauksissa.

      – Ei tässä muu auta kuin odottaa korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä ja toivoa, että toiminnanharjoittaja sen päätöksen mukaisesti toimii, sanoo ylitarkastaja Kari Leinonen Hämeen ely-keskuksesta.

      – Iso varasto on Forssassa onneksi sisätiloissa ja jonkinlaisen valvonnan alla. Sillä ei luokitella olevan välitöntä ympäristövaaraa. Siitä on varmaan erilaisia arvioita, kuinka kauan tämä voi jatkua.

      Ongelmaa ei ratkaise välttämättä edes KHO:n päätös. Forssan jäteraaka-aineen käsittely kustantanee puoli miljoonaa euroa. Lopulliset kulut selviävät kilpailuttamalla. Konkurssipesä sai myytyä Turun Pansion laitoksen liiketoiminnan, mutta pesän varat eivät Hyvösen mukaan kuitenkaan riitä jätteiden hävittämiseen.

      Jos jätteen haltija todetaan kyvyttömäksi hoitamaan asiaa, jätelaki mahdollistaa kiinteistönhaltijan vastuun tarkastelun.

      – Jos sitäkään vastuuta ei löydy, joissain tapauksissa viimehetkinen vastuu on kunnalla, jos tietyt kriteerit täyttyvät, Kari Leinonen sanoo.

      – On ihan mahdollista, ettei vastuullista edes löydy.

      Jos muu ei auta, ely-keskus voi hakea ministeriön kautta erillismäärärahaa jätekonttien käsittelyyn. Perusteluja ryydittäisi todellinen vuoto- tai turvallisuusvaara. FL


      Ekoportin
      Forssan kaupungin ympäristöpäällikkö Niina Salminen-Åberg on sopinut ELY-keskuksen kanssa käyvänsä tarkastamassa silloin tällöin Ekoport Turun öljypitoisten jätteiden varastointia Forssassa.

      Talven tarkastusmuistio kertoo, että Rautatienkadun hallin varastotilan lounaispäässä lattialle oli valunut jotain paksua, ei-öljymästä nestettä jostakin muovikontista. Lattia oli tarkastushetkellä kuitenkin kuivan tuntuinen.

      Varaston lämpötila on pysynyt plussan puolella, vaikka ulkopuolella on ollut pakkasta. Öljyistä jätettä sisältävät säiliöt sijaitsevat erillään muusta hallista.

      Ekoport Turun koelaitoksen pihalla Kiimassuolla on lisäksi jätekontteja. Aiempien inventointien perusteella alueella on ulkona todennäköisesti myös vesipitoisempia jätekontteja, joiden jäätyminen on mahdollista. Maassa ei kuitenkaan talven tarkastuksessa näkynyt päästöjä eikä muutakaan poikkeavaa.

      Uusi tarkastuskäynti koittaa lumien ja jäiden sulettua.

      Hämeen ely-keskus ehti suunnitella koelaitoksen pihalla olevien jätteiden toimittamista jatkokäsittelyyn, mutta ei saanut siihen valtion rahoitusta.

      Jätteiden jääminen konkurssitilanteissa hoitamatta ei ole Suomessa aivan poikkeuksellista. Suuri jätemäärä tekee Forssan tapauksesta haasteellisen.

    • NälkämaanSampo

      "Ei Ely kiinnosta vaikka asia kuuluu niille. Ei niitä kiinnosta tiestön kuntokaan. Käyvät vain töissä ja nistavat palkkaa"

      Tuolta se todellakin vaikuttaa. Ihan käsittämätöntä touhua että tuollaiselle huijaukselle kukaan ylipäätään koskaan missään edes myöntää mitään lupia, jo kemian prosessitekniikkaa ensimmäisiä vuosia opiskeleva ymmärtää että kyseessä on apinan koijaus.

      Sinällään EKOPORT:n valedieseltehdas ongelmajäteongelmineen on vielä pieni kupru ja veronmaksajien kukkarolle pieni ongelma, jos verrataan vaikka Talvivaaraan, joka on mittakaavassaan yksi Suomen suurimmista ympäristörikoksista ja huijauksista ja tulee vaativine jälkihoitoineeen todella kalliiksi.

      Tällaiset kuviot ovat tyypillistä 2000-luvun Suomessa, meillä on osaamaton virkamieskunta ja poliitikkoina keskinkertaisia puusilmiä joilla kastuu pikkuhousut ja boxerit jos on jossain ääneen lausuttu eko tai bio.

      Tuossa kontekstissa kannattaa katsoa vaikka dokumenttiprojekti Nälkämaan Sampo:

      http://areena.yle.fi/1-3121890

      joka antaa hyvän kuvan siitä tyhjäpäisyydestä, millä Suomen poliittinen päätöksenteko ja virkamiesvalvonta sallii Isänmaan raiskaamisen. Mukana kuvissa myös Sanni.

    • stoffeonhurri

      Forssan kaikki betoniporsaat korvataan E-portin konteilla.
      Kaupunkikuva voisi vaikka kaunistua
      Näin joulun alla niihin voisi laittaa valot...

    • veronmaksajat

      Forssalaisten maksettavaksi jää

    • tulostietoja

      Konkurssipesän hoitajan asianajotoimisto teki vuonna 2016 tilinpäätöstietojen mukaan noin 2,8 miljoonan euron liikevaihdolla tulosta 887 000 euroa. Konkurssipesien hoito on aika tuottoisaa bisnestä.

    • Stigu

      Ne on lastattu proomuun ja määränpää on salainen....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe