Miten Kela laskee näin?

Allukainen

Hei nyt apua kaivattaisiin..
Olen saanut Kelasta TT-tukipäätöksen nyt muutamille kuukausille eteenpäin. Ja nyt viime kuussa sain hakea työttömyystukea kaksi kertaa (kuun alussa ja kuun lopussa). Aikaisemmin kun tälläinen tilanne on ollut (silloin sossu päättämässä) siirrettiin se toinen näistä tuista seuraavan kuun tuloksi. Mielestäni järkevää sillä enhän ehdi niitä parissa päivässä käyttääkkään.

Mutta kysymykseni liittyykin siihen, että miksi laskelmassa lukee, että työttömyysturva on 560€ ja TT-tuki 50€? Todellisuus on taas työttömyysturva 520€ ja TT-tuki 50€. Kelassa sanovat, että asia on oikein. Laskevat 21,5 kertoimen mukaan tästä edespäin monta kuukautta. Mutta laskelman pitäisi vastata todellisuutta!

23

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Allukainen

        Ton luin kyllä. En taas silti ymmärrä et miten saan mukamas enemmän tukea. Häviän sen 40€ about joka kuukausi.. Ja toiselle saman Kelan kanssa painivalle tulee ihan normaalisti tuet ja se 40€ enemmän kuin mulle. Eikö laskelmien kuitenkin pitäisi täsmätä?
        Anteeksi jos rautalangasta pitää vääntää. Sossun puolella oli helpompaa.


    • hommiaonsuomitäynnä

      Nuorena keräsimme kolikkoja kioskien edustalta ja yleisiltä paikoilta laittamalla tikunpäähän purukumia ja tökkimällä lautojen väliin,pennoset ja markat tarttuivat niihin hyvin, paitsi pakkasella kontatessa oli hieman hankalampaa. miljoona muuta hommaa vanhuksien auttamisesta muihin askareisiin.Suosittelen oma-aloitteellisuutta lorvimisen sijaan.

      Opitte arvostamaan työtä ja siitä saatavaa rahaa ilman pikavippeilyänne,joita ette maksele,joudutte velkavankeuteen ja Elämänne on pilalla.
      Sitten syytetään taas Kelaa,kun niska limassa järjestävät teille ilmasta rahaa.

      • niinniin1

        Tämä taisi tulla nyt kyllä ihan väärään keskusteluun..


      • Löysättöistäpois

        Oletko itse sitten töissä kun klo 14:27 kirjoittelet tänne? Mahdatko olla yötyöläinen vai kirjoitteletko peräti työaikansi tänne? Mikä on oma koulutuksesi ja palkkasi?


      • Velathautaan

        Velkavankeudessahan se elämä on vasta yhtä lystiä. Töihin ei voi mennä, koska uo.mies veisi palkasta niin suuren osan, ettei olisi mahdollisuutta selvitä enää taloudellisesti. Ei tarvitse pelätä enää mitään. Siis ei tarvitse pelätä, että entäs jos jää vaikka työttömäksi, eikä pysty maksamaan laskujaan. Kun on jo pohjalla, niin ei ole mitään menetettävää. Ei tarvitse stressata. Velat menee mukana hautaan sitten joskus. Ei niitä tuonpuoleisesa kysellä. (Siihen ei pysty edes uo.mies) :D


    • I_am_just_asking

      Siis onko nyt niin, että vaikka työttömyysturva myönnetään 20 vuorokaudeksi, niin Kela aina ottaa tuon huomioon kertoimella 21,5. Vaiko sitten ryhdytään käytttämään kerrointa 21,5 kun ensimmäisen kerran työmarkkinatuki tulee tilille 2 kertaa samassa kuukaudessa.

    • amiksestapäivää

      Teit virheen.

      Sinun olisi pitänyt vitkastella tm-tuen hakua niin ettei kahta maksuerää olisi tullut samalle kuukaudelle.

    • nodoupt

      Kyllä tämän kunnan sossu pienensi tukea jos oli ollut 2 tmt-maksuerää samassa kuussa.

    • aimhelpingyou

      Koita saada itsellesi katko tmt:een niin olet uudestisyntynyt ja pääset taas nollasta liikkeelle.
      Et mene sovittuun tapaamiseen tai laiminlyöt muuten velvollisuutesi:)

    • Allukainen

      Näköjään sitten olis pitäny tosiaan niin tehdä.. Tässä ei ole mitään järkeä et ennestään pienet tulot pienenee tuon 40€;n verran. Eli ne siellä laskeskelee miten sattuu ja miten haluavat, eikä mitään ole tehtävissä? :( Saako sitä sitten vieritellä seuraaville kuille? Vai onko siinäkin tapahtunut virhe?

    • annukka_72

      Poikani saa tt tukea, voiko tämä olla oikein laittoi työmarkkinatuki ilmoituksen, niin kela oli vienyt ne rahat ja poika sai tilille huikeet 0€, miten tämä voi olla mahdollista?

      • 3534535

        Mahdollisesti se toimeentulotukipäätös on tehty takaisinperittävänä odotettavissa olevaa työmarkkinatukea vastaan, ja sen perusteella kelalla oikeus kuitata maksetusta etuudesta aiemmin myönnetty toimeentulotuki takaisin, joten siinä joutuu silloin hakemaan uudestaan toimeentulotukea seuraavalle jaksolle.


      • 8980980989

        Saadaan säästöä kun työmarkkinatuki peritään takaisin ja sama tuki lasketaan tuloksi, vaikka kuinka yrittää hakea joka kuukaudelle tukea, niin aina jossakin vaiheessa se tuki jää saamatta kun vuorotellaan työmarkkinatuen takaisinperintää ja laskemista kuukauden tulona.

        Hallinto-oikeudessakin tuollainen muutaman sadan euron pikkusumman ero lasketun ja todellisen tuen välillä menee läpi sormien.


      • 3534535
        8980980989 kirjoitti:

        Saadaan säästöä kun työmarkkinatuki peritään takaisin ja sama tuki lasketaan tuloksi, vaikka kuinka yrittää hakea joka kuukaudelle tukea, niin aina jossakin vaiheessa se tuki jää saamatta kun vuorotellaan työmarkkinatuen takaisinperintää ja laskemista kuukauden tulona.

        Hallinto-oikeudessakin tuollainen muutaman sadan euron pikkusumman ero lasketun ja todellisen tuen välillä menee läpi sormien.

        Sen pyörityksen syynä ei ole muu kuin ohjata tuentarvitsija ensisijaisen tuen piiriin, ja työikäisen työkuntoisen tulee olla työmarkkinoiden käytettävissä, mikä hoituu ilmoittautumalla työnhakijaksi, jolloin pääsee samalla myös muiden työllistymistä edistävien tukitoimien ulottuviin. Kokonaisuutena yhteiskunnalle edullisempi ja tarkoituksenmukaisempi ratkaisu kuin passivoida nuoria toimeentulotuella.


      • hhehhehehhehh

        Miten ihmeessä syynä voi olla tarve ohjata tuentarvitsija ensisijaisen tuen piiriin, kun tuolla käytännöllä varmistetaan, että työtön pysyy pelkän toimeentulotuen varassa.

        Idiootin logiikka ei toimi.


      • 8980980989
        hhehhehehhehh kirjoitti:

        Miten ihmeessä syynä voi olla tarve ohjata tuentarvitsija ensisijaisen tuen piiriin, kun tuolla käytännöllä varmistetaan, että työtön pysyy pelkän toimeentulotuen varassa.

        Idiootin logiikka ei toimi.

        Siitähän se takaisinperinnällä vähitellen ohjautuu, koska työmarkkinatuki on suurempi kuin perustoimeentulotuki.


      • hhahhahahhahhahh

        Kun se työmarkkinatuki ei riitä elinkustannuksiin vaan on haettava sen lisäksi toimeentulotukea, niin työmarkkanatuen suuremmuudella ei ole oikeastaan yhtään mitään merkitystä.

        Idiootin logiikka ei toimi.


    • SuomenKansaOy

      Edellä annettiin ensisilmäyksellä loogiselta kuulostavia neuvoja siirtää työmarkkinatuen maksupäivää seuraavalle kuukaudelle ja tehdä se vaikka olemalla menemättä johonkin tilaisuuteen. Ei se taida ihan noin vaan käydä, että siirtää maksupäivää. Maksuahan voi takautuvasti hakea monta viikkoa jälkeenpäin, eli joutuisi odottamaan hakemuksensa lähettämistä pitkään. Ja jos ei mene johonkin tilaisuuteen, tuki ei vain katkea, vaan työkkäri läimäisee karenssin pariksi kuukaudeksi. Ja koska vuodessa on 13 neljän viikon rypästä ja vain 12 kuukautta, jos jotenkin onnistuisikin saamaan maksut taas pelaamaan kerran kuussa -tyyliin, maksuista jäisi vuodessa yksi kokonainen neljän viikon jakso maksamatta, eli tulisi tappiota se 519 euroa (sitähän taas pudotettiin - ei ole enää 522e).

      Ja tämäkin on varmasti ihan edeltäsuunniteltu juttu, että työttömyyskorvaus on viikoittain ja toimeentulotuki kuukausittain. Muutenhan se olisi liian selkeää ja uhrikin voisi oppia säännöt. Halutaan pitää systeemi mahdollisimman sekavana, haitallisena, mahdottomana, passivoivana.

    • Jääpysyväksi

      Monissa kunnissa se 13 tuki jätetty huomioimatta ja osassa ei. Kela päätti, että se vähennys tehdään nyt kaikissa eli sen muutama kymmen euroa jää pysyväksi vähennykseksi koko vuoden ja ensi vuonnakin jne. Ei poistu enäänkun se tulee kohdalle. Jää ikuiseksi niin kauan kun hakee tukea.

    • köyhäkaupunkilainen

      Minultakin perittiin työmarkkinatuki kun olin saanut toimeentulotukea. Sain toimeentulotukea 487 tammikuun alussa. Kela peri myös helmikuun työmarkkinatuen ja se on väärin. Tein valituksen, soitin soskuun myö omavirkailijalle ja se sanoin että kelan pitäis maksaa mulle lisää rahaa. Olen elänyt tammikuun 487 eurolla tähän päivään asti, maksoin siitä vielä kahden kuun vuokran omavastuuden 156 euroa, Helmikuun alussa sain 35 euroa toimeentulotukea vain. Aika sekava juttu, tänä vuonna olen saanut rahaa noin 800 euroa kun normaalisti se on yli 1300, 3 kk aikana.

    • lilliputtienmaa

      kun saat työmarkkinatukea/peruspäivärahaa 13 kertaa vuoteen, mikäli on neljän viikon jaksoissa, ei ole kyse nyt Kelan virheestä. Tarkistappa itse, laskien se perustoimeentulon minimi, 12 kk ajalle, kun saat 13 kertraa vuoteen sen työmarkkina tai muun vast. tuen.
      Voi vain kummastella tätä kansan hyvää laskupäätä. Aina pitäisi saada jotain ekstraa. Mutta sen eteen ei tehtäisi yhtään mitään.

      Vapaapäivä. Hyvä päivä maksaa laskuja, ja päivittää pakolliset kotiin. Ja aikaa jää. Itse kirppuilen sen asian kanssa, kun täällä kehäkolmosen syrjästä påitemmällä on tekijöitä joka asialle, ja hommia vähemmän, ettei kokoaikaista oikein tavan talliainen löydä.
      Soviteltu on hyvä hiljaisina aikoina, mutta palkkaa se ei vastaa mitenkään-

    • Laskennallinen

      21,5 on laskennallinen kerroin, siis arkipäivä x 12 kk. Vastaa n. arkipäiviä /vuosi.
      Eli muutamana kuukautena voittaa sit, koska joka kuuukaudelle on laskettu tuo 21,5 kerroin.
      Mitoittakaapa menonne tuon mukaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe