Kelan touhua

pom-pom

Kun Kelaa on tässä viime ajat arvosteltu toimeentulotuen tiimoilta, ja ihan syystä, itsekin ihmettelen tämän eduskunnan alainen instanssin kummia koukeroita.

Aluksi, loppusyksyllä pitkäaikaissairauteni paheni ja lääkäri määräsi sairauslomaa. Sairauspäivärahaa ei myönnetty. Työmarkkinatuki katkaistiin samalla, koska olin sairas, en terve enkä työmarkkinoiden käytettävissä. Hain toimeentulotukea lääkkeisiin ja elämiseen, onneksi kunnan sossu oli myötäelävä, sillä selvisin pahimman yli.

Tein oikaisun sairauspäivärahapäätökseen, joka hylättiin. Tein oikaisun työmarkkinatuen katkaisupäätökseen, sekin hylättiin. Samalla viikolla sain postitse Kelan kirjeen, jossa kehotettiin kuitenkin hakemaan työkyvyttömyyseläkettä. Tein sen kaikkien sääntöjen mukaan (uudet B-lausunnot), se hylättiin. Sain kehotuksen hakea vammaisetuutta. En hakenut. Tein oikaisupyynnön eläkepäätökseen, se hylättiin, joo.

Nyt on lähdössä muutoksenhakulautakuntiin aika läjä hylättyjä päätöksiä. Niiden käsittelyä oottelen tässä sairaana ja taloudellisessa ahdingossa seuraavat 9-10 kuukautta.
Hain taas toimeentulotukea, se on jumissa. Niinpä niin.

Olisiko Kelan touhuilulla joskus jokin myöntäväkin ja sairasta kansalaista auttava päätös tulossa, se jää nähtäväksi.
Tällä yksittäisen hakijan työllistämisvaikutuksella ainakin kuukausipalkat juoksee tukien käsittelijöillä! Omg.

6

263

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hohhoija

   "Nyt on lähdössä muutoksenhakulautakuntiin aika läjä hylättyjä päätöksiä."

   ja suurin osa noista taitaa olla auttamatta liian myöhään lähetetty, sillä semmoinen max 37 pv päätöksestä voisi olla realistinen

   • pom-pom

    Kirjoitin epätäsmällisesti.
    Joo, kyllä ne kaikki meni ajanmukaisesti eteenpäin. Tuo kuukausien odottelu on nyt sitten edessä, ekat vastaukset tulee loppukesällä ehkä ja sitten siitä jatkumona. Todennäköisesti tulevat hylättynä, eihän korppi korpin silmää noki.


  • klklkl

   Nyt heti tulevana maanantaina otat kuntasi sossuun yhteyttä ja vaadit päästä juttusille. Kela on kela eli ei toimi. Luulisin että kuntasi sossu auttaa.

  • dhdfhshfshtux

   Jos saat työmarkkinatukea, älä yritä siirtää itseäsi sairauspäivärahalle, tämä on aika klassinen virhe. Mikäli sinulle osoitetaan työtehtävä, sinulla on esittää lääkärin paperi, jolloin työkkari ei voi antaa karenssia työn tai muun touhun hylkäämisestä.

   Jos Kela hylkäsi eläkehakemuksesi, sinun tulee hakeutua työttömäksi työnhakijaksi. Ihminen ei voi olla yhtäaikaa kela-luukulla työkyvytön ja työkykyinen, siksipä on olemassa "vajaakuntoiset", eli työkyvyttömät työmarkkinatuen nostajat, joita on todella paljon. Vaikka olisi pyörätuolissa tai sänkypotilaana, henkilö pääsee työttömäksi työnhakijaksi, kun ilmoittaa suostuvansa ottamaan työtä vastaa jos sitä tarjotaan, siis ilmoittautumisvaiheessa, sen jälkeen toki vedetään ne B-paprut esiin, jotka antavat melko täyden nakkisuojan työkkärin osalta.

  • Kelasta

   Kela on tyypillinen esimerkki siitä mitä seuraa kun virkoihin valitaan jäsenkirjan perusteella. Mitään ei ostata tehdä, mutta on hyväpalkkainen suojatyöpaikka kun on sopiva jäsenkirja.
   Syy osaamattomuuteen ei tietenkään ole työntekijöissä vaan niissä politrukeissa jotka näitä virkoja jakavat tyhmille puolueen jäsenille.
   SDP:n jäsenkirjalla on jo kymmeniä vuosia pätevöitynyt mihin tahansa virkaan, Vaikka pressaksi tai ministeriksi.
   Ihan turhaan punavihreät ja demut uhkailevat Kelan työntekijöitä. Eivät he tahallaan tyhmiä ja osaamattomia ole.

   Jos joku ihmettelee sitä miksi Kelassa ei osata hoitaa sille kuuluvia tehtäviä niin vika on myös ihmettelijässä. Poliittiset virkanimitykset on viimekädessä meidän äänestäjien syytä.
   Arvaa miksi kahta valtakunnansyyttäjää epäillään rikoksista? Kukahan tekisi valtuksen asiasta?

  • pom-pom

   Iso ihmetys on siitä kyllä, että miksi tuo Kela toimii niin epäkäytännöllisesti näissä sairaan työkyvyttömän asioissa. Luulisi, että hakijan status on tiedossa siellä tukien käsittelijöillä, näkeehän jo hakijakin kaiken sähköisesti omilta sivuiltaan.
   Ei ole kenenkään etu antaa väärää infoa ja ohjeistusta kansalaiselle. Sairas tai ylipäänsä kuka tahansa tietämätön ja väsynyt hakija poukkoilee eri ohjeitten mukaan ja täyttää kaavakkeita, joita tippuu haettavaksi. Jos tiedossa on, ettei hakijalla ole oikeutta johonkin etuuteen, ei sitä pidä myöskään tyrkyttää. Esimerkiksi uusien B-lausuntojen saaminen vie paljon resursseja niin terveydenhoidolta kuin potilaaltakin. Kaikki maksaa, niin ajankäyttö kuin matkat, lääkärinpalkkiot ja todistuksetkin. Itsekin asun syrjäseudulla, josta matka lääkäriin on monia kymmeniä kilometrejä, yhteen suuntaan. Autottoman on vaikeaa kulkea, julkista liikennettä ei ole.

   Jotenkin tulee täysin kafkamainen olo, jos kaikki muut viranomaiset (sosiaalitoimisto, terveydenhoitohenkilöstö, TE-keskus mm.) joutuvat pyörittämään dokumentteja hakemuksen tueksi, mutta Kansaneläkelaitos aina loppupelissä kuitenkin päättää mitä haluaa. Kyllä tämäkin leikki maksaa selvää rahaa, tietysti, ja sen kuvion maksaa yhteiskunta ja veronmaksajat. Elätämmekö virkailijoita me, köyhät kansalaiset?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   301
   8532
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   4801
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   193
   3795
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   84
   1903
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1778
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1553
  7. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   122
   1180
  8. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1134
  9. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   102
   1123
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   7
   1091
  Aihe