Kelan touhua

pom-pom

Kun Kelaa on tässä viime ajat arvosteltu toimeentulotuen tiimoilta, ja ihan syystä, itsekin ihmettelen tämän eduskunnan alainen instanssin kummia koukeroita.

Aluksi, loppusyksyllä pitkäaikaissairauteni paheni ja lääkäri määräsi sairauslomaa. Sairauspäivärahaa ei myönnetty. Työmarkkinatuki katkaistiin samalla, koska olin sairas, en terve enkä työmarkkinoiden käytettävissä. Hain toimeentulotukea lääkkeisiin ja elämiseen, onneksi kunnan sossu oli myötäelävä, sillä selvisin pahimman yli.

Tein oikaisun sairauspäivärahapäätökseen, joka hylättiin. Tein oikaisun työmarkkinatuen katkaisupäätökseen, sekin hylättiin. Samalla viikolla sain postitse Kelan kirjeen, jossa kehotettiin kuitenkin hakemaan työkyvyttömyyseläkettä. Tein sen kaikkien sääntöjen mukaan (uudet B-lausunnot), se hylättiin. Sain kehotuksen hakea vammaisetuutta. En hakenut. Tein oikaisupyynnön eläkepäätökseen, se hylättiin, joo.

Nyt on lähdössä muutoksenhakulautakuntiin aika läjä hylättyjä päätöksiä. Niiden käsittelyä oottelen tässä sairaana ja taloudellisessa ahdingossa seuraavat 9-10 kuukautta.
Hain taas toimeentulotukea, se on jumissa. Niinpä niin.

Olisiko Kelan touhuilulla joskus jokin myöntäväkin ja sairasta kansalaista auttava päätös tulossa, se jää nähtäväksi.
Tällä yksittäisen hakijan työllistämisvaikutuksella ainakin kuukausipalkat juoksee tukien käsittelijöillä! Omg.

6

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohhoija

      "Nyt on lähdössä muutoksenhakulautakuntiin aika läjä hylättyjä päätöksiä."

      ja suurin osa noista taitaa olla auttamatta liian myöhään lähetetty, sillä semmoinen max 37 pv päätöksestä voisi olla realistinen

      • pom-pom

        Kirjoitin epätäsmällisesti.
        Joo, kyllä ne kaikki meni ajanmukaisesti eteenpäin. Tuo kuukausien odottelu on nyt sitten edessä, ekat vastaukset tulee loppukesällä ehkä ja sitten siitä jatkumona. Todennäköisesti tulevat hylättynä, eihän korppi korpin silmää noki.


    • klklkl

      Nyt heti tulevana maanantaina otat kuntasi sossuun yhteyttä ja vaadit päästä juttusille. Kela on kela eli ei toimi. Luulisin että kuntasi sossu auttaa.

    • dhdfhshfshtux

      Jos saat työmarkkinatukea, älä yritä siirtää itseäsi sairauspäivärahalle, tämä on aika klassinen virhe. Mikäli sinulle osoitetaan työtehtävä, sinulla on esittää lääkärin paperi, jolloin työkkari ei voi antaa karenssia työn tai muun touhun hylkäämisestä.

      Jos Kela hylkäsi eläkehakemuksesi, sinun tulee hakeutua työttömäksi työnhakijaksi. Ihminen ei voi olla yhtäaikaa kela-luukulla työkyvytön ja työkykyinen, siksipä on olemassa "vajaakuntoiset", eli työkyvyttömät työmarkkinatuen nostajat, joita on todella paljon. Vaikka olisi pyörätuolissa tai sänkypotilaana, henkilö pääsee työttömäksi työnhakijaksi, kun ilmoittaa suostuvansa ottamaan työtä vastaa jos sitä tarjotaan, siis ilmoittautumisvaiheessa, sen jälkeen toki vedetään ne B-paprut esiin, jotka antavat melko täyden nakkisuojan työkkärin osalta.

    • Kelasta

      Kela on tyypillinen esimerkki siitä mitä seuraa kun virkoihin valitaan jäsenkirjan perusteella. Mitään ei ostata tehdä, mutta on hyväpalkkainen suojatyöpaikka kun on sopiva jäsenkirja.
      Syy osaamattomuuteen ei tietenkään ole työntekijöissä vaan niissä politrukeissa jotka näitä virkoja jakavat tyhmille puolueen jäsenille.
      SDP:n jäsenkirjalla on jo kymmeniä vuosia pätevöitynyt mihin tahansa virkaan, Vaikka pressaksi tai ministeriksi.
      Ihan turhaan punavihreät ja demut uhkailevat Kelan työntekijöitä. Eivät he tahallaan tyhmiä ja osaamattomia ole.

      Jos joku ihmettelee sitä miksi Kelassa ei osata hoitaa sille kuuluvia tehtäviä niin vika on myös ihmettelijässä. Poliittiset virkanimitykset on viimekädessä meidän äänestäjien syytä.
      Arvaa miksi kahta valtakunnansyyttäjää epäillään rikoksista? Kukahan tekisi valtuksen asiasta?

    • pom-pom

      Iso ihmetys on siitä kyllä, että miksi tuo Kela toimii niin epäkäytännöllisesti näissä sairaan työkyvyttömän asioissa. Luulisi, että hakijan status on tiedossa siellä tukien käsittelijöillä, näkeehän jo hakijakin kaiken sähköisesti omilta sivuiltaan.
      Ei ole kenenkään etu antaa väärää infoa ja ohjeistusta kansalaiselle. Sairas tai ylipäänsä kuka tahansa tietämätön ja väsynyt hakija poukkoilee eri ohjeitten mukaan ja täyttää kaavakkeita, joita tippuu haettavaksi. Jos tiedossa on, ettei hakijalla ole oikeutta johonkin etuuteen, ei sitä pidä myöskään tyrkyttää. Esimerkiksi uusien B-lausuntojen saaminen vie paljon resursseja niin terveydenhoidolta kuin potilaaltakin. Kaikki maksaa, niin ajankäyttö kuin matkat, lääkärinpalkkiot ja todistuksetkin. Itsekin asun syrjäseudulla, josta matka lääkäriin on monia kymmeniä kilometrejä, yhteen suuntaan. Autottoman on vaikeaa kulkea, julkista liikennettä ei ole.

      Jotenkin tulee täysin kafkamainen olo, jos kaikki muut viranomaiset (sosiaalitoimisto, terveydenhoitohenkilöstö, TE-keskus mm.) joutuvat pyörittämään dokumentteja hakemuksen tueksi, mutta Kansaneläkelaitos aina loppupelissä kuitenkin päättää mitä haluaa. Kyllä tämäkin leikki maksaa selvää rahaa, tietysti, ja sen kuvion maksaa yhteiskunta ja veronmaksajat. Elätämmekö virkailijoita me, köyhät kansalaiset?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe