Aihe

Vanhenevalle koiralle mitä ruokaöljyä ruokaan ?

Veteraani.musti

Muistako kukaan mikä ruokaöljy on terveellisintä ja parasta vanhenevan koiran ruokaan päälle liruteluna ? En ole löytänyt siitä tehtyä lehti juttua mistään.

27

767

  Vastaukset

  • öljyllä nyt ei ihmeitä vanhukselle tehdä, jos ruoka ei ole oikean laista.Vanhoille koirille on ihan omat ruokamerkkinsä, joissa on kaikki tarvittava.Älä osta diettiruokaa, se ei ole paras valinta.Vanhan koiran kropassa ei ravinteet enää imeydy niin kuin nuorempana, joten on väärin syötellä diettiruokia jotka sopii ylipainoisille, vaikka joissakin metkeissä niin suositellaan.Itse ostan eläintarvikeliikkeestä, ja valitsen sellaisen merkin, jossa on kaikki tarvittava, ei tarvitse lontrata öljyjen ja purkkien kanssa,kun ruuasta saa kaiken tarvitsemansa, lisäksi syötän myös raakaruokaa, koska on niin ikänsä syönyt.Merkki on kalleimmasta päästä, ruoka maistuvaa, ja koira liikkuu, ja voi hyvin.

  • Ei ole olemassakaan kuivamuonaa, jossa olisi kaikki tarvittava. Vaikka ostaisi kuinka kallista merkkiä, aina jää jotain uupumaan. Koira hyödyntää huonosti kasviöljyjä. Esimerkiksi löhiöljy on koiralle sopivaa. Minkä syyn takia haluat antaa öljyä, onko koiralla jotakin oiretta, johon haet apua?

   • Suurin osa koiranruoissa olevasta lohiöljystä on kasvatettua lohta, missä rasvahappoja on suunnilleen 10% siitä mitä pitäisi olla.


   • Tuli tuossa puhetta asiasta ja siinä tuli tuo juttu esille, että koiralle on hyväksi antaa ruokaöljyä ruuan päälle. Kun noita ruokaöljyjä valmistetaan eri aineksista, mutta kukaan ei muistanut mikä oli parasta vanhenevalle koiralle. Joait hyviä vaikutuksia sillä öljyllä oli sen takia tiedustelen asiaa palstalaisilta.


   • Varmasti näin jos käy vaik mm liikkeen safkat läpi.. omaa tyhmyyttä tai laiskuutta jos luulee silloin että ei ole saatavilla 😀 Nopeesti tulee mieleen ainakin 5 merkkiä mitkä täyttää nuo kriteerit


   • Kyllä on


  • Voi ruokaöljyä antaa koiralle, mutta kasviperäisestä öljystä ei kyllä ole järin hyötyä koiralle, oli se mitä tahansa öljyä. Jos esimerkiksi halutaan omegalisän vuoksi antaa, kannattaa valita joku kalaöljyistä.

  • Pellava mustia, tai lohiöljyjä.

  • Sitä tuskin voi sanoa, mikä on parasta...
   Ei mitään tutkittuakaan ole tai tuskin kellään niin kattavaa kokemustakaan.
   Mutta ihan hyväksi öljyt on, ja nimenomaan kylmäpuristetut.
   Itse annan systeemillä yks pottu esim. rypsiöljyä, seyuraava auringonkukkaa, pellavansiemen ym. ja sitten kun itsekkin lorautellaan lautaselle :) , niin pullo menee riittävän nopeastikkin.
   On myös koirille öljyjä, joihin on lisätty vitamiinejä. Ne on oma lukunsa, ja minusta esim. kuurina ok. Muussa tapauksessa kannattaa huomioida myös ruokaan vitskut.
   Kalaöljyssä kannattaa huomioida, että se on melko tujua. Sitä kannattaa antaa varoen. Kaikki koirat ei kestä sitä lainkaan, varsinkaan jos ei ole tottuneet tai on hyvin herkkävatsaisia.
   Öljylisä ei ole ollenkaan pahitteeksi, syö mitä syö.

   • Olen kaivellut noita vanhoja koiralehtiä asian selvittämiseksi, mutta ei tärpännyt vielä. Nuo kalaöljyt ainakin voi olla ainakin kasvalle koiralle liikaa annetuna pahasta niissä olevan fosforin vuoksi ?


   • Veteraani.musti kirjoitti:

    Olen kaivellut noita vanhoja koiralehtiä asian selvittämiseksi, mutta ei tärpännyt vielä. Nuo kalaöljyt ainakin voi olla ainakin kasvalle koiralle liikaa annetuna pahasta niissä olevan fosforin vuoksi ?

    En osaa tuohon sanoa mitään, kun kokemusta ei ole asiasta.
    Mutta ainahan kannattaa varovainen olla kasvavan kanssa, jos päällekkäisyyksiä aikoisi antaa.


  • Molossi sotkee kommentissaan nyt ihmisen ja koiran ravitsemuksen keskenään. Myös kasvavalle koiralle voi antaa kalaöljyä. Onhan nappuloissakin rasva ja öljylisiä, tosin heikkolaatuista.

   • Sen olen huomannut isoilla roduilla, jos kasvalle koiralle annetaan esim. lohta kasvattajan suositteleman ruuan lisäksi se johtaa kasvu häiriöihin eli jalat vääntyvät.


   • Sotkee miten?


   • Minäkin kysyn, että millälailla sotkee?


   • Veteraani.musti kirjoitti:

    Sen olen huomannut isoilla roduilla, jos kasvalle koiralle annetaan esim. lohta kasvattajan suositteleman ruuan lisäksi se johtaa kasvu häiriöihin eli jalat vääntyvät.

    Vanha uskomus, että ruokinta vääntäisi jalkoja. Perimä määrää rakenteen, ei ruoka.


   • molossi kirjoitti:

    Minäkin kysyn, että millälailla sotkee?

    No sillä lailla sotkee, että Kalkin ja Fosforin suhde menee pieleen jos koira saa liikaa kalaa ja se kasvattaa pitkiä jalan luita vääriksi johon normaalista poikeavaan suuntaan.


   • Ja tämä tieto perustuu mihin? Kannattaisi varmaan opiskella ihan perusasioita kalkin ja fosforin suhteesta ja vaikutuksesta ennen kuin alkaa suoltaa höpönlöpöä tietona.


   • höpöhöpö kirjoitti:

    No sillä lailla sotkee, että Kalkin ja Fosforin suhde menee pieleen jos koira saa liikaa kalaa ja se kasvattaa pitkiä jalan luita vääriksi johon normaalista poikeavaan suuntaan.

    Millälailla sotkenut tuossa asiassa? Minähän sanoin, että en osaa sanoa.
    Sitäpaitsi jos tuota edes alkaa jotenkin pohtia, niin pitäisi määrittää, mikä kullekkin on liikaa ja mikä on kokonaisruokavalio...

    Nimimerkki eimutulta kuulisin mielelläni vastauksen, että millä lailla sotken ihmisen ja koiran ravitsemuksen keskenään, kun kiinnostaisi tietää ...


  • lohiöljy, auringonkukkaöljy ja laadukas nappula lisäksi jos kotiruoalla on

  • Teboilin täyssynteettinen 5-40w on hyvä. Pysyy vanhassakin myllyssä hyvin sisällä.

   • Antakaa koirillenne ainoastaan eläinperäisiä öljyjä!! Kasviperäiset öljyt voivat pitkään käytettynä vaurioittaa haimaa, sekä niiden imeytyminen on olematonta. Lohiöljyt yms, sekä kunnon läski käyttöön


   • Vierjailija kirjoitti:

    Antakaa koirillenne ainoastaan eläinperäisiä öljyjä!! Kasviperäiset öljyt voivat pitkään käytettynä vaurioittaa haimaa, sekä niiden imeytyminen on olematonta. Lohiöljyt yms, sekä kunnon läski käyttöön

    Läskistä voi eläinlääkärin mukaan tulla haimatulehdus.Miksi suosittelet sitä?


  • Muistaakseni kaikkein terveellisin oli risiiniöljy, siinä on eniten monityydyttämättömiä rasvahappoja.

   • Sillä aikaan saa RIPULIN, ja koira sairastaa päiviä.Miksi suosittelet öljyä,mikä sairastuttaa koiran?


   • Järkiköpuuttuu kirjoitti:

    Sillä aikaan saa RIPULIN, ja koira sairastaa päiviä.Miksi suosittelet öljyä,mikä sairastuttaa koiran?

    Ei ole meidän koirat ainakaan sairastuneet. Turkki kiiltää ja voivat hyvin. Annan risiiniöljyä kerran viikossa. Kalaöljystä ne oksentivat eikä siedä sen makua.


   • pehmeäkarva kirjoitti:

    Ei ole meidän koirat ainakaan sairastuneet. Turkki kiiltää ja voivat hyvin. Annan risiiniöljyä kerran viikossa. Kalaöljystä ne oksentivat eikä siedä sen makua.

    trolll trolltrollollolllll


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13450
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6263
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5092
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3404
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2642