pitääkö olla lupa?

joskusjotain

kesäasuntoomme uudenmaanläänissä kuuluu vesialue ja elinikäinen kalastusoikeus järvessä omiin tarpeisiin..näin lukee tontin papereissa.pitääkö maksella vielä kalastonhoitomaksuja jos joskus käy vähän uistelemassa???

5

332

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 39Egeä

   Uistelet vähän tai paljon, saman 39€ maksaa.

   >> Kalastonhoitomaksu 2017 lupa oikettaa viehekalastamiseen yhdellä vavalla ja vieheellä lähes koko Suomen alueella. Tarvitset aina tämän kalastusluvan myös muuhun kalastukseen varsinaisen kalastusluvan lisäksi jos olet 18-64 vuotias. Tätä lupaa ei tarvita pilkkimiseen ja ongintaan.

   Kaikkien 18-64 -vuotiaiden jotka harrastavat muuta kalastusta kuin pilkkimistä tai onkimista on suoritettava valtion Kalastonhoitomaksu 2017. Jos on mukana ainoastaan apulaisena (kuten verkonsoutajana) eikä käsittele pyyntivälineitä pyyntitapahtuman yhteydessä, kalastonhoitomaksua ei tarvitse suorittaa. Kalastonhoitomaksua ei myöskään tarvitse suorittaa Ahvenanmaalla.

   "Muunlaista kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan henkilön on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksu on 39 euroa kalenterivuodelta, 12 euroa seitsemältä vuorokaudelta ja 5 euroa vuorokaudelta. Kalastonhoitomaksua ei kuitenkaan peritä alle 18-vuotiaalta eikä 65 vuotta täyttäneeltä eikä henkilöltä, joka harjoittaa onkimista tai pilkkimistä. Onkimisena pidetään sellaista kalastusta, jota harjoitetaan vavalla ilman heittokalastukseen soveltuvaa kelaa ja jossa vapa tai siima on onkijan kädessä tai käden ulottuvilla eikä vieheenä ole pilkki, uistin, perho tai muu keinotekoinen laite. Pilkkimisenä pidetään kalastusta siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä, siimaa kädessä pitäen tai lyhyehköä heittokalastukseen soveltumatonta vapaa käyttäen."

   "Todistus kalastonhoitomaksun suorittamisesta on pidettävä mukana kalastettaessa sekä vaadittaessa näytettävä 99 §:ssä tarkoitetulle viranomaiselle (Poliisille, rajavartiolaitokselle, kalastusviranomaiselle) tai kalastuksenvalvojalle.""(Kalastuslaki 379/2015 79 §)<<

  • joskusjotain

   ok.enkö siis saa kalastaa omalla vesialueella? ymmärtäisin sen jos huitelisin ympäri järveä ja rohmuaisin kaikki kalat.mitäs siitä sitten seuraa todellisuudessa jos ei ole lupaa?saako tämmönen luvankyttääjä tulla mun vesille kyselemään että mitä teen?eihän niillä ole asiaa mun pihallekkaan..

   • Kiinnijäämisen todennäköisyys on hyvin pieni ellei ole suosittu kalapaikka. Sakkoja tulee jos kiinni jää mutta kui paljon niin sitäpä en tiiä.


   • 39Egeä

    ”enkö siis saa kalastaa omalla vesialueella? ”

    -Saat kunhan maksat sen 39€

    ”mitäs siitä sitten seuraa todellisuudessa jos ei ole lupaa”

    -Todellisuudessa seuraa tuskin mitään. Itseltä on kalastuslupa kysytty viimeksi joskus vuonna 1980… Urbaani legenda väittää että Naantalin Ukko-Pekan sillan silakanlitkaajilta olisi merivartiosto kysellyt niiltä ihmisiltä lupia jotka käyttivät kelallista vapaa; eli varmaan kaikki. Saman vuorenvarman tietolähteen mukaan virveleitä oisi jopa takavarikoitu…

    ”saako tämmönen luvankyttääjä tulla mun vesille kyselemään että mitä teen?”

    -Saa tulla.

    ”eihän niillä ole asiaa mun pihallekkaan..”

    -Se on ihan eri asia.

    Mielestäni kalastuslain uudistus lähtee siitä olettamuksesta että ihmiset reissaa ja kalastaa ristiin rastiin tätä maata. Siinä matkavirvelöijät on mielestäni selviä voittajia ja mökkikalastajat taas ihan yhtä selviä häviäjiä.


  • Valvojasetä

   Kyllä pitää. Paikallista lupaa et tarvitse, koska olet saanut sen omistajana/osakkaana. Kalastonhoitomaksun joudut kuitenkin suorittamaan tästä huolimatta (jos käytät uistinta ja olet iältäsi 18-64-vuotias), aivan kuten riistanhoitomaksunkin vaikka metsästäisit omilla maillasi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   2027
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1814
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   123
   1378
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1044
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   145
   1038
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   92
   998
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   761
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   758
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   733
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   703
  Aihe