pitääkö olla lupa?

joskusjotain

kesäasuntoomme uudenmaanläänissä kuuluu vesialue ja elinikäinen kalastusoikeus järvessä omiin tarpeisiin..näin lukee tontin papereissa.pitääkö maksella vielä kalastonhoitomaksuja jos joskus käy vähän uistelemassa???

5

222

  Vastaukset

  • Uistelet vähän tai paljon, saman 39€ maksaa.

   >> Kalastonhoitomaksu 2017 lupa oikettaa viehekalastamiseen yhdellä vavalla ja vieheellä lähes koko Suomen alueella. Tarvitset aina tämän kalastusluvan myös muuhun kalastukseen varsinaisen kalastusluvan lisäksi jos olet 18-64 vuotias. Tätä lupaa ei tarvita pilkkimiseen ja ongintaan.

   Kaikkien 18-64 -vuotiaiden jotka harrastavat muuta kalastusta kuin pilkkimistä tai onkimista on suoritettava valtion Kalastonhoitomaksu 2017. Jos on mukana ainoastaan apulaisena (kuten verkonsoutajana) eikä käsittele pyyntivälineitä pyyntitapahtuman yhteydessä, kalastonhoitomaksua ei tarvitse suorittaa. Kalastonhoitomaksua ei myöskään tarvitse suorittaa Ahvenanmaalla.

   "Muunlaista kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan henkilön on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksu on 39 euroa kalenterivuodelta, 12 euroa seitsemältä vuorokaudelta ja 5 euroa vuorokaudelta. Kalastonhoitomaksua ei kuitenkaan peritä alle 18-vuotiaalta eikä 65 vuotta täyttäneeltä eikä henkilöltä, joka harjoittaa onkimista tai pilkkimistä. Onkimisena pidetään sellaista kalastusta, jota harjoitetaan vavalla ilman heittokalastukseen soveltuvaa kelaa ja jossa vapa tai siima on onkijan kädessä tai käden ulottuvilla eikä vieheenä ole pilkki, uistin, perho tai muu keinotekoinen laite. Pilkkimisenä pidetään kalastusta siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä, siimaa kädessä pitäen tai lyhyehköä heittokalastukseen soveltumatonta vapaa käyttäen."

   "Todistus kalastonhoitomaksun suorittamisesta on pidettävä mukana kalastettaessa sekä vaadittaessa näytettävä 99 §:ssä tarkoitetulle viranomaiselle (Poliisille, rajavartiolaitokselle, kalastusviranomaiselle) tai kalastuksenvalvojalle.""(Kalastuslaki 379/2015 79 §)<<

  • ok.enkö siis saa kalastaa omalla vesialueella? ymmärtäisin sen jos huitelisin ympäri järveä ja rohmuaisin kaikki kalat.mitäs siitä sitten seuraa todellisuudessa jos ei ole lupaa?saako tämmönen luvankyttääjä tulla mun vesille kyselemään että mitä teen?eihän niillä ole asiaa mun pihallekkaan..

   • Kiinnijäämisen todennäköisyys on hyvin pieni ellei ole suosittu kalapaikka. Sakkoja tulee jos kiinni jää mutta kui paljon niin sitäpä en tiiä.


   • ”enkö siis saa kalastaa omalla vesialueella? ”

    -Saat kunhan maksat sen 39€

    ”mitäs siitä sitten seuraa todellisuudessa jos ei ole lupaa”

    -Todellisuudessa seuraa tuskin mitään. Itseltä on kalastuslupa kysytty viimeksi joskus vuonna 1980… Urbaani legenda väittää että Naantalin Ukko-Pekan sillan silakanlitkaajilta olisi merivartiosto kysellyt niiltä ihmisiltä lupia jotka käyttivät kelallista vapaa; eli varmaan kaikki. Saman vuorenvarman tietolähteen mukaan virveleitä oisi jopa takavarikoitu…

    ”saako tämmönen luvankyttääjä tulla mun vesille kyselemään että mitä teen?”

    -Saa tulla.

    ”eihän niillä ole asiaa mun pihallekkaan..”

    -Se on ihan eri asia.

    Mielestäni kalastuslain uudistus lähtee siitä olettamuksesta että ihmiset reissaa ja kalastaa ristiin rastiin tätä maata. Siinä matkavirvelöijät on mielestäni selviä voittajia ja mökkikalastajat taas ihan yhtä selviä häviäjiä.


  • Kyllä pitää. Paikallista lupaa et tarvitse, koska olet saanut sen omistajana/osakkaana. Kalastonhoitomaksun joudut kuitenkin suorittamaan tästä huolimatta (jos käytät uistinta ja olet iältäsi 18-64-vuotias), aivan kuten riistanhoitomaksunkin vaikka metsästäisit omilla maillasi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   96
   5827
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1193