Apua matkasuunnitelman tekoon - lennot Krabille

HeiniV

Hei,

kaipaisin kokeneemmilta Thaimaan-matkaajilta apua reittisuunnitelman tekoon. Olemme siis lähdössä miehen kanssa kahden viikon reissuun muutaman viikon päästä. Itselleni tämä on toinen kerta Thaikuissa (edellinen kokemus pakettimatkalta Kata Beachiltä Phuketista 2009), miehelle ensimmäinen. Tällä kertaa lennot ovat Krabille, kun saimme suorat lennot sinne järkevimpään hintaan, mutta muuten kohteet vielä aika lailla auki. Toivomme lomalta kauniita rantoja ja luontoa, rentoa oleilua ja kiertelyä, kivoja rafloja ja aitoa thai-sapuskaa ja päiväretkiä sekä hieman shoppailuakin. Biletystä emme niinkään ole vailla, mutta jotain menoa saisi kohteista löytyä niin, että kaikki baarit eivät sulkisi oviaan klo 23. Itseäni kiinnostaisi kovasti myös Thaimaan sademetsät. Viime reissullani koin Khao Sokin ja nyt mietityttää, löytyykö Krabin alueelta mitään vastaavaa?

Mietinnässä tällä hetkellä yhdistelmät Ao nang Koh Lanta, Ao nang Khao Lak tai Khao Lak Koh Lanta (sekä ainakin viimeinen yö Ao nangissa lähtiessä, koska aikainen lento). Minkä puolesta liputtaisitte ja miten siirymät hoituisivat sujuvimmin? Entä mikä olisi sopiva aika kussakin kohteessa? Myös muita ehdotuksia otamme mielellämme vastaan, mutta ajatuksena olisi valita 2-3 kohdetta, josta sitten tekisimme fiiliksen ja jaksamisen mukaan päiväretkiä. Phuket ei itseäni niin kiinnosta, mutta monipuolisuutensa vuoksi voisi olla ok pariksi yöksi. Harkitsemme myös Bangkokin ymppäämistä reissuun (lennot joko Krabi-Bangkok-Krabi tai Phuket-Bangkok-Krabi), sillä kunnon metropolin kokeminen kiehtoisi, mutta en ole varma onko aikataulullisesti järkevä veto.

Kaikenlaiset ajatukset ja kokemukset ovat tervetulleita! Lisäksi pohdin vielä, onko majoitusten varaaminen ennakkoon näin sesongin loppupuolella vielä tarpeen? Itseäni houkuttaisi varata vain ensimmäiset yöt ennakkoon, jolloin matkasuunnitelmissa olisi hiukan pelivaraa sen mukaan, missä parhaiten kokee viihtyvänsä, mutta mietityttää, miten hinnat tällöin käyttäytyisivät ja onko majoituksissa sitten enää lainkaan valinnanvaraa.

5

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JospasMekinVieläJoskus

      Miten olis Ao Nang- Koh Jum-Lanta aloitus...tuo Koh Jum on pieni saari jolle pääsee Lantalle menevällä lautalla Krabi Townista. Koh Jumilla olisi rentoa oleilua ei edes välttämättä lämmintä vettä majoitus kohteissa. Saarelle pääsee siis niin että majoituspaikasta tullaan hakemaan pitkähäntäveneellä Lantan lautalta (Koh Jumilla ei siis "satamaa") Kannattaa ainakin käydä lukemassa netistä lisätietoa.. Ao Nangissa kävisin ehdottomasti Tiikeriluola temppelissä (1237 rappusta kavuttavana) huikeat maisemat ylhäältä. Myös Phi Phi voisi olla mukava paikka, tosin kuuleman mukaan aika kovaa biletystä. Ao Nangista löytyy mielestäni ihan riittävästi menoa myös klo 23 jälkeen. Mukavaa lomaa!!

    • since1978

      Googlesta löytyy tietoa Krabin alueesta, kehottaisin käytämään englanninkielistä hakua löytyy paremmin tietoa, Löydät taatusti paremmin tietoa kuin suomi24 palstalta. Makuja ja mielihaluja kun on niin paljon kuin ihmisiäkin. Itse jättäisin Koh Jumin väliin muutta niinkuin kirjoitin makuasia. Phi Phi on nykyään täysin pilalla toisin kuin vajaa 30v sitten, kyllä olen jo iäkäs mutta Thaimaa lähellä sydäntä. Klai Kap hua tzai (lähellä sydäntä thaiksi)

    • HeiniV

      Hei,

      kiitokset inputistanne! Koh Jum kuulostaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Phi Phillä piipahdin edellisellä reissulla ja luulen, että tällä kertaa sille riittää korkeintaan päiväreissu Ao Nangista. Googlaillut olen kyllä runsaasti, mutta tosiaan kaipailisin alueella enemmänkin reissanneilta henk. koht. kokemuksia ja vertailuja eri kohteista sekä siitä, millainen reitti voisi kahden viikon aikajänteellä olla fiksussa. Tällä hetkellä mikään muu ei ole oikestaan varmaa kuin että mennessä ja tullessa vietämme varmasti muutaman yön Ao Nangissa ihan lentojenkin takia ja lisäksi ajattelimme viettää 4-5 yötä Koh Lantalla joko heti alussa tai aivan loman lopussa. Viikon verran olisi siis loman keskellä vielä.

      Alunperin ajatuksena oli, että kolme kohdetta olisi hyvä määrä, mutta nyt en ole tuostakaan enää varma. Vaihtoehtoina pyörittelen mm. Ao Nang - Khao Lak - Koh Lanta - Ao Nang, Ao Nang - Koh Lanta - Koh Jum / Trangin saaret - Ao Nang ja jopa Ao Nang- Koh Lanta - (Koh Jum tai muu saari mahd. lähellä Krabin kenttää) Bangkok -Ao Nang. Ajatuksia näistä? Mietin lähinnä, että onko Khao Lak hyvinkin saman tyyppinen kuin Koh Lanta ja onko siten järkevää kiirehtiä molempiin? Toisaalta sieltä pääsisi näppärästi käymään Khao Sokissa ja halutessa vaikka Phuketissakin. Sitten taas toisaalta toivoisin myös voivani yöpyä yhden-kaksi yötä jollakin pikkusaarella, jossa oikeasti paratiisisaaren tunnelmaa. Tällöin kuitenkin epäilyttää, kauanko pikkusaarella sitten viihtyisi ja mitä tekisi jäljelle jäävien päivien kanssa. Bangkokin houkuttaisi... Kunpa olisi vielä kolmas viikko käytettävissä, niin saisi mahdutettua viikkoihin nämä kaikki.

      Lähtömme on jo ensi viikolla ja majoitukset ovat toistaiseksi buukkaamatta. Ehkäpä mennään fiilispohjalta, jos tässä ei nyt synny vahvoja tuntemuksia suuntaan eikä toiseen :)

    • HeiniV

      Tulipa virheellistä tekstiä kiireessä kirjoittaessa... Siis viikon verran (tai 5-6- yötä) olisi loman keskellä vielä auki.

    • HeiniV

      ...ja vielä jatkan. Kokemukseni Phi Philtä oli lyhyt pyörähdys eräässä rannassa päivän veneretkeltä, joten ehkä sekään ei täysin pois suljettu vaihtoehto. Vai löytyykö rannalta enää lainkaan rauhallista sopukkaa? Montako vuorokautta Phi Phille kannattaisi pyhittää? Vai löytyisikö läheltä Krabin manteretta muita saaria, jossa olisi upeat rannat, yöpymismahdollisuudet ja vielä hiukan rauhaisampaa menoa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2067
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      115
      1539
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1500
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1184
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1111
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1087
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      912
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe