ISÄNNÖITSIJÄN PALKKIOT REMONTEISTA

raholassa

Paljonko isännöitsijä saa bonusta remonteista?? Meille tuli uusi isännöitsijä ja heti on miljoonan remonttisuunnitelmat. Apua???

42

3723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täytyy.olla.jotain

      Oikea isännöitsijä huolehtii kiinteistön kunnossapidon ajoituksista. Jos niitä on laiminlyöty pitkän aikaa niin voi tulla kerralla isompi potti.
      Suomalaisessa itää näköjään aina 'terve' epäluulo että nyt meitä taas huijataan. Kun vaan tietäisi millä lailla.

      • raholassa

        Isännöitsijänä varmaan ymmärrät ettei vanhan talon tartte näyttää uudelta. Mitä komealle tiilitalolle pitää tehdä??? Eikä kerralla tarvi uusia kaikkea, vaikka oletkin nuori Ville. Ollaan eletty tässä jo vuodesta 66!!! Rauhoittukaa remonttien kanssa??? Onkohan valittu huonosti.


    • Remonttibonus

      Työehtosopimuksissa isännöitsijän bonus remonteista vaihtelee 10 - 20 prosentin välillä.

      • mullemyös

        Missä työehtosopimuksessa? Eli 1,0 millin putkiremontista isännöitsijä saisi 100 - 200.000 euroa, näytä yksikin isännöitsijätoimisto joka vetää näin paljon välistä !


      • isännöitsijä

        Täyttä tuubaa! Minä en saa euroakaan!


    • Tarkista_hinnastosta

      Isännöitsijätoimistollasi on olemassa palveluhinnasto, joka on jaettu ainakin hallituksen pj:lle tiedoksi. Hinnasto saattaa olla isännöitsijätoimiston nettisivulla. Tarkista sieltä, niin ei tarvitse arvailla.

      Isännöintitoimistollamme projektihoitopalkkio on pienemmillä projekteilla 1,6% ja kun mennään miljoonaluokkaan, niin se putoaa 1 % pintaan ja kokouksista tulee vielä lisälaskua. Esim. http://www.lkpalvelu.fi/palvelut/hinnastot näyttää palkkio olevan sopimuksen mukaan jotain 2-4 % luokkaa. Palveluhinnastoissa on siis eroja.

    • Tuottojotain40prossaa

      Riippuu siitä, monessako roolissa hän vedättää taloyhtiötä, se on mahdollista ainakin rakennuttajana, pääurakoitsijana aliurakoitsijoineen ja oman suunnittelijan sekä valvojan palkkaamalla. Ei tietenkään omalla nimellään, vaan frendipohjalta. Hän voi vaikka nimetä poikansa näiden bulvaanien toimitusjohtajaksi ja tätä kautta ohjata ylihinnan omille tileilleen, mikä jää, kun urakat pilkotaan pieniin, ettei niitä tarvitse kilpailuttaa, ja näin teettää "siskonmiehillä" suolaiseen hintaan.

    • tosivesi

      0%, 0 €, Vain kiinteän kk- palkan ja 60 € palkkion päivätyön jälkeen pidetyistä kokouksista. Ei siis todellakaan mitään kullan vuolemista / suhteessa vastuu ja työaika! Hinnaston ja isänn.sopimuksien mukaiset maksut menevät 100% isänn.toimistolle.

      • minäEnäänestäsdptä

        Niin ja nekin vasta toimistoille. Palkkaa ne eivät ole vielä pitkään aikaan.
        Yritykset maksavat omia kulujaan ( verot, sähköt,vuokrat,vakuutukset,puhelimet,netit,eläkkeet,sosiaaliturvat ym ym ym. ja lopuksi jos jotain jäi, niin voi saada palkkaakin).
        Normaalia lienee, että 1000 euron tulosta voi palkkaan asti tulla 50-70 euroa. Loput meneekin tämän sosiaaliviidakon ylläpitoon.
        Niin ja siitä palkastakin menee vielä, kuten kaikilla palkansaajilla veroja eri muodoissa kaikkeen, mitä ikinä palkallaan hankkii.
        Semmoinen maa Suomi on veroineen- ylisuurine virkakoneistoineen- sosiaalirahan nostajineen.
        Mitä työnteosta oikeasti saa?
        Terveen elämän siten, että ei ole tyhjänpanttina vaan tekee jotain.

        Suomi ei nouse mudastaan vielä pitkiin aikoihin, jos koskaan.


    • Oveniapashaa

      Isännöitsijä saa postia urakoitsijoilta jossa urakoitsijat kysyvät olisiko aika tehdä remonttia taloyhtiöissä, isännöitsijä rupiaa ajamaan remontteja taloyhtiöissä kautta rannoin, sit kun on ajateltu tehä remontti niin isännöitsijä on yhteydessä urakoitsijoihin että tähän olisi tulossa mukavan kokoinen remontti ei muutako tarjouksia vetämään, samalla urakoitsija antaa täkyn isännöitsijälle pääset ulkomaille jos meidät valitaan remontoijaksi, näin se menee nykyään ja se on faktaa

      • raholassa

        Olkaa osakkaat tarkkana kun isännöitsijä ehdottaa isoja remontteja. Isännöitsijät haluavat vanhoihin taloihin!!! Miksihän???


      • Korjattu

        Näihin 50v vanhoihin taloihin on pakko tehdä remppaa ei purkaminenkaan ole järkevää.


      • raholassa

        Ei ole pakko tehdä, jos talo on kunnossa ja eikä ole ongélmia. Taidat olla isännöitsijä?? On nääs 100 vuotta vanhoja taloja ja asumiskelpoisia, eikä ole edes ikkunoita vaihdettu.


      • Korjattu

        100V talot on korjattu moneen kertaan.


    • Hermotmenee

      Meillä sama juttu. Puolenmillin remontti tulossa. Isännöitsijä muka kilpailutti ja otti halvimman? Enää päätetään aloitetaanko urakka. Mitään tietoa muista tarjouksista ei ole? Oliko halvin vai saiko isännöitsijä sieltä eniten?

      Netistä luin että tarjouksen "voittaja" Arkyhtymä on ollut protestilistalla verosaatavien vuosi. Mitä sekin meinaa? Kaikki alkoi mennä päin persettä ja kustannukset nousta kun Reim isännöinti tuli mukaan kuvaan.

      Nyt tuli lappu että kahden viikon päästä pitäisi päättää. Kusetetaanko tässä taas?

      Mikä asiantuntija isännöitsijä on valitsemaan tuollaisista remonteista?

    • pöåpooupugfd

      Hallitus käy isännöitsijän kanssa läpi tarjoukset ja esittää ne yhtiökokoukselle hyväksyttäväksi.

      • evp_

        Yhtiökokous päättää mitä tehdään, budjetoi sen ja antaa valtuudet lainan ottoon tarvittaessa. Hallitus päättää urakoitsijan. Hallituksella on tietysti urakkatarjoukset päätöksen pohjaksi. Kunnollinen urakkaohjelma ja työselitys tietysti tarvitaan.


    • isännöitsijä

      Ei yhtään mitään. Ei euroakaan.

      • Timo566778

        Ei suoraan mutta suosimalla tuttavan, sukulaisen tms. Tiedätte kyllä. Pitäisi kysyä mielummin mistä löytää ja tunnistaa rehellisen isännöitsijän. Liian paljon valtaa yhdellä henkilöllä samoin kuin hallituksen puheenjohtajalla kätyreineen.


    • Vaihetyönä

      Isännöitsijä teettää laskutusperusteisia urakoita kavereillaan, eikä kenenkään säästöt riitä.

      • jjkdjslkdjddd

        Mitä ihmeen porukkaa tälläkin palstatalla pyörii:" Isännöitsijä teettää laskutusperusteisia urakoita kavereillaan, eikä kenenkään säästöt riitä."

        Kuka päättää taloyhtiössä? Eikös se nyt kuitenkin ole loppuviimein yhtiökokous, eli ratakiskosta väännettynä osakkaat päättävät! Myös hallitus päättää.

        Voi voi, kun itkettää: isännöitsijä tekee sitä, isännöitsijä päättää, hirveä isännöitsijä tilaa kavereillleen hommia jne jne.

        Ai niin, en muuten ole isännöitsijä. Olen osakkeenomistaja, enkä missään vaiheessa ole antanut isännöitsijälle päätösvaltaa. Lopettakaa toi helkkarin vinkuminen!


      • Yksnero

        Sinä ole, niin tyhmä, ettet käsitä urakoiden menevän suhteilla, koska ne voi teettää tipoittain kilpailematta, kun tällainen epäpätevä franchising ketju pääsee lisätöihin, niin minkään yhtiön taseet ei kestä.


      • Saatanantyperys
        jjkdjslkdjddd kirjoitti:

        Mitä ihmeen porukkaa tälläkin palstatalla pyörii:" Isännöitsijä teettää laskutusperusteisia urakoita kavereillaan, eikä kenenkään säästöt riitä."

        Kuka päättää taloyhtiössä? Eikös se nyt kuitenkin ole loppuviimein yhtiökokous, eli ratakiskosta väännettynä osakkaat päättävät! Myös hallitus päättää.

        Voi voi, kun itkettää: isännöitsijä tekee sitä, isännöitsijä päättää, hirveä isännöitsijä tilaa kavereillleen hommia jne jne.

        Ai niin, en muuten ole isännöitsijä. Olen osakkeenomistaja, enkä missään vaiheessa ole antanut isännöitsijälle päätösvaltaa. Lopettakaa toi helkkarin vinkuminen!

        On muuten hyvä kiristyskeino jättää osakkaan asunnon työmaa levälleen, ja sähköpostilla ilmoitella, että ensi viikolla tullaan taas, jos tullaan. Saattaa sitten ravata kymmenenkin äijää, joista pari tekee jotain. Kiinteistönhuoltopuolella on lisäksi nämä yleismiehet, jotka eivät voi työhän osallistu kuin sivusta seuraten, koska ovat epäpäteviä, lisäksi usein niin tyhmiä, että asioillekaan heitä ei voi laittaa, mutta tuntityönä hoituu. Isännöitsijä on tyytyväinen, kun kaverit selittää ja kehuu.


    • khlkhk

      Kyllä huomaa, että tässä(kin) ketjussa on paljon henkilöitä, jotka eivät tiedä MITÄÄN isännöitsijän työstä. Ihmeellisiä salaliittoteorioita. Onko osakkaana vaikea ottaa vastuuta oman taloyhtiönsä hoidosta? Se on taloyhtiön hallitus ja yhtiökokous, jossa päätetään näistäkin asioista. OSALLISTUKAA. Hirveästi osakkaita, jotka eivät edes käy yhtiökokouksissa ja sitten kritisoivat joka ikistä päätöstä. Ja jos joku teille epämieluinen päätös menee läpi niin tietäkää, että näin demokratia toimii. Päätös on mennyt läpi enemmistöpäätöksellä. Turha siis urputtaa kuinka teitä vastarannan kiiskiä sorretaan. Enemmistö taloyhtiön osakkaista on kokenut toisin. Teidän mielipiteenne ei ole sen tärkeämpi kuin heidänkään. Usein kun nämä ruikuttajat eivät ole ammattilaisia tai edes kovin valveutuneita mistään alaan liittyvistä asioista. Heidän mielestään talossa ei ole mitään ongelmaa jos se kuitenkin pysyy pystyssä. Sitten kun heidän mielestään on hyvä korjata niin koko talo on purkukunnossa. Ja sitten haetaan taas isännöitsijän päätä pölkylle, että kyllä ammattilaisen pitäisi tietää. Varsinkin vanhempi sukupolvi vastustaa ihan kaikkia isompia remontteja, koska tietävät, että he tulevat joka tapauksessa kuolemaan ennekuin putkien kanssa tulee mitään ongelmia, joten eivät tietenkään halua maksaa tai kärsiä ison putkiremontin aiheuttamasta asumishaitasta. Tämä on todella itsekästä ja tässä kustaan kaikkia muita osakkaita silmään. Asuntojen arvokin laskee, kun remontteja ei tehdä.

      Isännöitsijätoimisto voi laskuttaa projektinhoidon tuomasta lisätyöstä hinnaston mukaisesti, NIINKUIN KUULUUKIN. Iso putkiremontti teettää isännöitsijälle paljon lisätyötä, joten tuskin kukaan lähtee huvin ja urheilun vuoksi niitä puskemaan läpi kaikkiin taloyhtiöihinsä. Miettikää nyt hetki. Toisekseen, lahjusten pyytäminen ja vastaanottaminen eri remonttifirmoilta on kilpailu- ja kuluttajalain vastaista. Te syyttelette täällä kokonaista ammattiryhmää, että he rikkovat lakia. Voisiko sittenkin olla, että teidän foliohattunne kiristävät vähän liikaa? Toki on kavaltavia, ahneita ja ammattitaidottomia tekijöitä kaikissa ammattiryhmissä, mutta kertoo kyllä enemmän puhujan/kirjoittajan yksinkertaisuudesta jos huudellaan, että isännöitsijät ihan itse runnovat läpi isoja ja turhia remontteja ja nauravat matkalla pankkiin.

      • jeerait

        Itseasiassa isännöitsijä kyllä rahastaa rempoilla ja on enemmän rakennusliikkeiden messiin kuin maksavan asunto-osakeyhtiön hyväksi.

        Itse juuri näin tämän ja härskimpää en olekkaan nähnyt vuosiin - rahastetaan pakollisella saneerauksella - hyi helevata!


      • Jensenn
        jeerait kirjoitti:

        Itseasiassa isännöitsijä kyllä rahastaa rempoilla ja on enemmän rakennusliikkeiden messiin kuin maksavan asunto-osakeyhtiön hyväksi.

        Itse juuri näin tämän ja härskimpää en olekkaan nähnyt vuosiin - rahastetaan pakollisella saneerauksella - hyi helevata!

        Ilmeisesti Suomessa on vain yksi isännöitsijä.


      • entinenIsännöitsijä

        Tämä oli varsin hyvä kommentti todellisuudesta. Tietämättömyydestä kumpuaa moni kommentti täällä. Lisäksi laajoja remppoja tarvitsevissa vanhoissa taloissa asuu usein myös yksinäisiä vanhuksia, joiden vainoharhaisten syytösten taustalla esim. alkavaa muistisairautta. Teettävät paljon ylimääräistä työtä. Sellaisten kanssa on turha käydä järkevää keskustelua, eivät välttämättä käy edes asukasilloissa.


    • Anonyymi

      Näitä isoja remontteja on alkanut lisää tulemaan,rahastusta se on,isännöinti yritykset ostavat isosta asuinkiinteistöt osakkeen,hivuttautuvat taloyhtiön hallitukseen jopa puheenjohtajaksi ja isot remontit aloitetaan kun heidän mielestään kaikki pitää remontoida kerralla, ettei tarvitse pienin askelin edetä koska he eivät silloin saa kuin pienet kokouspalkkiot jne.
      Mot ja muut Ylen ohjelmat voisivat kertoa ko rahastuksesta kunnolla jotta tämä NS varastaminen saataisiin loppumaan.

      • Anonyymi

        Minä olen uusituttanut putkia kun talo 20 täyttänyt. Veljeni putkifirma, serkkuni rakennusfirma tarvitsevat töitä. Jos he saavat satojen tonnien voitot, niin kyllä minullekin isännöitsijänä pitää muutama kymppitonni lohjeta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen uusituttanut putkia kun talo 20 täyttänyt. Veljeni putkifirma, serkkuni rakennusfirma tarvitsevat töitä. Jos he saavat satojen tonnien voitot, niin kyllä minullekin isännöitsijänä pitää muutama kymppitonni lohjeta.

        Heti gryndivastuiden jälkeeen kannattaa aloittaa.


    • Anonyymi

      Meillä isännöitsijä antoi väärää tietoa viemärisuunnittelijalle. Tarkoitus oli vain sukittaa viemärit. Suunnittelija taas piirsi uudet runkoviemärit kellariin ja talon päädyistä ulos. Yhtiökokouksessa isännöitsijä vain puhui sukituksesta, vaikka piirrustuksissa oli uudet runkoviemärit. 6 vuotta mennyt, eikä viemäreissä ole ollut mitään vikaa.

      • Anonyymi

        Jos haluat talon happanevan purkukuntoon, jättäkää vain viemäriputket saneeraamatta.


    • Anonyymi

      Lähes kaikki isännöintitoimistot huijaa. Laskutusperusteita keksitään uusia ja veloitusperusteet on tarkoituksellisesti monimutkaisia ja kirjavia, jotta maallikon olisi vaikea päästä kärryille asioista.

    • Anonyymi

      Voi voi. Isännöitsijä ei päätä yhtään mistään,eikä ole taloyhtiössä yhtään mitään. Mene yhtiökokoukseen. Siellä asioista päätetään ja ole yhteydessä taloyhtiön puheenjohtajaan. Suunnitelmat on vain paperia, eikä niitä tarvitse noudattaa ja asioista tosiaan päätetään yhtiökokouksessa.

      Olisitte kiitollisia, että on taloyhtiössä hallitus,joka haluaa pitää talon kunnossa.

      • Anonyymi

        Ja vetää välistä täydet 100%.


    • Anonyymi

      Valitettavasti kaikki isännöintitoimistot harjoittaa hyvin kirjavaa ja usein hyvin kyseenalaisia veloituskäytäntöjä. Osa on hyvin harmalla alueella, joka lain silmissä. Keksitään jatkuvasti uusia erillisveloituskohtia, urakoista yritetään veloittaa huomia projektipalkkiota vaikka isännöitsijä ei käytännössä urakkaa hoitaisi tai edes osaisi hoitaa millään tavalla. Käytännössä isossa urakassa on ulkopuolinen rakennusvalvoja, suunnitelmat on tehty suunnittelutoimistossa ja urakoija tekee työn. Käytännössä isännöitsijä maksaa vain laskut niin kuin muutoinkin, ja silti ottaa hirveitä palkkioita urakoista Useimmiten isännöitsijöille ei ole minkäänlaista teknistä osaamista rakennus ja kiinteistötekniikasta.

      • Anonyymi

        Isännöinti on alana kovin kirjava ja se on itse kehittänyt itselleen sertifioinnot, joihin pitäisi sitten luottaa. Korkeampi koulutus ei sekään ratkaise mitään, kun isännöitsijä kuitenkin on vaan se tyyppi joka hoitaa vain juoksevat asiat. Ei siinä mitään erityistä osaamista tarvita, kun ne asiat eivät edes isännöitsijälle kuulu.


    • Anonyymi

      Kovaa remakkaa

    • Anonyymi

      Oli mikä ala vaan .joukkoon mahtuu enemmän tai vähemmän mätiä omenia .niin se on ja tulee aina olemaan

    • Anonyymi

      Isännöitsijä voi päästä teettämään olemattomia kosteusremontteja, vaikka asunnoista ei löytynyt kosteutta lainkaan.

    • Anonyymi

      Jostain ihme syystä alueellamme taloyhtiöstä riippumatta remontit menevät aina samoille toimijoille. Mutta miksi? Tulee mieleen 3 vaihtoehtoa:
      Urakoitsijat jakaneet kaupungin osiin?
      Isännöitsijä kilpailuttaa 3 lähes varmaa häviäjää ja tutun voittajan?
      Jollain urakoitsijalla on vain ylivoimainen kyky hinnoitella aina edullisin tarjous, mutta vain kyseiselle asuinalueelle?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe