Maarakennus firmojen kokemuksia/vastaavan mestari

Espooseenrakentava

Pitäisi laittaa kaksi valmistaloa pystyyn Espooseen, vierekkäisille tonteille.
Olen yrittäänyt löytää "hyvää" vastaavaa mestaria ja asiansa osaavaa maarakennusfirmaa hoitamaan kaikki maarakennustyöt urakalla.

Ilmeisesti hyvät merstarit on ylityöllistetty ja kaverit joilla ei ole edes kunnon referenssi listaa yrittävät melkein pakolla päästä hommiin...onko kellään samanlaisia kokemuksia vai olenko vain onnistunut toistaiseksi kyselemään mestaria vain väärään aikaan väärässä paikassa...

Toinen mitä hämmästelen, on maarakennusfirmojen toiminta. Olen jättänyt yhteyspyynnön muutamalle firmalle Etelä-Suomessa ja kiinnostus on ollut yllättävän nihkeätä... Varsinkin kun ruvetaan puhutaan urakan kokonaisvastuusta...mielellään kyllä lähetettäisiin kaivuri paikalle mutta se olisikin sitten siinä...

Onko nyt siis niin hyvä tilanne markkinoilla että kunnon kavereita saa kirveellä hakea ja parin talon pohjien kaivuut ja putkitukset ei kiinnosta Eteläsuomen rakennusfirmoja?

Hyviä neuvoja/kommentteja kaivataan

5

1512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PariTaloaRakennuttanut

      Hyvä vastaava mestari on sellainen joka käyttää aikaa ja osaamistaan. Ei käy pelkästään lakisääteisissä katselmuksissa vaan muutenkin säännöllisesti työmaalla seuraamassa. Valvoo ja konsultoi tarvittaessa sekä avustaa kilpailutuksissa ja urakoitsijoiden valinnassa. Tätähän yleensä halutaan. Jos mesu käy työmaalla vuoden mittaisen projektin aikana kerran viikossa ja runko vaiheen aikana 2x viikossa niin siitä tulee noin 80 käyntiä. Jos yksi käynti matkoineen, rakennuttajan kanssa soitteluineen ja dokumentointeineen vie keskimäärin 3h ja kokeneen rakennusmestarin tuntiveloitus on vaikka 60eur niin se on kymppitonnin lasku ja koska työmäärää on vaikea sanoa etukäteen niin mieluiten tuntiveloituksella. Yleensä rakennuttajat haluavat kaiken tämän mutta kiinteään 2000-2500 euron hintaan jolla realistisesti saa sen vähän kokemattoman kumileimasimen joka käy katselmukset ja tekee paperit rakennusvalvonnalle hoitaen homman ns perus-ok tasolla. Oikeasti pientalojen mesuilu on niin silppuhommaa ja epäkiitollista ettei se kannata kenellekään paitsi niille ketkä joko tekevät pelkästään sitä, tai joilla on tekemisestä puutetta.

      Kun olet ryhtymässä rakennuttajaksi niin toivottavasti olet sisäistänyt sen, että palkkaat minkälaisen mesun tahansa niin viime kädessä sinä vastaat työmaastasi ja sen laadusta ja valvonnasta. Tähän voit ostaa apuja kokeneen mestarin tai erillisen valvojan muodossa mutta viime kädessä se on sun työmaa, tontti ja talo. Kaikki muut ovat siellä vain töissä. Olen usein verrannut rakennuttamista yrityksen perustamiseen. Kuka perustaisi firman ja palkkaisi ulkopuolisen tj:n ja talouspäällikön johtamaan (mieluiten mahdollisimman halvat vielä) ja jättäisi sen jälkeen koko shown näiden hoidettavaksi? Jostain syystä yksityiset ihmiset kuitenkin pyörittävät satojen tuhansien rakennushankkeita juuri näin.

      Kaivuritarjouksissa voi olla myös ongelma siinä mikäli yrität saada kiinteää hintaa. Todellisuudessa työnmäärä maanrakennuksessa alkaa selviämään vasta kun monttua kaivetaan. Tarjouslaskenta vie aikaa ja kun kiinteää hintaa kysyvä kuitenkin valitsee halvimman niin se tarkoittaa että keikan saa joko epätoivoisin (joka on valmis ottamaan isoimman riskin) tai se joka arvioi koko keikan väärin joko kännissä tai kokemattomuuttaan. Jos urakoitsijalla riittäää töitä muutenkin niin okt keikkoihin ei kannata lähteä kuin tuntihinnalla. Suosittelen että kyselet lähiseudulla viime kesänä pohjia kaivattaneilta suosituksia, otat jonkun näistä firmoista tuntityönä kaivamaan ja teet sellaisen sopimuksen että voit halutessasi heittää firma ulos työmaalta millloin tahansa jos homma ei toimi (tosin silloin todennäköisesti kusee koko projektisi aikataulu).

      Tervetuloa rakennuttamisen ihanaan maailmaan.

    • Itsekin_rakentanut

      Jos etsit hyvää maansiirtourakoitsijaa niin kysäiseppä jompaa kumpaa seuraavista:

      http://www.vapalvelu.fi/
      http://www.ive-maarakennus.fi/

      Kummallakin firmalla hommat sujuvat ja toiminta on laadukasta, se tehdään mitä sovitaan.

      Ja en ole kummankaan firman omistaja, työntekijä tai edellämainitun läheinen. Tyytyväinen asiakas kylläkin.

    • Anonyymi

      Pitääkö selvittää maanrakennuksen tarkemmat tiedot ja hinnat? www.kodinplaza.fi/ avulla vertaat alueesi yritykset jehdolla tarjouspyynnöllä.

    • Anonyymi

      Kannattaa varmaan kysäistä Nick Naileria ?

      • Anonyymi

        Sorry. Nick Nailer pyörittää omia busineksiaan eikä ota vastaan maansiirtotöitä. Tilauskirjat ovat täynnä vuosiksi eteenpäin.

        Maansirto on sikäli ongelmallinen urakkatarjousten kohde, että kukaan ei tiedä, mitä mullan alla on. Vaikka on kuinka kairattu, voi alta paljastua ikäviä yllätyksiä. Ainoa poikkeus on peruskallio. Siinä ongelmia voi tulla vastaan halkeamien ja ruhjeiden muodossa, mutta muuten kallion louhinta on selväpiirteistä.

        Kaivuu on sinänsä helppoa. Tarvitaan kaivinkone ja tasolaaseri sekä ainakin yksi kuorma-auto viemään ylijäämämaat pois siltä osin kuin läjitys ei ole mahdollista.

        Koneen koko ei juurikaan vaikuta vuokrahintaan, joten kanattaa hankkia riittävän iso. Jos ei kaiva "kaupungin mailla", ei tarvitse kaivulupaa. Jos tarvitsee, niin moni lainaa lupaansa maksua vastaan.

        Jos tekee muutakin kuin kuopan, niin suosittelen kauhanpyörittäjää.

        Kone kannattaa vuokrata vuorokaushinnalla ja ajaa 7.00 - 21.00. Osa vuokraajista velottaa konetuntien mukaan. Ei hyvä.

        Konetta ei sitten kannata ajaa kuivaksi, ellei hallitse koneremontin hienouksia. Löpöä ei pidä päästää lähellekään nollaa, imaisee muuten ilmaa.

        Jos kone pääsee kuivumaan, niin soita Nick Nailerille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3700
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1813
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      151
      1270
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      913
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      870
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      850
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      830
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    Aihe