Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Veloittaako muuttofirma myös paluumatkasta?

Hämmentää

Jos muuttaa esim. Helsingistä Ouluun ja muuttoauto lähtee Helsingistä liikenteeseen, niin matka on noin 600km eli hintaa kertyy matkalle 600e (jos ajatellaan, että kilometrikorvaus on 1e/km). Kun tavarat on saatu Oulun asuntoon purettua ja muutto on valmis, niin pitääkö vielä muuttofirmalle maksaa siitä, kun se ajaa auton tyhjänä takaisin Helsinkiin? Eli velottaako muuttofirma molempiin suuntiin tuon 600e matkakustannuksia?

13

1113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pusi_pusi_ja_haleja

      Niin, ilmaiseksihan kaikki pitää äidin pikku mussukan saada!

      Jos sähkömies tulee korvessa sijaitsevaan mökkiin korjaamaan katkaisijaa, niin veloittaa saa ainoastaan tehdystä työstä 15 min, vaikka matka kohteeseen kesti 45 min ja kun ei ennalta ollut tiedossa, millainen vekotin tarvitaan, se piti käydä hakemassa tukusta (missä vierähti reilu tunti). Laskukin piti työstä vielä naputella, joten kaikkiaan aikaa kului 4 tuntia, mutta vain 15 min saa laskuttaa.

      Missään tapauksessa muuttoliike ei saa veloittaa koko ajasta, jolloin auto miehet ovat sinun keikkaasi hoitamassa = eivät muiden käytettävissä. Siis veloitus ei saa alkaa auton lähtiessä liikkeen pihasta ja se ei saa päättyä vasta auton palattua takaisin. Moiset kulut ovat sarjaa Joku Muu maksaa.

    • kerran_elämässä

      "...noin 600km eli hintaa kertyy matkalle 600e...."
      Jos noin halvan firman löydät,voit maksaa myös kuskin kahvit jä sämpylät;)
      Autolle km veloitus,kuskille 16-18€/h,kulit 12€/h
      Minä muutin 3v sitten Helsingistä Jyväskylään. Pyysin viideltä firmalta tarjouksen,kuorma-auto kuski apumies. Halvimman valitsin....2500€.

      Tämä on vuodelta 2010...
      http://www.is.fi/asuminen/art-2000000277162.html

    • 3000e

      Mistä keksit 1 e kilometrikorvauksen ? sehän on jo henkilöautollakin enemmän. 600e menee jo polttoainekustannuksiin isolla autolla.

    • hämmentävää

      Asiaa kannattaa tiedustella kyseisestä muuttofirmasta.
      Eli mitenkä se vanha sanonta meneekään:
      "Ei kysyvä tiedä, minne eksyy"

    • Fffaaarao

      Meillä taksa on pakulla 40e/tunti purku ja lastaus 1e/km ja kilometrit edestakaisin. Kuorma-autolla 50e/tunti purkulastaus ja 1,50e/km. Pääasiassa yksiöt ja kaksiot mahtuvat pakettiautoon, isompiin asuntoihin tarvitaan suurempi ajoneuvo. Firma sijaitsee Vaasassa ja tiedän että Helsingin firmojen hinnat ovat suuremmat. Suosittelen että kyselet hintoja mieluummin sieltä mihin Helsingistä muutat. Pakettiauton vuokraus päiväksi on halvimmillaan 150e polttoaine.

      • Fffaaarao

        alv. 24%


      • Fffaaarao
        Fffaaarao kirjoitti:

        alv. 24%

        Ja apumies 15e/tunti koko reissun ajan


    • Hämmentää

      Kiitos, hyviä pointteja kaikilta!

      Rupesi tässä myös mietityttämään, että mitäs jos tulee muuttujia matkaan? Esimerkiksi kuvitellaan, tilanne, että muuttoauto hajoaa matkalla ja vian korjaaminen kestää 1 tunnin, joudunko maksamaan tuosta ajasta muuttofirmalle?

      Jos kuvitellaan sama tilanne hieman astetta hankalammin, että auto hajoaa matkalla, eikä lähde enää käyntiin, muuttofirma joutuu tilaamaan toisen auton paikalle ja muuttomiehet siirtävät tavarani toisesta autosta toiseen. Koko tähän sattumaan menee aikaa 4h, joudunko maksumieheksi?

      • aefdsghft

        Tai mitä jos kuski saa sydänkohtauksen ja ajaa ulos tieltä ja siellä on sitten sinun tavarasi pitkin moottoritietä ja ties kuinka kauan menee ja varmaan sinulta veloittavat sairaalalaskunkin.


      • Fffaaarao

        Ei auton tai renkaan vaihdosta ja sen ajasta sinua laskuteta. Lastaus, matka kilometreinä, purku ja paluumatka kilometrihinnalla on se mistä joudut maksamaan. Halvimmaksi tulee kun pakkaat tavarat valmiiksi kuljetuskuntoon laatikkoihin. Älyttömän iso ero jos tavarat on valmiina kun että puoliksi valmiina ja firma laskuttaa koko ajasta. Vie yllättävän paljon aikaa miettiä tavarat laatikoihin järkevään järjestykseen ja muuttomiehelle helppo miettiä lastausjärjestys kun kaikki on valmiina. Aina vaikeaa kun kaikki tulee epäjärjestyksessä kun astiat ei ole valmiina ja hylly pitääkin purkaa yms yms. Samat tavarat voi saada kyytiin 30min tai 2h30min.
        Tilaa tunnettu ja edullinen kuljetusfirma, pakkaa tavarat valmiiksi, pyydä joku kaveri ja ole itse mukana auttamassa niin ei tarvi maksaa apupoika-anteroista.. Minkä kokoista asuntoa muutat ja mistä mihin?


    • löytyykunnollisiakin

      Vinkkinä: aina kannattaa ottaa sellainen muuttofirma jonka luottotiedot ovat kunnossa. Ne pystyy tarkistamaan netistä.
      Kannattaa myös katsoa, että muuttofirman kaverit ovat selvinpäin.
      Itse dumppasin muuttokeikalta kaverin joka haisi vahvasti vanhalle viinalle monen metrin päähän. En minä ainakaan halua tavaroita kantamaan holtittomasti tärisevää deekua.

    • muutettuon

      Sain melko suoran hinnan ja tarjouksen osoitteesta www.muuttotamminen.fi . Kannatti kysyä kauempaakin.

    • Kustannustehokasta

      Ei tietenkään, koska muuttoauto ja -ukot jäävät Ouluun ja alkavat siellä pyörittämään muuttofirmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe