Löytyykö aurinkorannikolta töitä tekevälle?

Putkisähkökirves

Kertokaapas te, jotka siellä asutte ja mahdollisesti työskentelettekin, onko siellä oikeasti työtä tarjolla muutakin kuin puhelinmyyntiä ja tarjoilijan töitä?
Itseä kiinnostaisi lähinnä erilaiset kiinteistöjen korjaustyöt. Rakennus, LVI ja sähkö. Olisiko siellä suomalaiselle tekijälle mitään tarjolla? Vai onko ko. alojen tekijöitä jo liikaakin tyrkyllä?

14

628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OptimismiaAinakinOn

      Aikanaan asuin siellä vuoden ja seuraan jatkuvasti rannikolla ilmestyviä Ole, SE ja fuengirola.fi julkaisuja. Näiden tuomalla kokemuksella vastaan, vaikka en nyt siellä asukaan.
      Aurinkorannikolla toimii jo nyt suomalaisia alasi ammattilaisia ja yrittäjiä. Nämä saattavat tarvita apulaista. Tuskin ihan heti pystyy aloittamaan yksityisesti.
      Kielitaito olisi tärkeä. Pidemmän päälle espanjaa tulisi osata. Luulisin, että pelkästään suomalaisen asiakaskunnan varaan ei voi laskea. Ehkä jo pärjäätkin englannilla? Siellä asustelee nimittäin suomalaisia huomattavasti suurempi joukko brittejä ja ruotsalaisia. Tosin heilläkin on omanmaalaisia ammattimiehiä siellä työskentelemässä.
      Palkkataso on huomattavasti täkäläistä alhaisempi.
      Monet hehkuttavat ainakin Suomesta käsin elämän halpuutta Espanjassa. Halvempaa se onkin, mutta rahaa niiden halpojen elintarvikkeiden ostamiseen on huomattavasti koti-Suomea vähemmän.
      Seuraa mainitsemiani tiedotusvälineitä. Niistä selviää montakin yrittäjää ja eikun kysymään heiltä!

    • Asutaan

      Kyllä alojen tekijöitä löytyy, mutta kilpailu on tietenkin tervetullutta niin hinnat laskee. Suomalainen mielellään valitsee suomalaisen ammattimiehen. Mainostat suomi lehdissä niin töitä löytyy, etenkin jos olet hyvä alan ammattilainen. Puskaradio on paras mainos.

    • Putkisähkökirves

      Kiitos nopeille vastaajille.
      Kokemusta ja ammattitaitoa on ja suomessa asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluihin jo kolmekymmentä vuotta. Rikastumaan en ole sinne tulossa :-) Hintataso on kyllä tiedossa. Varmaan pärjäisin paremmin taloudellisesti täällä ja saisin aikanaan paremman yrittäjäeläkkeen, mutta tuo jatkuva tuulilasin raapiminen ja lumenluonti alkaa pikkuhiljaa vi...aa.
      Pitää seurailla sikäläisten yritysten ilmoittelua jos sieltä vaikka löytyisi jotain yhteistyöjuttua tai ainakin niitä töitä.
      Saa kommentoida lisääkin.

    • ex_grynderi

      Nyt menee logiikka väärin. Aurinkorannikolle tullaan yleensä eläkkeellä nauttimaan tekemättömyydestä. Se ura pitää tehdä kotomaassa, aiemmin, ja samalla siis osata hoitaa rahajutut siten että on massipuoli turvattu loppuelämäksi.

      Hullua lähteä tänne kokeilemaan onnea jonakin puhelinmyyjänä tai kyypparina. Koiran virka epsanjassa, tulet kokemaan sen. Jos noilla eväillä meinaat tulla, en osaa toivottaa edes onnea.

      • gtgttrfr

        Juuri näin! En tunne oikein ketään joka olisi pärjännyt kivikovilla Espanjan markkinoilla suomalaisena. Etätyö voisi kannattaa, ehkä.
        Kauneussalongit ja baarit eivät yleensä kannata.


      • Uuuuuuu

        Miksi eivät yleensä kannata?


      • Yksinkeraisesti
        Uuuuuuu kirjoitti:

        Miksi eivät yleensä kannata?

        Asiakkaista pula. Paikalliset eivät mene.


    • El_Sol_me_gusta

      Voihan työikäisetkin mennä sinne vaikka pariksi kuukaudeksi, jos työ tai perhe ei sido Suomeen. Halpoja lentoja on, eikä matkustaminen ole enää este työttömyyskorvauksen saamiselle. Keskikesällä on kyllä todella kuuma, mutta syyskuussa on jos sellaiset kelit, että jaksaa käydä lenkillä ja vaeltaa ympäristössä. Ole!

    • Vinkkimies

      Kun keräilee tölkkejä, hyvin pärjää. Jos keräät esim. 300 tölkkiä * 31 pv *0.15 e/tölkki, saat hyvät liksat. 1395 e/kk puhtaana käteen. Kannattaa aluksi kerätä vaikka 3 kk, ja sitten vasta kerralla palauttaa, sekä tästä ei kannata kellekkään huudella. Tulevat kateellisiksi eli älä kerro kellekään. Tule tänne ja alat kerään, aluksi otat sellaisen edullisen asunnon ja sinne viet päivän saaliin. Mieti sitä 3 kk ja yhli 4000 e puhtaana käteen.

    • Vinkkimies ei taida kirjoitella Espanjan taivaan alla. Kyllä me täällä olevat tiedämme, ettei
      tässä maassa ole pulloille eikä tölkeille minkäänlaista panttijärjestelmää. Kaikki menevät roskikseen niille osoitetuille astioille.

    • Kirvesvarsia

      Kyllä hyvä mies töitä saa
      Kannattaa vaan "jättää takaovi auki" ja kokeilla muutamia kuukausia saako homman toimimaan vai ei

    • HyvinMeneeTaas

      Itse sain kohtuullisen työn espanjalaisesta arkkitehtitoimistosta kuun alusta, vaikka en osaa espanjaa. Erilainen osaaminen ja suomi/ruotsi/englanti/ranska auttoivat toki paljon.

    • Opettelua

      Me muutimme perheenä Malagaan ja ostimme pienen ravintolan. Nyt kun takana on kohta vuosi espanjalaiset ovat ottaneet hyvin vastaan. Tällä elää hyvinkin, mutta töitä saa tehdä paljon enemmän kuin Suomessa. Varmasti eroa myös alassa, tavoissa ja niin edelleen. Suomalaisten kanssa jutellen töitä riittää jos osaamista on. Ilman espanjaa puhelinmyynti on lähes ainoa vaihtoehto.

    • vuokranantaja

      Jos sulla on asunto Suomessa, niin älä myy sitä vaan vuokraa, niin on ainakin jonkin verran tuloja. Myöhemmin kun olet varma jäämisestäsi ja pärjäämisestäsi voit myydä asunnon ja ostaa oman Espanjasta - jos siltä tuntuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1649
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1056
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      134
      972
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      73
      857
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      95
      856
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      20
      828
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      812
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      739
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      725
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      701
    Aihe