Mikä vaivaa

Mikä vaivaa naisia tammelasa?
Ilmianna
Jaa

31 VastaustaHeikkolaatuinen miestarjonta.
1
Ilmianna
Jaa
Niinaina, ukko kylmäks tai sit kakarat, olisko naiset kylmiä?
Ilmianna
Jaa
Ainakin näyttäisivät vihaavan lapsiaan ja talojaan

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703082200082413_uu.shtml

Poliisi epäilee: Isä oli töissä - perheenäiti yritti polttaa lapsensa elävältä
Torstai 9.3.2017 klo 06.30
Poliisi tutkii pienellä paikkakunnalla Kanta-Hämeessä tapahtunutta omakotitalopaloa tuhotyönä. Nelikymppinen nainen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä.

Kaksikerroksinen omakotitalo tuhoutui kokonaan tulipalossa 20. helmikuuta.
Poliisi epäilee perheen äitiä tuhotyöstä ja kolmesta murhan yrityksestä, koska syttymishetkellä perheen kolme lasta olivat nukkumassa talossa.
Nainen on myöntänyt poliisille sytyttäneensä tulipalon.
1
Ilmianna
Jaa
Onko tietoa, millä paikkakunnalla tämä julmuus tapahtui, onneksi lapset pelastuivat?
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tammelassa
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sitä mietin, että ihminen, jonka mieli järkkyy, pitäisi saada ajoissa hoitoon. Mutta miten se sitten tapahtuu, on toinen juttu. Läheiset tulee sokeaksi toisen sairaudelle tai mielen järkkymiselle. Asia ei ole nais- tai mieskysymys, eikä paikkakuntakysymyskään. Edellinen järkyttävä uutinen oli Sastamalan kolari, jossa kuoli kaksi nuorta mopoautokolarissa, kun vastaantuleva auto ajoi päin. Sitten kun tragedia tapahtuu, löytyy ihmettelijöitä ja kommentoijia. Ehkä olisi syytä ajatella omaisia, heillä on tarpeeksi surua ja murhetta. Ja lopuksi, en tunne Tammelan tapauksen osapuolia.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niinpä niin, valitettavasti näin liian usein käy! Muun muassa iltapäivälehtien maininnat Fb-kirjoituksista+tyttären kommentti olivat sen kaltaisia, ettei tämä(kään) teko ihan puskista tullut. Läheiset todellakin taitaa olla sokeita tällaiselle tai sitten tunneälyltään täysiä surkimuksia.

Toisaalta voihan olla niinkin, että ko. henkilö on ollut terveyhuollon asiakkaana, mutta taaskaan ei ole työtä tehty kunnolla - en tätäkään yhtään ihmettelisi.
Toivottavasti esitutkinnassa on tämäkin puoli huomioitu, sillä mun oikeustajun mukaista ei ole se, että rikoksesta tuomitut joutuu aina täyteen vastuuseen, vaikka taustalla olisi terveydenhuollon ammattihenkilön ammattitaidotonta/narsistista/psykopaattista tms. toimintaa.

Näitä asioita ei saada kuntoon kosmeettisilla keinoilla, vaan tarvitaan isoja rakenteellisia muutoksia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eikös Tammelassa joku rouva myrkyttänyt miehensä hiljakkoin?
1
Ilmianna
Jaa
Ehkäisyssä käytettävät hormoonit ainakin muokkaa persoonaa.Olisiko jo aika rankentavaan uutisointiin.Maailmalta etsitää mitä kauheuksia.Mikseoiuutisoida mitä makeeta tapahtui tammelassa......
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Toi hormoni on ihan relevantti ja mielenkiintoinen pointti - ja siis oikeasti. Lisäksi lukuisat mielialalääkkeet. Kannattaa tutustua kirjaan Tappava psykiatria. En tiedä onko merkitystä näillä juuri tässä tapauksessa, koska tiedän vain sen mitä mediasta olen lukenut.
Nyt pitäisi jo ihan tosissaan alkaa perehtyä näihin asioihin eikä käydä reviiritaistelua sitä, mikä on kunkin rootelilla. Forssassakin näihin asioihin olisi tiedossa hyvä asiantuntija, mutta ei taida konsultaatio kelvata - ei oma ego(t) kestä totuutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä?
1
Ilmianna
Jaa
p...v--k tässä se polttaja on.
Ilmianna
Jaa
Ai täällä on naisia,tarkoitan siis alle 65 v....
Ilmianna
Jaa
Kulissit kun alkaa kaatumaan, niin päädytään epätoivoisiin tekoihin..
Ilmianna
Jaa
Maailmassa on muutakin kuin raha, teeskentely ja eläminen muiden kautta. Eihän se ihme ole, että heikommilla lanttu sekoaa jos perusteet ovat pielessä ja kompassi alkaa hajota. Pieninkin järki voi hävitä ja suhteellisuudentaju myös.
Ilmianna
Jaa
Tämmösessä kilpailuyhteiskunnassa on joillekin liikaa, kun talousasioissa alkaa olla vaikeuksia. Ens on pitänyt ottaa talolainat sun muut, ettei näytettäisi muita huono-osaisemmilta ja sitten alkaakin olla taloudellisesti vaikeeta.
Ja tuomio on taas yhden kerran kohillaan. Kolmen lapsen tapon yrityksestä vaan 7 vuotta on syyttäjä vaatimassa. Oikein tulipalolla yritti tappaa, että jos olisivat kuolleet, niin juttua voitaisi käsitellä murhapolttona. No, nainen ei nyt kolmeen vuoteen asuntoa tarvitse, mutta entäs palosta pelastuneet lapset ja perheen isä? Juu, seitsemän vuotta tämmösestä teosta, mutta auta armias, kun tavallinen rividuunarimies puolustaa omaa henkeään, niin paljonko syyttäjä on vaatimassa tuomiota? Jos vähänkin säkää, niin 9 vuodella selviää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Täyttä asiaa puhut talouden suhteen. Moni hyvätuloinenkin valittaa vaikeuksista, kun otetaan tappiin asti asuntolainaa.
Samoilla linjoilla olen syyttäjän rangaistusvaatimuksen suhteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
TalouttaOpettelemaan kirjoitti:
Täyttä asiaa puhut talouden suhteen. Moni hyvätuloinenkin valittaa vaikeuksista, kun otetaan tappiin asti asuntolainaa.
Samoilla linjoilla olen syyttäjän rangaistusvaatimuksen suhteen.
No sitähän se on, että vaikka tulot ovatkin suuret, mutta kun menot ovat likimain yhtä suuret, niin sitä rahaa jää käyttöön vähemmän kuin mitä työtön saa kuukaudessa. Ei ihme, jos on heti tilipäivän jälkeen matti kukkarossa.
Sitten kun nykyisin on kaikenmaailman pelit ja vehkeet, millä pitää esittää parempia kuin mitä ollaan, ja niihin saa sitä rahaa uppoomaan. Kun jotain ostetaan, niin siitä pitää maksaa ylimääräistä, jotta erotutaan köyhemmästä väestä. Siinä suhteessa niillä 1980-luvun jupeilla oli helpompaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tekijä lähetetään näimmä mieelentilatutkimukseen, linkki:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706272200230764_u0.shtml

Tämähän on aika vakio tällaisissa tapauksissa. Todetaan mitä todetaan, mutta vielä oleellisempaa olisi miettiä miksi näin on ylipäänsä käynyt. Varsinkin kun kyseessä on nainen, niin hormonit pitää myös huomioida, mutta näissä tapauksissa tyypillisesti haetaan primääriä psyykkistä syytä vaikka aina ne eivät ole tekojen taustalla. Hormonijärjestelmän rukkaus+mielialalääkkeet ovat hyvin mielenkiintoinen combo jota harva lääkärikään kunnolla ymmärtää.

Kyllä lääkäreidenkin vastuuta pitäisi miettiä paljon nykyistä laajemmin. Ei voi olla niin, että ne aina pesee kätensä ongelmista, mutta näin se vaan usein on. Lisäksi on paljon niitä, joiden persoonallisuus on alalle täysin sopimaton ja tämä on tietenkin eräs syy ongelmien taustalla. Kyllä Suomessakin on oikeasti vastuullisia lääkäreitä, mutta ihan liian harvassa tai sitten väärissä paikoissa.

Nyt odotetaan jotain sote-uudistusta kuin kuuta nousevaa, mutta se ei tule ratkaisemaan kaikkein keskeisimpiä ongelmia. Hyvä paikallistason johtaminen ja ammatillinen laadunvalvonta ovat a ja o.
Tämä vaatii pomolta hyvää motivaatiota, korkeaa moraalia ja vastuullista asennetta sekä vahvaa kykyä määrätietoisiin päätöksiin. Voisin tähänkin laittaa nimiä Forssasta puolin ja toisin - mutta antaa olla.

Itsellä on runsaasti kokemusta lääkärikunnasta ja lisäksi olen seuraillut joidenkin korkean ambition omaavien lääkäreiden kirjoituksia eli ihan hatusta en näkemyksiäni vedä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Mitä lääkärikunta onkaan menettänyt sinun persoonasi kohdalla. Ihan nettiopiskellyt psykiatri kommentoimassa tragediaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vai niin... Siis todellakaan en ole vain netistä lukenut ja sitten roiskin tänne mitä sattuu. Haepa netistä tietoa mitä eri hormonit vaikuttaa ja lue vaikka kirja Tappava psykiatria. Tästä tapauksesta vaikea sen kummemmin kirjoittaa, koska en tiedä yksityiskohtia. Yleisellä tasolla pysyn edelleen siinä mitä aiemmin kirjoitin ja se pätee kyllä lääketieteen koko skaalaan.
Kyllähän se nyt on ihan yleisessä tiedossa, että moni sairaus kyettäisiin hoitamaan nykytiedolla kunhan siihen vaan perehdytään kunnolla ajoissa - tässä suhteessa myös lääkärin persoonalla on iso merkitys.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kun olet noin viisas ja oppinut, voisitko harkita vapaaehtoistyötä? Ehkä joku perhe saisi apua murheisiinsa ja saisi puhua jollekin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No, oikeastaan olen sitä jo tehnyt täällä netissä. Tosin kovin paljoa ihmiset ei kirjoittele miten paljon ovat sitten apua saaneet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jäi pois edellisestä kommentista... En pohjimmiltani pidä tätä asiaa viisauskysymyksenä, vaan ennen kaikkea pitäisi ottaa huomioon nykyistä paremmin mm. seikat: pitää ottaa potilas ja tosissaan ja uskoa mitä hän sanoo, pitää muistaa, että samantyyppiset oireet liittyy niin moneen, järjestelmällisesti seuloa sairauksia pois, siis käyttää erotusdiagnostiikkaa.

Monesti määrätään liian helposti vain antibiootteja ja/tai buranaa, sen kummemmin syitä kunnolla selvittämättä. Otetaan huomioon vain pari pääoiretta eikä kokonaisuutta ja lähes arvataan diagnoosi terveyskeskuksessa. Saatetaan leimata potilas luulosairaaksi täysin perusteetta. Stressiä selitetään liikaa oireinen syyksi, vaikka monesti on niinpäin, että lääkäreiden huono asenne ja ammattitaito aiheuttaa sitä stressiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitenkähän ne miehen hormoonit, oletko tutustunut niihin? Tänään taas lehdissä perhetragedia, jossa aviomies surmasi itsensä ja vaimonsa. Siinä olet oikeassa, että mielen sairaudet pitäisi tunnistaa ajoissa, mutta kun niitä ei edes läheiset huomaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
On merkitystä miehellekin hormoneilla. Oikeastaan suurimmalla osalla hormoneista vaikutukset ovat melko samanlaiset sukupuolesta riippumatta. Mutta naisilla muodostaa oman erityispiirteensä jatkuva ulkoinen rukkaus, e-pillerit. Myös sillä on merkitystä missä iässä mahdollista puutetta tai ylimäärää todetaan.
Hormoneilla myös laaja merkitys psyyken kannalta. Tätä ei valitettavasti useinkaan huomioida, ja muutenkaan psyyken hoito ei saa olla vain mielialalääkettä, kuten liian usein tapahtuu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun nyt olet perehtynyt noinkin hyvin ihmisen hormonitoimintaan, voisit pohtia, onko terrori-iskuilla, raiskauksilla yhteyttä hormonituotantoon. Maailmassa tapahtuu kamalia asioita, on se sitten Tammela tai Pariisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä ne voivat vaikuttaa, sillä ne muokkaa ihmistä ja niillä onn aina neuropsykologisia vaikutuksia. Muistaakseni on ihan tutkimusnäyttöä korkean testosteronin ja raiskausten yhteydestä, mutta ei tämä kaikkea selitä. Kukin tapaus pitää toki erikseen selvittää. Jos raiskaajien testosteronitasoja alennettaisiin merkittävästi jollain keinotekoisella konstilla, niin taatusti raiskaukset vähenisi huomattavasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
löytyiskö Tammelasta 70v miehelle nais seuraa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei löyry...mee järvelle ja kaada vene....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Helpompi on löytää hetero kansallisbaletista kun normaali tammelasta
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mikä vaivaa

Mikä vaivaa naisia tammelasa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta